Man tai 6-8 sluoksniai tapkutėse kažkokia mistika. Man gaunas vienos spalvos kokie 8, jei kloju 21 ar 18 mic. Realiai tik su bulgariška prasisuku su kokiais 10 sluoksnių per visas tapkes. Pavydžiu tam, kas moka prasisukt su tiek nedaug sluoksnių, kiek laiko susitaupo
![doh.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/doh.gif)
.
Suveltos avys, tau labai reiktų pasidarbuot su kulno dalim, ji pas tave yra ryškiai per plati ir išsiplėtus į šonus. Galimos kelios klaidos, apačioj šablonas gerokai per platus arba per plačiai iškerpi. Dar galimas variantas, kad tapkutė per plona ir nelaiko formos, nors iš foto neatrodo plona.
Aš ilgą laiką kirpdavau tik tiesią liniją, lygiai tiek, kad įkišt leteną ir iš vidaus pratrint. O gale jau darydavau iškirpimą ovalų tokio dydžio, kokio reik.
Dabar iškarto darau stipriai ovalų (jokiais būdai ne apskritimo formos) arba kartais trikampiuku kerpu, priklauso nuo modelio. Bet irgi tik tiek, kad į vidų ranką įkišt, jokiu būdu ne tiek kiek reiktų įkišt koją.
Ir viso vėlimo metu, vis stengtis statyt tapkutę reikia į batuko formą, kelties dalį vis kelt į viršų, kai prakerpi mažiau, o keltį trauki į viršų, ji kelia ir bortukus, ir tapkutė įgyja batuko formą.
Persimušė mano akim žiūrint nedaug, kažkiek visada persimuša. Kad to nebūtų, virštutinį sluoksnį truputuką storesnį reik daryt, tada pasimaišo tik viduj, o išorė "švari" būna.