Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Šiauliuose -9

QUOTE(egllute @ 2012 11 30, 11:48)
kai man darė epidūrinį į stuburą, pamatė, kad turiu randą nugaroje (seniai operuotas apgamas) ir labai nepatikoo, kad iš anksto nepasakiau (visai jis man buvo iš galvos iškritęs), tai jei tatuiruotė gal dar blogiau nes ten dar rimtesnis randas g.gif

Adatos duris buvo mazdaug 7cm virs tatuiruotes. Pakalbinus anesteziologa, pasake, kad beveik visada galima rasti tuscia vieta adatai net ir esant tatuiruotei. Anesteziologas buvo puikus zmogus. Jo zodziai - tokia maza adata tokius didelius stebuklus daro.
Atsakyti
QUOTE(flower76 @ 2012 11 26, 16:27)

Noriu pasakyti, kad gimdymas prie gyd.Vilutienes tikrai nebuvo nemalonus. Ir apskritai, dideliu nusiskundimu as apie ja neturejau, isskyrus tai, kad niekada nesakydavo konkreciu kainu.

Man irgi pasakė - kiek negaila biggrin.gif Kadangi tą dieną kaip tyčia smulkiau neturėjau tai padaviau 100 Lt. Tai gydytoja pasakė - oj čia per daug, bus už du vizitus. Tai dabar nuėjus visada duodu 50 ir galvos neskauda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tekantisaule @ 2012 11 29, 23:33)
As tariausi visus keturi kartus.  mirksiukas.gif  Ir vel daryciau ir darysiu ta pati.  tongue.gif  Likau patenkina, na ir zinoma, man ir mano vyrui taip ramiau.  ax.gif Pirmus tris kartus gimdziau su nejautra, o ketvirtaji - be nejautros. Na, o kas geriau, ar ne geriau nepasakysiu tiksliai, nes kai nezmoniski skausmai uzeina ir kai jau norisi sienom lipti, atrodo niekas nebesvarbu, kad tik pasibaigtu tie skausmai ir kad tik greiciau leliukas guletu glebyje. Aisku, neprasiau is kart nejautros, kentejau iki paskutiniuju...pamenu, kai per antraji gimdyma Anuzis paklause, ar reikia nejautros, pasakiau kad NE, tai jis sako, na Maryte Melnikaite kentek kentek, prasysi paskui pati...  doh.gif  Na ka, praejus pusvalandziui taip ir buvo.  blush2.gif  Per treciaji gimdyma ziaurus skausmai buvo, jau rekiau ir sakiau, kad neistversiu, o tokia bjauri sena akusere paseke, nu jau nu jau, trecias vaikas, tai pagimdysi ir be nieko.  blink.gif  Tai ka, tipo tu zinai, koks mano organizmas, kaip man skauda, ar ne ir t.t. Dziaugiuosi, kad buvau susitarusi, tai gydytoja tuoj pat visur sulakste, suskambino ir po keliu akimirku jau megavausi lengvais saremiais.  biggrin.gif Na, o ketvirtaji...tai pagimdziau be nieko, nes anesteziologo nebuvo.  doh.gif  Vis tempe ir man sake, kad tuoj tuoj ateis, o pasirodo, jis vaiku chirurginiame skyriuje, kur daug visokiu operaciju ir niekas jo is ten nepajudins...na, o kai jau atsilaisvino, buvo pasakyta, ruoskis, tuoj tapsi ketvirta kart mamyte, nes lelyte jau cia pat.  smile.gif Zodziu, nebeprireike, skausmus iskentejau, "ispuciau".  biggrin.gif  Bet stumiant man buvo be galo sunku, nes uztirpo rankos, kojos, puse veido ir liezuvis...nezinau kodel taip atsitiko.  unsure.gif  Jegos seko, skausmas nenormalus, viskas uztirpo. Dar ir dabar, praejus pusantru metu po gimdymo nejauciu keliu koju pirstu. Nezinia nei del ko, nei kas...ko gero uzspaude kazkur nerva.  g.gif  Na, bet susitarusi as visad jauciausi geriau ir ramiau. Zinojau, kad gydytoja bus visad salia ir viskuo bus pasirupinta. Jau ir taip sirdis dreba, visa tirti ir is baimes, ir is skausmo, o dar jei mintys sukasi kas priims gimdyma, kaip cia kas bus...tai is vis...Zodziu, mes priejom tokia isvada, geriau jau sumokesim ir gydytoja turesim salia.  4u.gif

mergaitės nepagalvokite kad aš esu prieš tarimąsi, tiesiog įsitikinkite ar tikrai gydytojas atvažiuos, o jei ne tai kokio kolegos paparašys pagloboti. Ir tikrai labai smagu girdėti kai žmogus tariasi su gydytoja ir jis dalyvauja gimdyme. Mano atveju gimdant antrą kartą buvo priešingai, nors mano gydytoja budėjo šalia skyriuje ir jie gali ir turi teisę ateiti į gimdymą, bet... dar ir dabar nesuprantu kodėl doh.gif Todėl trečią kartą net nesitariau ...

O dėl epidūro kai yra tatuiruotė ant stuburo tai tikrai esu girdėjusi per kažkokią medicinos laidą kad tikrai gydytojas tokiu atveju turi teisę atsisakyti daryti dėl rizikos užkrėsti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(riešutėlis @ 2012 11 30, 16:17)
mergaitės nepagalvokite kad aš esu prieš tarimąsi, tiesiog įsitikinkite ar tikrai gydytojas atvažiuos, o jei ne tai kokio kolegos paparašys pagloboti. Ir tikrai labai smagu girdėti kai žmogus tariasi su gydytoja ir jis dalyvauja gimdyme. Mano atveju gimdant antrą kartą buvo priešingai, nors mano gydytoja budėjo šalia skyriuje ir jie gali ir turi teisę ateiti į gimdymą, bet... dar ir dabar nesuprantu  kodėl doh.gif  Todėl trečią kartą net nesitariau ...

O dėl epidūro kai yra tatuiruotė ant stuburo tai tikrai esu girdėjusi per kažkokią medicinos laidą kad tikrai gydytojas tokiu atveju turi teisę atsisakyti daryti dėl rizikos užkrėsti ax.gif

Puikiai suprantama, tuo labiau, kad Jus pati buvote papuolusi i tokia situacija... mirksiukas.gif
Aciu Dievui, mums viskas vykdavo sklandziai. unsure.gif Tiesa, nepaminejau, kad savo pirmaji vaikuti gimdziau prie Peciulio, tai antra kart taip pat tariausi su juo..na jis man buvo be galo geras gydytojas, niekad nera paprases anei jokios sumos, netgi sakydavo, kad jus jauni, jums o ne man visko reikia, tai net neimdavo pinigu. Taigi...kai teko gimdyti antaji leliuka, jis buvo extra iskviestas i Vilniaus klinikas, bet manes niekas nepaliko be prieziuros...kad nesinervuociau jis surado kam mane patikes ir tada man pasake, zinoma, atsiprase, kad taip isejo, ne savo noru, o tiesiog siuncia, iskviete, todel mane "perleido" Anuziui. ax.gif Viskuo buvau patenkinta, nors aisku, kas lanketes, ar lankotes mazdaug zinote koks jis ir kokie jo juokeliai, bet man dzin, svarbu, buvau gerai priziureta ir nepalikta likimo valiai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tekantisaule @ 2012 11 30, 19:57)
Puikiai suprantama, tuo labiau, kad Jus pati buvote papuolusi i tokia situacija...  mirksiukas.gif 
Aciu Dievui, mums viskas vykdavo sklandziai.  unsure.gif  Tiesa, nepaminejau, kad savo pirmaji vaikuti gimdziau prie Peciulio, tai antra kart taip pat tariausi su juo..na jis man buvo be galo geras gydytojas, niekad nera paprases anei jokios sumos, netgi sakydavo, kad jus jauni, jums o ne man visko reikia, tai net neimdavo pinigu. Taigi...kai teko gimdyti antaji leliuka, jis buvo extra iskviestas i Vilniaus klinikas, bet manes niekas nepaliko be prieziuros...kad nesinervuociau jis surado kam mane patikes ir tada man pasake, zinoma, atsiprase, kad taip isejo, ne savo noru, o tiesiog siuncia, iskviete, todel mane "perleido" Anuziui.  ax.gif  Viskuo buvau patenkinta, nors aisku, kas lanketes, ar lankotes mazdaug zinote koks jis ir kokie jo juokeliai, bet man dzin, svarbu, buvau gerai priziureta ir nepalikta likimo valiai.  smile.gif

na čia tada priežiūra yra suprantama - juk paties vedėjo pacientė buvote, todėl visi ir malonūs. O jam nesant irgi šaunuolis kad pasirūpino kas prižiūrėtų, va tokius gydytojus gerbiu 4u.gif Gaila kad nebėra ne tik gero gydytojo bet ir gero žmogaus ... verysad.gif
Atsakyti
Abu kartus gimdziau be tarimosi, bet, visgi, esu uz tarimasi - butent del ramybes ir prieziuros. Pirmaji karta esu dekinga Anuziui, kad pas ji pakliuvau gimdyt 4u.gif , antra karta gydytojas, kurio nr. turejau ir turejau galimybe prasyt, kaip tik isvyko atostogu metu... va taip likau su nerimu sirdy ir pataikiau pas toki, kurio matyt labiausiai nenorejau unsure.gif ... gerai, kad gimdymas sklandziai ir greitai vyko... kitaip ziauru stresa buciau vien del nepasitikejimo gydytoju patyrus...
Atsakyti
Pirmąkart gimdžiau susitarusi, tai nepaisant tų visų "kiek negaila", galiu pasakyti, kad gydytoja savo darbą padarė 100 proc. - ir nugarą masažavo, ir kalbino, mėgindama mintis nuo skausmo nukreipti, ir siuvo... Visiškai jokių priekaištų - o ir ramu buvo, kad bus pasirūpinta viskuo smile.gif
Antrąkart nutarėm pinigėlius skirti šeimyninei palatai... Aišku niekas nenori nemalonumų per savo pamainą. Vos negavau cezario, nes toniukai buvo dingę. Dėl skatinimo ir staigaus gimdymo dukrytė gavo gimdymo traumą - kefalohematomas ant galvytės... (čia jau kita tema, bet ačiū Dievui beveik susitvarkė viskas. Sakė, kad toks organizmas... ) Aišku šįkart niekas šalia nebestovėjo, nekalbino, nemasažavo...Akušerė abejingai sėdėjo ant kėdutės laukdama, kada prasidės gimdymas...
Jei bus trečias kartas, net nežinau ar tarsiuos, ar ne - tik galiu pasakyti, kad nė kiek nesigailiu dėl tarimosi pirmą kartą - tikrai buvo ramiau smile.gif
Atsakyti
Na, mums su pilvinuku jau visai finišo tiesioji, iki gruodzio vidurio turim susimatyt wub.gif Tariausi su gydytoja del CP, iš pradžių maniau, kad dėl šventos ramybės tegu geriau CP daro, nes pirmas vaikutis irgi gimė tokiu būdu, bet paskui ir pati gydytoja po echoskopijos nusprende, kad rizikuoti neverta, nes placenta gali būti kazkuria dalimi priaugusi prie seno rando. Taigi - bus CP. Gal zinot kokia suma reiktų atsiskaityti? Būciau labai dekinga jei parasytumet i AZ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ta pati Sonecka @ 2012 12 02, 13:45)
Na, mums su pilvinuku jau visai finišo tiesioji, iki gruodzio vidurio turim susimatyt wub.gif Tariausi su gydytoja del CP, iš pradžių maniau, kad dėl šventos ramybės tegu geriau CP daro, nes pirmas vaikutis irgi gimė tokiu būdu, bet paskui ir pati gydytoja po echoskopijos nusprende, kad rizikuoti neverta, nes placenta gali būti kazkuria dalimi priaugusi prie seno rando. Taigi - bus CP. Gal zinot kokia suma reiktų atsiskaityti? Būciau labai dekinga jei parasytumet i AZ 4u.gif

Sveikute. Man paciai dare extra CP tai savaime aisku nieko nemokejau. Operacija atliko gyd.Anuzis. Labai graziai susiuvo. Randas graziai gyja. Jokiu komplikaciju. Girdejau, kad pas gyd.Domarka CP kainuoja 1000 litu, pas kitus 800 litu. Gimdymas 600 litu, bet dar gali paprasyti atskirai atsiskaityti su anesteziologu. Bet kam moketi jums, jei jau CP is anksto nuplanuotas ?
Atsakyti
Oi tikrai visokiu gydytoju yra GN ir geresniu ir ne tokiu geru, jei susimoki geri, jei ne, pats kaltas biggrin.gif
Per du gimdymus ne su vienu teko susidurt gydytoju, ir pataloginiame pagulet teko. Tikrai nera visi malonus mirksiukas.gif
Nieko gero negaliu pasakyt apie gydytoja Gelziniene, kosmaras kazkoks doh.gif
Apie Domarka irgi visokiu situaciju buvo.. kai gulde i patalogini.. Apziurejo mane mano gydytoja, su kuria tariausi, kadangi praterminavau, per apziura prakrapste, ir nusiunte i priimamaji, gultis i ligonine. O ten privalo ateiti apziuret pries guldant, ir atejo Domarkas. Norejau pasakyt kad as ka tik po apziuros ir kraujuoju, ale nespejus sakinio uzbaigt kad neprades jis saukt blink.gif ka tu tuo nori pasakyt?? Kad netikrinciau? Ar zinai kas as toks?? Pradejo rodyt i savo kortele prisegta ir t.t. doh.gif kosmaras ne gydytojas biggrin.gif Bet pataloginiam kai gulejau ir kas ryta su mano gydytoja ateidavo vizituot, tai jau geras kaip avinelis.. gydytoja mano vis klausima, gal jau skatinam? O Domarkas kas ryta: ne, tegul prasideda naturaliai smile.gif taip pernesiojau 10 dienu.. dalis vandenu buvoo zali, taigi iskart CP.
Labai patiko gydytojas Anuzis, po pirmo CP jis mane vizituodavo kas ryta (matyt ispuole jo budejimai), apziuredavo, patikrindavo ir siulu puse istrauke . Labai malonus gydytojas, su savo keistu jumoru, bet superinis thumbup.gif Liepdavo kuriai nors praktikantei su mano vaiku pabut ir pasipraktikuot, kol mane issivesdavo apziurai biggrin.gif

O siaip, gerai jei viskas gerai ir sekmingai baigiasi, ir nera komplikaciju. Nes tikrai nera visi gydytojai jau tokie ten geri matyt, nes kaip ir sakiau, kai antram CP man rinko gydytoja data (pati turejo isvykt i uzsieni), tai ziurejo i kalendoriu ir sake, kada tinkama diena, o kada ne, t.y. kada geras gydytojas dirba, o kada ne.. (vasara, daug atostogavo), vadinasi tikrai ne visi tokie jau geri (bent operacijai) mirksiukas.gif

Kas del patologinio valytoju tai tikra tiesa thumbup.gif ten nors dirba jos.. smile.gif o po gimdymo tai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 04 gruodžio 2012 - 23:02
QUOTE(flower76 @ 2012 12 03, 08:09)
Sveikute. Man paciai dare extra CP tai savaime aisku nieko nemokejau. Operacija atliko gyd.Anuzis. Labai graziai susiuvo. Randas graziai gyja. Jokiu komplikaciju. Girdejau, kad pas gyd.Domarka CP kainuoja 1000 litu, pas kitus 800 litu. Gimdymas 600 litu, bet dar gali paprasyti atskirai atsiskaityti su anesteziologu. Bet kam moketi jums, jei jau CP is anksto nuplanuotas ?

Ačiū už pasidalintą info 4u.gif Kainelės "neblogos", infliacija, nėra ko norėt, per 7 metus pakilo zenkliai doh.gif Bet ko nepadarysi vardan savo ramybės, o aišku, jei viskas praeina gerai, norisi ir gydytojui padėkot už visų 9 mėnėsių priežiūrą ir laimingą finalą..
Papildyta:
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 12 04, 20:55)

Labai patiko gydytojas Anuzis, po pirmo CP jis mane vizituodavo kas ryta (matyt ispuole jo budejimai), apziuredavo, patikrindavo ir siulu puse istrauke . Labai malonus gydytojas, su savo keistu jumoru, bet superinis  thumbup.gif Liepdavo kuriai nors praktikantei su mano vaiku pabut ir pasipraktikuot, kol mane issivesdavo apziurai  biggrin.gif

drinks_cheers.gif Kiek teko susidurt su Anužiu, pasirodė tikrai profesionalus ir su savotišku jumoro jausmu gydytojas, man patiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 12 04, 22:55)
Oi tikrai visokiu gydytoju yra GN ir geresniu ir ne tokiu geru, jei susimoki geri, jei ne, pats kaltas biggrin.gif

O siaip, gerai jei viskas gerai ir sekmingai baigiasi, ir nera komplikaciju. Nes tikrai nera visi gydytojai jau tokie ten geri matyt, nes kaip ir sakiau, kai antram CP man rinko gydytoja data (pati turejo isvykt i uzsieni), tai ziurejo i kalendoriu ir sake, kada tinkama diena, o kada ne, t.y. kada geras gydytojas dirba, o kada ne..  (vasara, daug atostogavo), vadinasi tikrai ne visi tokie jau geri (bent operacijai) mirksiukas.gif

Kas del patologinio valytoju tai tikra tiesa  thumbup.gif  ten nors dirba jos.. smile.gif o po gimdymo tai  doh.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti