Įkraunama...
Įkraunama...

Endometrioze

QUOTE(Amarok @ 2011 10 18, 09:52)
Siguliukas,
skubiai reik brokiuką ar sesutę organizuoti  4u.gif
O dė normų..tai labai jos visur skiriasi..pas mane net iki 34 buvo leistina  g.gif greičiausiai nuo aparatūros ar veinetų priklauso  g.gif

nu kai tik mmm atsiras (kai mažiau matyt maitinsiu pati) iš karto konstruosim, aišku reiktų kad cista bent apmažėtų iki to laiko. Neklausysiu ginės, dėl palaukimo. Neturiu aš kada. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kuisis @ 2011 10 18, 08:56)
oi, mergicos, kokiom, net nežinau kaip pasakyti, bet rūūūžavai durnom mintim pastaruoju metu gyvenu.. vis pagalvoju, kad va, baigsiu gerti KT, kad viskas bus gerai ir cistos bus nelikę. ir kad tada, darysim IVF. ir žinokit, nu tokią viltį turiu(nors gal ir negerai tiek daug tikėtis).. žinokit, tikrai tikiu, kad mums iš pirmo karto pavyks. ir vis pagaunu save pagalvojant, kad pavasarį jau sutiksim tryse wub.gif ir kai pagalvoji, kiek čia nedaug beliko laiko laukti, tai net toks šiurpuliukas nubėga...ai, nežinau va tokios keisto mintys mane apstojusios. gal ir laaaabai rūūūūžavos, bet labai malonios wub.gif

skaitau tavo postą, ir pasirodo ne vienai man taip. tongue.gif Mane irgi tokios mintys lanko, kažkos įsitikinimas, kad vasarą į pabaigą jau supuosiu....Nežinau ir kur čia taip, bet ..... Nu svajoti nedraudžiama. lotuliukas.gif

Išvis labai džiaugiuosi, kad Jus čia atradau. gossip.gif friends.gif
Atsakyti
Sveikos,
mano gydytoja sake, kad siuntima darytis lp gali parasyti tik vaisingumo klinikoje ir kad BUTINA pasidaryti homonu (tirotropinas, folikulus stimuliuojantis, liuteinizuojantis, prolaktinas, progesteronas, testosteronas, estradiolis) tyrimus. Ir dar "parekomendavo" klinika i kuria kreiptis. Bet galvoju ar tik cia nera noro pasipelnyti? Ar tikrai yra butina atlikti tuos tyrimus ir negi tik vaisingumo klinikoje gali israsyti siuntima? Nes metyti pinigus jei nera butinybe nesinori :/
Atsakyti
Sandra, siuntimą gali rašyt ir paprasta ar II lygio ginė. o tyrimai jei nedaryti, jei cistų neturi tai eitų kaip indikacija daryt lp, kitaip sakant gi reik priežastį nurodyt.
Atsakyti
QUOTE(*ziurkyte* @ 2011 10 18, 10:14)
skaitau tavo postą, ir pasirodo ne vienai man taip.  tongue.gif Mane irgi tokios mintys lanko, kažkos įsitikinimas, kad vasarą į pabaigą jau supuosiu....Nežinau ir kur čia taip, bet ..... Nu svajoti nedraudžiama.  lotuliukas.gif

Išvis labai džiaugiuosi, kad Jus čia atradau.  gossip.gif  friends.gif

Tos mintys kaip virusas, man taip pat kažkodėl tai atrodo, kad kitais metais stebukliukas įvyks drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(sandrasvit @ 2011 10 18, 10:22)
Sveikos,
mano gydytoja sake, kad siuntima darytis lp gali parasyti tik vaisingumo klinikoje ir kad BUTINA pasidaryti homonu (tirotropinas, folikulus stimuliuojantis, liuteinizuojantis, prolaktinas, progesteronas, testosteronas, estradiolis) tyrimus. Ir dar "parekomendavo" klinika i kuria kreiptis. Bet galvoju ar tik cia nera noro pasipelnyti? Ar tikrai yra butina atlikti tuos tyrimus ir negi tik vaisingumo klinikoje gali israsyti siuntima? Nes metyti pinigus jei nera butinybe nesinori :/

NESĄMONĖ. gydytoja tiesiog sukčiauja, kitaip ir nepasakysi. siuntimą gali išrašyti, bet kuri ginė ar ir tavo šeimos gydytoja. hormonų tyrimų prieš LP, tikrai nereikia. reikalingi tik pagrindiniai kraujo tyrimai, kuriuos daro prieš bet kokią operaciją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kuisis: 18 spalio 2011 - 09:46
QUOTE(Siguliukas @ 2011 10 18, 11:32)
Sandra, siuntimą gali rašyt ir paprasta ar II lygio ginė. o tyrimai jei nedaryti, jei cistų neturi tai eitų kaip indikacija daryt lp, kitaip sakant gi reik priežastį nurodyt.

Bet priezasciu lp darymui yra daug. Man yra visi simptomai ir jau beveik 1.5m nepastoju. Tie hormonu tyrimu rezultaitai gali buti ir geri nors ir yra endometrioze. Tai jei yra simptomai ar gali paprasta ginekologe israsyti siuntima lp?
Atsakyti
QUOTE(sandrasvit @ 2011 10 18, 10:47)
Bet priezasciu lp darymui yra daug. Man yra visi simptomai ir jau beveik 1.5m nepastoju. Tie hormonu tyrimu rezultaitai gali buti ir geri nors ir yra endometrioze. Tai jei yra simptomai ar gali paprasta ginekologe israsyti siuntima lp?

taip gali drinks_cheers.gif ir taip hormonai gali būti geri, o endo gali turėti , taip kad jie ne rodiklis. mano ginius sakė, kad net jei nebūtų radęs cistos, vis tiek po tiek laiko nepastojus būtų siuntęs pasidaryti LP
Atsakyti
QUOTE(sandrasvit @ 2011 10 18, 10:47)
Tai jei yra simptomai ar gali paprasta ginekologe israsyti siuntima lp?

Manau taip. Kol kas ji turėtų rašyti siuntimą III-čio lygio konsultacijai dėl įtarimo pvz. o ten jau konsultuosiantis gydytojas apžiūrės, sutarsit datą ir pasakys kokius tyrimus daryt prieš LP.
Atsakyti
Sveikos ax.gif
Kokyte bigsmile.gif kokios geros naujienos drinks_cheers.gif
Siguliukas galima pastoti ir maitinant blush2.gif kiek zinau po gimdymo lengviau pastoti...o mes lauksim is taves geru ziniu nestuke.gif

QUOTE(sandrasvit @ 2011 10 18, 11:47)

As nuejau pas savo gyd.(kuri mane operavo) i ligonine susitariau del LP, o siuntima nuejau pasiimti is savo gines (poliklinikoj) ten pat padariau reikalingus tyrimus ( EKG,bendro kraujo, kraugo grupe,tepineli). Poliklinikoj niekam nieko neaiskinau, pasakiau kad reikia siuntimo LP su irasytu diagnoze Sterilitas II ( diagnoze pasake gyd. kuri operavo)
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif na ir pridiskutavot jus per tas dienas..kol perskaiciau smile.gif Svarbu, kad geros nuotaikeles pas jus... smile.gif as irgi tokia pat su viltimi, kad galbut jau iki kitu metu pavyks nestuke.gif Snd 5 CD, tai 4 is ju buvo normalios(neskaitant tepliojimu iki mm), o snd ryte vel rudai teplioja. Skirtumas tik tas, kad po Lp teplioja ne taip tirstai kaip pries jas. g.gif
Mimoza, klausei apie tyrima, tai man toki pat dare labai seniai. Jo paskirtis tokia pat kaip ir vaginalines echo. Aisku, gal ju informatyvumas kazkiek skiriasi, bet to tai as jau nezinau smile.gif
Lauraz, rasei apie tuos pasiglaustymus...tai zinok pas mane lygiai ta pati situacija..abu jau labai norim smileysex.gif bet tikriausiai susilaikysim..kad poto snipsto nebutu blush2.gif nors MB jau uzvakar klause-o tu skaiciuojiesi kada tau? Nepraziopsok doh.gif biggrin.gif
ir dar nors jau ir post factum, bet nors ir labai labai paveluotai, bet sveikinu kristinuke su gimtadieniu 4u.gif 4u.gif
Siguliuk, o gal ten ne endo cista? Juk nestumo metu endo kaip tik nurimsta.. g.gif laikau kumscius, kad but paprasta funkcine, kuri isnyktu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmuciukasss: 18 spalio 2011 - 10:15
QUOTE(Siguliukas @ 2011 10 18, 08:46)
Na o dabar ir aš įmesiu liūdnesnę gaidelę. Laikiausi savaitę, nenorėjau čia tų debesų jums užnešt. Po ginės vizito (pirmas po gimdymo): dešinėje kiaušidėje cista, 4cm. Nepanašu, kad folikulinė. Kraujavimas labai lengvas buvo tik po gimdymo. Vakar padariau CA125. Rezultas: 32,7. Norma: mažiau 24. user posted image PYP PYP PYP PYP Nu tikėjausi ramybės bent jau iki tikrų mmm. user posted image Šian pas ginę užbėgsiu dar su onkocitologiniais tyrimais, o lapkričio gale dar vienas echo. Žiūrėsim ką ta cista rezga. Na kraujavimo daugiau gal ir nebus, tai ji neturėtų didėti. Bet ar pamažės???? Kurmi, operuota kairioji kiaušidė, dabar kitą sveiką užpuolė. Miglei brolio reikia. user posted image

Ne nu is tikruju pyyyp...As vis tik labai tikeciausi, kad cia ne endo cista. Kazkaip kiausides gi sitiek 'miegojo'.. Nu rupuzke tu.. Lauksim lapkricio!
O siaip del maitinimo krutim, pas mane 10 menesiu nebuvo mmm, o pastojau ta pati cikla kai nutraukiau maitinima.

QUOTE(malvina @ 2011 10 18, 09:50)
* man pobudis pasikeite is karto po persileidimo - t.y. pirmos mm po persileidimo buvo kitokios
** uzjauciu, su sekanciu nestumu tikrai viskas bus gerai 4u.gif
Papildyta:

* o man pobudis pasikeite po gimdymo, jos pagausejo. Ir po abrazijos pasikeite - dar labiau pagausejo ( bet vis vien nepasakyciau, kad mmm labai jau gausios )
* aciu, tave taip pat uzjauciu, juk puikiai zinau koks tai skausmas verysad.gif

QUOTE(Amarok @ 2011 10 18, 09:52)
Man po persileidimo ciklas sutrumpėjo nuo 28d iki 26, o mm pasidarė mažiau skausmingos  smile.gif

Man irgi sutrumpejo, kol kas 27d., ziuresim kaip toliau bus.
Jetus, Amarok, tu irgi po persileidimo verysad.gif Uzjauciu verysad.gif

Atsakyti