Įkraunama...
Įkraunama...

Endometrioze

QUOTE(malvina @ 2011 10 10, 18:53)
drinks_cheers.gif
manau, svarbiausia harmonija. aisku suprantu, kad kai kurie produktai sveikatos niekam (ne tik sergancioms endo) neprideda, bet kita vertus visko atsisakymas laimes saskaita ir nuolatinis saves grauzimas ka nors suvalgius turbut dar blogiau. gal geriau isgerti taurele su gera kompanija ir tuo pasidziaugti bei uzsikrauti keletui dienu geru emociju, nei visko atsisakyti ir buti nelaimingai.
taigi mylekim save ir bukim laimingos  ax.gif

TAIP!
Atsakyti
QUOTE(Rudde @ 2011 10 10, 20:18)
zinau, jog mano issvajotas maziukas jau su manimi. Taip pat pagaliau zinau, kad galiu pastoti. Regis, toks akmuo nuo sirdies nusirito...

net siurpuliukai kunu nuejo perskaicius.
labai smagu skaityti tokias istorijas ir labai dziaugiuosi del taves wub.gif
sklandaus nesiojimo nestuke.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo malvina: 10 spalio 2011 - 19:00
QUOTE(malvina @ 2011 10 10, 17:18)
pradziai pabandyk pasidaryti is kraujo CA 125 (kiausidziu vezio zymuo). Neissigask, tiesiog jis buna siek tiek padidejes ir prie endometriozes

O pas mane markeris buvo nebuvo padidėjęs..na bent jau gyd taip sakė.o endomeriozė 3 st. doh.gif
Atsakyti
Rudde, dėkui už uptimistinį postą 4u.gif

O ko jūs vyrus ir save su tais ND kankinat? Taip ir prasideda psichologinės problemos: per daug užsiciklinant, kokia aš ligonė, per daug skaičiuojant ir griežtai tik tada ir tada norint tuos ND atlikti. Geriau jau užuot labai skaičiavus, kokį gundantį apdarėlį nusipirkti, susikurkti aplinką, kuri jums romantiška, prisiminti, kodėl būtent su šiuo vyru tų vaikučių norit (juk jis kažkuo ypatingas tas jūsų vyras?), ir nereiks nieko skaičiuoti ir spausti wub.gif

Ir nors SM labai nerealus forumas su daug informacijos, daug puikių merginų, kartais nuo jo atsitraukti mums irgi sveika, kad neįsisirgti labai ir į ligonės rolę neįisijausti wink.gif
Atsakyti
Rudde,
kaip smagu skaityti tokias istorijas kaip tavo bigsmile.gif
patikėk, mes lygai taip pat gaudome kiekvieną gražią istoriją ir semiamės iš jų jėgų ax.gif
Dideliausi sveikinimai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(irmuciukasss @ 2011 10 10, 18:30)
bet tas tyrimas ner labai objektyvus. Jei ir nebus padidejes, tai dar nereiskia kad ner endo. Man pvz buvo 38 kai norma 35, tai tikrai negalvojau kazkaip jis mane nuramino..o po operacijos bac-4 st. kitom isvis nebuna padidejes jis prie endo..

jo mano visiskai normalus, o endo 3st pripaise
Papildyta:
QUOTE(Rudde @ 2011 10 10, 20:18)
Sveikos,

Siame skyrelyje nerasydavau, tik karts nuo karto paskaitydavau. Zinau, kaip "gaudydavau" kiekviena pasisekusio pastojimo istorija, todel siandien noriu pasidalinti su jumis savaja - galbut kazkam ji suteiks bent nedideles vilties.

Mūsų nepastojimo stazas gal ir nedidelis - 1,5 metu, taciau ir sis kelias atrode pakankamai ilgas. Pernai ziema atlikta laparoskopija, po kurios prie ivairiu kitu problemu rasta ir III endo stadija. Po laparoskopijos turejau tris nesekmingas stimuliacijas, veliau perejau prie IUI. Ir kai atrodo galutinai praradau vilti, mano isitikinimu paskutine - 4IUI - baigesi tuo, kad siandien pamaciau stipriai isikibusi zirniuka ir plakancia sirdute.

Siandien esu be galo laiminga, nes zinau, jog mano issvajotas maziukas jau su manimi. Taip pat pagaliau zinau, kad galiu pastoti. Regis, toks akmuo nuo sirdies nusirito...

Labai nuosirdziai linkiu jums visoms kuo greiciau sulaukti savo stebukliuku. Tikiu, kad sulauksite, kad ir koks kelias dar butu likes nueiti  blush2.gif

dieve kaip saunu wub.gif nuosirdiai uz jus dziaugiosi 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vegele: 10 spalio 2011 - 20:24
QUOTE(Pilkos akys @ 2011 10 10, 19:49)

O ko jūs vyrus ir save su tais ND kankinat? Taip ir prasideda psichologinės problemos: per daug užsiciklinant, kokia aš ligonė, per daug skaičiuojant ir griežtai tik tada ir tada norint tuos ND atlikti. Geriau jau užuot labai skaičiavus, kokį gundantį apdarėlį nusipirkti, susikurkti aplinką, kuri jums romantiška, prisiminti, kodėl būtent su šiuo vyru tų vaikučių norit (juk jis kažkuo ypatingas tas jūsų vyras?), ir nereiks nieko skaičiuoti ir spausti  wub.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(malvina @ 2011 10 10, 17:18)
pradziai pabandyk pasidaryti is kraujo CA 125 (kiausidziu vezio zymuo). Neissigask, tiesiog jis buna siek tiek padidejes ir prie endometriozes

Nebūtinai!nebuvo padidęjęs net per nago juodymą!
Papildyta:
QUOTE(Viltelė @ 2011 10 10, 18:52)
Nu ne, tikrai niekas nesakė. Esu klausiusi gydytojo, ko reikėtų vengti iš maisto, tai atsakė, kad maistas neįtakojo endometriozės plitimo. Aišku apie alkoholį nieko neužsiminė, bet jai jau jis būtų toks kenksmingas prie šios ligos, tai manau tikrai būtų įspėjęs. Bet tikrai, kaip baisiai skamba "DRAUDŽIAMA". Aš jau ir taip depresuoju, nebemoku atsipalaiduoti, nes ištisai turiu mąstyti, tas kenkia, anas kenkia, tai kas tada belieka? Valgyti žolę, grūdus ir gerti vandenį? Beje, aš tai beveik esu išbandžiusi ir per tą pusės metų laikotarpį, užsiauginau dvi baisines cistas. Todėl manau, kad čia neaišku, kur kas kenkia.

Aš tik sakau, kas yra rekomenduojama, o kas ne jei laikantis endo dietos. o jos laikytis ar ne, tai jūsų kiekvienos sprendimas. savo nuomonės aš neprimetinėju

ir iš vis kažkaip keistai man kartais atrodo šis skyrelis. maniau, kad tai skyrelis apie tai kaip išgyventi tą zarazą lauk. bet pastebiu, jei pasidalini kokiom idėjom, tai visos būriu rėkia, kokias čia nesąmones rašau. suprantu, kad čia galima ateiti paverkšlenti, šiek tiek apšviesti naujokes, kas ir kaip. o daugiau cit. kaip pelės po šluota, nes kitaip pomidorais užmėtys. sory, jei aš čia perdedu, bet man toks įspūdis susidaro verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kuisis: 11 spalio 2011 - 07:27
Laba diena!
Prisidesiu ir as prie sios temos. Liepos pabaigoje man dare laparoskopija ir rado III stadija. Gydytojos prigasdinta, kad galiu is vis netureti vaiku, su vyru nuo rugsejo bandom pastoti. Praeita cikla savaitei likus iki mm man labai stipriai rudai tepe visa savaite, po to is karto be jokiu pertrauku prasidejo mm. Ir as del to ziauriai issigandau - kodel tas tepimas sutapo butent su musu nestumo planavimo pradzia? Kita savaite eisiu pas gydytoja darytis echo, labai bijau pamatyt, kad vel ten kas nors ataugo.... Gyvenu baimej ir dideliam strese, nieko taip nenoriu kaip sulaukti vaikelio.
Atsakyti
QUOTE(urkis @ 2011 10 11, 08:33)
Laba diena!
Prisidesiu ir as prie sios temos. Liepos pabaigoje man dare laparoskopija ir rado III stadija. Gydytojos prigasdinta, kad galiu is vis netureti vaiku, su vyru nuo rugsejo bandom pastoti. Praeita cikla savaitei likus iki mm man labai stipriai rudai tepe visa savaite, po to is karto be jokiu pertrauku prasidejo mm. Ir as del to ziauriai issigandau - kodel tas tepimas sutapo butent su musu nestumo planavimo pradzia? Kita savaite eisiu pas gydytoja darytis echo, labai bijau pamatyt, kad vel ten kas nors ataugo.... Gyvenu baimej ir dideliam strese, nieko taip nenoriu kaip sulaukti vaikelio.

Ne, nu kai pagalvoji, tai kai kurie gydytojai tikri "šaunuoliai", ką reiškia gali vaikų neturėti???su IV st. pastoja, o tuo labiau su III st. tik kartais šiek tiek pagalbos reikia, o kartais tik laiko. mirksiukas.gif kuo labiau stresuosi, tuo ilgiau tai užtruks. o dėl tepimo, na tai vienas pagrindinių endo požymių, tai nereiškia, kad kas nors užaugo. tačiau po LP, endo niekur nedingsta, naujos mėnesinės, nauji "gardumynai" endo.
Atsakyti
QUOTE(Kuisis @ 2011 10 11, 07:07)
ir iš vis kažkaip keistai man kartais atrodo šis skyrelis. maniau, kad tai skyrelis apie tai kaip išgyventi tą zarazą lauk. bet pastebiu, jei pasidalini kokiom idėjom, tai visos būriu rėkia, kokias čia nesąmones rašau. suprantu, kad čia galima ateiti paverkšlenti, šiek tiek apšviesti naujokes, kas ir kaip. o daugiau cit. kaip pelės po šluota, nes kitaip pomidorais užmėtys. sory, jei aš čia perdedu, bet man toks įspūdis susidaro verysad.gif

Aš kartais irgi taip jaučiuosi. 4u.gif Bet manau nereikia kreipti dėmesio, būna mums visoms blogų dienų, kai norisi pagailėti savęs, ir ant kitų išsikrauti. doh.gif lotuliukas.gif O šiaip visos mes turime savo nuomones, ir tikrai nereiktų pulti, jei kažkas mano kitaip. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(urkis @ 2011 10 11, 08:33)
kodel tas tepimas sutapo butent su musu nestumo planavimo pradzia? Kita savaite eisiu pas gydytoja darytis echo, labai bijau pamatyt, kad vel ten kas nors ataugo.... Gyvenu baimej ir dideliam strese, nieko taip nenoriu kaip sulaukti vaikelio.

Valosi organizmas mirksiukas.gif Viskas bus gerai doh.gif Juk viskas sujudinta, atidalinta, prideginta rolleyes.gif Kantrybes ir optimizmo thumbup.gif

Kuisi, drinks_cheers.gif mirksiukas.gif Man irfi susidare toks temos vaizdas- tik difas dievas doh.gif O ar nors viena psidomejot, kad tas difas jau senai pasaulyje nenaudojamas kaip cia LT doh.gif Kad yra kitokie gydymo budai rolleyes.gif Aisku, lengviausia- nuryti tablete (su neaiskiom pasekmem) doh.gif Bet juk kartais reikia ir pastangu ideti rolleyes.gif
Ok, nemoralizuosiu, nes jau keliolika kartu ta dariau tusciai i ora lotuliukas.gif lotuliukas.gif Nors neee, netusciai- kelios is jusu isgirdo biggrin.gif mirksiukas.gif

Linkejimai visoms ir apcyyyy wub.gif
Atsakyti