Vat sita ir as noreciau zinoti,kaip issiskirti is tikruju
Siandien ryte besiruosdama i darba isgirdau anonsa laidos: laimingu tevu laimingi vaikai. Taip,kai mama sveika,stipri ir laiminga, ji gali suteikti laiminga ir grazu gyvenima savo vaikui. As ilgai stengiausi sypsotis ir neparodyti asaru ir blogos nuotaikos vaikuj,bet ar visada tai imanoma? Mergaites, paluzau

Niekas neveikia,nei riksmai,nei aiskinimaisi,nei ignoravimas. As irgi nebezinau jau,kaip buti ta laiminga mama

jei tetis vis "juokauja" negraziai. Puola baisiausios mintys,gal tiesiog pasiduoti ir tegu jis dziaugiasi vaiku,ir lai buna jie labai laimingi
Papildyta:Mano ex parode straipsni,kuri pasiskaicius,as tureciau pradeti save kaltinti.Štai dešimt įprasčiausių dalykų, kurie gali išardyti santuoką.
Ko negalima daryti
1. Blogai kalbėti apie sutuoktinį. Vienas tų dalykų, dėl kurių mudu su vyru susitarėme susituokę, buvo tai, kad nekalbėsime blogai apie vienas kitą kitiems žmonėms. Kai susiduriame su problema, mes ją išsprendžiame vienas su kitu, o ne perkeliame kitiems žmonėms. Kartais problemas aptariame su šeima, bet taip pat stengiamės susitelkti į pozityvius dalykus.
2. Kartoti tą patį elgesį. Jei jūsų sutuoktinis nuolat prašo išnešti šiukšles, o jūs nuolat atsikalbinėjate, taip sutuoktiniui rodote, kad nenorite keistis. Nugalėti blogus įpročius nelengva, bet stengtis tai padaryti jau reiškia, kad pusę mūšio laimėjote.
3. Įsakinėti partneriui, užuot kalbėjus su juo. Neretai vienas partnerių nesiklauso kito, sako, ko tikisi iš situacijos, užuot ją aptaręs. Toks pokalbis verčia kitą partnerį gintis ir žeidžia.
4. Nesiklausyti. Klausytis labai svarbu. Tai reiškia, kad kai jūsų sutuoktinis kalba, jūs stabtelite ir iš tikro klausotės. Labai lengva užsimiršti, kai esate užsiėmę arba kai pokalbio tema jums ne tokia įdomi. Mano vyrui patinka visureigiai ir keturračiai. Todėl dauguma jo monologų ir sukasi apie tai. Aš tikrai mėginu klausytis, nes žinau, kad jam tai svarbu, net jei tai manęs labai ir nedomina. Dabar kur kas daugiau žinau apie tai, kas jam svarbu.
5. Nesakyti prašau ir ačiū. Taip paprasta pamiršti šiuos žodžius. Tačiau juos vartodami parodote partneriui, kad jį vertinate ir kad jums svarbu tai, ką jis daro dėl jūsų. Taip pat parodote, kad vertinate, o ne reikalaujate. Jūsų partneris kur kas labiau stengsis dėl jūsų, jei nepamiršite šių žodžių.
6. Nesakyti atsiprašau. Atsiprašau reiškia, kad jūs suprantate, jog padarėte klaidą. Mes visi darome klaidų, bet sunku jas pripažinti. Net jei kažką padarėte netyčia, atsiprašymas padės jūsų sutuoktiniui pasijusti geriau. Juk nesunku pasakyti šį žodį, jei žinote, kad tai pagerins jūsų santykius.
7. Vėluoti. Vėlavimas yra erzinantis, negražus, arogantiškas įprotis. Jei nuolat vėluojate, taip lyg sakote sutuoktiniui, kad jis nevertas, jog ateitumėte laiku. Sutuoktinis gali pasijusti nesvarbus ir nemylimas. Kartais vėlavimas būna neišvengiamas, bet kadangi šiais laikais visi turi mobiliuosius, nesunku paskambinti ir apie tai pranešti.
8. Daryti išankstines išvadas. Lengva padaryti prielaidą, kad mes tiksliai žinome, ką mūsų partneris mano ar jaučia. Bet mes dažnai klystame. Geriau paklausti, nei daryti išvadas. Mums taip pat reiktų atsargiau priimti pasakytus žodžius, kad nesuprastume jų klaidingai.
9. Vaidinti auką. Jei visuomet vaidinate auką, sutuoktiniui greitai nusibos jūsų gailėti. Nesvarbu kur santykiuose, darbe ar kitose srityse. Santuokos pradžioje mano sutuoktinis negalėjo pakęsti, kad verkdavau kiekvieno konflikto metu. Mano ašaros versdavo jį pasijusti kaltą, nors konfliktas ne visuomet būdavo jo kaltė. Turėjau išmokti kiekvieną kartą nereaguoti su ašaromis.
10. Išlaidauti. Viena pagrindinių skyrybų priežasčių pinigai. Dažnai poros turi skirtingus pinigų leidimo įpročius. Lengva susipykti dėl pinigų, todėl iš anksto susitarkite dėl biudžeto. Būtent tai turėjome padaryti ir mūsų santuokoje.
Atsikratykite blogų įpročių, kad galėtumėte ugdytis gerus ir stiprinti savo santuoką.
Toliau,mano atsakymas jam 1-buvai ir busi tokia
2-riksmai ir barniai
man jau skauda pilva(nescia moteris)-atsakymas- paskuj pailsesi gi nedaug liko
tu sukelei konflikta,pasakydama,kad nesupranti ka reikejo daryti,del to tave ir apsaukiau
nu tai nusikask sniega ir atsinesk malku,px tau,kad as pavarges
nu uzsikalbejau su draugu prie parduotuves pusantros valandos,tai kas cia tokio,o neatsiliepiau,nes tel masinoj buvo
as jau matau tavo ateiti,vaikas tikrai nenores gyvent su tokia mama
as visada lieku kaltas
10-as galiu sau leisti kazino isleisti 100lt(ar kelis simtus tiksliau),nes as daug uzdirbu
Ir dar jo atsakymas 2 riksmai ir barniai buvo ir bus kevienoj seimoj
3 ne kiekvina diena zmona buna niescia o jai tai buvo pasakyta tai ne ispiktos valios o tik pajuokavimas galima butu pavadinti, nebuvo verciama
5 kaip vyras kelesi 5.30 ryto ir grysta is darbo vielai vakare ar sunku butu atsinesti malku