O kaip gi, žinoma, kad darom (tiksliau anyta daro), tik aš aštriai nevalgau
Tai tas raugas ruginis? O aš bandžiau pasidaryt kvietinį, rugių miltų čia nerasi - nesigavo!
Raugas, Belatrikse, kvietinis, deja, ne mano darytas. Viena sesuo gavo is LT tai dabar abi kepames. Isties, pasidaryt namini bemieli rauga nera taip paprasta.
Jei ne paslaptis, dėl ko taip turi riboti savo racioną? Tiek gerų Ca turtingų produktų reik atsisakyt
Jau seniai planuota valymosi nuo kandidos programa pagaliau sulauke demesio Per programa negalima valgyti organizma alergiskai veikiamo maisto; pienas yra numeris 1 alergenas daugeliui zmoniu, toliau seka kvieciai; yra ir daugiau produktu, bet jie varijuoja, ta prasme, viename organizme jis bus alergenas, o kitame - ne. Geriausiai stebeti organizma, bet tai ne taip paprasta. Pati pries programa pasidariau plauko testa, kuris nustate kokie produktai alergizuoja, tad ju reikia vengti kokias 6-8 savaites, po to pamazele velei itraukiant i mitybos raciona. Prie pasterizuoto pieno ir jo produktu, rafinuotu kvieciu, rafinuoto cukraus grizti nerekomenduojama, nes ju organizmas nepriima kaip kad naturaliu produktu; organizmas tad yra alinamas ko pasekoje ima rastis ivairios ligos.
Tiesa, pienas nebutinai yra Kalcio saltinis. T.y., jei organizmas jo nepasisavina, vadinasi ir naudos is jo nera, o dar ir zaloja Kita vertus, yra ir kitu maisto produktu, is kuriu imanoma semtis sio mineralo.
Labai megstu alyvuoges O namines, itariu, isvis nerealios. Tai dabar ju sezonas? Nejaugi teks lipti kopeciom ir rankioti nelabasias?
QUOTE(UmmMaryam @ 2011 10 18, 16:46)
Raugas, Belatrikse, kvietinis, deja, ne mano darytas.
Oi tai būsiu nesupratus kažkaip sugalvojau, kad visai kvietinių produktų nevartoji, ir duonelė ruginė. O tai kaip čia išeina? Juk vis tiek kviečiai, kad ir naminis raugas
QUOTE(UmmMaryam @ 2011 10 18, 16:46)
Labai megstu alyvuoges O namines, itariu, isvis nerealios. Tai dabar ju sezonas? Nejaugi teks lipti kopeciom ir rankioti nelabasias?
Alyvuogės, bent jau pas mus, - į pabaigą. Karališkosios jau nurinktos visos, beliko mažosios, kurios sparčiai mėlynuoja. Tai kas netingi, iš plataus giminių rato, ateina ir skinasi. Man vidutinės pačios skaniausios, queen olives - nelabai
Šiaurėje gal dar teks laipioti ir rinkti nelabąsias
Jau pusantros valandos virinu datules sirupui, o jau išvaizda o kvapas jei galutinis produktas nepateisins lūkesčių - gyvenime nebevirsiu pati
QUOTE(Belatrikse @ 2011 10 18, 17:32)
Jau pusantros valandos virinu datules sirupui, o jau išvaizda o kvapas jei galutinis produktas nepateisins lūkesčių - gyvenime nebevirsiu pati
Gaila jei nepavyks ,bet uz tai kita kart turesi daugiau laisvo laiko pvz :
Merginos ,koks min atlyginimas Alzyre?
Jau tris valandas verdu: spalva pasitaisė - tamsiai raudona darosi, kvapas irgi pagerėjo tikiuosi, neteks išmest.
Dėl atlyginimų reik pasiklausinėt, dauguma privatininkai, tai kiek uždirba - tiek ir turi, sunku pasakyt. O valstybiniam sektoriuj kiek minimalus paklausinėsiu
Dėl atlyginimų reik pasiklausinėt, dauguma privatininkai, tai kiek uždirba - tiek ir turi, sunku pasakyt. O valstybiniam sektoriuj kiek minimalus paklausinėsiu
QUOTE(Belatrikse @ 2011 10 18, 19:04)
Jau tris valandas verdu: spalva pasitaisė - tamsiai raudona darosi, kvapas irgi pagerėjo tikiuosi, neteks išmest.
Ar isvire tos datules
Išvirė
Berit, sakeis, nemėgstanti avienos, siūlau pabandyt tokį receptėlį labai paprastą: pakepinti truputy aliejaus morkas, svogūnus, česnaką + druska ir pipirai, sumest nuplautus šonkauliukus, dar kiek apkept ir užpylus vandeniu išvirt (greitpuody užtenka 30min.), tada ištraukt mėsikę ir pašaut į orkaitę, dar pabarsčius druskyte. Suuper gaunasi: riebaliukas lengvas lengvas, tirpstantis burnoje, o mėsytė minkštutė minkštutė Man asmeniškai nieko skanesnio nėra nei orkaitėje užkepta aviena Gal ir tau patiks
Oi, apie algas nepaklausinėjau dar
Berit, sakeis, nemėgstanti avienos, siūlau pabandyt tokį receptėlį labai paprastą: pakepinti truputy aliejaus morkas, svogūnus, česnaką + druska ir pipirai, sumest nuplautus šonkauliukus, dar kiek apkept ir užpylus vandeniu išvirt (greitpuody užtenka 30min.), tada ištraukt mėsikę ir pašaut į orkaitę, dar pabarsčius druskyte. Suuper gaunasi: riebaliukas lengvas lengvas, tirpstantis burnoje, o mėsytė minkštutė minkštutė Man asmeniškai nieko skanesnio nėra nei orkaitėje užkepta aviena Gal ir tau patiks
QUOTE(Belatrikse @ 2011 10 20, 14:42)
Išvirė
Aviena butinai pabandysiu ,kaip tik saldytuve turiu.Ir tada parasysiu ar patiko.
Del algu, nieko tokio ,kai tik suzinosi tai ir brukstel.
Beja nezinau ,ar mes nesusikalbejome su draugu ar tikrai Alzyre mokesciu nuo algos nemoka?
Dar sake ,kad na tokios panasios kaip pas mus darbo birzos ,kuri remtu bedarbius ,pas juos nera.Mat jis dabar baige ( pagaliau) universiteta ir intensyviai iesko darbo - inzinierius, svaigstantis apie Amerika
Pastaruoju metu daug diskutavome apie fusha kalba ir nesutarimus tarp arabu ir kabylie.Semiuosi kuo daugiau info, kol turiu galimybe,nes kartais per pokalbi kokis 3 kartus susipykstame.Taigi bet kada gali viskas baigtis. O man tai naujas pasaulis ,kurio tikra gyvenima gali isgirsti tik is lupu.
Žodžiu, negaliu 100% garantuot kad taip ir yra bet minimali alga apie 7000DA, tai čia maždaug 70eurų. Darbo birža kaip tokia yra, bet garantijos kad gausi darbą - jokios, čia tokia bedarbystė, kad bet koks darbelis pirmiausia pasiūlomas saviems, ty giminėms ir draugams.. pašalpos jokios nemokamos. Mokesčiai nuo algų mokami, kai dirbi valstybei. Privatininkai taip pat turėtų mokėt, bet kaip kas užsimano. jei norėtum pensijos senatvėje, gali mokėt, berods, 20000DA per metus, ale tai negarantuoja, kad senatvėje pragyvensi iš pensijos..
Ale žiū, jie čia visi inžinieriai sėkmės jam ieškojimuose.
QUOTE(Belatrikse @ 2011 10 21, 19:52)
Žodžiu, negaliu 100% garantuot kad taip ir yra bet minimali alga apie 7000DA, tai čia maždaug 70eurų. Darbo birža kaip tokia yra, bet garantijos kad gausi darbą - jokios, čia tokia bedarbystė, kad bet koks darbelis pirmiausia pasiūlomas saviems, ty giminėms ir draugams.. pašalpos jokios nemokamos. Mokesčiai nuo algų mokami, kai dirbi valstybei. Privatininkai taip pat turėtų mokėt, bet kaip kas užsimano. jei norėtum pensijos senatvėje, gali mokėt, berods, 20000DA per metus, ale tai negarantuoja, kad senatvėje pragyvensi iš pensijos..
sveikos,
tenorejau prideti, kad tas 70 euru, cia per menesi, ne savaite, kaip kai kuriose salyse algos mokamos
as ta tema irgi labai domejausi pries kokius 10 metu, tai mano informacija gali buti 'pasenusi'. tuomet vidutiniska alga buvo apie 200e per men. 300e jau skaitesi labai gera alga. mokytojai gaudavo apie 100e per men, bet ten turbut ir valandu kiekis mazesnis budavo
pasalpu tikrai jokiu nera. o bedarbyste ten apie 40% man rodos. jei bent vienas is dideles seimos dirba, tai jis ir islaiko visus kitus...
Mes cia stai ka radome apie min algas.
http://www.algerie-d...ticle19431.html
Beja ,o ka ten visi inzinieriais buti troksta?
http://www.algerie-d...ticle19431.html
Beja ,o ka ten visi inzinieriais buti troksta?