Įkraunama...
Įkraunama...

Medaus tortas

Labukas.bandau kepti tortukus ir noreciau toki meskuti paaryi. gal galit man pasakyti ar cia beze mases papuosimas? ir kaip tokias spalvas isgauti 4u.gif buciau dekinga
Atsakyti
QUOTE(KolJe @ 2012 12 08, 11:46)
virsus buvo juodas juodas ir smirdejo visi namai degesiu, o vidurys zalias  doh.gif

Tikrai per aukstoje temperaturoje kepete. unsure.gif
Daug kartu teko kepti, kol ismokau IDEALIAI iskepti. Ikaitinti orkaite su kepimo rezimu: virsus ir apacia. Ideti tesla i tortine ir palaukti apie 10 min - graziai truputi pakils. Uzdenkite folija MAZDAUG PUSEI KEPIMO LAIKO, temperatura 170 laipsniu, jei elektrine ir su fenu (ji kaitresne). Nu ir kepkite apie 1 val. Karts nuo karto patikrinkite mediniu pagaliuku - ar iskepe. Bus ir krastai ir vidurys graziai iskepe ir labai skanus. thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(***BAGIRA*** @ 2012 12 09, 14:55)
Labas norejau paklausti, kepsiu pagal KIRBES recepta, ar tinka koks kitas sviestas, nes as ne LT esu, ar galima naudoti sviesta paprasta??  Ir dar kaip ta soda nugesinti?? ideti i grietine?? o kiek tos grietines reikia ir po to su ta grietyine ta soda sudeti i tesla??

As ir ne Lt. Naudoju sviesta, pirkta supermarkete, supermarketo firmos. Perku tokioj gan didelej dezutej - daznokai kepu. smile.gif
Soda idealiai nusigesina su trupuciu acto (maistiniu, bet kokiu).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo p Raganyte: 11 gruodžio 2012 - 17:19
na kepiau 170, bet kai pradejau matyt kad dega, primazinau iki 150, nebedege ir kepiau valanda virsus parudo kai kur pajuodo, o vidus zalias,tada vel padidinau iki 170, po keliu min, pradejo smirdet degesiais.. taip pagooglnau daug kur raso kad pridengt reik, kita kart zinosiu bandysiu sitaip smile.gif
Atsakyti
Noriu paklausti apie Ambasadoriu meduti :ten raso, kad tesla reikia laikyti vandens voneleje. O tai vanduo toje voneleje visa laikymo laika turi virti, ar buti karstas ar kaip ten su tuo vandeniu? ax.gif
Atsakyti
primažinu ugnį iki mažiausio,neverda-bet ir neišjungta
Papildyta:
Tiesa apie ambasadoriaus lakštų kepimą-ištobulinau iki begalybes dėl patogumo.Kepimo popierių patepu keliais lašais aliejaus,dedu gerą šaukštą tešlos iš puodo,iškočioju,uždedu lėkštę,apipjaunu ir ant skardos kepti.Tada ant kito kepimo pop.kočioju sekantį.Kepimo pop.naudoju tą patį 7-8 lapkštams
Atsakyti
QUOTE(Zometa @ 2012 12 12, 11:25)
O tai vanduo toje voneleje visa laikymo laika turi virti, ar buti karstas ar kaip ten su tuo vandeniu? ax.gif

Turi būti karštas, beveik verdantis, kad tešla neatvėstų.
QUOTE(audrike52 @ 2012 12 12, 20:31)
dedu gerą šaukštą tešlos iš puodo,iškočioju

Kaip iškočiojat tešlą, juk ji skysta? blink.gif Ambasadorių medučio tešlai išlyginti užtenka pavilgyti delną vandenyje, tada tešla labai gražiai, lygiai ir plonai pasiskirsto ant popieriaus.
Atsakyti

Sveiki, aš vakar irgi kepiau ambasadoriu meduti ,pagal Kirbės recepta , atradau patogesnį būdą tešlai tepti ant popieriaus ,imi torto formos padą ,lapą kepimo popieriaus ir popieriu prie pado užspaudi su tortines viršumi ,rezultatas -popierius nejuda,patogu tepti,nereikia kirpti apskritimo ,patogu įdėti į orkaitę ,vieną išėmus ,greitai išimti ir dėti kitą ,užtenka poros lapų popieriaus ,tiesiog super smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sabbatini: 13 gruodžio 2012 - 08:29
stai manieji medaus torto lakstai, kepti pagal Cipsiuko recepta:))) megstu plonycius kepti:)))
user posted image
Atsakyti
Sveikos ,kas gali patarti dėl grietinės ,naudojau 30% riebumo ,niekaip nesusiplaka doh.gif g.gif plakiau ilgai net mikseris užkaito ,kokia problema ? grietinė atrodo gera ,visada tokią perkame ...plakiau šaltą verysad.gif
Atsakyti
mergaitės,Kirbės medutis ir Ambasadorių medutis-2 skirtingi receptai...... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kirbe @ 2012 12 13, 18:08)
mergaitės,Kirbės medutis ir Ambasadorių medutis-2 skirtingi receptai...... doh.gif

Taip skirtingi, bet paruošimo būdą galima pritaikyti ir jusu receptui :)gal but neparašiau ''modifikuotas'' Kirbės'' medutis lotuliukas.gif nepaneigsite ,kad primena Aambasadorių ? be to man šis priimtinesnis ,labai didelio skirtumo nejutau ,nereikia ilgai kaitinti kaip tikrą ambasadoriu smile.gif tešlos ir kremo tie patys ingredientai ,tik tas tepliojimas ant popieriaus ,bet skanu mirksiukas.gif atleiskite jeigu ką suklaidinau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sabbatini: 13 gruodžio 2012 - 18:11
QUOTE(Sabbatini @ 2012 12 13, 16:21)
Sveikos ,kas gali patarti dėl grietinės ,naudojau 30% riebumo ,niekaip nesusiplaka  doh.gif  g.gif plakiau ilgai net mikseris užkaito ,kokia problema ? grietinė atrodo gera ,visada tokią perkame ...plakiau šaltą  verysad.gif

Pabandyk įdėk Grietinėlės standiklio vieną pokiuką (ten rašo, kad vieno pakiuko reikia 0,25 g grietinėlės-nesamonė užtenka vieno mirksiukas.gif ).
user posted image
Atsakyti