Įkraunama...
Įkraunama...

IVF

QUOTE(Citas @ 2011 10 07, 11:47)
O tu per darbus nepamirsk kad tau siandien pas gydytoja  bigsmile.gif

Hmm net sudominot idomu koks pas mane tas FSH  g.gif  Lyg kazka minejo daktare kad truputi link issekimo kaiuside, bet sake neimt i galva nes labai mazas nukrypimas ir kad didesnem dozem gonalio lengvai sutvarkoma  g.gif O kada tas FSH blogas ar kai aukstas ar kai zemas  blink.gif  susibalamutinau, perejau i aukstesne lygi ir pradedu suprasti visokias kileres ir TNf bet pamirsau pradmenis  lotuliukas.gif Pas mane lyg tai FSH buvo kokie 2.5 ??? jei cia samone is vis  blink.gif

Cituk, kiek as skaiciau nete, tai nedaro IVF nuo 10-12, as to per pirma IVF irgi nezinojau... kaip visada, sensti ir daraisi toks "protingas " smile.gif kad tik tai pamacytu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Citas @ 2011 10 07, 11:47)
Hmm net sudominot idomu koks pas mane tas FSH  g.gif 

ka radau:
Menstruacinio ciklo pradžioje padidėjusi FSH (kiek mažesnė LH) koncentracija rodo vieną iš dviejų reiškinių:

1. Vystosi pirmalaikio kiaušidžių išsekimo sindromas, t.y. kiaušidėse baigiasi pirminiai folikulai.

2. Vystosi rezistentiškų kiaušidžių sindromas, kai kiaušidėse folikulai yra, bet jie nereaguoja į FSH stimuliaciją (pvz., dėl receptorių defekto ar pakenkimo).

Tokiais atvejais kiaušidžių funkcijos stimuliacija negali duoti rezultatų ir neindikuotina

SIAUBASSSSS
Atsakyti
QUOTE(Terze @ 2011 10 07, 11:52)
Cituk, kiek as skaiciau nete, tai nedaro IVF nuo 10-12, as to per pirma IVF irgi nezinojau... kaip visada, sensti ir daraisi toks "protingas " smile.gif kad tik tai pamacytu smile.gif

O tai FSH 10-12 yra per aukstas ar per zemas IVF-ui?? Sakes jau net nejuokinga kaip nieko nezinau lotuliukas.gif

Supratau reiskia kai per aukstas jau negerai. Nu bet gal yra kokiu budu ji pazeminti blink.gif ? Zinau kad amzius daro savo unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Citas: 07 spalio 2011 - 10:59
QUOTE(Citas @ 2011 10 07, 12:47)
O tu per darbus nepamirsk kad tau siandien pas gydytoja  bigsmile.gif

Hmm net sudominot idomu koks pas mane tas FSH  g.gif  Lyg kazka minejo daktare kad truputi link issekimo kaiuside, bet sake neimt i galva nes labai mazas nukrypimas ir kad didesnem dozem gonalio lengvai sutvarkoma  g.gif O kada tas FSH blogas ar kai aukstas ar kai zemas  blink.gif  susibalamutinau, perejau i aukstesne lygi ir pradedu suprasti visokias kileres ir TNf bet pamirsau pradmenis  lotuliukas.gif Pas mane lyg tai FSH buvo kokie 2.5 ??? jei cia samone is vis  blink.gif

FSH normos nuo 3 iki 12 folikulinėj fazėj (daromas tyrimas 2-5c.d.). Negerai, kai aukštas, nes rodo kiaušidžių išsekimą ir artėjančią menopauzę arba gali būti problemų su skydliauke. Kai per žemas...neteko susidurti, bet gali būti problemų su hipofize, antinkščiais.
Atsakyti
man per 4metus pirma karta liepe FSH pasidaryti siu metu rugpjuti... reiskias tuos metus sodino sodino kiausides savo "vaistukais" o patikrinti niekam nereikejo... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Citas @ 2011 10 07, 11:56)
O tai FSH 10-12 yra per aukstas ar per zemas IVF-ui?? Sakes jau net nejuokinga kaip nieko nezinau  lotuliukas.gif

matai, kai as skaiciau, tai cia jau riba, suprantu kad nuo 12 - 100proc nedaro ivf, tai cia aukstas, bet ar jis gali buti zemas.. ieskau info...
Papildyta:
radau tokias reiksmes:

Moterys:
Folikulinė ciklo fazė 3-12 IU/I
Ciklo vidurys 5-35 IU/I
Liuteininė 2-10 IU/I
Postmenopauzė 37-125 IU/I

tai pries IVF suprantu, kad mes esam folikulines ciklo fazej.... o pas tave kiek? 2,5? bet itariu neatsimeni... gal kai prasides kitos mm, 2-4dienom pasidaryk, bus aiskiau....
Papildyta:
sorry, bet radau dar:

Padidėjimas:
Menopauzė dėl pirminės kiaušidžių hipofunkcijos

Seminoma

Pirminė gonadų hipofunkcija, hipogonadizmas, anorchia

Sumažėjimas:

Pirminė hipofizės hipofunkcija, pirminis pogumburio nepakankamumas

Esant antinksčių navikams arba įgimtai antinksčių hiperplazijai (brendimo periodu)

Atsakyti
QUOTE(Citas @ 2011 10 07, 12:56)
O tai FSH 10-12 yra per aukstas ar per zemas IVF-ui?? Sakes jau net nejuokinga kaip nieko nezinau  lotuliukas.gif

Per aukštas jau, nors nėra tragiškas. LV dar patikrintų AMH, ar verta iš kiaušidės ką nors iškrapštinėti. Be to, aukštas FSH dar gali reikšti ir tai, jog kiaušialąsčių kokybė prasta, tad stimuliuoti galima, bandyti pagauti sėkmę taip pat, bet ne visi gydytojai pasako iškart, kokia tikimybė sėkmės.
Mano FSH dėl LP taip užšoko, kad buvo pasiekęs 123... doh.gif tai jau net ne menopauzė, o postmenopauzė. Ir dėl to, jog kiaušidėj buvo endocista, operuojant per daug sudarkytas kiaušidės audinys. Iš puikių prognozių gavosi jokių prognozių. Bet paskui endokrinologas, vaistai...FSH buvo nukritęs iki 10, bet paskui vėl pakilo, vėl krito... žodžiu, pavargau aš jį gaudyti ir visokiais būdais reguliuoti, todėl perėjau prie plano B, donorinės kiaušialąstės.
Va taip su tuo FSH. Mano patirtis su šiuo hormonu labai nekokia unsure.gif
Atsakyti
Nu vadinasi pas mane gal truputi virsija norma, tai nsuisnekejau del tu 2.5 nes sake tikrai kad truputi link issekimo.

Eina sau Terze, kiek zinau ta FSH privalo istirti tai kaip tau tik neseniai dare tyrima blink.gif
Aciu uz info 4u.gif
Atsakyti
laba diena,
ir as imu virusiuka! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Citas @ 2011 10 07, 12:12)
Nu vadinasi pas mane gal truputi virsija norma, tai nsuisnekejau del tu 2.5 nes sake tikrai kad truputi link issekimo.

Eina sau Terze, kiek zinau ta FSH privalo istirti tai kaip tau tik neseniai dare tyrima  blink.gif
Aciu uz info  4u.gif

Tai va Cituli, buivo mano vienas is argumentu, kodel palieku LT. Ir kodel darant IVF, manes neperspejo, gal as buciau neskubejusi ir bandziusi ta FSH nusimusti???(aisku, cia gal ir ne tame priezastis buvo..bet...) Mano istorija:
kai atejau su atsakymais tyrimu, ju neprase. Pardave vaistus, susake kaip leistis. Ir jau atsisveikinam, o as sakau, dar tyrimus turiu.... tai sako, kokie? paziurejo... aha, FSH 11 (ar 10 jau nepamenu) na tai gerai, sekmes!!
Ir as tik suzinojau..... kas per velnias tas yra...kai nesigavo IVF, man pasake, tai gal del per didelio FSH.... Keista pradzia ir liudna pabaiga. Gyd. tikrai labai miela ir gera, bet cia matyt as suvedu i neprofesionaluma... negalima tik punktuoti ir klijuoti... sorry, cia mano nuomone...
Atsakyti
QUOTE(Doli @ 2011 10 07, 12:14)
laba diena,
ir as imu virusiuka! smile.gif

Sveikos mergaites smile.gif
Doli kaip tu siandien lakaisi?
Ir as noriu toki stipraus virusiuko smile.gif
Atsakyti
Citas
O tu per darbus nepamirsk kad tau siandien pas gydytoja

Tam reikia nepamirsti, kad siandien penktadienis lotuliukas.gif

Terze
O kur tu darai IVF? Nes man tai visus hormonus ziuri pastoviai. Be ju nepradeda nieko.
Atsakyti
QUOTE(Terze @ 2011 10 07, 12:21)
Tai va Cituli, buivo mano vienas is argumentu, kodel palieku LT. Ir kodel darant IVF, manes neperspejo, gal as buciau neskubejusi ir bandziusi ta FSH nusimusti???(aisku, cia gal ir ne tame priezastis buvo..bet...) Mano istorija:
kai atejau su atsakymais tyrimu, ju neprase. Pardave vaistus, susake kaip leistis. Ir jau atsisveikinam, o as sakau, dar tyrimus turiu.... tai sako, kokie? paziurejo... aha, FSH 11 (ar 10 jau nepamenu) na tai gerai, sekmes!!
Ir as tik suzinojau..... kas per velnias tas yra...kai nesigavo IVF, man pasake, tai gal del per didelio FSH....  Keista pradzia ir liudna pabaiga. Gyd. tikrai labai miela ir gera, bet cia matyt as suvedu i neprofesionaluma... negalima tik punktuoti ir klijuoti... sorry, cia mano nuomone...

Nu siaubas - mums nereikia maloniu gydytoju mums reikia zinanciu ka daro!!!! ir tokiu atveju jos (jie) gali buti ir staciokai ir nemalonus. Saunuoliai kad pakeitet klinika, as net du kartus sumokejau LT uz zinomai is anksto nulini rezultata. Nu bet kur ju gyydytoju etika ir pan, juk bent jau pagrindiniu tyrimus privalo padaryti o ne leisti mums pereti visa stimuliaciju laika, neigiamu HCG pragara ir tada pasakyti- O tai cia turbut del to ir to, ka as turejau padaryti ir gydyti pries IVf bet pagalvojau, kad apsieisim blink.gif

QUOTE(Warwara @ 2011 10 07, 12:25)
Citas

Tam reikia nepamirsti, kad siandien penktadienis  lotuliukas.gif

Oi zinau zinau biggrin.gif ar as vel nusisnekejau? tau gi siandien pas gine?
Atsakyti
Su tais tyrimais is ties idomiai tau Terze isejo g.gif As kazkaip net susimascius nebuvau, bet kai dare IVF LT, tai is hormonu padare viena vieninteli, tai Prolaktina.Galvojau, kad cia taip turi buti, gal visom taip daro.Aisku, antram IVF jau LV, buvo istirti ir visi moteriski ir skydliaukes hormonai.Nu bet nesuprantu nejaugi taip sunku padaryti bent jau esminius tyrimus, jau nekalbant, kad kazkas eis ir ieskos gilesniu nepasisekimo priezasciu unsure.gif Tikriausiai ne veltui VK isgirdau atsakyma, kad kai turesi pinigu - sugrizt verysad.gif Matyt tik ju ir tereikia.
Atsakyti