Pagimdžiau tris vaikus. Nė kart nekirpta, neplyšus, nesiūta. Šlapimą ir kt. laikau Tiesa, su trečiu buvo minčių prašytis planinio CP, nes vaikas vėlavo 11 dienų , ir buvo pakankamai didelis. Bet pagimdžiau ir jį , beveik 4.5 kg , irgi be jokių intervencijų beigi komplikacijų.
Labai suprantu visas, galvojančias apie CP, o bet tačiau, CP negarantuoja komplikacijų nebuvimo, kaip ir natūralus gimdymas nebūtinai gresia kokiom nors pasekmėmis.
Sveikos,
Turiu ir aš šiokios tokios patirties šiuo klausimu
Pirmus du gimdžiau pati, be jokių nuskausminamųjų ir kitokių atrakcijų. Trečias gimė po ekstrinio CP.
Pirmi du kartai - atkenti ~12val ir tik gimus leliukui viskas kaip ranka nuimta. Yra ir jėgų vaikeliu rūpintis, ir tie skausmeliai kol gimda susitraukia, ar koks plyšimukas užgyja - JUOKAS.
O va po CP - tai Dievuliau padėk. Parą mažiausiai negali susivokti. Tikrai esu kantri, bet alpau tris kartus kai jau galėjau judėti.
Po natūralaus gimdymo pilnai viskas atsistatė po mėnesio, po CP - po pusmečio, o randai gimdoje ir t.t. liks visam laikui.
Man Operacija atlikta profesionaliai KMUK, tai patvirtino vėliau kitos įstaigos medikai.
Aš vienareikšmiškai už natūralų gimdymą jeigu operacijai nėra būtinybės. Moterys, nebijokit jūs to skausmo, mažiau skaitykite visokių šiurpinančių "mano gimdymo" istorijų. Saviįtaiga manau irgi vaidina ne paskutinį vaidmenį. Tikėkit, kad viskas bus gerai
Jūs pačios ne žinote kiek daug galit
Turiu ir aš šiokios tokios patirties šiuo klausimu
Pirmus du gimdžiau pati, be jokių nuskausminamųjų ir kitokių atrakcijų. Trečias gimė po ekstrinio CP.
Pirmi du kartai - atkenti ~12val ir tik gimus leliukui viskas kaip ranka nuimta. Yra ir jėgų vaikeliu rūpintis, ir tie skausmeliai kol gimda susitraukia, ar koks plyšimukas užgyja - JUOKAS.
O va po CP - tai Dievuliau padėk. Parą mažiausiai negali susivokti. Tikrai esu kantri, bet alpau tris kartus kai jau galėjau judėti.
Po natūralaus gimdymo pilnai viskas atsistatė po mėnesio, po CP - po pusmečio, o randai gimdoje ir t.t. liks visam laikui.
Man Operacija atlikta profesionaliai KMUK, tai patvirtino vėliau kitos įstaigos medikai.
Aš vienareikšmiškai už natūralų gimdymą jeigu operacijai nėra būtinybės. Moterys, nebijokit jūs to skausmo, mažiau skaitykite visokių šiurpinančių "mano gimdymo" istorijų. Saviįtaiga manau irgi vaidina ne paskutinį vaidmenį. Tikėkit, kad viskas bus gerai
Jūs pačios ne žinote kiek daug galit
Pasisakysiu ir aš. Pas mane abu vaikai cezarinukai - pirmoji po ekstrinio, nes vaikas vėlavo, 13 val. gimdymo, ir įstrigo besisukdama - finale ekstrinis CP ir vaikas su milžiniška melyne po akimi. Atsistačiau greitai, nes buvau jauna ir žvitri Tik prie rando liko toks riebalinis gerybinis augliukas vienoje pusėje. Antras vaikas jau planinis CP - vėl pernešiojau, veiklos buvo nulis ir dar mažas laiko tarpas tarp vaikų. Paskutinis CP - atsistačiau sunkiau, pilvas buvo nejautrus maždaug pusmetį, randas nepaisant to kad buvo pavasaris visas šlapiavo. Susiųsta gražiai ir pan. Didžiausią operacijos minusą matau - vėluojantis MP, negali keltis iš lovos ir pasirūpinti leliuku, todėl nakčiai jį tenka atiduoti į bendrą kūdikių skyrių, kur jį maitina geriausiu atveju mišinuku, blogiausiu, sakau iš patirties - gliukozės tirpalu, kad miegotų, todėl nepriaugant svorio gali užtrukti išrašymas iš ligoninės. Natūralaus gimdymo patyriau tik menką dalį, todėl negaliu lyginti. Tiesiog kartu palatoje gulėjusiai moteriai, kuri pagimdė natūraliu būdu kūdikėliui dėl gimdymo traumų buvo traukuliai ir echoskopavo galvytę, tai tokios širdgėlos nebuvau mačiusi ir labai skaudėjo širdį už jas abi - tą moterį ir jos dukrytę, kuri nors panašaus svorio kaip manoji, buvo dar mažesnė Mus išrašė trečią dieną, jos liko, nes jos mažiukei svoris vis krito, nes vangus leliukas net nelabai valgė. Kuo baigėsi net nežinau
Dabar laukiam trečio, žiūrėsim kaip čia likimas pasisuks, manau kad ir vėl bus CP - iš vienos pusės labai lengva pagimdyti, bet pašalinių neigiamų pasėkmių irgi labai daug, o jų va visai nelaukiu
Dabar laukiam trečio, žiūrėsim kaip čia likimas pasisuks, manau kad ir vėl bus CP - iš vienos pusės labai lengva pagimdyti, bet pašalinių neigiamų pasėkmių irgi labai daug, o jų va visai nelaukiu
kiek asmeniskai pazistu moteru(ne internetiniu), kurioms buvo atliktas CP, visos be isimties dziaugiasi, kad viskas praejo gerai, nesigaili ir nekalba tu nesamoniu: "jojoj, kaip blogai, as gi negimdziau, kokia tragedija". Todel as UZ pasirinkimo laisve. Kas nori, tegul gimdo naturialiai, kad ir be nuskausminimu, be gydytojo - ju pasirinkimas. Bet nera reikalo itikinet, kad gi pagalvokit, pamastykit, PERSIGALVOKIT! Kiekviena yra mastanti butybe ir pati turi zinoti, kas jai geriau ar priimtiniau.
As is anksto manau nesitarsiu del CP, bet jei gydytoja nusprestu, kad galiu gimdyti tik siuo budu, buciau labai laiminga. Nesiklausau kalbu apie tai, kad vaikas gimes po CP bus kitoks, patikekit, daug pazistu moteru gimdziusiu tiek naturaliai, tiek su CP, visu vaikai, kaip vaikai, su savo asmeninem savybem, kaip ir turi buti.
As esu smulki, siauru klubu, tai net baisu pagalvot, kiek kankinimosi laukia, jei gimdyciau naturaliai.
As esu smulki, siauru klubu, tai net baisu pagalvot, kiek kankinimosi laukia, jei gimdyciau naturaliai.
Nemanau,kad gydytoja patars Jums gimdyt cezariu...Visas mamas skatina gimdyt naturaliai,nors jūs pati turit apsisprest čia.. Mano draugė turėjo didelių problemų nuo pat gymimo su sveikata..Buvo tikra ,kad gydytoja paskirs cezari,o gydytoja pasitaikė naturalistė ir liepė gimdyt naturaliai..Drauge dėl viso pikto nuejo pasikonsultuot dar su keliais daktarais,tai jai grieztai uzdraude gimdyt naturaliai,nes poto butų buvus invalide..Nors nuo gimimo ji sunkiai vaiksciojo jau..Tai va jeigu turit sveikatos problemų nerizikuokit jokiu būdu... Ir beto dabar jau turim teise pačios apsisprest,prievartos nebėra
QUOTE(so.am.i @ 2014 04 16, 12:38)
Nebutinai. Turiu drauge, kuri irgi be galo smulkute, zemute, o pagimde jau du be jokiu problemu, komplikaciju ar dideliu kankinimusi - trumpi, greiti, paprasti gimdymai. Klubai nera suauge, jie sujungti kremzlemis kurios nestumo metu suminksteja ir issiplecia, be to - vaikucio galvytes kaulai irgi slankiojasi ir susispaudzia, kad tilptu i gimdymo takus. Bet aisku, turite pasirinkimo teise.
Gimdymas toks sudėtingas dalykas ,kad niekas negali duoti garantijų ,kad viskas 100 Procentu praeis be komplikacijų..Užtat svarbu prieš tai išsitirti,išklausyti visus pliusus ir minusus..Tiek Cp tiek naturalaus gimdymo. Na bet jeigu į temą tai rinktis dabar jau galima...Tik geriau savo nuomone pasilikt paciai sau as to iskart nesupratau,uzsiminiau netycia vyro giminėms, kad domiuosi tiek naturaliu gimdymu tiek CP, IR NORIU RINKTIS,tai buvau UŽPULTA o NUO KELINTO NĖŠTUMO MĖNESIUKO YRA SVARSTOMAS TAS KLAUSIMAS:)?
QUOTE(minne777 @ 2014 04 17, 15:55)
uzsiminiau netycia vyro giminėms, kad domiuosi tiek naturaliu gimdymu tiek CP, IR NORIU RINKTIS,tai buvau UŽPULTA o NUO KELINTO NĖŠTUMO MĖNESIUKO YRA SVARSTOMAS TAS KLAUSIMAS:)?
kad yra zmoniu, kurie net ir iki pastojimo domisi, nebutinai jau nestumo metu.
O del ko uzsipuole? Kad per anksti ar, kad pati galit kazko noret ir daryt kaip norit?