Įkraunama...
Įkraunama...

šlepetės, batukai, kojinės, pirštinės

QUOTE(ziit @ 2011 10 08, 19:26)
ACIU labai visoms uz patarimus ir pastebejimus ir aisku nuoroda 4u.gif dar vienas "zalias"klausimas blush2.gif jusu tapkutes labai lygios, kaip nuslifuotos, o man isejo apsivelusios? tai rezultatas, kad as tryniau ne pirstais? ir kiek reikia vilnos, kad gautusi tokios storos "klumpikes" , kaip jus darot(nes tikrai plonokos isejo g.gif )

hm daugkas priklauso nuo vlnos kiekio ir dydžio santykio. bet tau niekas nepasakys gramais. Reik patirtį naudot ir ja vadovautis.
Ar pasišiaušusios ar ne priklauso ir nuo vilnos ir nuo to kiek kietai suvelta... bet žna būna, jau atrodo labai ča viską maki, paiimi nebandytą vilną ir š gaunas.

O kuo tu trynei?
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2011 10 08, 20:33)
ale kad dar ir virtuvė svetainės kampe tai negaunasi doh.gif

bendra erdve - virtuve+svetaine - man jau didelis minusas. tik pagyvenus supratau, kad senesni isplanavimai siuo atzvilgiu turi daugiau pliusu. paprastai veiksmas istisai vyksta svetaineje, tad kam nors netiketai uzklydus, matosi visas bardakelis.
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2011 10 08, 13:35)
hm daugkas priklauso nuo vlnos kiekio ir dydžio santykio. bet tau niekas nepasakys gramais. Reik patirtį naudot ir ja vadovautis.
Ar pasišiaušusios ar ne priklauso ir nuo vilnos ir nuo to kiek kietai suvelta... bet žna būna, jau atrodo labai ča viską maki, paiimi nebandytą vilną ir š gaunas.

O kuo tu trynei?

tryniau g.gif is pradziu ridinau tarp sablono(bubble wrap) ir bambuko, paskui kai isemiau sablona, tryniau dazytojams/dazams skirtoje formoje (ji turi grubu pavirsiu) tai cia man buvo vietoj skalbimo lentos biggrin.gif paskui vel su bambuku, as net nepagalvojau, kad reikia viska pirstais ant kojos velti schmoll.gif doh.gif
naudojau merino wool roving 21mikrono (jus man atleiskit uz angliskus zodzius, nerandu , kaip isversti) as taip is neissiaiskinau, kas yra karsinys , o kas yra sluoksna (batt or roving) paskaiciau, kad tinka tapkems ir nusipirkau rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2011 10 08, 19:53)
bendra erdve - virtuve+svetaine - man jau didelis minusas. tik pagyvenus supratau, kad senesni isplanavimai siuo atzvilgiu turi daugiau pliusu. paprastai veiksmas istisai vyksta svetaineje, tad kam nors netiketai uzklydus, matosi visas bardakelis.

joo nepakesčiau visu tų riebalų kvapų svetainėje....
Papildyta:
QUOTE(ziit @ 2011 10 08, 19:54)
tryniau g.gif is pradziu ridinau tarp sablono(bubble wrap) ir bambuko, paskui kai isemiau sablona, tryniau dazytojams/dazams skirtoje formoje (ji turi grubu pavirsiu) tai cia man buvo vietoj skalbimo lentos biggrin.gif paskui vel su bambuku, as net nepagalvojau, kad reikia viska pirstais ant kojos velti schmoll.gif  doh.gif
naudojau merino wool roving 21mikrono (jus man atleiskit uz angliskus zodzius, nerandu , kaip isversti) as taip is neissiaiskinau, kas yra karsinys , o kas yra sluoksna (batt  or roving) paskaiciau, kad tinka tapkems ir nusipirkau rolleyes.gif

oj, tik ne ant kojos! biggrin.gif

viską rankom suformuoji smile.gif
vilna kap molis. Iš jos viską padaryt galima smile.gif

karšynys tai kai tokia kūčia sukaršta, o sluoksna tai ta ilga kasa kaip plaukai.
Atsakyti
QUOTE(ziit @ 2011 10 08, 20:54)
tryniau g.gif is pradziu ridinau tarp sablono(bubble wrap) ir bambuko, paskui kai isemiau sablona, tryniau dazytojams/dazams skirtoje formoje (ji turi grubu pavirsiu) tai cia man buvo vietoj skalbimo lentos biggrin.gif paskui vel su bambuku, as net nepagalvojau, kad reikia viska pirstais ant kojos velti schmoll.gif  doh.gif

Ta siūlė gavosi dėl to, kad per ilgai su šablonu kočiojai 4u.gif Kai išimi šabloną, tada reik rankom visur trint sukinėjant, kad susivienodintų vėlinys, o tada jau gali trinti į lentą ir t.t., kad stipriau susiveltų ir susitrauktų. Bet vis sukinėjant, kad vienodai gautų to trynimo. Velt jokiu būdu ne ant kojos. Ant kojos jau formuojam išskalbtą šlepetę- tada tiesiog pritaikom savo kojai ir padžiaunam 4u.gif
Kadangi 21 mokrono, tai sluoksną turėjai, manau. Sluoksna labiau susitraukia.
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2011 10 08, 21:19)
Ta siūlė gavosi dėl to, kad per ilgai su šablonu kočiojai 4u.gif  Kai išimi  šabloną, tada reik rankom  visur trint sukinėjant, kad susivienodintų  vėlinys, o tada jau gali trinti į lentą ir t.t., kad  stipriau susiveltų ir susitrauktų. Bet vis sukinėjant, kad vienodai gautų to trynimo. Velt jokiu būdu ne ant kojos. Ant kojos jau formuojam išskalbtą šlepetę- tada  tiesiog pritaikom savo kojai ir padžiaunam 4u.gif
Kadangi 21 mokrono, tai sluoksną turėjai, manau. Sluoksna labiau susitraukia.

oi, zollia, zinok galima ir formuoti ant kojos, traukiasi vilna ir prisitaiko prie pedos formos, tikrai zinau- bandziau 4u.gif
bet cia kaip kiekvienai patogiausia - atrandi savo buda.
Atsakyti
nežinau kadabra, aš š fotkių matau kur ant kojos formuota... nežinau negražu man.
Atsakyti
QUOTE(kadabra @ 2011 10 08, 21:24)
oi, zollia, zinok galima ir formuoti ant kojos, traukiasi vilna ir prisitaiko prie pedos formos, tikrai zinau- bandziau  4u.gif
bet cia kaip kiekvienai patogiausia - atrandi savo buda.

aš ir sakau, kad formuoju ant kojos. Bet velt ant kojos net nebandžiau.
Atsakyti
QUOTE(žollia @ 2011 10 08, 20:28)
aš ir sakau, kad formuoju ant kojos. Bet velt ant kojos net nebandžiau.

nu vat ant tavo nebučiau pagalvojus kad ant kojos formuota
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2011 10 08, 20:26)
nežinau kadabra, aš š fotkių matau kur ant kojos formuota... nežinau negražu man.

o jei kojos labai gražios? lotuliukas.gif

aš neišskalautas suglostau muilinas dar ant kojyčių arba "kurpalių" (nei vieno tikros neturiu dar biggrin.gif ) paskui išskalautas užmaunu kad formą atgautų, apglostau ir tuom baigiasi lygaus paviršiaus reikalas.

O bendra virtuvė man patogu g.gif jei ji būtų ne svetainės kampe, tai garantuotai niekas pas mus valgyt neitų gamint lotuliukas.gif negi paliksi visą tūsą ir lysi į kokią virtuvę - gi bezdžioniukai ir užuolaidas nuraus
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2011 10 08, 21:31)
nu vat ant tavo nebučiau pagalvojus kad ant kojos formuota

Kai kurios ant kurpalių, bet nedaug turiu biggrin.gif Kai kurias ant kojų, bet vistiek padailinu su rankomis pagal savo įsivaizdavimą. Kojinė forma tikrai matosi, o kai pakoreguoji su rankom-nelabai beatskirsi. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2011 10 08, 14:02)
viską rankom suformuoji smile.gif
vilna kap molis. Iš jos viską padaryt galima smile.gif

nu vilna tai jums, kaip molis, as lengviau su moliu formuociau lotuliukas.gif
tiesa , bandziau bata ikisti i tapke ir ant jo velti, bet jau veloka buvo, sunkiai lindo biggrin.gif sekanti karta is kart taip bandysiu lotuliukas.gif
Atsakyti