sveikutės
skaitau diskusiją ir nutariau parašyti ir apie savo patirtį susidūrus su GN gydytojais ir personalu. Turiu 3 kleckus, pirmąjį gimdžiau prieš 10 metų, antrą prieš beveik 3, trečią - prieš metai su trupučiu.
Patirtis kiekvieną kartą skirtinga- tai paeiliui
Pirmasis gimdymas gal buvo baisiausias, palyginus su paskesniais tiek pagal sąlygas, tiek pagal gydytojų ir personalo priežiūrą. Buvo pirmas kartas, viskas nežinoma, viskas baisu, gimdžiau susitarusi (vien iš baimės), bet pataikiau kai mano gydytoja budėjo, taigi nereikėjo kviestis iš namų. Gimdžiau su epidūra tą kartą... tai nežinau ar tada dar buvo naujiena, ar neįprasta, bet... dar ir dabar prisiminus negaliu gražiu žodžiu paminėti gydytojos ir akušerės (dėkui dievui gimdymą priėmė kita akušerė) elgesį, t.y. nežinau ar tik man bet prieš pat gimdymą jau epidūra nelabai veikė ir skausmą vis tik teko patirti ir tas stangas kai atrodo kad tuoj... Tai nebeatsimenu kiek kartų gydytoja ir akušerė taip paniekinamai vis sakydavo - o kaip mums reikėdavo be jokių vaistų pagimdyti ir nenumirėm
Nors galiu iš karto pasakyti kad tikrai nebuvau iš tų rėkiančių ir labai dėmesio reikalaujančių
Šalia gimdykloje per kiekvieną sąrėmį moteris klykė... Skaudu buvo girdėti tokius gyd. žodžius, bet kentėjau, kol nežinau po kelinto karto trūko kantrybė ir griežtai pasakiau kad atsiprašau kad aš gimiau vėliau nei jūs ir medicina pažengė į priekį ir aš galiu rinktis kaip man gimdyti - su epidūra ar be... Suprato , pasibaigė užgauliojimai . Kaip minėjau, gimdžiau susitarusi, po gimdymo darė reviziją, t.y. valymą nes niekaip neatsiskyrė placenta, taigi gimdymas buvo su komplikacijomis, bet po gimdymo mano gydytoja nei karto nebuvo atėjusi aplankyti ir pažiūrėti kaip ir kas,
kad ir "padėkos" pasiimti. Aš po to turėjau ją po visus GN ieškoti kad atsidėkoti . Ir tai su tokia panieka paėmė, dar klausimas - ar čia viskas tik man... Po gimdymo sesučių priežiūra... negaliu net priežiūra pavadinti - kad ie kiek vaikas klyks jos neateidavo pažiūrėti, valgyti kviesti tai įlėkdavo kaip vėtros į palatą , sušukdavo valgyti ir trenkdavo durimis... net neįdomu buvo ar tu gali iki tos valgyklos neiti ar ne. Taip ir būdavo - jei būdavo namiškiai tai atnešdavo valgyti, jei ne tai taip ir likdavau nevalgius nes nepaeidavau . Taip buvo man bent jau prieš 10 metų.
Antras gimdymas buvo jau naujuose GN, ką tik buvo paskirtas direktoriumi Rovas, kurio dauguma nepažinojo, nežinojo nei koks jis direktorius nei koks gydytojas nei koks kaip žmogus, tai visas personalas kaip sakoma vaikščiojo ant ausų. Gimdžiau be savo gydytojos, nors kaip ir tariausi, bet ... tai jau kita istorija. Naktį prižiūrėjo viena gyd. ir akušerė, po to pasikeitė pamaina, tai pagimdžiau prie kitų... Atsidėkojom tik akušerei, nes gydytojui nepakilo ranka "dėkoti" už pastovėjimą prie galvos
Po gimdymo priežiūra superinė - atėjo pasisakė kad ji čia šią pamainą dirbs, kaip norėčiau kad ji ateitų - ar kas valandą pažiūrėti ir vaikutį jei reikia pervystyti, ar kai aš pakviesiu... Vienu žodžiu
Trečias kartas... Gimdžiau nesitarusi ir nesitikėjau kad mano gyd. ateis, galvojau bus kaip bus... Viskas buvo gerai, akušerė
gydytoja pasitaikė irgi gera, tik erzino kad ji vizituodavo su mokine ar kaip ji ten vadinasi - tai pirma mokinė apžiūri, o paskui dar gyd.
tai atkentėjau dvigubai
Na o pogimdyvinis skyriu - visi jau žinojo kas tas Rovas, žinojo kur ir kada tikėtis jo patikrinimo, kol kas apie etatų mažimą niekas nekalbėjo taip kad personalas nelabai jau ir stengėsi - dirbo stumdamas valandas
va tokia mano patirtis ir galiu iš savo patirties pasakyti, kad jei jūs tariatės su savo gydytoju kad dalyvautų gimdyme tai nereiškia kad jis dalyvaus, gerai jei jis sutars su kitu gydytoju, bet gali būti kad paliksite ant ledo su dar didesniu galvos skausmu kaip ir kas dabar kai tikėjotės kad bus viskas sklandu, nes su gydytoja sutarėte
o personalas... taip jis skiriasi nes skirtingi žmonės dirba, ir tikrai kartais norisi ir reikia pastatyti į vietą, neagituoju, bet kartais nereikia nusileisti kad liptų ant galvos kiekvienas kas netingi
beje, dar pastebėjimas dėl personalo - buvau labai nustebinta kai gulėjau patologiniame valytojų darbštumu (bent jau mano palatos), ko nepasakyčiau apie valytojas pogimdyviniame
Patologiniame taip švarindavo kad atrodo kiekvieną dieną galėtų eiti komisijos ir nerastų prie ko prikibti - valydavo dulkes kiekvieną dieną net ten kur rodos nereikėtų (dyrų viršus, lovų apačios, spintos, grindis kai plaudavo tai spinteles atitraukdavo). Pogimdyviniame gulėdavau po 2-3 dienas (paskutiniais kartais) tai dulkės nei karto nebuvo nuvalytos
, paskutinį kartą kai gulėjau tai buvo tie smarkūs vėjai ir vėtros, po jų ant palangių galėjai smėlio pilis statyti kiek buvo prinešta:oh
nenuvalė
o atrodo tokiame skyriuje tai jau švara turėtų būti palaikoma ideali
na ir prirašiau