Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Šiauliuose -9

gal galite į a.ž kiek mokėjote vilutienei , kaip kaina skiriasi kai ne jos budėjimas ir kai jos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(amellija @ 2012 11 03, 14:18)
Merginos, kad bereikalingai švaistyti pinigus blink.gif ? Abu savo vaikučius gimdžiau be jokių tarimųsi, priežiūra buvo superinė, ir džakuzi ir viskas kas tik priklauso, vietoj, to, ką mokėti gydytojams, mes abu kartus ėmėm mokamą palatą.

Gerai kai viskas gerai. O kiek vien is pazistamu prisiklausiau istoriju, kad tikriausiai ne nekiltu noras gimdyt nesitarus.. blink.gif patikekit, kai kurios istorijos tikrai baisios.. Aisku nesakau kad nera ir geru istoriju, kitos pagimdo nesitarusios ir tuom patenkintos mirksiukas.gif
As pati tariausi. Abu CP. Per antra nestuma, kai nuejau pas gyd paskutinei apziurai, jau leido daryt CP (ir leido pernesiot 7 dienas thumbup.gif nors Rovas sake jei planinis CP liepia operuot 38 savaite.. o man leido 41 savaites nesiot thumbup.gif ) Zodziu apziurejo, viskas oki, pati gyd deja turejo isvykt i uzsieni. Buvo vasara. Daug gydytoju atostogose.. Ziuri i budejimo grafika ir sako: sita diena geriau nevaziuok, sita irgi.. va ketvirtadieni geri gydytojai, atvaziuok treciadieni atsigult, ketvirtadieni isoperuos. Susitare su kita gyd, kuri operuos mane. Tai jei ir trecia tektu kada turet, tikrai tarciausi mirksiukas.gif
Beje po antro CP operavusi gyd pasake, kad pati tikriausiai ir nebuciau pagimdzius (nors toki nora turejau). Tik nzn kodel. Sako kur pjauni, ten kraujas liejasi laisvai.. sunki operacija buvo, tai gal del to cia g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 16 lapkričio 2012 - 08:44
[quote=Indukė,2012 11 08, 16:00]
gal galite į a.ž kiek mokėjote vilutienei , kaip kaina skiriasi kai ne jos budėjimas ir kai jos 4u.gif
Labas visoms nestukems. Mano mazyliui jau 9 menesiukai, bet skausma sirdyje dar nesiosiu ilgai. Nutariau savo isgyvenimais pasidalinti ir as.
Laukdamasi pirmojo vaikelio lankiausi pas gyd.Vilutiene. Is pradziu lyg ir nieko. Visada mandagi, galedavau skambinti esant reikalui i mobilu, visada priimdavo, gana greitai paskirdavo vizita. Nepatiko tik kainos. Paklausus kiek, atsakymas budavo - kiek negaila. Duodavau 30 ar 50, grazos nesulaukdavau, kasos kvituku nebuvo, pinigus tiesiog isidedavo i stalciu. Paprasius atspausdinti nuotrauka echoskopo, uz ja paprase 30 lt, ta diena palikau 80. Nubegus vandenims ir jai paskambinus, buvome susitarusios (lyg ir, nes tiesiai sviesiai apie tai ji nekalbejo), pasake vaziuot i ligonine ir gimdyt. Patyriau dideli soka. Verkiau. Gimdymo bijojau kaip kosmaro. Turejau tam priezasciu - nemalonios ir gana skausmingos valdiskos apziuros. Vis delto ji atvaziavo, gimdyma skatino, nes ji turejo isvykti, o man gimdymo veiklos nebuvo. Buvo kiekvieno saremio metu rankomis pleciamas kaklelis, aisku su epidurine nejautra. Ir aciu dievui. Mazylis gime suvarges, para gulejo inkubatoriuje nes labai dejavo. Kaip sake veliau kita gydytoja, buvo isplestas is gimdos. Veliau teko susidurti su kitomis problemomis pas ja, priimdavo daznai ligonineje, valdiskai, taciau darant isvalyma paprase 350lt. Nesupratau uz ka.. Is anksto neperspejo, buvau paguldyta per priimamaji. Visos bedos prasidejo su antru vaikeliu. Darydama echoskopa labai klydo, sake yra cisteliu ant inkstuku, virskinimo trakto.. Niekas nepasiteisino. Nusivyliau gyd.Rovu - matavo mazylio sprando rauksle, smarkiai klydo, genetike uzuominomis liepe darytis isvalyma. Aciu Kauno medikams. Siandien turiu miela mazyli. Sveika. O kiek asaru, kiek nervu buvo. Po konsultaciju sugryzus pas gyd.Vilutiene gydytoja akivaizdziai pasidare nemandagi, nesisveikino, atleisdavo moteris, o mane palikdavo uz duru -atseit jai operacija, gimdyve ir t.t.. Paskambinus liepdavo vel ir vel jai skambinti is naujo, tik kita diena.
Teko susidurti su patologinio skyriaus vedeju Domarku. Laukiausi antrojo vaikelio. Is pirmo zvilgsnio mandagus, solidus, ismanantis savo darba gydytojas. Dziaugiausi. Zadejo ramu ir grazu gimdyma. Paklause ar nenoriu cezario. Mazylis turejo nedideliu problemu. Pasakiau ne. Man atrodo, be reikalo.. Pinigu su vyru nesiulem, planavome atsilyginti po to. Iki pat gimdymo kalbejo graziai ir uztikrintai, liepe skambinti bet kuriuo metu. Nubegus vandenims, nakti, jam paskambinus buvo pasakyta -vaziuot ir gimdyt. Atseit viskas sutarta. Prasidejo KOSMARAS. Pasitiko gyd.Auguliene. Pasaipi, nemandagi. Paklausus ar kalbejo su gyd.Domarku, nelabai suprato ko noriu. Galu gale liepe vaziuot pas ji ir gimdyt.. Nustebau, kad gydytoja sitaip pasaipiai atsiliepe apie ligonines personala. Veliau supratau, visi gydytojai visada viska zino, vienas kita dengia. Ir vieni kitu neisduoda. Skausmai buvo siaubingi. Su vyru maldavome epiduro. Gydytojai visa tai tik kele juoka. Gyd.Domarkas buvo sventai prizadejes, kad tokiu kanciu nebus. Deja.. Gulejau ant stalo, verkiau, atrode, kad kazkas plesia mano stubura lauk. SIAUBINGAI KENTEJAU. VISA LAIKA GALVOJAU KAD TUOJ TUOJ NETEKSIU SAMONES. SKAUDEJO RAUMENIS. Gyd.Augulienei atejus apziureti mane, vel isgyvenau kosmara, apziuros metu kakleli plete rankomis, tik be epiduro... Galvojau isprotesiu. Nebeprisileidau artyn. Tada i kova stojo akusere, kuri grasino prirakinti prie lovos. Vyras netikejo ka mate savo akimis. Atejus gyd.Simaviciui, buvo pasidometa kodel as negimdau, nes kaklelis buvo beveik atsidares. Isgirdau atsakyma - nera ka. Mazylio galvute nebuvo isistaciusi. Truko vyro kantrybe, kilo didziulis skandalas. Buvo nuspresta daryti cezari. Kurio as pas gyd.Domarka atsisakiau. Norejau pati, juk zadejo grazu ir sklandu gimdyma... Juk skyriaus vedejas... Gulejau pooperacineje palatoje ir verkiau. Skaudejo ne randa, o sirdi. Jauciausi pazeminta. Ne karta buvo i veida pasakyta kad issidirbineju, atseit negalejau pakenteti. Pasakykit man kas nors, o kuo jie matuoja skausma ???
Kita diena atejo i palata gyd.Auguliene. Atsiprase. Nesupratau uz ka.. Buvo uzejes ir gyd.Domarkas. Zadejo apziureti gimda, sake labai kraujavau. KAIP VISADA NEPASIRODE...
Atsakyti
Baisu skaityti tokius atsiliepimus ir labai liūdna verysad.gif Gerai, kad šiuo metu jau susitvarkėte 4u.gif smile.gif
Na dėl ligoninės personalo ne kartą buvo kalbėta, kad jiems nieko nereiškia pasityčioti iš gimdyvės, tam ir yra vyras, kad užstotų, čia jei nesitari iš anksto... O dabar parašėte ir personalas gal tikėjosi, kad neliksite niekam nepasakius, tai girdėjusios gimdyvės nedrys gimdyti nesitarusios doh.gif
O kodėl iš pradžių siūlė CP jei gimdymas turėjo būti sklandus g.gif ir kokių problemų galėjo turėti mažylis?
Atsakyti
QUOTE(egllute @ 2012 11 25, 11:25)
Baisu skaityti tokius atsiliepimus ir labai liūdna  verysad.gif Gerai, kad šiuo metu jau susitvarkėte  4u.gif smile.gif
Na dėl ligoninės personalo ne kartą buvo kalbėta, kad jiems nieko nereiškia pasityčioti iš gimdyvės, tam ir yra vyras, kad užstotų, čia jei nesitari iš anksto... O dabar parašėte ir personalas gal tikėjosi, kad neliksite niekam nepasakius, tai girdėjusios gimdyvės nedrys gimdyti nesitarusios  doh.gif
O kodėl iš pradžių siūlė CP jei gimdymas turėjo būti sklandus  g.gif ir kokių problemų galėjo turėti mažylis?

Apie ligonines personala tikrai nieko grazaus pasakyti negaliu. Zinoma, ne visi gydytojai sitaip elgiasi. Teko susidurti ir su gyd.J.Balciuniene. Neapsakomai gera ispudi paliko.
Laukdamasi antrojo vaikelio vyras mane itikinejo, kad tikrai nebutina moketi tokius didelius pinigus, galima vaziuoti i gimdymo namus ir jei mes jauciame pareiga, po visko atsidekoti. As iki pat gimdymo jam kartojau, kad jis klysta.
Neseniai gimde mano pussesere. Kaklelis atsidarinejo letai, skausmingai. Kiekviena karta nuejus pas seseles, budavo jai atsakyta - nieko nevyksta, eik ir gulkis. Sitaip
tesesi iki tol, kol atvaziavo jos draugas. Ne vyras, o draugas. Tai taip pat neliko nepastebeta... Tada buvo nuspresta gimdyve apziureti. Kaklelis buvo 7-8cm. Juk sake nieko nevyksta... Tada, buvo liepta imti maisus ir eiti i gimdykla. Vyras buvo isejes trumpam paimti daiktu. Merginai paprasius seseles padeti nusinesti daiktus, buvo tiesiai sviesiai atsauta, kad tokiu NORINCIU pagalbos kaip jinai yra ne viena per diena.... Taigi, susirietusi, pasiramstydama sienomis mergina nesesi savo maiselius. Liudna.... Tokiu pavyzdziu galeciau parasyti ne viena.
Zinau atveji, kai moteris vaziavo gimdyti is anksto susitarusi. Gimdymas buvo komplikuotas. Mazyli isveze i Kauna. Ten buvo pasakyta - gydytoju aplaidumas. Vis delto gydytoja net ir po savaites atejusi paprase savo uzdarbio...
Mano atveju, kodel buvo pasiulytas CP, nezinau. Ar del to, kad buvo nedidele komplikaciju tikimybe gimdant, mazylis turejo problemeliu su inkstukais, ar del to, kad tiesiog buvo pasiulytos privacios paslaugos uz atitinkama kaina. Is patikimu saltiniu suzinojau, kad uz CP praso 1000 litu. Man tai buvo dideli pinigai.

Atsakyti
Ar Jūs kreipėtės dėl to į vadovus? Nors ir nelabai malonu ten eiti aš vis tiek parašyčiau atitinkamą nusiskundimą, jei tokių būtų ne vienas tai gal kažkas pasikeistų, aš už tai, kad netylėti 4u.gif
Atsakyti
is tiesu baisu skaityt tokius komentarus...Nzn, gal man pasiseke, o gal ...nzn...
Vaziavau gimdyti su niekuo nesitarus, ne del to, kad nebutu galimybes, tiesiog nenoriu to daryti, atsidekoti galima po visko 4u.gif
pirma vaika gimdziau pries tris metus Trakuose, taip pat nesitarus ir viskas buvo super, ir dabar vaziavau nesitarus ir esu be galo laiminga ir patenkinta...
gydytoja A. Bimbiene - labai maloni ir puiki gydytoja, o akusere buvo J. Beinoraviciene - irgi super. Atvaziavus vis ejo ir ejo - vis klause ar viskas gerai, ar gali kuom padeti...buvau iskart perspejus, kad nenoresiu nei epiduro, nei vaistu nuo skausmo (esu uz naturalu gimdyma), be proto skaudejo, bet as vis tarp saremiu isspausdavau sypsena, tai tiek gydytoja, tiek akusere dziaugesi manim ir sake, kad tokios gimdyves cia pasitaiko tik geriausiu atveju viena is simto... biggrin.gif
o kad neskaudejo, negaleciau pasakyt, nes saremiu matuoklis atsidarymui esant dar tik 4-5 cm rode jau kartais ir 118, o toliau vis stiprejo ir stiprejo...man su abiem gimdymais akuseres vis sakydavo, kad saremiai matos, jog pas mane iskart labai skausmingi, bet del to buno greitesni gimdymai, o dar kai nenaudojama vaistu, tai viskas geriau ir sklandziau praeina tiek mamai tiek vaikui 4u.gif
tai va, kai po visko vyras akuserei dave padekos dovanele, tai ji net nenorejo imt...paemusi mane uz rankos sake, kad labai miela tokios gimdyves ir apskritai, dalyvavimas vaiko atejime yra kazkas sakralisko- sako, cia mums dovana, kad galime dalyvauti stebuklo atejime (akuseres zodziai).
o ir personalas tikrai buvo malonus...vis ateidavo ir paklausdavo ar viskas gerai, ar viska turime, ar uztenka visko...
na nzn, kazkaip likau viskuom patenkinta, o tai jau antra patirtis, tai nzn ar man tiesiog sekas ar as nesu tokia isranki ar...kaip elgiesi su personalu pats, taip elgiasi ir su tavimi... 4u.gif
Atsakyti
tikrai yra žmonių, kurie kad ir kaip gražiai elgtumeisi su jais neparodo žmogiškumo... Nors mano gimdymo istorija irgi laiminga, tik vieną trenktą gydytoją turėjom, kuri neblogai per nervus pajojo dėl išgalvotos vaiko diagnozės doh.gif
Atsakyti
Oj kaip nemalonu skaityti tokius neigiamus atsiliepimus. Manau kad jums tikrai ne pyragai ten buvo, ir dar stresas prisidėjo prie tų neigiamų emocijų. Bet man kažkaip nu nesinori tikėt, kad visų pažystami gydytojai, pas kuriuos ne viena gimdė ir sėkmingai pagimdė, kaip susitarę visi "išsirinko" vieną nėštukę ir ją šitaip "nukankino" unsure.gif Nu kažkaip labai sunku patikėti, kad specialiai nežiūri, piktybiškai.

Aš pas gydytoją Vilutienę dabar lankausi. Man jinai visai normali. Nors jau pjutau, kad panikierės jai nelabai patinka, bet aš kai visada su šypsena pas ją einu, tai jinai man irgi visada šypsosi. Dar nežinau ar tarsiuosi, kad būtent ji priimtų gimdymą, bet ko gero pasišnekėsiu kokios galimybės ir kaip viskas vyks, jei sutarsim kad ji bus gimdyme.

O dėl ironijos ir pašaipų - kartais žmogaus jumoro jausmas būna ne taip suprastas. Visi gi mes skirtingi. Aš kažkada Kaune lankydavausi pas tokį ginekologą. Man jis labai fainas būdavo, toks prie bajerio ir pašnekėdavom taip fainai visada. O paskui kažkur laaabai daug atsiliepimų perskaičiau, kad nemandagus ir šaiposi blink.gif

Nu tfu tfu tfu... aš kažkaip tikuosi kad viskas ten tuose Šiauliuose gerai, nes kol kas daugiau gerų atsiliepimų girdėjau nei blogų. Pagimdysiu - parašysiu kaip sekės biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Ir man teko sioje klinikoje beveik pries du men. gimdyti, kad ir kiek gydytoju mane ziurejo-visi elgesi kuo puikiausiai, mandagiai. Visas personalas buvo geras, kai kurios akuseres pogimdyviniame buvo isvis labai superines. Nei kas saipesi, nei tyciojosi, nei ka. As net buvau nustebusi, kad kaip tik visi lakste aplinkui-vienu metu net pagalvojau, kad per daug cia mus cackina ir lepina g.gif
as galiu tik gerai atsiliepti apie sia klinika ir gydytojus 4u.gif
man ir kazkaip keistai atrodo, kad visi gydytojai ant vienos uzsisedo g.gif be to, sakot gydytojas zadejo lengva gimdyma, na siek tiek naivu tuo tiketi-juk jis nera dievas, kad ivykdytu si pazada. asnei prma nei antra karta nemaniau, kad bus lengva gimdyti, kad ir kaip tai butu-naturaliai ar CP.
sekmes ir sveikatos Jusu seimai 4u.gif
Atsakyti
As esu brandaus amziaus moteris, todel tikrai zinau, kad gimdymas - ne pasivaiksciojimas susikibus uz rankuciu.
Pastaba buvo skirta dviems zmonems- gyd.Vilutienei ir gyd.Domarkui. Ne visam ligonines personalui. Tai tik mano nuomone.
Vaikelio atejimas i pasauli neturetu buti prisimenamas su skausmu ir asaromis.
Juk ne visoms vienodai skauda, ne visos vienodai pakeliame skausma.
Reikia tik dziaugtis, kad vis delto yra moteru ir gydytoju, kurie randa bendra kalba.
Atsakyti
QUOTE(flower76 @ 2012 11 26, 09:38)
As esu brandaus amziaus moteris, todel tikrai zinau, kad gimdymas - ne pasivaiksciojimas susikibus uz rankuciu.
Pastaba buvo skirta dviems zmonems- gyd.Vilutienei ir gyd.Domarkui. Ne visam ligonines personalui. Tai tik mano nuomone.
Vaikelio atejimas i pasauli neturetu buti prisimenamas su skausmu ir asaromis.
Juk ne visoms vienodai skauda, ne visos vienodai pakeliame skausma.
Reikia tik dziaugtis, kad vis delto yra moteru ir gydytoju, kurie randa bendra kalba.

Pagal Jusu vaiku aprasyma matyti, kad gimdete pries 13-15 metu.. g.gif
Atsakyti