Įkraunama...
Įkraunama...

šlepetės, batukai, kojinės, pirštinės

QUOTE(Trakst @ 2011 10 07, 12:34)
As siandien irgi ciuziu i Moletus  drinks_cheers.gif  Kas dar siandien ciuozia i Moletus?  lotuliukas.gif

O aš rytoj iš pačio ryto, reikia gėlyną baigt tvarkyti doh.gif
Atsakyti
kad man kas gėlyną...

o žinot ką , spėkit kokios spalvos tekstilės liekanų randama baltų kapuose daugiausia (iš darytų cheminių tyrimų).
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2011 10 07, 17:14)
kad man kas gėlyną...

o žinot ką , spėkit kokios spalvos tekstilės liekanų randama baltų kapuose daugiausia (iš darytų cheminių tyrimų).

gal kokios rudziu spalvos g.gif ?
nors atsakymas tikriausiai nustebins visus tongue.gif
Atsakyti
Berods, skaičiau, kad mėlynos. Ir labai gerai išsilaikiusios.
Sr.upe, laukiam atsakymo 4u.gif
Atsakyti
agam, besijuokiant tu teisi.

Tai aš labai nustebau. Nes visad buvo isivaizduojama, kad mėlyna tai visai ne mūsiška spalva.

Šiaip neišsilaikę, nes žemė ir rūgštis esančios joje spalvą pakeičia. O dažyta daugiausia indigu arba ta mėlžole ar kaip ji vadinas. Aišku čia iš kapinių duomenis, jei sperstume ape šiuolaikinę visuomėnę iš kapinių biggrin.gif Vis juodais kostiumais ir popieriniais batais smile.gif))
Atsakyti
Sr.upa. čia tavo akademinės žinios?
Aš tai paskaitinėjau, kai buvo užėjęs potraukis ką nors velto augalais padažyt. Bet kai prisiskaičiau, kad prastai spalva laikos, o ir spalvą leidžia, tai noras tuom ir pasibaigė. Gaila, kad kas moka spalvą tinkamai "užfiksuot", tos žiniom nesidalina.
Atsakyti
QUOTE(raganele @ 2011 10 07, 14:32)
blush2.gif oi
psio, čiuožiu į Molėtus,mamos pasiilgau biggrin.gif vežu dėdei lietuviškas klumpes milžiniško dydžio, gal sveikt padės.

Na as kaip Visada Moletuose laukiu visu smile.gif sugristant 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karalyste: 07 spalio 2011 - 19:10
QUOTE(Besijuokianti @ 2011 10 07, 17:18)
Sr.upa. čia tavo akademinės žinios?
Aš tai paskaitinėjau, kai buvo užėjęs potraukis ką nors velto augalais padažyt. Bet kai prisiskaičiau, kad prastai spalva laikos, o ir spalvą leidžia, tai noras tuom ir pasibaigė. Gaila, kad kas moka spalvą tinkamai "užfiksuot", tos žiniom nesidalina.

na kaipiš dalies..., pasirodo namie turėjau lietuvos archeologija (periodinis mokslinis leidinys) kurioje vyras rado kažkokios restauratorės straipsnį, ir man pirštu pabaksnojo. Tai perskaičiau. Ai ir tipo rašo, kad buvo naudojami ir tada metalų kandikai. Kad spalva laikytūsi. Reiks dar pasidomėt literatūros sąrašu, gal kas prieinama bus...
Bet vistiek manau, norint dažyt reik eksperimentuot... Įdomu man tai. Bet kažkaip atrodo kad daiktas aukso vertę įgija. Aš kartą bandžiau medetkom dažyt. NA matyt jų reik kels kart daugiau. Nes spalva vos vos pasikeitė...
Atsakyti
Mes vasarą serbentų džemą darėm. Tai vyras spaudė per marlę juos, tokia graži mėlynai violetinė spalva buvo tos marlės ir jos jau niekaip neatploviau su vandeniu ir muilu. Atrodė, amžina spalva. Padžioviau kieme ant saulutės, aišku džiuvo kokia 3 tris dienas, nieks tuo skuduru nesirūpino ir tapo... švelniai pilka. Apie tai, kad ten būta serbentų net neįtartum smile.gif .
O eksperimentuot tai taip būtina, bet kad realias išvadas padaryt eksperimentuot turbūt kokius metus reik, ir skalbt ir ant saulės palaikyt, aš tiek kantrybės neturiu.
Kažkaip apie tas spalvas kalba užėjo, šįryt kaip tik skaičiau pas rusaites, tai jos sako, kad labai sėkmingai dažo valgomaisiais dažais. Bet ten irgi kažkas kažkam sakė, pačios "dažytojos" diskusijose nedalyvauja smile.gif .
Atsakyti
na aš neturiu tokio tikslo, nusidažyt, kad atrodytų kaip pramoniniai... bet padažyt kartais, kad matytūs jog va ai natūralu, tai visai faina gal.

kita syk gali serbentus per savo šaliką spaust wink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Ačiū už patarimą lotuliukas.gif . Dar ir pavirint su džemu reiktų matyt tongue.gif
Tikslai tikslais, bet jei po mėnesio nešiojimo ar pirmo skalbimo koks šalis išbluks, tai nežinau ar smagu būtų.
Atsakyti
Na mano eksperimentas buvo kažkada tais kiaušams dažyt skirtais dažais, tiesiog prisipirkau ju gyva velnia ir gaila buvo mest, tai dažiau ir vilna ir veltus burbuliukus, tai galiu pasakyt, kad gerai nukando. Kiek suvokiu, tai čia ir yra maistiniai dažai ax.gif .Man idomu ar vilna dažytu kokia basma ir chna ax.gif , juk plaukus tai dažo ax.gif .
Atsakyti