Ai, nereikia man dėkoti , nes Jūs daug vertingesnės medžiagos atsiunčiate į paštą. Esu be galo dėkinga už Jūsų DRAUGYSTĘ
QUOTE(Iruciukass @ 2011 10 09, 10:44)
Ačiū už jūsų nuomonę ir palaikymą. Tikrai pasistengsiu nesijausti kalta, kad aš gavau liemenes. Tik vis galvoju, kodėl darbe tarp mokytojų egzistuoja pavydas, nesusikalbėjimas (gal pas jus taip ir nėra?), o štai šiame forume galima rasti patarimą, padrąsinimą, sulaukti pagalbos.
Čia visur tas pats... Atrodo, kuo artimesni žmonės, kasdien bendrauji, turėtumėm sutarti, bet ne, - nuolat kažkokie nesusikalbėjimai, konfliktai, pavydas, bijok, kažko įdomesnio pasidaryt, tuoj surauktos kitų nosytės....
O gal taip turi būti .... Nežinau....Kartais labai sunku tarp savų...
QUOTE(domassss @ 2011 10 09, 13:03)
Čia visur tas pats... Atrodo, kuo artimesni žmonės, kasdien bendrauji, turėtumėm sutarti, bet ne, - nuolat kažkokie nesusikalbėjimai, konfliktai, pavydas, bijok, kažko įdomesnio pasidaryt, tuoj surauktos kitų nosytės....
sveikos, prakalbot nemalonia tema .Pas mus irgi tokia situacija pasidare pries keleta metu,kai pradejo mazeti mokiniu ir atsirado reali gresme kazkam netekti darbo.Bet kolkas prasisukam dar be atleidimu. Nervu daug buna kol suformuoja klases...
QUOTE(sypsenele04 @ 2011 10 08, 12:24)
Mes tai su vaikais žiūrėjome filmuką "Čipolino nuotykiai". Laaabai patiko!
Papildyta:
QUOTE(Iruciukass @ 2011 10 09, 11:44)
Ačiū už jūsų nuomonę ir palaikymą. Tikrai pasistengsiu nesijausti kalta, kad aš gavau liemenes. Tik vis galvoju, kodėl darbe tarp mokytojų egzistuoja pavydas, nesusikalbėjimas (gal pas jus taip ir nėra?), o štai šiame forume galima rasti patarimą, padrąsinimą, sulaukti pagalbos. Ačiū, kad esate. Labai branginu jūsų draugystę.
Papildyta:
Kreipiuosi su prašymu, mielos kolegės. Gal ruošiatės pirmokų krikštynoms ir turite pasidarę Pirmoko pažymėjimą ar ką panašaus, ką galima būtų įteikti po priesaikos?
Papildyta:
Kreipiuosi su prašymu, mielos kolegės. Gal ruošiatės pirmokų krikštynoms ir turite pasidarę Pirmoko pažymėjimą ar ką panašaus, ką galima būtų įteikti po priesaikos?
kažką turiu pirmokų krikštynoms, bandysiu atsiųst į paštą.
QUOTE(domassss @ 2011 10 09, 13:03)
pritariu Dirbu tame pačiame kolektyve jau šeštus metus, o tikruosius veidus pamatau dabar...
Iš pradžių stengiausi eiti bendrauti, siūlyti daryti bendras pamokas ar šiaip dalintis idėjomis, bet kai per eilę metų supratau, jog iniciatyva kyla tik iš mano pusės, tai rankos nusviro. Yra tik keletas kolegų, kuriais galiu pasikliauti... Visi kiti... Atidirba val. su savo klase ir dingsta...
O kiek būtų galima padaryti integruotų pamokų ir šiaip įdomios veiklos prigalvoti.. Deja... Už tokias idėjas tik būčiau sukritikuota... Tai jei ką ir sumąstau įdomaus- kreipiuosi tik į patikrintas koleges
Gerai, kad nors tie keli mokytojai mokykloje yra veiklūs... Kitu atveju būtų tik chaosas.... (Kadangi visi kiti likę kovoja tik už save ir savo algą sakydami, kad papildomi darbai jiems nepriklauso )
Nežinau kaip kitose mokyklose, bet ten kur dirbu aš ir ten kur dirbau anksčiau, mokytojo veikla kur kas platesnė nei pravesti savo klasei tam tikrą skaičių pamokų ir išvykti namo....
QUOTE(domassss @ 2011 10 09, 12:03)
Pas mus kolektyvas suskilęs pusiau. Tas kas prie valdžios padlaižūniškai prisitynė, tas ir valandų gauna daugiau
O kai reikalauju teisybės lieku apšaukta ir nesuprasta Gaila, kad tokie dalykai vyksta
Užtad čia randu palaikymą ir supratingumą - Jūsų dėka išmokau kovoti už teisybę
Visur tas pats. Pas mus jau kelinti metai kažkam nelieka klasės, bet vis dar kažkaip atsirasdavo koks nors darbelis ir ta nuskriaustoji neišeidavo į gatvę. Atrodytų, kad viskas ok, bet matytumėte, kokiom akim jos žiūri į tas, kurios dirba kaip dirbę , o ypač į mane, nes mane tikrai saugo dukra iki 14metų, nors aš turėčiau lėkti pirma iš darbo. Tai dabar visos kaip vilkai į mane žiūri . Lyg ir sveikinasi, bet gal geriau jau net nesisveikintų, o tai net supurto nuo jų žvilgsnių... O apie apkalbas taiišvis patyliu. Susiskaldę į kelias grupes ir visos visas "prausia". Laimė, kad visos dar likę senosiose patalpose, o mane su viena kolege iškėlė į pagrindines patalpas, tai nors ne taip dažnai matomės su tom pikčiurnom, ramiau gali dirbti .
QUOTE(studija @ 2011 10 09, 12:15)
Vaje kaip grazu,cia mano pirmasis ikeltas paveiksliukas, net susigraudinau
Šaunu
QUOTE(R.@usra @ 2011 10 09, 12:45)
Čia dovanėlė kaip angeliukui sargui - padėjėjui.
Dėkui
Džiaugiuosi jei kam padėjau. Malonu iš jūsų sulaukt pagalbos
QUOTE(jugeta @ 2011 10 09, 14:44)
Iš pradžių stengiausi eiti bendrauti, siūlyti daryti bendras pamokas ar šiaip dalintis idėjomis, bet kai per eilę metų supratau, jog iniciatyva kyla tik iš mano pusės, tai rankos nusviro. Yra tik keletas kolegų, kuriais galiu pasikliauti... Visi kiti... Atidirba val. su savo klase ir dingsta...
Aš ir turėjau nusivilti kolege, kai paprašius trafareto buvo pasakyta, kad neturiu, nors ant langų kabėjo tokie darbai. Aš nuo pat pirmos dienos ištiesiau ranką, gelbėjau kuo galėjau, nes buvo naujai atėjusi. O man...
Tegul... Bendrauju ir dalinuosi tik su tom kas dalinasi. O su kitom- esu tik pažįstama. Visoms gera nebūsi
QUOTE(smilga1972 @ 2011 10 09, 14:16)
O apie apkalbas taiišvis patyliu. Susiskaldę į kelias grupes ir visos visas "prausia". Laimė, kad visos dar likę senosiose patalpose, o mane su viena kolege iškėlė į pagrindines patalpas, tai nors ne taip dažnai matomės su tom pikčiurnom, ramiau gali dirbti .
Va va Yra viena pas mus atsiskyrusi grupelė, kuri tuo dalyku užsiima.... Bet juokingiausia tai, kad kai tie padagogai yra ne kartu, o atskirai ir kai jų "vadinamieji draugai negirdi"- tai "pagatavi gerkles perkąsti"
Iš šono juokingai stebėti tuos kolegas... Savo grupelėje jie likusius "nulinčiuoja" bet pasitaikius progai mokytojų kambaryje išreiškia nepasitenkinimą tais savo "suokalbių draugais"
Kai tą pastebėjau- ėmiau šalintis tokių žmonių draugijos... Bent kažkiek ramiau gyvenu.
Papildyta:
QUOTE(zuzanele @ 2011 10 09, 14:18)
Aš ir turėjau nusivilti kolege, kai paprašius trafareto buvo pasakyta, kad neturiu, nors ant langų kabėjo tokie darbai. Aš nuo pat pirmos dienos ištiesiau ranką, gelbėjau kuo galėjau, nes buvo naujai atėjusi. O man...
Tegul... Bendrauju ir dalinuosi tik su tom kas dalinasi. O su kitom- esu tik pažįstama. Visoms gera nebūsi
Kokia nesmagi situacija...
Pritariu
QUOTE(jugeta @ 2011 10 09, 12:44)
pritariu Dirbu tame pačiame kolektyve jau šeštus metus, o tikruosius veidus pamatau dabar...
O kiek būtų galima padaryti integruotų pamokų ir šiaip įdomios veiklos prigalvoti.. Deja... Už tokias idėjas tik būčiau sukritikuota... Tai jei ką ir sumąstau įdomaus- kreipiuosi tik į patikrintas koleges
Gerai, kad nors tie keli mokytojai mokykloje yra veiklūs... Kitu atveju būtų tik chaosas.... (Kadangi visi kiti likę kovoja tik už save ir savo algą sakydami, kad papildomi darbai jiems nepriklauso )
Nežinau kaip kitose mokyklose, bet ten kur dirbu aš ir ten kur dirbau anksčiau, mokytojo veikla kur kas platesnė nei pravesti savo klasei tam tikrą skaičių pamokų ir išvykti namo....
Pritariu, kad mokytojo veikla kur kas platesne, galų gale neįsivaizduoju, kaip galima dirbti tik vedant sausas pamokas, aš taip pat vis mąstau, kuriu projektus, vis , kaip kolegės sako prisigalvoju nereikalingos veiklos, yra saujelė palaikančių, tame tarpe ir administracija, bet dauguma žiūri labai skeptiškai, galetų tai "suvalgytų " mane, bet prieš administraciją nedrįsta bambėti.
Čia jūsų tarpe jaučiuosi, kaip namuose su artimaisiais, kad ne viena esu tokia balta varna , kuriai daugiau už visus reikia.
Per mokytojo dieną sulaukiau labai daug sveikinimų jau nuo išleistų laidų: penktokų, devintokų, pernai baigusių dvyliktokų. Tikrai šaunu, tai įkvepia ateities darbams ir vel kaip ant sparnų nešina naujomis įdėjomis, ar senomis, bet patikrintomis laiko kimbi į darbus.
Mokytojo darbas man kaip gyvenimo būdas.
O dėl valandų skaičiaus, tai jų duoda tiems, kurie netingi dirbti....
Vienas iš paskutiniųjų anekdotų: valdžia sako:
-Mokytoja, gal galite truputį man padėti?
-Oi ne, aš šiuo metu labai užsiėmusi....
ir po dviejų minučių mokytoja kompiuteryje susiranda kortų žaidimą
Ar stengtumėtės tokiam kolegai padėti?
Vienas iš paskutiniųjų anekdotų: valdžia sako:
-Mokytoja, gal galite truputį man padėti?
-Oi ne, aš šiuo metu labai užsiėmusi....
ir po dviejų minučių mokytoja kompiuteryje susiranda kortų žaidimą
Ar stengtumėtės tokiam kolegai padėti?
QUOTE(Vilsonyte @ 2011 10 09, 13:59)
Pas mus kolektyvas suskilęs pusiau. Tas kas prie valdžios padlaižūniškai prisitynė, tas ir valandų gauna daugiau
O kai reikalauju teisybės lieku apšaukta ir nesuprasta Gaila, kad tokie dalykai vyksta
kaip danguj, taip ir žemėje. Manau, kad tokia situacija yra beveik visur - nesvarbu mažesnis, didesnis kolektyvas. Ir ne tik tarp mokytojų..... Mano nuomonė dar yra tokia, kad kolektyve būnas dar ir taip, kuris garsiai šaukia - atseit kovoja už teisybę - tai ir lieka tik jo šaukimas, nes pats nė neturi didenio noro prisidėti prie kolektyvinės veiklos.