Aišku aš tik teoretikė , bet jei dėl prasinešiojimo dėt koki audinuka reta i pirštu galus
Žolia ir aš turiu dažytos iš ten pat ir pakankamai nemažai, vargas su juo. Rankos nekyla iš jos velti, kažin kaip jis nešiojasi ar nedažo kojų? Ir dar reik atsargiai, bent jau senesnio pirkimo karšinyje radau ne vieną adatą...
Na, senokai apšnekinėjamas woolo lietuviškas dažytas karšinys kaip nesiveliantis, turiu ir aš tokio. Pirmąsias iš jo vėliau. Beje, jos visos stebėtinai laiko, nors padarytos perplonos kai tuo tarpu ir storiau vėliau klotos zelandietiškos pradilusios. Žodžiu aš sau išsivedžiau teoriją, kad tas apdirbimas chemijom suardo kažką vilnoje ir ji tampa trapesnė. Ta proga ką tik atsitempiau kalną rudos lietuviškos natūralios vilnos naktį subandysiu, nes labai kirba keletas klumpinių bzikų.
Dažymas apskritai manau neigiamai vilną veikia... Bet irgi esu pastebėjusi, kad zelandiškas karšinys gan greit išsinešioja...
QUOTE(Ronet @ 2011 10 12, 16:11)
Žolia ir aš turiu dažytos iš ten pat ir pakankamai nemažai, vargas su juo. Rankos nekyla iš jos velti, kažin kaip jis nešiojasi ar nedažo kojų? Ir dar reik atsargiai, bent jau senesnio pirkimo karšinyje radau ne vieną adatą...
na, aš jo pirkau tik prispirta didelio reikalo ir tik 130 g.. Šiaip tai niekad nesu jo pirkusi didesnio kiekio, nes jau senas temas skaitydama iš vėlėjų atsiliepimų supratau, kad geriau net nemėtyt pinigų Kojų nedažys, nes viduj BG sluoksna. O sukibo su sluoksna liuksiškai. Bet jau velt iš jo Gerai tai, kaip raganele sako, kad nesusidėvi taip greit . Bet jau daugiau tai tikrai jo nepirksiu O zelandietiško turiu , bet kombinuoju jį su sluoksna, kad tvirtesnės šlepetės būtų.
Žinoma, visų stipriausios iš natūralios, nedažytos vilnos.
QUOTE(Katinytis @ 2011 10 12, 15:05)
Aišku aš tik teoretikė , bet jei dėl prasinešiojimo dėt koki audinuka reta i pirštu galus
vaikiškoms į pirštukų galus, tarp sluoksnių, dedu marlės gabaliuką
Raganėle, gražios tapcės.
QUOTE(bulaukiux @ 2011 10 12, 21:26)
vaikiškoms į pirštukų galus, tarp sluoksnių, dedu marlės gabaliuką
as irgi ikloju merliuka
QUOTE(raganele @ 2011 10 12, 14:37)
kokios gražios spalvos
Pas mane iš BG irgi tokios truputį pasiraukšlėjusios iš vidaus, o iš išorės tokios truputį kaip karakulis gaunasi, nestipriai, bet matosi kad paviršius nėra lygus kaip iš kitos vilnelės kad gaunasi Taip gaunasi gal dėl storesnės ilgo plauko sluoksnos Bet tiek to, svarbu, kad atsparesnės dilimui
Kažin ką ten raganėlė naktį vėlė
Kažin ką ten raganėlė naktį vėlė
sekmes , Juperi