Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvės kombainai -3 d.

QUOTE(Teruke @ 2012 11 15, 12:23)
Turiu beda- suluzo mano KENWOOD kombaino pagrindinis indas! Gal kuri turit nenaudojama,arba sugedusi pati kombaina,o inda sveika? Tinka fp 735,fp 925.

Jei nerasite kas parduos, tai pasiziurekite cia, kazkada cia esu pirkus detales savo kombainui mirksiukas.gif
Atsakyti
O aš turinčiųjų noriu paklausti ar kombainas Bosh Mum 56340 turi tešlos kapojimo funkciją? Tokio peilio tarsi nematau, bet gal kažkaip su juo galima kapotą tešlą daryti? Ar kokteilinėje reiktų? smile.gif
Ir dar klausimas ar ant šio kombaino pritaikomas lazanijų ir makaronų darymo priedas? Kažkuri forumietė minėjo, kad ruošiasi tokius pirkti, bet aš kiek domėjausi neradau, kad būtų tokia galimybė
Atsakyti
QUOTE(Gvinevere @ 2012 11 15, 19:42)
O aš turinčiųjų noriu paklausti ar kombainas Bosh Mum 56340 turi tešlos kapojimo funkciją? Tokio peilio tarsi nematau, bet gal kažkaip su juo galima kapotą tešlą daryti? Ar kokteilinėje reiktų? smile.gif
Ir dar klausimas ar ant šio kombaino pritaikomas lazanijų ir makaronų darymo priedas? Kažkuri forumietė minėjo, kad ruošiasi tokius pirkti, bet aš kiek domėjausi neradau, kad būtų tokia galimybė

tie priedai skirti Bosch MUM 8, tai pagal viską neturėtų tikti, nes jei neklystu viena forumietė turėdama MUM 5 jų nepritaikė.
Iš manęs kol kas tik labai pradedanti konditerė, bet ar kapota tesla yra ne nuo to, kad reikia sviestą su miltais sumaišyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(egllute @ 2012 11 15, 23:08)
tie priedai skirti Bosch MUM 8, tai pagal viską neturėtų tikti, nes jei neklystu viena forumietė turėdama MUM 5 jų nepritaikė.
Iš manęs kol kas tik labai pradedanti konditerė, bet ar kapota tesla yra ne nuo to, kad reikia sviestą su miltais sumaišyti  g.gif


Ačiū už atsakymą apie priedus. O dėl konditerijos, aš irgi labiau pradedančioji nei pažengusioji, bet man atrodo, kad kapojimas duoda kažkokią kitokią tešlos konsistenciją. Nes rankiniu būdu gaminant miltus su sviestu galima suminkyti rankomis, o galima ir peiliu sukapoti, ir šiektiek skiriasi tas galinis rezutatas. Na bent jau man taip atrodo
Atsakyti
QUOTE(Gvinevere @ 2012 11 16, 11:23)
Ačiū už atsakymą apie priedus. O dėl konditerijos, aš irgi labiau pradedančioji nei pažengusioji, bet man atrodo, kad kapojimas duoda kažkokią kitokią tešlos konsistenciją. Nes rankiniu būdu gaminant miltus su sviestu galima suminkyti rankomis, o galima ir peiliu sukapoti, ir šiektiek skiriasi tas galinis rezutatas. Na bent jau man taip atrodo

Galinis rezultatas skiriasi del to, kad rankos siltos, o peilis saltas. Kombaine yra antgalis, kuris sumaisys salta sviesta su miltais, cia tas ne plakimo ir ne kablys, o trecias, nezinau kaip jis tiksliai vadinasi 4u.gif
Atsakyti
Mamytes, ar jus esat patenkinti Bosh Mum 56340 kombainu? Nes labai bijau antra kart apsirikt unsure.gif Vat man labai reikia kad butu plakiklis, mesmale, kokteiline, darzoviu pjaustykle ir dirbtu be priekaistos.
Atsakyti
QUOTE(Inesska @ 2012 11 16, 11:56)
Mamytes, ar jus esat patenkinti Bosh Mum 56340 kombainu? Nes labai bijau antra kart apsirikt  unsure.gif Vat man labai reikia kad butu plakiklis, mesmale, kokteiline, darzoviu pjaustykle ir dirbtu be priekaistos.


aš labai patenkinta, turi kelis minusiukus (jau buvo mineta dvieju savaiciu begyje), bet man jie tikrai ne esminiai. Pries perkant issiverciau amazone.de komentarus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(DaivaVe @ 2012 11 16, 12:39)
Galinis rezultatas skiriasi del to, kad rankos siltos, o peilis saltas. Kombaine yra antgalis, kuris sumaisys salta sviesta su miltais, cia tas ne plakimo ir ne kablys, o trecias, nezinau kaip jis tiksliai vadinasi  4u.gif


Ačiū, DaivaVe už paaiškinimą. Mano kulinarijos žinios praplėstos ir tuo patenkintos smile.gif
Atsakyti
Labas vakaras..

Noriu jusu pagalbos..noriu virtuvinio kombaino ir visiskaisusipainiojau..ka galvojate apie philips 7766/13?..aciu
Atsakyti
Radau šioki toki straipsnį iš imk.lt

"Jei renkiesi virtuvinį kombainą"

Išsirinkti virtuvės kombainą nėra taip sudėtinga. Svarbiausia – sugalvoti kiek jo atliekamų funkcijų nori. Įrenginys gali atlikti 5 skirtingus darbus ir jei juos visus darai pakankamai dažnai, virtuvės kombainas taps geru tavo draugu. Štai, ką turi mokėti geras kombainas:

Smulkinimą peiliais. Standartiškai į komplektą įeina du peiliai. Vienas skirtas mėsos malimui ir daržovių bei vaisių kapojimui ar smulkinimui stambiais gabalais. Kitas peilis veikia kaip maišytuvas ir skirtas košelių, pudingo, trintos sriubos bei kito gėrio, kurį reikia gerai susmulkinti gaminimui. Po kiekvienų dviejų maišymų iš eilės, rekomenduotina maišytuvui leisti atvėsti.

Pjaustymą disku. Įrenginys dažniausiai turi vieną arba du diskus, kurių pagalba galima tarkuoti bulves ir griežinėliais, šiaudeliais ar kitomis formomis pjaustyti daržoves bei vaisius. Pjaustomų formų įvairovė priklausys nuo diskų kieko, o kiekis priklausys nuo įrenginio modelio – atkreipki dėmesį, kad ne visi modeliai atlieka bulvių tarkavimo funkciją. Verta pasiteirauti ar prie perkamo įrenginio galima priderinti atskirai įsigytus papildomus diskus. Naudinga žinoti, kad ilgai naudojamas prietaisas įkaista, tad minkštėti linkusius produktus, pavyzdžiui sūrį, verta pjaustyti kol įrenginys dar nėra labai įkaitęs – kitu atveju produktas gali sulipti.

Sulčių spaudimą. Dažniausiai sulčiaspaudė skirta citrusiniams vaisiams, bet brangesni modeliai turi priedus, kurių pagalba sultis galima spausti ir iš daržovių.

Plakimą. Plaktuvėlis skirtas grietinėlei, kiaušiniams, įvairiems mišiniams. Plaktuvėlio nerekomenduojama naudoti pyragų tešlai, ją geriau apdoroti su minkymo priedu.

Tešlos minkymą. Standartiškai minkymas neturėtų užtrukti ilgiau nei 4 minutes. Vidutinis bandelių tešlos minkymo laikas yra 2 min. lėtu režimu, o pyragui skirtos tešlos minkymui turėtų pakakti 4 min. dirbat sparčiu režimu. Žinoma, laikas priklauso nuo įrenginio galingumo.

Jei jau apsisprendei kurias funkcijas turi turėti tavo virtuvės kombainas, tuomet galima rinktis konkretų modelį. Greičiausiai lyginsi kelis panašius įrenginius, tad atkreipki dėmesį į šiuos dalykus:
Galingumas. Ši savybė yra pati reikšmingiausia. Kuo prietaisas galingesnis, tuo lengviau jis susidoros su didesne darbo apimtimi ir su kietesniais produktais. Galingumas labai susijęs su kaina – kuo galingiau, tuo brangiau. Rekomenduojama įsigyti bent 700W virtuvinį kombainą, kitu atveju įrenginys gali turėti problemų su kietos tešlos minkymu ar mėsos malimu. Galingesni įrenginiai dažniausiai turi kelis darbo greičius, tad su galingu kombainu galėsi atlikti ir mažiau galingumo reikalaujančius darbus.
Išmatavimai. Pagaliau įrenginys, kurio viena iš svarbiausių savybių yra išmatavimai. Tikrai nesinori virtuvėje turėti griozdo, netelpančio nei į vieną spintelę. Tad prieš perkant reikia labai gerai įsivaizduoti norimus išmatavimus, o dar geriau tiesiog išsimatuoti virtuvinio kombaino laikymui skirtą vietą. Įvertinki, kad jis sveria gan nemažai, tad jį dėti į sunkiai prieinamą vietą nerekomenduojama.
Priedai. Jei perki įrenginį, kuris atlieka ne visas virtuviniui kombainui būdingas funkcijas, pasiteirauki ar prie jo įmanoma prikomplektuoti daugiau darbų atliekančius priedus. Gal dabar tau reikia mažiau funkcijų, o ateityje norėsi, kad jis papildomai dar spaustų sultis ar tarkuotų bulves.
Valymas. Išskyrus pjaustymo peilius, visas kitas dalis galima plauti indaplovėje. Geriau, kad įrenginys turėtų kuo mažiau dalių, bus paprasčiau jį išrinkti ir sudėti. Dubenį ir maišytuvą patogu valyti su pačiu kombainu. Tiesiog įpilki į jį vandens bei valymo skysčio ir įjunk.
Peiliai. Jie turėtų būti pagaminti iš nerūdijančio plieno. Smulkinant peiliais rekomenduotina naudoti pulsavimo mygtuką. Jo pagalba lengviau reguliuosi apdorojamo produkto smulkumą.
Tiekimo vamzdis. Kuo platesnis, tuo geresnis. Jei pjaustai nedidelio skersmens produktą ir jis per laisvai juda tiekimo vamzdyje, rekomenduotina vamzdį susiaurinti, į jį įdedant specialų priedą.
Maišytuvo indas. Tikrai verta rinktis nedūžtamą maišytuvo indą. Taip pat naudinga, jei jis neturi metalinių dalių, tuomet prireikus susmulkintą maistą kartu su indu galėsi dėti tiesiai į mikrobangų krosnelę.
Dubenėlis. Didelės talpos indas leidžia vienu metu apdoroti didelį kiekį produktų, pvz., iki 2 l sriubos, 1.7 kg tešlos ar 7 kiaušinių baltymų. Tai tikrai naudinga ruošiant patiekalą dideliam žmonių kiekiui.

p.s. Į kombainą rekomenduojama dėti bent iki 80 ˚C atvėsusius skysčius ir produktus, kitu atveju galima pažeisti įrenginio dalis.
Atsakyti
QUOTE(norkele @ 2012 09 25, 23:12)
paskambinti ir pasiprasyti prezentacijos smile.gif manau tikrai neatsisakys, net per daug nesispardys del miesto

O man va dabar galva susisuko, apziurejau tris mane dominancius aparatus ir turiu rimta galvosuki, ko noret. Greiciausiai KM070 atsisakysiu del kainos, bet kuriuo dabar labiau pasitiket, Termomixu ar MyCook. Is esmes jie lyg ir ziauriai panasus, tik kaina skiriasi ir receptu dalinimusi. Pinigeliai nesimeto, bet ar tikrai geriau pasirinkt pigesni var g.gif


pažiūrėjau nete šiandien MyCook, tai tikrai su Thermomixu funkcijos panašios. Aš turiu Thermomixą jau beveik tris metus, pagalbininkas Nr.1. Aišku kainos nežinau MyCook, bet kiek žiūrėjau nete filmukų apie jį, tai man TM atrodo patogesnis. Tiek kaip jis susideda, tiek tas mygtukinis valdymas man labiau patinka. Gaminu labai dažnai su juo visokius kepinius, t.y. čeburėkus, kibinus, pyragus ir t.t. ir ne tik kepinius. Labai panašios funkcijos jų abiejų, tai jeigu kas sugalvosit pirkt vieną arba kitą, tikrai nepasigailėsit wink.gif Iki šiol džiaugiuosi aš juo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paprikutė: 20 lapkričio 2012 - 22:28
QUOTE(AnAngel @ 2011 10 14, 13:29)
O as Maximoj uz lipdukus nusipirkau Phillips Silver serijos virtuvini kombaina, bet kazkaip nenaudoju. Jeigu ka sudomintu rasykit i AZ, del kainos susitarsime....

Pas mane irgi toks stovi uzkistas,nei kartu nepanauduotas.Vyras tik kartais apie ji prisimena ir bamba.Gal kam irgi idomu pirkti.Per Az.
Atsakyti