QUOTE(Maidenana @ 2011 10 03, 14:53)
Ispudingas pasakojimas. Tai LT atsilikusi apvaisinimo prasme? Papasakok dar:
1. kiek kainavo visa jusu su vyru apziura.
2. ar siule IVF ir kokiom salygom
3. ar rekomenduotum vaziuoti ten bent jau apziurai ir tyrimams
4. koks klinikos pavadinimas (jeigu ne paslaptis), nes ju ten kazkaip daug.
5. ar jie rekomendavo kazka vyrui gerti, kad pagerinti rezultatus?
6. ar vaziuosi ten IVF`ui?
Kadangi gavau ir kelias až, rašau čia bendrai visoms
1. Mums abviems išėjo apie 500 litų (tikrai nedaug, echo, kolposkopija, onkocitologinis, hormonai (tiesa, ne visi, PRL, FSH, LH, spermograma). bet, aišku, kaina su kelione tai..
2. Taip, esmė ir yra, kad jie siūlo IVF. Jie nelabai gilinasi į kitas galimybes, pratęsiu 5 punkte.
IVF...visai kitaip daroma, pradedant įrankiais (jie daro tik ICSI/IMSI, nes, jų nuomone, paprastas IVF yra absurdas, sumeti į lėkštę ir žiūri, ar vaisinasi, už ką čia pinigus mokėti), bet serijiniai vokiški pincetai jiems netiko,nes spermiukas ir kiaušinėlis būna įvairaus dydžio ir t. t., jie gamina kiekveinai porai individualiai. Apvaisintus visus deda į gimdą, taiko redukciją, jei reikia (išima)
)galvojau šito niekam nepasakot, bet..ai...) Mano veidelis atrodė atitinkamai, tai jis tik davė pastabą, kad einant link vaisingumo gydymo ir kišimosi į gamtą, kiekveinas pats nusibrėžia ribą, kada pradėti nervintis dėl "prarastos gyvybės",jų riba - nuo 12 savaičių, taip sakant, pagal PSO. Taigi..jų duodama tikimybė 60-80proc. reikia ten gyventi,kol leidiesi stimuliuojančius,nes kasdien daro echo, po įsodinimo arba važiuoji namo, arba dar būni, priklausomai nuo rezultato. kaina..deja deja..9 000 dolerių už procedūrą ir apie 2000 dolerų už vaistus. Jų labai siūlomas, populiarus paketas - "Viskas įskaičiuota, 100 proc garantija", t. y., daro tiek kartų, kiek reikia, po persileidimo, jei įvyksta, kartoja, prižiūri iki gimdymo su visais tyrimais ir t.t. tai va tas paketas kainuoja....25 000 dolerių
Jiems čia normalu, mūsų susukti snukučiai buvo neįdomūs, neturit pinigų-nedarykit..aš čia taip sakau, šiaip aptarnavimas super, klinika super, viskas ok, tiesiog..miestas didelis, žmonių daug, laukiamajame sėdi bent 10 žmonių visą laiką, nėščiosios irgi, pilnas kabinetas rėmelių su vaikučių foto, žodžiu..Kitos apimtys ir tiek.
3. Apžiūrai, ko gero, rekomenduočiau,nors 100 proc negaliu pasakyti, realiai..aš turbūt nieko naujo nesužinojau,bet dabar saugiau jaučiuosi, kad tikrai man nieko blogo,nes, manau, matytų gal su tokiom galimybėm. Bet viskas priklauso ir nuo turimų pinigų. čia labai daug "už" ir "prieš", kad žinotum, kaip viskas pasisuks, galėtum planuotis, bet nežinau..mūsų 3 IUI + diagnostinis Kijevas sudaro jau beveik 1 latvišką IVF. Bet..kas žinojo,kad nepasiseks IUI,kas žino, ar pasiseks IVF...jei nepasiseks,labai greitai priartėsim ir prie tos ukrainietiškos kainos..
4. Aš buvau tau davus nuorodą, atsimeni, diskutavom,kodėl taip brangu. www.icsi.com.ua, vadinasi "klinika problem planirovanija sem'i", sorry, tingiu ieškot ru.
5. Ne, nieko nerekomendavo, nes, pasak to daktaro (jis klinikos vadovas), PSO tyrė kažkiek metų ir pernai paskelbė,kad neįrodyta, kad kokie nors medikamentai ar kitos priemonės iš tikrųjų paveiktų vyro spermą. atseit tiesiog dažnai būna atsitiktinumas, liaudies medicinos sėkmė neaišku dėl ko ir pan, bet tai neįrodyta, todėl jie mano, kad nieko daryti neverta. Sakau,jie labai koncentruojasi į IVF. kaip jis pasakė, pasidarysi IVF ir koks tau skirtumas, kokia paskui bus ta sperma. Jie orientuojasi ne į gydymą, o į IVF
6. Vat nežinau...Pinigai žiaurūs. Beje, ta pažįstama minėjo visaikitas sumas, Nežinau, kur šaknys, nepažįstu jos tiek, kad išsiaiškinčiau, ar jai kažkokias super nuolaidas pritaikė, ar ji susipainiojo, ar su vyru nesusišnekėjo. Nežinau. Neturiu beveik 40 000 litų, tai yra trijų IVF kaina, labai tikiuosi, kad pvz užteks kokio vieno Latvijoje
, bet jeigu ne..ir dar redukcijos tema.. vat tai savyje dar reikėtų susidėlioti. aišku, didžiausia tikimybė- kad to visg neprireiks. Jis aiškino taip: išpunktuoja kiaušinėlius, tada apvaisina, ne visi vystosi. Jeigu iš tų, kurie vystosi, atrenki du, kitus užšaldai -labai didelė tikimybė, kad prarandi tą ciklą, nes pagal tikimybes iš 8-10 embrionų įsitvirtina, sėkmingai išsivysto ir prieina iki gimimo tik vienas arba du. Pirmąsias paras nesimato, kurie yra tie geriausi, tiesiog dar jie per maži, ir pvz įkelsi du, o iš tikrųjų geri buvo kiti du. Ir moteris lieka nenėščia. Jie prieš šaldymą, nes, pasak jų, maža tikimybė + pavojinga. Todėl sudeda visus, tarkim, 10, danžiausiai teprigyja vienas ar du. Tuo ir paremta ta jų duodama didesnė tikimybė, kad kai dedi visus, nereikia aklai atsirinkti, kuriuos dėti ir galbūt nepataikyti. Būna, kad keli įsitvirtina, bet blogaivystosi ir juos tada išima, būna ,kad organizmas pats atmeta (kaip supratau, dažniausiai). Pasak to daktaro, tikslas yra sveikas vaikas, ir jie siūlo daryti viską, kad tai užtikrintume, ir nekišsi sentimentų, kur nereikia.
Tai va tokia info. aš pati labai pasimetusi kol kas, tiesiog kažkaip gal mane nuleido "ant žemės", kad ta sperma visgi bloga, kad aš kiekvieną mėnesį,ko gero, be reikalo tikiuosi to natūralaus stebuklo ir kad mūsų laukia ilgi keliai..
Naktį prabudau, vyrui sakau, nenoriu,nedarysiu, jis sako, suprantu, bet palauk, jeigu praeis dar keli metai, dar daug daug š pamatysi, gal vėl labai stipriai viskas širdyje pasikeis. Gali būti...