Įkraunama...
Įkraunama...

Skyrybos

Sveikos merginos,

Atėjau, nes labai sunku. Trečiadienį skyrybų posėdis. Pirmiausia, gal papasakosiu savo istoriją, bet labai trumpai. Labai norėčiau išgirsti nuomonių kaip man pasielgti blush2.gif Ką daryti toliau?
Bandm skirtis abipusiu susitarimu. Surašėm dokumentus, pasidalinom viską. Skyrybos buvo vyro iniciatyva, nes susirado kitą moterį. Aš jį išprašiau iš namų. Likome gyventi su sūnumi.
Esu bedarbė, be jokių pajamų. Negaliu susitvarkyti jokių socialinių išmokų, nes vis dar skaitomės šeima. Nuo išėjimo dienos vyras neskyrė vaikui jokio išlaikymo. Matosi jie kartą į savaitę, kartais dvi valandas, kartais ilgiau. Būna vaikas parsineša 10-20 Lt.
Jau du kartus prašiau jo sumokėti susitartus alimentus. Vieną kartą sako sumokės, kitą kartą, kad mokės tik po skyrybų. Pasakiau, kad teisme nebesutiksiu skirtis. Pasipylė gąsdinimai ir grąsinimai, kad eis per advokatus, kad kokia aš motina ir negaliu pasirūpinti vaiku, kad jis bandys pristeisti vaiką sau ir t.t.
Merginos, kaip pasielgti?Giliai širdyje noriu, kad vieną kartą prisiimtų atsakomybę, kad nebežaistų tiek mano, tiek vaiko likimais, kad nebemanipuliuotų... Iš savo pusės jaučiuosi teisi, nes susitarimų laikiausi. Bet bijau pagalvoti apie ilgus teismų metus, kur bus įveltas vaikas verysad.gif jaučiuosi labai silpna...
Atsakyti
Taniuta, Lietuvos istatymu nezinau, tai negaliu nieko patarti 4u.gif O neiseina i skyrybu salygas itraukti punkto del vaiko islaikymo? Kiek suprantu 'abipusiu sutarimu' dar nereiskia, kad to, ka sutaret draugiskai, negalima irasyti i popierius? Itrauktumet i skyrybu dokumentus punkta, kokia suma, kokiu daznumu ir kaip moka tevas, ir jei jau susitarimo nesilaikytu - kreiptumetes i teisma del sutarties nevykdymo?
Kaip ten bebutu, linkiu stiprybes. Nepasiduokit vyro manipuliacijoms, jei yra galimybe, nelikit viena, bukit tarp seseru, draugiu, bendradarbiu, semkites stiprybes is aplinkos, kiek galit 4u.gif
Atsakyti
taniuta, kazkokios nesamones. alimentus galima prisiteist ir esant santuokoje. siaip kol vyksta teismai, priteisia del vaiko apsaugos, laikinuosius alimentus, 350lt ar 300lt berods, ir ju vykdymas isigalioja per 3d. nuo prasymo padavimo del laikinuju apsauginiu alimentu. nueik i "vienisu mamu" skyrelyje - ten tave visos apsvies smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gebe @ 2011 10 16, 19:47)
Mano pabaiga tęsiasi jau metus... Ramu tiek, kad esame su vaiku pamiršti visiškai: nei skambina, nei teiraujasi, nei atvažiuoja, nei kitaip padeda. Žinau, kad jis gyvas biggrin.gif , nes kartais pamatau važiuojant mieste, ar kas praneša kas kažkur su kažkuo matė.

schmoll.gif Baisu, tiek tiem vyram vaiku ir reikia. Na, vienas mano pazystamas,santuokoje nukeliavo i sona ir uzkibo "netyciuke" biggrin.gif aisku,jam zmona atleido jo kvailyste,jie gyvena toliau kartu,bet mergaites jis neapleido,vos gimus mergaitei,uzrase jai nama su sklypu,kuriame gyvena ir motina,plius pilnai islaiko. O vyras, kuris nusisuka nu savo vaiko,nezinau,truksta zodziu. Na savo ex'u irgi negaleciau labai pasigirti. Nes sako,kad labai uzsiemes,bet as ji matau daznai nieko neveikianti,nors tuo metu galetu nors kazkiek pabuti su vaiku.Vaikas labai ilgisi tevelio.Jam labai sunku unsure.gif Bet pinigine prasme kazkaip issireikalauju

QUOTE(Taniuta @ 2011 10 17, 14:35)
Sveikos merginos,
Esu bedarbė, be jokių pajamų. Negaliu susitvarkyti jokių socialinių išmokų, nes vis dar skaitomės šeima.  Nuo išėjimo dienos vyras neskyrė vaikui jokio išlaikymo. Matosi jie kartą į savaitę, kartais dvi valandas, kartais ilgiau. Būna vaikas parsineša 10-20 Lt.
Jau du kartus prašiau jo sumokėti susitartus alimentus. Vieną kartą sako sumokės, kitą kartą, kad mokės tik po skyrybų. Pasakiau, kad teisme nebesutiksiu skirtis. Pasipylė gąsdinimai ir grąsinimai, kad eis per advokatus, kad kokia aš motina ir negaliu pasirūpinti vaiku, kad jis bandys pristeisti vaiką sau ir t.t.
Merginos, kaip pasielgti?Giliai širdyje noriu, kad vieną kartą prisiimtų atsakomybę, kad nebežaistų tiek mano, tiek vaiko likimais, kad nebemanipuliuotų... Iš savo pusės jaučiuosi teisi, nes susitarimų laikiausi. Bet bijau pagalvoti apie ilgus teismų metus, kur bus įveltas vaikas  verysad.gif jaučiuosi labai silpna...

Mane irgi bande gasdinti,kad per mazai uzdirbu ir negalesiu islaikyti vaiko,todel jis ruosesi ji pasiimti,paskuj persigalvojo,kad jis negaletu atimti vaiko is mamos biggrin.gif (o tai reiskia,jis maziau turetu laiko sau,negaletu pailseti po darbo,zodziu,nebutu laisves). Bet as radau gera darba,o uz vaika,kovoju nagais ir ragais smile.gif As tavo vietoje ji taip prispausciau,kad puse algos atskaiciuotu elementam.Kitas mano pazystamas,paliko 4 vaikus ir zmona del jaunesnes paneles ir nemokejo nieko.Tai teismas jam arestavo atlyginima,ir puse jo algos keliavo tiesiai i jos saskaita.

Atsakyti
QUOTE(Taniuta @ 2011 10 17, 13:35)
Sveikos merginos,

Atėjau, nes labai sunku. Trečiadienį skyrybų posėdis. Pirmiausia, gal papasakosiu savo istoriją, bet labai trumpai. Labai norėčiau išgirsti nuomonių kaip man pasielgti  blush2.gif Ką daryti toliau?
Bandm skirtis abipusiu susitarimu. Surašėm dokumentus, pasidalinom viską. Skyrybos buvo vyro iniciatyva, nes susirado kitą moterį. Aš jį išprašiau iš namų. Likome gyventi su sūnumi.
Esu bedarbė, be jokių pajamų. Negaliu susitvarkyti jokių socialinių išmokų, nes vis dar skaitomės šeima.  Nuo išėjimo dienos vyras neskyrė vaikui jokio išlaikymo. Matosi jie kartą į savaitę, kartais dvi valandas, kartais ilgiau. Būna vaikas parsineša 10-20 Lt.
Merginos, kaip pasielgti?Giliai širdyje noriu, kad vieną kartą prisiimtų atsakomybę, kad nebežaistų tiek mano, tiek vaiko likimais, kad nebemanipuliuotų... Iš savo pusės jaučiuosi teisi, nes susitarimų laikiausi. Bet bijau pagalvoti apie ilgus teismų metus, kur bus įveltas vaikas  verysad.gif jaučiuosi labai silpna...

isivaizduoju kaip tau dabar sunku. Bet negali nuleisti ranku, paluzti. Skyrybos pareikalauja daug daugiau jegu, stiprybes nei pradzioje mums atrodo. O alimentus jis gali moketi ir dar jums neissiskyrus oficialiai. Mano vyrui teismas paskyre moketi po 400 litu kiekviena menesi. Nevykde sios teismo nutarties, kreipiausi i antstolius, lai isskaiciuoja is atlyginimo
Atsakyti
Ačiū merginos už patarimus ir pasidalinimus. Priėmiau sprendimą. Vakar užprotestavau skyrybų sutartį. Paprašiau jos papildymo. Teisėja sutiko. Pavyko pasikalbėti su vyru, manau viskas išsispręs. Tiesiog galvoju, kad abu už vaiką turim būti atsakingi. Ir dar juk žmonės ne gyvuliai esam, negalime žaisti kitų likimais ax.gif
Atsakyti
sveikos, galiu trumpai isdestyti savo situacija, mes su savuoju issiskyrem po 1,5m panasiai, oj per visa ta laika kiek visko buvo, net vaiko DNR, bet vaiko islaikymu rupinosi visa laiko nuo pareiskimu padavimo, o dabar po 1,5m kai grizta, nes siaip uzsieny, sugalvojo atstatyti seima, susitinkam, vakarieniaujam, mazaja pasiima, pas senelius nusiveza, bet pagalvoju, dieve, kur anksciau visa tai buvo? doh.gif dabar po tiek laiko, kai bent jau is mano puses jausmu nebera, kokios dar mintys apie seimos atkurima doh.gif
vieno kalto tokiose situacijose nebuna, kad ir kaip kas tam priestarautu smile.gif
Skyrybu metu, svarbiausia apsisarvuoti kantrybe, ir stengtis islikti kuo ramesniai, aisku, jei ta sprendima priemet tvirtai ir nekeiciamai.
Atsakyti
Blogiausia kai viena diena nori skirtis, kita gailiesi, kad ta pasakei. Po to veil gailiesi, kad neissiskyrei doh.gif . Nezinau nezinau, baisiau nebuna schmoll.gif .
Atsakyti
QUOTE(BlogaMergaite25 @ 2011 10 22, 23:12)
sveikos, galiu trumpai isdestyti savo situacija, mes su savuoju issiskyrem po 1,5m panasiai, oj per visa ta laika kiek visko buvo, net vaiko DNR, bet vaiko islaikymu rupinosi visa laiko nuo pareiskimu padavimo, o dabar po 1,5m kai grizta, nes siaip uzsieny, sugalvojo atstatyti seima, susitinkam, vakarieniaujam, mazaja pasiima, pas senelius nusiveza, bet pagalvoju, dieve, kur anksciau visa tai buvo? doh.gif dabar po tiek laiko, kai bent jau is mano puses jausmu nebera, kokios dar mintys apie seimos atkurima doh.gif
vieno kalto tokiose situacijose nebuna, kad ir kaip kas tam priestarautu smile.gif
Skyrybu metu, svarbiausia apsisarvuoti kantrybe, ir stengtis islikti kuo ramesniai, aisku, jei ta sprendima priemet tvirtai ir nekeiciamai.

Bet jei butu kazkur meiles trupinelis sirdeleje, pabandyciau del vaiko blush2.gif ..
Atsakyti
QUOTE(gelele79 @ 2011 11 05, 00:19)
Bet jei butu kazkur meiles trupinelis sirdeleje, pabandyciau del vaiko blush2.gif ..

Tik su salyga, jei nusiemete rozinius akinius ir suprantate, kad vyras nepasikeis, kad yra toks koks yra ir reikes ismokti ji priimti be jokiu iliuziju kad sugebesit ji pakeist, o jo meile padarys stebuklus.
Atsakyti
QUOTE(gelele79 @ 2011 11 05, 01:19)

merginos, tik jau nekartokite tokios klaidos, kaip gyvenimas su vyru del vaiku...patikekit neverta
Atsakyti
QUOTE(garbanele.as @ 2011 11 08, 11:54)
merginos, tik jau nekartokite tokios klaidos, kaip gyvenimas su vyru del vaiku...patikekit neverta

Juk niekas del ju ir negyvena 4u.gif Tik pasiteisinti vaikais lengviau, nei pripazinti savo neryztinguma kazka keisti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elodie*: 08 lapkričio 2011 - 14:08