As tariausi visus keturi kartus.
Ir vel daryciau ir darysiu ta pati.
Likau patenkina, na ir zinoma, man ir mano vyrui taip ramiau.
Pirmus tris kartus gimdziau su nejautra, o ketvirtaji - be nejautros. Na, o kas geriau, ar ne geriau nepasakysiu tiksliai, nes kai nezmoniski skausmai uzeina ir kai jau norisi sienom lipti, atrodo niekas nebesvarbu, kad tik pasibaigtu tie skausmai ir kad tik greiciau leliukas guletu glebyje. Aisku, neprasiau is kart nejautros, kentejau iki paskutiniuju...pamenu, kai per antraji gimdyma Anuzis paklause, ar reikia nejautros, pasakiau kad NE, tai jis sako, na Maryte Melnikaite kentek kentek, prasysi paskui pati...
Na ka, praejus pusvalandziui taip ir buvo.
Per treciaji gimdyma ziaurus skausmai buvo, jau rekiau ir sakiau, kad neistversiu, o tokia bjauri sena akusere paseke, nu jau nu jau, trecias vaikas, tai pagimdysi ir be nieko.
Tai ka, tipo tu zinai, koks mano organizmas, kaip man skauda, ar ne ir t.t. Dziaugiuosi, kad buvau susitarusi, tai gydytoja tuoj pat visur sulakste, suskambino ir po keliu akimirku jau megavausi lengvais saremiais.
Na, o ketvirtaji...tai pagimdziau be nieko, nes anesteziologo nebuvo.
Vis tempe ir man sake, kad tuoj tuoj ateis, o pasirodo, jis vaiku chirurginiame skyriuje, kur daug visokiu operaciju ir niekas jo is ten nepajudins...na, o kai jau atsilaisvino, buvo pasakyta, ruoskis, tuoj tapsi ketvirta kart mamyte, nes lelyte jau cia pat.
Zodziu, nebeprireike, skausmus iskentejau, "ispuciau".
Bet stumiant man buvo be galo sunku, nes uztirpo rankos, kojos, puse veido ir liezuvis...nezinau kodel taip atsitiko.
Jegos seko, skausmas nenormalus, viskas uztirpo. Dar ir dabar, praejus pusantru metu po gimdymo nejauciu keliu koju pirstu. Nezinia nei del ko, nei kas...ko gero uzspaude kazkur nerva.
Na, bet susitarusi as visad jauciausi geriau ir ramiau. Zinojau, kad gydytoja bus visad salia ir viskuo bus pasirupinta. Jau ir taip sirdis dreba, visa tirti ir is baimes, ir is skausmo, o dar jei mintys sukasi kas priims gimdyma, kaip cia kas bus...tai is vis...Zodziu, mes priejom tokia isvada, geriau jau sumokesim ir gydytoja turesim salia.
mergaitės nepagalvokite kad aš esu prieš tarimąsi, tiesiog įsitikinkite ar tikrai gydytojas atvažiuos, o jei ne tai kokio kolegos paparašys pagloboti. Ir tikrai labai smagu girdėti kai žmogus tariasi su gydytoja ir jis dalyvauja gimdyme. Mano atveju gimdant antrą kartą buvo priešingai, nors mano gydytoja budėjo šalia skyriuje ir jie gali ir turi teisę ateiti į gimdymą, bet... dar ir dabar nesuprantu kodėl
Todėl trečią kartą net nesitariau ...
O dėl epidūro kai yra tatuiruotė ant stuburo tai tikrai esu girdėjusi per kažkokią medicinos laidą kad tikrai gydytojas tokiu atveju turi teisę atsisakyti daryti dėl rizikos užkrėsti