Įkraunama...
Įkraunama...

Cezaris savo noru.

QUOTE(Cinamonine @ 2013 08 20, 14:15)
Sveikos.
Klausimas-su kuo reikia tartis dėl norimo cezario? Ar su prižiūrinčia gine, pas kurią privačioje klinikoje lankausi nėštumo metu, ar su pasirinktų gimdymo namų kokia akušere?  ax.gif

pacioj ligonineje su norimu gydytoju,kuris padarys jums cezari,o jei lankotes privaciai,tai galit bandyt su gineko0loge tartis,kad irasytu,kodel jums rekomenduojamas cp:)
Atsakyti
QUOTE(aureelka @ 2013 08 20, 16:54)
pacioj ligonineje su norimu gydytoju,kuris padarys jums cezari,o jei lankotes privaciai,tai galit bandyt su gineko0loge tartis,kad irasytu,kodel jums rekomenduojamas cp:)

Pirmadienį eisiu į kliniką, tai reiks bandyt sakyt, ko noriu.
O kaip, sakykit, gal kas žinot, jei būna ginekolgės įrašas, jog rekomenduoja CP, tai gimdymo namuose gimdyvė, manau, turi teisę jo ir reikalauti, nesvarbu, kad gal kokia akušerė natūralistė papuola priešiškai nusiteikusi šiuo klausimu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Utopian @ 2013 07 30, 21:53)
Mamytės, noriu paklausti, ar kliniškai siauras dubuo yra rimtas pagrindas CP? Pirmaji karta butent del sios priezasties man dare cezari skubos tvarka (kai kudikio pakausis buvo jau islindes, su pompa istraukti nepavyko jo, tai vaikas buvo atgal sugrustas,as plysau.... tai tokio malonumo antra karta patirti nenoriu, jau geriau iskart CP)
Bet kazkaip ziuriu mano ginekologe dabartine visgi uz naturaluma fear.gif  as taip bijau.. negi negausiu siuntimo planiniam cezariui? buna taip, kad po pirmo CP antraji leidzia gimdyti naturaliai?

dabar kiek zinau nebeziuri i dubens kaulus, nes pas mane irgi mazas atstumas tarp dubens kaulu, bet sake, dabar nematuoja ju ir cia ne rodiklis
Atsakyti
QUOTE(Cinamonine @ 2013 08 23, 14:32)
Pirmadienį eisiu į kliniką, tai reiks bandyt sakyt, ko noriu.
O kaip, sakykit, gal kas žinot, jei būna ginekolgės įrašas, jog rekomenduoja CP, tai gimdymo namuose gimdyvė, manau, turi teisę jo ir reikalauti, nesvarbu, kad gal kokia akušerė natūralistė papuola priešiškai nusiteikusi šiuo klausimu? g.gif

na jei jau bus irasas jusu ginekologes,kad jums rekomenduojamas planinis cp,tuomet jo nedaryti negali,juk ten bus parasytos priezastys,kodel jis rekomenduojamas ar del jusu sveikatos bukles,ar del kitokiu priezasciu.Siaip jei issirinksit tinkama gydytoja,tai galesit susitarti ir be jokiu irasu del to planinio cp ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Utopian @ 2013 07 30, 19:53)
Mamytės, noriu paklausti, ar kliniškai siauras dubuo yra rimtas pagrindas CP? Pirmaji karta butent del sios priezasties man dare cezari skubos tvarka (kai kudikio pakausis buvo jau islindes, su pompa istraukti nepavyko jo, tai vaikas buvo atgal sugrustas,as plysau.... tai tokio malonumo antra karta patirti nenoriu, jau geriau iskart CP)
Bet kazkaip ziuriu mano ginekologe dabartine visgi uz naturaluma fear.gif  as taip bijau.. negi negausiu siuntimo planiniam cezariui? buna taip, kad po pirmo CP antraji leidzia gimdyti naturaliai?

Tikrai buna kad po pirmo CP leidzia (ir netgi pataria) antra gimdyti naturaliai, bet viskas priklauso nuo mamytes sveikatos, rando bukles ir paciu gydytoju poziurio i gimdyma.

Kliniskai siauras dubuo yra LABAI retas dalykas ir sunkiai diagnozuojamas, dazniausiai gydytojai daro "spejima" kai negali kitaip paaiskinti komplikaciju.

Labai geras straipsnis apie "siaura dubeni", deja anglu kalba yra cia.

Pagrindine straipsnio mintis:
1. Dubuo nera solidi struktura, dubens kaulus jungiancios kremzles pries gimdyma suminksteja ir issitempia kad butu daugiau vietos vaikuciui uzgimti.
2. Kudikio kaukuoles kaulai nera suauge ir yra judrus, kad galetu susispausti ir tilpti i gimdymo takus.
3. Gimdymo poza ypac svarbi gimdyvems su mazesniu dubeniu. Gimdymas ant nugaros/atsisedus trukdo pilnai atsidaryti dubens kaulams, gimdant pritupus gimdymo takai atsiveria iki 30% daugiau.
4. Daznai problema yra ne mazas dubuo ar didelis vaikas, bet kudikio pozicija, pvz jeigu jis yra netinkamai palenkes/pasukes galvyte.

Is jusu pasakojimo itariu kad vaikutis buvo netiksliai isistates i gimdymo takus. Dziaugiuosi kad viskas pasibaige sekmingai, bet jusu vietoje pasistengciau atsipalaiduoti ir pasitiketi personalu, ar tai butu CP ar naturalus gimdymas.
Atsakyti
Sveikos, gal kuri gali i AZ man rekomenduoti, i ka Kaune galeciau kreiptis del CP. Man pirmas buvo CP, nes nesistate ir nesileido, umi vaisiaus hipoksija ir viskas baigesi ekstriniu CP, tai dabar nenoriu net pagalvot apie naturalu gimdyma. Dekoju 4u.gif
Atsakyti
ir as noreciau gydytojo darancio PC KMUK pavardes, dekinga toms, kas parasys i AZ, visoms sveikatytes ir graziu dienu 4u.gif
Atsakyti
Sakykite, o kokios dabar kainos CP? Kiek radau atsiliepimų, tai tik kalbama apie kainas prieš kokius 3 metus. O pastaraisiais metais kokios yra susitarto CP "stafkės". Nežinau kiek maždaug reiktų ruošti pinigų, jei gydytojas nenurodytų iškart konkrečios sumos.
Atsakyti
Sveikos mamytes! As jau beveik puse metu kaip po CP. Galiu pasakyti viena, CP idikacija gali buti net gi MAMOS NORAS GIMDYTI PER CP, tad nereik bijoti prasyti CP, nes tai yra visiskai legalu! Aisku musu LT geriau butu is anksto susitarti su gyd. negu nuvaziavus i GN "na ura" gincytis su budinciu personalu ir savo tiesas irodineti verysad.gif Mes atsidekojome gydytojui 600lt plius 100lt pirmine konsultacija. Bet cia savo noru, kadangi CP buvo irasytas i gydytojo darbo plana. Aisku pirma karta gimdanciom as CP nerekomenduociau, nes gal jusu naturalus gimdymas bus ypatingai lengvas mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Gal kas samoningai pasirinkote cezario operacija?
Ar sudetinga del jos susitarti su medikais?
Atsakyti
QUOTE(Silan @ 2013 11 30, 21:44)
Gal kas samoningai pasirinkote cezario operacija?
Ar sudetinga del jos susitarti su medikais?

Sveikute,
esu jau kituose forumuose pasisakiusi apie tai, kad as renkuosi. Ne susitarti nesunku, sutinka turbut visi akuseriai, tik irasoma "diagnoze" bailiuke biggrin.gif na, kad bijo gimdyti.
Nors tarptautines sveikatos organizacijos i tai ziuri labai neigiamai, taciau musu gydytojai matyt, kad i tai ziuri protingai-sveikai-filosofiskai, man neteko girdeti priekaistu nei is ginekologes, nei is nei vieno akuserio, o teko konsultuotis net su keliais.
priekaistus teko isklausyti tik is keliu draugiu, naturalaus gimdymo salininkiu. mano atsakymas buvo, jei jau kas nori gimdyti naturaliai ir tame mato kazka zavaus ar "wau" tai pirmyn..as ju nekritikuoju, tai ju teise rinktis..mano poziuris kitoks...
daug skaiciau, daug domejausi ir klausinejau, pries ryzdamasi tokiam zingsniui. "Uz" ir "pries" yra vienodai, jei yra tokie faktoriai kaip metai, didelis vaiko svoris, stuburo ar dubens traumos, siauras vidinis dubuo.
Tiesa sakant vienintelis dalykas kuris mane glumina, tai ar as turiu teise spresti uz gamta, kada gimti vaikui ir ji traukti is ten anksciau laiko (planinis cezaris yra 39 savaiteje, t.y. savaite anksciau)
belieka tik paciai apsispresti jei jau taip, tai nebijoti is karto per pima apziura pasisakyti pasirinktam akuseriui
Atsakyti
QUOTE(BituteJ @ 2013 12 01, 14:00)

Tiesa sakant vienintelis dalykas kuris mane glumina, tai ar as turiu teise spresti uz gamta, kada gimti vaikui ir ji traukti is ten anksciau laiko (planinis cezaris yra 39 savaiteje, t.y. savaite anksciau)

o jus pagalvokit, kad jei zmones neleistu sau spresti uz gamta ir CP nebutu atliekama, tai mirtu daug gimdyviu ir vaiku. Kaip kad senovej.
Atsakyti