Na jau ne pirmą kartą girdžiu,kad yra įteisintas Cp moters pageidavimu tačiau prie indikacijų rašoma ne kazkokios komplikacijos ar panašiai,bet moters pasirinkimas., tačiau apie tai nėra skelbiama. ..
Manau,viena iš priežasčių naturalistes gydytojos,kurios primygtinai bruka savo nuomonę...Mano nuomone moteris pati turi teisę rinktis,o gydytojas turi konsultuoti apie pasirinkimo pliusus ir minusus..Būtų gerai gauti Naują Cp indikacijų sarašą...Tik va jis nėra skelbiamas ,kad kuo mažiau moterų žinotų kad turi teisę rinktis....O gal kartais žino kur jį galimą gauti?
Manau,viena iš priežasčių naturalistes gydytojos,kurios primygtinai bruka savo nuomonę...Mano nuomone moteris pati turi teisę rinktis,o gydytojas turi konsultuoti apie pasirinkimo pliusus ir minusus..Būtų gerai gauti Naują Cp indikacijų sarašą...Tik va jis nėra skelbiamas ,kad kuo mažiau moterų žinotų kad turi teisę rinktis....O gal kartais žino kur jį galimą gauti?
QUOTE(Wejuske @ 2014 01 08, 11:11)
As tik uz cp. Atrodo jau ne romenj laikai o moterys vis dar sado mazo.nesuprantu tolko save kankintj
nu bet tikrai atrodo ne romenu laikai, visa info pilnai prieinama, o dar vis yra mananciu, kad visi pilvo audiniai + gimda perpjauti, vaistu kokteilis mamai ir vaikui ir t.t. ne sado mazo...
QUOTE(MichGirl @ 2014 01 09, 05:06)
nu bet tikrai atrodo ne romenu laikai, visa info pilnai prieinama, o dar vis yra mananciu, kad visi pilvo audiniai + gimda perpjauti, vaistu kokteilis mamai ir vaikui ir t.t. ne sado mazo...
kazkaip kvailai daug moteru isivaizduoja, kad cezaris tai vau atsiguli ant stalo, isima vaikuti ir valio, begineju sau patenkinta: JUK MAN NEREIKEJO KENTET SKAUSMU! bet kazkodel nei viena nepagalvoja po pooperacini laikotarpi, skausmus, negalejima pirma para rupintis savo kudikeliu, daugeliui net sugafina visus reikalus su maitinimu ir mamos nemaitina savo mazyliu, apsvaiges mazylis gimes, po tokios dozes nejautros vaistu ir t.t. na bet juk nereikia kentet skausmo gimdant
QUOTE(Wejuske @ 2014 01 08, 16:11)
As tik uz cp. Atrodo jau ne romenj laikai o moterys vis dar sado mazo.nesuprantu tolko save kankintj
be zodziu!
QUOTE(Germutė @ 2011 10 06, 17:05)
Sveikos, perskaičiau visas temas apie planinį cezarį, bet niekur neradau man reikalingos informacijos.... . Mums 36 savaitės, vaikelis jau dabar sveria apie 3,8 kg, pasak gydytojos. Širdis sako, kad geriausia daryti cezarį... bijau dėl savo mažiaus, kad nebūtų komplikacijų gimdymo kokių. Ar įmanoma prašyti pačiai, kad atliktų cezario operaciją? Gimdyti planuoju mažylyje, kaune... Pirmas vaikutis, tad ir klausimų, baimių daug....
imanoma:) tik reikia drasiai reikst savo nuomone.. Cituoju: Patvirtinta indikacija cezario pjūvio operacijai Moters noras. Priimant sprendimą labai pasitarnauja psichologė, kuri padeda suprasti, kad gimdyti natūraliais gimdymo takais yra daug geresnė alternatyva nei operacija. ( Citata iš straipsnio : Moters ir vaiko klinikoje praėjusių metų veiklos aptarimas Antradienis, 26 Birželis 2012 00:08 ).
Taigi pagal šį straipsnį tu gali rinktis, tačiau jeigu neturėsi tvirtos nuomonės tave perkalbės. Bet vistiek man begalo idomu kodėl dalis gydytojų nepripažysta,kad galima rinktis,jeigu tokia indikacija yra priimta... Kodėl apie tai tylima..
QUOTE(yni @ 2014 01 09, 10:57)
kazkaip kvailai daug moteru isivaizduoja, kad cezaris tai vau atsiguli ant stalo, isima vaikuti ir valio, begineju sau patenkinta: JUK MAN NEREIKEJO KENTET SKAUSMU! bet kazkodel nei viena nepagalvoja po pooperacini laikotarpi, skausmus, negalejima pirma para rupintis savo kudikeliu, daugeliui net sugafina visus reikalus su maitinimu ir mamos nemaitina savo mazyliu, apsvaiges mazylis gimes, po tokios dozes nejautros vaistu ir t.t. na bet juk nereikia kentet skausmo gimdant
taip būna ir po natūralaus gimdymo ir paeiti negali, ir visi plyšimai-siuvimai gerą mėnesį skauda. Kažin ar įmanoma pagimdyti ir po to nejausti jokio diskomforto
QUOTE(linxmute @ 2014 01 09, 20:52)
taip būna ir po natūralaus gimdymo ir paeiti negali, ir visi plyšimai-siuvimai gerą mėnesį skauda. Kažin ar įmanoma pagimdyti ir po to nejausti jokio diskomforto
Po gimdymo pati į antrą aukštą užlipau, nei plyšau, nei siuvo.
O Cezarį kaip košmarą prisimenu. Skausmus jaučiu iki šiol.
QUOTE(minne777 @ 2014 01 09, 14:33)
Bet vistiek man begalo idomu kodėl dalis gydytojų nepripažysta,kad galima rinktis,jeigu tokia indikacija yra priimta... Kodėl apie tai tylima..
As apie tai kalbejau su savo giniu (gyvenu JAV), jis praktikuoja 30+ metu. Jis man pasake taip: "procentaliai cezariu atliekama daug daugiau dabar nei is tikro reikalas yra, as asmeniskai pasirinktiniu nedarau. As geriau prarasiu paciente, jei mano tokiam poziuriui nepatikus ji iseis pas kita gyd, bet jos ir jos vaiko gerbuviu pats nerizikuosiu be reikalo". JAV gydytojai beje alga gauna pagal atliktu proceduru skaiciu ir cezarius jiems apsimoka kur kas labiau daryti, nes daug greiciau ir apmokama apie 10x paprasto gimdymo kainos. Man tuo ir patiko mano gyd, kad ne i atlygi orientavosi spresdamas reikia kazkokiu proceduru ar ne.
QUOTE(yni @ 2014 01 09, 07:57)
Pooperacinis laikotarpis tikrai nebuvo baisus, kazkokiu baisiu skausmu nebuvo, pieno netruko, zodziu, tik geri prisiminimai. Dziaugiausiu, kad isdrisau pareikalauti, kad butu taip, kaip noriu
QUOTE(linxmute @ 2014 01 09, 20:52)
na yra skirtumas kur skauda ir sunku paeit ir kur guli lovoj negaledama pajudet, nei atsisest..
QUOTE(~Astartė~ @ 2014 01 09, 22:09)
dabar vel laukia cp, bijau labiau nei pirma kart
QUOTE(Snieguota_Ela @ 2014 01 09, 23:30)
Pooperacinis laikotarpis tikrai nebuvo baisus, kazkokiu baisiu skausmu nebuvo, pieno netruko, zodziu, tik geri prisiminimai. Dziaugiausiu, kad isdrisau pareikalauti, kad butu taip, kaip noriu
jums pasiseke tada...
pieno ir man netruko, bet kas is to, maitint paciai nejo, neeme kruties veliau jau ir teko daug menesiu nusitraukinet pienuka ir maitint is buteliuko labai sunku gulint tik ant nugaros kuo dazniau glaust kudiki prie krutines kad zystu