Sveikos mamytes,Laukiuosi 26 savaite,esu Uk,planuoju darytis cezari savo noru,ir noriu paklausti tik tu kurios ji turejo ir daresi planini,kaip susitarti su gydytoju,esu priregsitruota Antakalnio poliklinikoje Vilniuje,kur reiketu kreiptis pasikalbeti apie cezari,zinau kad moket reikes ir gan nemazai bet mano apsisprendimas yra toks.
Sveikos mamytes.Man pries 10 metu buvo atliktas planinis CP.Vaikelio padetis buvo netaisyklinga,o ir akusere pasake,kad per siauras dubuo,tai tik prasikankinciau,bet nepagimdyciau.Dabar laukiuosi antro vaikelio.Bet mano dabartine akusere sako,kad teks gimdyti paciai,nes padetis dabar taisyklinga.As jai pasakiau,kad mano dubuo per siauras.Bet ji atsake,kad man vistiek leis bandyti paciai,o jei bus reikalas,tuomet darys CP.Kazkaip nesinori kankintis,nes ta pati problema buvo ir mano mamai,ir sesei.Ir joms del siauro dubens dare CP.Gal kuri zinote gydytoja Kaune,su kuria tikrai butu galima tartis del CP savo noru?Galite rasyti i az.
gaila, kad negaliu jums niekuo padėt, bet gal atsiras, kas atskleis kas jums padėt gali. Aš tik norėjau pasakyt, kad ne jūs viena tokia, kur gydytojai, matyt, eksperimentuoja gimdyvės jėgom. Mano draugė irgi turėjo tą pačią problemą, o dar ir gydytoja sakė, kad vaikas laaabai didelis, bet liepė pačiai gimdyt. Rezultatas - vaikas gimė po cezario, labai pridusęs, dar virkštelė prismaugė, vos ir motiną ir sūnų atkapstė. O kas pikčiausia, paskutinių vizitų metu gydytoja vis kartojo: ojojoj koks didelis vaikas, nežianu kaip pagimdysi Bet vistiek "leido" gimdyt.
(čia Marijampolėj taip)
(čia Marijampolėj taip)
Mano draugei irgi labai panasi situacija buvo, aisku baigesi ekstra cp. O gydytoja tiesiog pasake po to mazdaug ko cia baisiesi, gi zinojai, kad tikriausiai baigsis cp, kur cia beda matai. Lyg planinis ir ekstrinis cp butu tas pat.
Atrodo tie daktarai visi sadistai,nori matyti skausmus ir rekiancias motinas, Anglijoje kiek girdejau is gimdanciuju visos gimdo naturaliai,net sako praplysta gimdymo metu,dauguma gimdo namuose su sesele,atrodo isvis sakes,ir net neduoda nuskausminamuju, tipo blogai vaikui ir motinai,bet istikruju ziauru yra,toks jausmas gali namuose pati pagimdyt ir suplyst ir vyras uzsius pats ir gymdyma priims
QUOTE(Aleksandra1 @ 2012 10 30, 21:21)
Atrodo tie daktarai visi sadistai,nori matyti skausmus ir rekiancias motinas, Anglijoje kiek girdejau is gimdanciuju visos gimdo naturaliai,net sako praplysta gimdymo metu,dauguma gimdo namuose su sesele,atrodo isvis sakes,ir net neduoda nuskausminamuju, tipo blogai vaikui ir motinai,bet istikruju ziauru yra,toks jausmas gali namuose pati pagimdyt ir suplyst ir vyras uzsius pats ir gymdyma priims
Kiekvienam sakiny totali dezinformacia, gaila, kad jus taip prigasdino ir apmelavo.
QUOTE(Selva @ 2012 10 31, 01:08)
Kiekvienam sakiny totali dezinformacia, gaila, kad jus taip prigasdino ir apmelavo.
Cia ir yra tema tom kurios nori cezario nes bijo gimdymo arba jo nenori ar tiesiog taip nusprende o as tiesiog pasijuokiau is to kad Anglijoje daktarai uz naturalu gimdyma,lyg butu sunku padeti moteriai lengviau ta skausma iskest.Nes pati vaikstau pas daktare Anglijoje ir ji pati pasake jog epidiuro nedarys nebent extra atveju,nes gali prireikti jo salia esanciai moteriai kuriai jo labiau reikia,o jei pati gali su skausmais gimdyt tai ir pagimdysi,va ka as turejau omeny.Be to kad moteriai skauda ir ji ne viena rekia tai faktas o ne melas,geriau karti tiesa negu melavimas apie tai kaip gimdyti lengva,nors kiekviena moteris zino jog tai netiesa,daugumai tenka kesti.
Gimdymas - tikrai mazas 'kaifas', bent jau man (pirmaji gimdyti bandziau be nuskausminamuju LABAI NATURALIAI, kol atliko ekstrini). Antraja gimdziau 'susitarusi' CP - nesigailejau ne minutes sprendimo, gimdymas buvo tikra svente (randas gijo puikiai, jo beveik net nejutau - tik kad reikejo atsiminti ir nepersitempti daktaru paliepimu). Apie rysi - kuo stipriausias rysys su kleckute va jau 8 men Sekmes visoms
Du kart turejau CP savo noru,nei karto nesigailejau Auginu du nuostabius vaikus
Sveikos mamytes,
gal galite kas papasakoti istorija apie CP savo noru daugiau.Kaip po cezario jauciates, ar ilgai gyja.Gal kas galite papasakoti kas gimde viena karta naturaliai, kita CP.
Pati laukiuosi antro vaikelio, bet kazkaip vis mintys apie CP.Nors pirmas gimdymas be komplikaciju, bet ar verta kankintis 15 kaip man teko val. ir kitoms aisku daugiau...
ACIU
gal galite kas papasakoti istorija apie CP savo noru daugiau.Kaip po cezario jauciates, ar ilgai gyja.Gal kas galite papasakoti kas gimde viena karta naturaliai, kita CP.
Pati laukiuosi antro vaikelio, bet kazkaip vis mintys apie CP.Nors pirmas gimdymas be komplikaciju, bet ar verta kankintis 15 kaip man teko val. ir kitoms aisku daugiau...
ACIU
QUOTE(justis @ 2012 11 06, 13:56)
Sveikos mamytes,
ACIU
ACIU
Daug info ir istoriju CIA
ir CIA
QUOTE(Aleksandra1 @ 2012 11 05, 22:05)
Cia ir yra tema tom kurios nori cezario nes bijo gimdymo arba jo nenori ar tiesiog taip nusprende o as tiesiog pasijuokiau is to kad Anglijoje daktarai uz naturalu gimdyma,lyg butu sunku padeti moteriai lengviau ta skausma iskest.Nes pati vaikstau pas daktare Anglijoje ir ji pati pasake jog epidiuro nedarys nebent extra atveju,nes gali prireikti jo salia esanciai moteriai kuriai jo labiau reikia,o jei pati gali su skausmais gimdyt tai ir pagimdysi,va ka as turejau omeny.Be to kad moteriai skauda ir ji ne viena rekia tai faktas o ne melas,geriau karti tiesa negu melavimas apie tai kaip gimdyti lengva,nors kiekviena moteris zino jog tai netiesa,daugumai tenka kesti.
As cia tikrai ne i tema, tiesiog uzkliuvo tavo issakyti klaidingi faktai ir grynai del to, jei kuri perskaiciusi, priimtu juos uz gryna piniga, paneigsiu:
-uk kiekviena moteris turi teise prasyti nuskausminimo, taciau, kiekviena, norinti gimdyti be skausmo turi atminti, akd : 1 epiduras gali ir nesuveikti 2 gali buti, kad jo negalima bus naudoti (pvz didelis svoris, arba problemos su stuburu ir pan), 3 gali buti daug gimdyviu ir anestezistas paprasciausiai gali nesuspeti padaryti epiduro nes jo gali prireikti moteriai, kuriai ne norisi, o reikia. Yra ir daugiau aspektu, nevardinsiu visu. Tai tikriausiai kazka ne taip supratote is savo akuseres, o jei esate tikra, kad viska supratote teisingai, tai siulyciau vis tik nuvaziuoti i ligonine i open day ir tenai issiklausineti, visada galite pasirinkti gimdyti kitoje ligonineje.
-netiesa, kad uk visos gimdo namuose. statistiskai namu gimdyma renkasi 2.5% moteru, vienas svarbiausiu kriteriju- buti zemos rizikos gimdyve. Uk nors ir skatina rinktis namu gimdyma, bet tikrai nevercia.
-netiesa, kad namu gimdymai vyksta priziurint seselems. Juos priima akuseres. Lygiai taip pat, kaip gimdymus ligoninese priima akuseres. Gydytojas prisistato tiktai tada, jei gimdymas patologinis arba komplikuojasi eigoje. O siaip moterys ju gali ir visai nepamatyti. Nei ginekologu, nei pediatru.
-ar plysta, ar kerpa- koks is tiesu skirtumas? plysti neretai buna tik geriau, del to cia ir vis reciau taiko tarpvietes kirpimus. Jokiu plysimu joks vyras nesiuna- ka jus cia kalbate susiuna akuseres- jos yar apmokytos. Rimtesnius plysimus siuna gydytojai.
Tai tiek komentaru i dezinformacija