Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Šiauliuose -9

QUOTE(flower76 @ 2012 11 26, 15:27)
Kalbejau ir as ne apie skausmo matuokli, o apie tai, kada gydytojai nusprendzia, kad moteriai fiziskai pakelti skausma jau nebeimanoma..
Noriu pasakyti, kad gimdymas prie gyd.Vilutienes tikrai nebuvo nemalonus. Ir apskritai, dideliu nusiskundimu as apie ja neturejau, isskyrus tai, kad niekada nesakydavo konkreciu kainu. Siaip, kaip gydytoja, man jinai tikrai patiko, maloni moteris ir tikrai netikejau,kad kada nors jinai sitaip galetu elgtis vien del to, kad konsultacijoms pradejau lankytis pas kita gydytoja.Ir, aisku, pas kita planuoti gimdyma. Nemaciau cia nieko blogo, juo labiau, kad mazyli visa laika nestumo metu stebejo ir Kauno gydytojai.
Tiesiog patikslinu: gyd.Domarkas man sukele abejoniu ne del jo suteiktu konsultaciju, o del to, kad daznai melavo.

na gyd. Kazlauskienė seniau kai eidavau privačiai nėštumo metu tai kai paklausi kiek skolinga tai visada pasakydavo kad milijoną doh.gif doh.gif doh.gif
o dėl Vilutienės ... tai čia mes pacientai nematom nieko blogo jei pakeičiam gydytoją, o gydytojai....Žinau ne vieną atvejį kai pakeitus gydytoją paliktoji seniau buvusi gera ir nuoširdi pavirsta ragana doh.gif Čia ir buvo pagrindinė priežastis Vilutienės elgesio, kitų net neieškokit tongue.gif
Atsakyti
perskaičiau visų komentarus, na aš vis dar dvejonėse tartis ar ne g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Aš turbūt nesitarčiau jei pirmas natūraliai pagimdytas, jau viskas maždaug aišku, vis ne pirmą kartą smile.gif Man pirmas buvo CP, bet ir tai galvoju, kad nebesitarčiau antrą kartą, aišku jei nenusimato CP ax.gif
Atsakyti
dukrą pagimdžiau tardamasi, gimdžiau su epidūru, jei be jo, būčiau pagimdžiusi dar greičiau, šiaip per 4 val....
Mane baugina, kad jei prašysiu epidūro, jo nenorės leisti g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Whagati @ 2012 11 29, 17:09)
dukrą pagimdžiau tardamasi, gimdžiau su epidūru, jei be jo, būčiau pagimdžiusi dar greičiau, šiaip per 4 val....
Mane baugina, kad jei prašysiu epidūro, jo nenorės leisti  g.gif  g.gif  g.gif

Sveiki,

Aš dabar lygiai tokiose pat dvejonėse-ką daryt?
Epidūro tikrai bet kada neleidžia, viskas priklauso nuo gydytojo, o jei tas gydytojas su savo požiūriu ir nuostatom- špygos sulauksi...
Na ir gydytojai sakyčiau kažkaip tai nebenori taris dėl gimdymų, visi kažkaip natūralistais patapo g.gif Jau net nebeina suprast, ar per maži pinigai ar koks biesas?
Beje, gal kam teko su gyd L.Rovu bendraut, kaip jis kaip žmogus?
Atsakyti
na aš neatkalbinėju dėl tarimosi -jei jums taip ramiau tai kodėl ne, o jei CP nusimato tai iš viso be kalbų sakyčiau tarkitės, nes jei CP tai pasiguldo dieną prieš, o operuoja dienos metu, t.y. savo darbo metu...
parašiau savo patirtį, iš kurių karčiausia buvo pati pirmoji..., na antra dar su šoko prieskoniais dėl savo gydytojos, kad neatvyko doh.gif
tiesiog jei tarsitės su gyd. aptarkite galimybes, o kas jei jis ar ji negalės...
Atsakyti
As tariausi visus keturi kartus. mirksiukas.gif Ir vel daryciau ir darysiu ta pati. tongue.gif Likau patenkina, na ir zinoma, man ir mano vyrui taip ramiau. ax.gif Pirmus tris kartus gimdziau su nejautra, o ketvirtaji - be nejautros. Na, o kas geriau, ar ne geriau nepasakysiu tiksliai, nes kai nezmoniski skausmai uzeina ir kai jau norisi sienom lipti, atrodo niekas nebesvarbu, kad tik pasibaigtu tie skausmai ir kad tik greiciau leliukas guletu glebyje. Aisku, neprasiau is kart nejautros, kentejau iki paskutiniuju...pamenu, kai per antraji gimdyma Anuzis paklause, ar reikia nejautros, pasakiau kad NE, tai jis sako, na Maryte Melnikaite kentek kentek, prasysi paskui pati... doh.gif Na ka, praejus pusvalandziui taip ir buvo. blush2.gif Per treciaji gimdyma ziaurus skausmai buvo, jau rekiau ir sakiau, kad neistversiu, o tokia bjauri sena akusere paseke, nu jau nu jau, trecias vaikas, tai pagimdysi ir be nieko. blink.gif Tai ka, tipo tu zinai, koks mano organizmas, kaip man skauda, ar ne ir t.t. Dziaugiuosi, kad buvau susitarusi, tai gydytoja tuoj pat visur sulakste, suskambino ir po keliu akimirku jau megavausi lengvais saremiais. biggrin.gif Na, o ketvirtaji...tai pagimdziau be nieko, nes anesteziologo nebuvo. doh.gif Vis tempe ir man sake, kad tuoj tuoj ateis, o pasirodo, jis vaiku chirurginiame skyriuje, kur daug visokiu operaciju ir niekas jo is ten nepajudins...na, o kai jau atsilaisvino, buvo pasakyta, ruoskis, tuoj tapsi ketvirta kart mamyte, nes lelyte jau cia pat. smile.gif Zodziu, nebeprireike, skausmus iskentejau, "ispuciau". biggrin.gif Bet stumiant man buvo be galo sunku, nes uztirpo rankos, kojos, puse veido ir liezuvis...nezinau kodel taip atsitiko. unsure.gif Jegos seko, skausmas nenormalus, viskas uztirpo. Dar ir dabar, praejus pusantru metu po gimdymo nejauciu keliu koju pirstu. Nezinia nei del ko, nei kas...ko gero uzspaude kazkur nerva. g.gif Na, bet susitarusi as visad jauciausi geriau ir ramiau. Zinojau, kad gydytoja bus visad salia ir viskuo bus pasirupinta. Jau ir taip sirdis dreba, visa tirti ir is baimes, ir is skausmo, o dar jei mintys sukasi kas priims gimdyma, kaip cia kas bus...tai is vis...Zodziu, mes priejom tokia isvada, geriau jau sumokesim ir gydytoja turesim salia. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Whagati @ 2012 11 29, 16:09)
Mane baugina, kad jei prašysiu epidūro, jo nenorės leisti  g.gif  g.gif  g.gif

Jei skaitete visus komentarus, tai tikriausiai zinote, kad mano atveju gydytoja niekaip nesutiko atlikti epiduro, motyvuodama, jog kaklelis greitai darosi ir pakenteti tikrai galima - juk ketvirtas gimdymas ! Tik kazin, tarp musu kalbant, argi nuo to maziau skaudejo.. Anesteziologas, matydamas mano kancias, jau lauke su visu rinkiniu, taciau kitiems atrode, jog as apsimetineju ir man to epiduro reikia del prabangos.. Kitaip tariant, gydytoja liepe gimdyt ir neissidirbinet. Tikriausiai, nebuvo dienos, kad saves nekaltinciau, kodel pataupiau pinigus ir nesitariau del gimdymo. Sitiek kanciu, sitiek asaru, sitiek isgyvenimu del mazylio, nes jis buvo aukstai, atlenkes galvute. Jauciau, kad mazylis tuoj tuoj prades judeti i prieki, bet visa laika galvoje skambejo gydytojos zodziai - nesimato galvutes. Gydytoja liepe stot ant koju ir vaiksciot. Neklausiau, nes bijojau, jog atsistojus ant zemes mazylis netaisyklinga padetim isleks ta tikra zodzio prasme kaip "bomba". Kaune pasake, kad mano sprendimas, greiciausiai buvo teisingas, nes as jauciau, kad kazkas netaip. Po gimimo mazylis dar ilgai miegodavo atrietes atgal savo galvyte. Mano gimdymas buvo kosmaras. Is anksto nesusitarus. Tokia mano patirtis. Tokie mano gimdymai. Kiekviena mes zinome, koks musu organizmas ir kiek pakeliame skausma. Galbut pagal tai reiketu spresti, ar mums reikes savo asmeninio gydytojo. Nuo komplikuoto gimdymo nesame apsaugota nei viena. Taciau, nuvaziavus, paprastai is namu, su niekuo nesitarus, neturekit iliuziju ,kad jums prireikus bus atliktas epiduras. Gydytojai temps iki paskutines minutes , o
paskui pasakys, kad neapsimoka.
Atsakyti
QUOTE(kristulee @ 2012 11 29, 18:15)
Sveiki,

Aš dabar lygiai tokiose pat dvejonėse-ką daryt?
Epidūro tikrai bet kada neleidžia, viskas priklauso nuo gydytojo, o jei tas gydytojas su savo požiūriu ir nuostatom- špygos sulauksi...
Na ir gydytojai sakyčiau kažkaip tai nebenori taris dėl gimdymų, visi kažkaip natūralistais patapo g.gif Jau net nebeina suprast, ar per maži pinigai ar koks biesas?
Beje, gal kam teko su gyd L.Rovu bendraut, kaip jis kaip žmogus?

Sveiki, man teko porą kartų bendrauti, viską paaiškina, bet tik tuo atveju, jei imi klausinėti, žodžiu tenka traukti už liežuvio...
Atsakyti
QUOTE(flower76 @ 2012 11 30, 01:49)
Taciau, nuvaziavus, paprastai is namu, su niekuo nesitarus, neturekit iliuziju ,kad jums prireikus bus atliktas epiduras. Gydytojai temps iki paskutines minutes , o
paskui pasakys, kad neapsimoka.

Mano atveju irgi taip ir buvo..Vilkino pasirasyma,anesteziologo iskvietima..kol galop atejo ir "nudziugino",jog jau paveluota..
Nors nestumo metu ginekologe informavo,kad epiduras gaunamas jei norima ir nemokamai.. Mhm,sapnuose cool.gif
Atsakyti
QUOTE(*Gina @ 2012 11 30, 07:58)
Mano atveju irgi taip ir buvo..Vilkino pasirasyma,anesteziologo iskvietima..kol galop atejo ir "nudziugino",jog jau paveluota..
Nors nestumo metu ginekologe informavo,kad epiduras gaunamas jei norima ir nemokamai.. Mhm,sapnuose cool.gif

Man su vyru paprasius epiduro, gyd.Auguliene pareiske, kad tokio atskiro nustatyto mokejimo i kasa kaip uz epidura NERA. Tipo sumoketi neimanoma. Pamaciusi, kad turiu ant nugaros tatuiruote, isvis liepe uzmirst apie nuskausminima. Zodziu buvo vilkinama ir vilkinama. Pasakius, kad jau du vaikus pagimdziau su nejautra, liko "nustebinta". Zodziu, buvo viskas daroma, kad tik laimeti laiko. Kazkuris gydytojas pasake, kad jo zmona gixmde 14 val. Ir nieko.. Isgyveno..
Atsakyti
QUOTE(flower76 @ 2012 11 30, 11:43)
Man su vyru paprasius epiduro, gyd.Auguliene pareiske, kad tokio atskiro nustatyto mokejimo i kasa kaip uz epidura NERA. Tipo sumoketi neimanoma. Pamaciusi, kad turiu ant nugaros tatuiruote, isvis liepe uzmirst apie nuskausminima. Zodziu buvo vilkinama ir vilkinama. Pasakius, kad jau du vaikus pagimdziau su nejautra, liko "nustebinta". Zodziu, buvo viskas daroma, kad tik laimeti laiko. Kazkuris gydytojas pasake, kad jo zmona gixmde 14 val.  Ir nieko.. Isgyveno..

kai man darė epidūrinį į stuburą, pamatė, kad turiu randą nugaroje (seniai operuotas apgamas) ir labai nepatikoo, kad iš anksto nepasakiau (visai jis man buvo iš galvos iškritęs), tai jei tatuiruotė gal dar blogiau nes ten dar rimtesnis randas g.gif
Atsakyti