Įkraunama...
Įkraunama...

Skyrybos

Sveiki, skubiai reikia patarimo. Ruosiuosi palikti vyra. Seimoje situacija nebevaldoma. Turim dukryte. Noreciau skirtys, bet nenoriu pati moketi uz visus teismo procesus. Todel kolkas noriu iseiti gyvent atskirai su mazyle, ir kai nurimsim abudu issiskirti bendrai susitarus. Radau darba atlyginimas nelabai didelis, bet didesnis uz minimuma (~ 1300), dirbu visai nesianiai. Beda ta, kad jis nenori atiduoti man vaiko, jis yra agresyvus zmogus ir bijau, kad sumus mane jei iseisiu su dukryte. Kaip manot ka daryt??? Kaip iseit graziai, kad jis nepultu musu???
Atsakyti
QUOTE(emilia999 @ 2012 03 16, 19:54)
Sveiki, skubiai reikia patarimo. Ruosiuosi palikti vyra. Seimoje situacija nebevaldoma. Turim dukryte. Noreciau skirtys, bet nenoriu pati moketi uz visus teismo procesus. Todel kolkas noriu iseiti gyvent atskirai su mazyle, ir kai nurimsim abudu issiskirti bendrai susitarus. Radau darba atlyginimas nelabai didelis, bet didesnis uz minimuma (~ 1300), dirbu visai nesianiai. Beda ta, kad jis nenori atiduoti man vaiko, jis yra agresyvus zmogus ir bijau, kad sumus mane jei iseisiu su dukryte. Kaip manot ka daryt??? Kaip iseit graziai, kad jis nepultu musu???

Pas mane situacija labai panasi... noriu iseiti, bet puikiausiai zinau, kad jis manim manipuliuoja ir sako, kad sunelio neatiduos, jei noriu galiu pizdinti (kaip jis sako), bet tik be vaiko, tai va todel, ir kenciu dar, nes be vaiko ne paros negaleciau isbuti nes jam tik 7 men, o jei iseiciau su juo tai susirastu sumustu arba kaip jis yra sakes narkotiku man suleistu, kad galetu daryti viska ko tik reikia, kad irodytu, kad as netinkama mama ir negaleciau vaiko auginti... nu vienu zodziu, dabar negaliu iseiti, nes mano pajamos tik motinystes pasalpa, o eiti neturiu kur... pas mus LT tikrai istatymai blogi, kad nera kur dingti nuo smurtautojo, nebent glaustis kaip kokioms naslaitems, nevykelems globos namuose... nu vienu zodziu... laukiu kazkokio stebuklo.
Atsakyti
QUOTE(virga @ 2012 03 16, 08:26)
given444,  Nesikarsciuok, jauna dar esi. Gal, po kazkiek metu ir tu taip mastysi? Prisimenu save jaunystej, tai oi kokia kategoriska buvau.  doh.gif Viskas arba nieko.

kategoriska? pas mane ne kvapo pasakym viskas arba nieko. kaip tik berzunos patarima kvepia populiaria psichologija (nors ji teigia nemegstanti jos.) knygoje "Kodel sielvartauja vaikai" kaip tik surasyti visi populiarus mitai, kuriais forumietes cia guodzia viena kitas SM:
1.susirask veiklos, nerk stacia galva i ja;
2.laikas gydo zaizdas;
3....
sitie patarimai - yra visiskas falsas, nei veikla, nei uzimtumas, nei naujas meiles objektas, nei laikas(kaip ypac populiaru sakyt)-zaizdu negydo, situacijos negydo. zmogus, jo nuostatos ir poziuris viska daro. jis DIRBA su savim, arba ne.

uztat tiek traumuotu gyvenimu, tiek i darboholizma puolusiu zmoniu, kurie aria aria, kad skausma uzmirst, o kai sustoja, skausmo pliupsnis vel apsvaigina juos iki nuprotejimo. labai graziai toj knygoj isdesyti paaiskinimai, jei idomu, galeiu autoriu surasti.

taigi, virga, kaip tik manau, jokio kategoriskumo ner. jei situacija tokia, kad zmogus nemielas, jis nemielas. nereikia tempineti gumos. gi ne pries menesi nemeilas pasidare. o jau daug seniau. o berzuna vis siulo "padaryt taip kad jis ku ilgiau uzsieny pabutu". visa tai tik zaidimeliai. kaip ir papildoma veikla. na ir kas? pabus su ta mylima veikla. o vyras toks pats nemielas paliks. problema tai lieka.

berzunai: nesu as "moteris myli per stipriai" totali gerbeja. bet taip, ten yr puikiu minciu. ir is kiekvienos knygos atsirenku man patikusias mintis. man atrodo, taip ir reikia daryti visiems, aklai neisikbti vienos knygos. nes psichologines knygas rasantys zmones yra tik zmones, su tam tikru poziuriu i pasauli ir vertybiu sistema. arba ji sutampa su tavaja arba ne.
Atsakyti
Oi, Ginen,Given... ak, Given, Given... ir taip 444 kartus ax.gif

QUOTE(given444 @ 2012 03 17, 09:16)
knygoje "Kodel sielvartauja vaikai" kaip tik surasyti visi populiarus mitai, kuriais forumietes cia guodzia viena kitas SM:
1.susirask veiklos, nerk stacia galva i ja;

Ir vien todel, kad tai parasyta jusu minetoje knygoje, mes klusniai visos mesime savus darbus, veikla, sudesime rankutes ir nieko neveiksime? Gi taip pataria viena knyga, oponuodama kitoms knygoms ax.gif genialu, ne mintis, o sedevras.

Veikla, idomi veikla, itraukianti veikla zmogui butina nes ji istraukia ji is besaikio mastymo, plius sustiprina saviverte ax.gif o tai klasika - Jungas.

2.laikas gydo zaizdas;

Laikas nieko negydo - kur as tai sakiau? ax.gif

ir is kiekvienos knygos atsirenku man patikusias mintis. man atrodo, taip ir reikia daryti visiems, aklai neisikbti vienos knygos. nes psichologines knygas rasantys zmones yra tik zmones, su tam tikru poziuriu i pasauli ir vertybiu sistema. arba ji sutampa su tavaja arba ne.

Cia ir yra jusu beda, kad renkates tai, kas jums patinka ax.gif Stai is mano postu issirinkote tik tai, ka norejote. Taigi pasiskaitykite darsyk truputi daugiau:

QUOTE(Beržūna @ 2012 03 14, 12:20)
Gal pakalbekite su vyru: nesakykite iskart skiriames, tiesiog jam prisipazinkite, kad kazkas su jumis darosi, kad jeigu nebus permainu jus neislaikysite ir sugriausite seima - gal pavyks surasti iseiti kartu?  ax.gif

Neskubekite kirpti, net ne 9, o 99 kartus pamatuokite pries kirpdama  ax.gif

P.S. Given, as jums nedraudziu tureti savu minciu, tad nedrauskite ir man tureti savas mintis? Postus, knygas irgi reikia moketi skaityti.
Ir dar - jus manote, kad autore yra tokia kvaila moteris, kuri nesigebes surasti savo sprendimo? Vardan ko jus cia uzsidegete?

QUOTE(romaievamatilda @ 2012 03 16, 11:43)
Berzuna, ar tikrai yra tokia knyga? biggrin.gif

Turbut paveluotai atrasau, bet geriau veliau nei niekada - taip, tokia knyga yra ax.gif
Atsakyti
Given, kategoriska as save pavadinau, kaip pav. Bet, ir tu skatini skirtis zinutes autore, nes ji nemyli vyro savo. As prisimenu save jaunystej, tai beveik visiem patarinejau skirtis. Aciu Dievui, nieks nepaklause. Ir iki dabar gyvena, vaikus uzaugine, anukais dziaugiasi KARTU. Kai tuo tarpu as atskirai dziaugiuosi. Nenoriu lysti i tavo privatu gyvenima, bet atrodo irgi atskirai gyveni nuo vaiku tevo/tevu?
Manau kiekvienas skirtingai supranta meile. Vienai meile, kai vyras kas diena atnesa geliu. Kitai meile, kai vyras nusliuosto JU vaikui/vaikams snargli.
Kai drugeliu laikas baigiasi, reikia moketi/noreti suprasti, kodel as su situo vyru? Ir kodel butent nuo jo gimdziau vaikus. Kitokiu atveju, po drugeliu reikia eiti skirtingais keliais. Kad neluosinti savo dar negimusiu vaiku.
O, dabar gaunasi, vakar mylejau siandien jau ne. Visi santykiai nuo tos aklos meiles pereina i kita lygi. Atsiranda pagarba, atsakomybe, pasiaukojimas(taip ir tas) galu gale prisirisimas. Dvieju zmoniu sajunga, tai darbas ir gana sunkus. biggrin.gif
P.s. Netaikau tai smurtautojams, turintiems priklausomybes. Bet tokius zmones galim pazinti, dar bendraujant.
Atsakyti
QUOTE(miklee @ 2012 02 22, 12:11)
Yra tokių vyrų , kuriems joks pokalbis nepadeda. Paprasčiausiai , jie neteikia tam dėmesio, o atkerta : "... ir vėl pristosi su savo nesamonėm, man viskas gerai..."
Taip kad vyras vyrui nelygus.

tikra tiesa...
Atsakyti
QUOTE(editita @ 2012 03 16, 21:45)
Pas mane situacija labai panasi... noriu iseiti, bet puikiausiai zinau, kad jis manim manipuliuoja ir sako, kad sunelio neatiduos, jei noriu galiu pizdinti (kaip jis sako), bet tik be vaiko, tai va todel, ir kenciu dar, nes be vaiko ne paros negaleciau isbuti nes jam tik 7 men, o jei iseiciau su juo tai susirastu sumustu arba kaip jis yra sakes narkotiku man suleistu, kad galetu daryti viska ko tik reikia, kad irodytu, kad as netinkama mama ir negaleciau vaiko auginti... nu vienu zodziu, dabar negaliu iseiti, nes mano pajamos tik motinystes pasalpa, o eiti neturiu kur... pas mus LT tikrai istatymai blogi, kad nera kur dingti nuo smurtautojo, nebent glaustis kaip kokioms naslaitems, nevykelems globos namuose... nu vienu zodziu... laukiu kazkokio stebuklo.

Nu ziauru, pasiskaiciau Jusu istorija, mano beveik analogiska! tik mano mazylei jau metai ir beveik 8 men. tai jau truputi lengviau, jau lanko lopseli, o as susiradau darba. Irgi sedejau ir laukiau stebuklo, bac ir issipylde! Tik vistiek labai baisu, kad kaip ir jus rasot, grasina jum, man taip pat ir dar baisiau... sad.gif Kaikurie vyrai tikri idiotai, kad taip nevertina seimos ir silpnesnio uz save zmogaus. As tikiu ateis visiems tokiems atpildas. Man dar grasino jei iseisiu ne tik kad neatiduos vaiko, bet ir paprasys ,kad kasnors uzpultu isprievartautu, tada neva apkaltins mane neistikimybe, kad atimtu motinos teises ir t.t. Aisku buna dienu kai buna toks silkinis, bet daugiausia tokiu, kai grasina gasdina.... As nesuprantu, jei jau taip manes nemyli ir negerbia, kokio velnio nepaleidzia!??? Juk su vaiku jam niekada nedrausiu susitikinet, kaip bebutu mes abudu esam jos tevai... Vat ir susitark su tokiu.... unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(emilia999 @ 2012 03 18, 17:31)
Nu ziauru, pasiskaiciau Jusu istorija, mano beveik analogiska! tik mano mazylei jau metai ir beveik 8 men. tai jau truputi lengviau, jau lanko lopseli, o as susiradau darba. Irgi sedejau ir laukiau stebuklo, bac ir issipylde! Tik vistiek labai baisu, kad kaip ir jus rasot, grasina jum, man taip pat ir dar baisiau... sad.gif Kaikurie vyrai tikri idiotai, kad taip nevertina seimos ir silpnesnio uz save zmogaus. As tikiu ateis visiems tokiems atpildas. Man dar grasino jei iseisiu ne tik kad neatiduos vaiko, bet ir paprasys ,kad kasnors uzpultu isprievartautu, tada neva apkaltins mane neistikimybe, kad atimtu motinos teises ir t.t. Aisku buna dienu kai buna toks silkinis, bet daugiausia tokiu, kai grasina gasdina.... As nesuprantu, jei jau taip manes nemyli ir negerbia, kokio velnio nepaleidzia!??? Juk su vaiku jam niekada nedrausiu susitikinet, kaip bebutu mes abudu esam jos tevai... Vat ir susitark su tokiu....  unsure.gif  verysad.gif

Tas ir yra skaudziausia, kad jam vaiko nereikia, jei tik man reikia trumpam kur isbegti, paprasau, kad pabutu, tuoj po 5 min skambina ir klausia "kas jam yra? ko jis verkia? ko jis nori? kada grisi?"... kaip jam sakau, suneliui reikia tavo meiles, kad tu su juo pazaistum - jo atsakymas "man dar su juo neidomu, kai uzaugs tada galesim eiti kartu pas kekses, i zvejyba ir pan"... man siausiasi plaukai!!!!! akivaizdziai matosi, kad jo jam nereikia, bet manes nepaleidzia... as nesuprantu... jis mato, kad man blogai, ne karta yra sneketa, bet su juo beviltiska situacija, snekek nesnekejes nepades, nes jis pats uzauges panasioje seimoje, kur moters uz zmogu nelaikydavo, elgdavosi kaip nori, belikdavo vandeni isgerti, kuriame buvo skalbtos vyro kojines... tokie zmones tik dziaugiasi jei ju moterims blogai...man pareiske, kad as turiu kenteti, nes moteris tam ir gime, kad kentetu, o vyrai gime tam, kad pistu visas... nu vienu zodziu, gyvenu sia diena, ir kaip jus minejote laukiu STEBUKLO... nes dabar iseiti nera prosvaisciu. Psichologinio smurto neirodysi, nebent irasyti kur nors, bet jis pradejo stebeti mano poelgius su telefonu jei pasiimu ir noriu diktafona ijungti.... finansinio smurto, kai paprasau pinigeliu sunelio kojakelnems, jo pasakymas "eik uzsidirbk pati".... nu vienu zodziu, Dievulio prasau, nors ir nuodeme darau, kad ji pradangintu is mano gyvenimo... taip negalima linketi, bet patikekit, kai vilties nebera, pradedi nuleisti rankas, jaustis blogiau nei suo...cia supras tik tos, kas tai isgyvena ar isgyveno... zinau, dauguma sakys, ko dar lauki, palik ji.... lengva pasakyti, bet kur eiti? is ko gyventi jei dabar tik motinystes pasalpa gaunu, nes kudikelis dar mazas.. o jis grazina neatiduoti... o dar grasina smurtu... jis tai gali - tikrai GALI....
Atsakyti
Moterys, ar Jus turit artimuju? Ar Jusu vyrai fiziskai smurtauja? Kodel nekvieciat policijos? Gi priimtas naujas istatymas. Gal ne viskas tobula, bet kol sedesit tyliai, niekas nepasikeis.
Atsakyti
QUOTE(virga @ 2012 03 17, 12:26)
Given, kategoriska as save pavadinau, kaip pav. Bet, ir tu skatini skirtis zinutes autore, nes ji nemyli vyro savo.

virga, neraginu, sakiau paleisk savo vyra...jei toliau bus tokios mintys. nu zmogus kankinasi, tai ka? lai kankinasi dar metus, tris...ar kiek? aisku, autore pati nuspres, bet kitos ne tokios drasios-del visuomenes spaudimo"islaikyti seima", jei vyras juolab yra puikus"nesimusa ir negeria", moterys kartai nugyvena amziu su nemylimu vyru, verkdamos i pagalve ir budamos jam neistikimos galvoje, sirdyje ir tt.
taip gyvenu as atskirai, bet mano sistorija visiskai kitokia, ir nereikia manyti kad issiskyrusi moteris yra uz skyrybas ar nevertina normalios seimos. kaip tik seima, tikra seima ir vertinau, todel...nebegalejau buti tokiuose santykiuose. ir tikrai nesu pries seima, taciau esu pries zmogu naikinancia energija-kas tai bebutu. jei autorei blogai, na jei nepasidarys geriau. jei jai blogai, kai vyro nera, tai dar pabloges kai vyras gris? o jus ka jai siulot? palaukt kol praeis ta nemeile ar kaip?
berzuna, veikla padeda, bet tai aisbergo virsune. tik trupineliai, ne sedeti rankas sudejus, o vidinis darbas turi vykti su savimi. kodel kas kaip? is naujo persidelioti prioritetus ir visa kita. "laikas gydo zaizdas", "pasinerk i veikla", "rask kita zmogu"-dauguma panausiu klisiniu sakiniu, kuriois vadovaujasi didzioji dauguma zmonijos. ir necituokit to junga, daug kam jis irgi nepatinka. ir as neisiplieskiau, nes net forumieciu postu po kelias frazes nemesineju. smile.gif tiesiog parasau savo mintis. KARTAIS. ir tiek. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 19 kovo 2012 - 09:10
O JUs man, Given, labai patinkant 4u.gif smile.gif Daug emociju pas Jus, bet man priimtinos Jusu mintys.
Atsakyti
QUOTE(emilia999 @ 2012 03 18, 15:31)
Nu ziauru, pasiskaiciau Jusu istorija, mano beveik analogiska! tik mano mazylei jau metai ir beveik 8 men. tai jau truputi lengviau, jau lanko lopseli, o as susiradau darba. Irgi sedejau ir laukiau stebuklo, bac ir issipylde! Tik vistiek labai baisu, kad kaip ir jus rasot, grasina jum, man taip pat ir dar baisiau... sad.gif Kaikurie vyrai tikri idiotai, kad taip nevertina seimos ir silpnesnio uz save zmogaus. As tikiu ateis visiems tokiems atpildas. Man dar grasino jei iseisiu ne tik kad neatiduos vaiko, bet ir paprasys ,kad kasnors uzpultu isprievartautu, tada neva apkaltins mane neistikimybe, kad atimtu motinos teises ir t.t. Aisku buna dienu kai buna toks silkinis, bet daugiausia tokiu, kai grasina gasdina.... As nesuprantu, jei jau taip manes nemyli ir negerbia, kokio velnio nepaleidzia!??? Juk su vaiku jam niekada nedrausiu susitikinet, kaip bebutu mes abudu esam jos tevai... Vat ir susitark su tokiu....  unsure.gif  verysad.gif

Na baikit jus viena karta tiketi tokiom nesamonem... Vaika atims matot. Ir dar del to, kad jus kazkas isprievartaus doh.gif
Isigykit koki nebrangu diktofona ir pries pat jam pareinant ijunkit paslepus, jei jau manot, kad be iraso nieko neirodysit.
Ir nepaleidzia jis jusu todel, kad galetu savo iskrypeliskus poreikius tenkinti. Jus iseisit - nebeliks ka gasdint, nebegales jis jaustis toks stiprus ir visagalis, kokiu jauciasi dabar. Pasikalbekit su pagalbos moterims tarnybom del psichologinio smurto, gal ten ka gero patars.
Beje, jusu vietoj, issiskyrus su vyru, jam su vaiku bendrauti neleisciau jau vien del to, kad jis neiteigtu sunui tokio iskreipto poziurio i moteris, kad neperimtu jo "vertybiu" sistemos.
Atsakyti