Įkraunama...
Įkraunama...

Medaus tortas

QUOTE(*sniegena* @ 2012 06 27, 19:23)
4u.gif  Niekas nebandete i meducio krema papjaustyt bananu ar braskiu ?Idomu nesusigadintu skonis  blush2.gif


As persikus marinuotus dedu. thumbup.gif braskes gali raugint krema, bet jei nelaikysit ilgai, tai gal ir nieko g.gif
Atsakyti
Dekui mergaites 4u.gif Darysiu pirmadieni, o valgysim antradieni, tai nezinau su tom braskem kaip, turbut nedesiu, kad nesugadinciau netycia g.gif
Atsakyti
QUOTE(*sniegena* @ 2012 06 28, 11:15)
Dekui mergaites  4u.gif  Darysiu pirmadieni, o valgysim antradieni, tai nezinau su tom braskem kaip, turbut nedesiu, kad nesugadinciau netycia  g.gif

bet medučiui gali būti mažoka vienos paros susistovėjimui g.gif gali būti sausoki lapeliai. Aš medutį dvi paras brandinu.
Atsakyti
Sveikutes
antradieni baigem valgyt Kirbes meduti wub.gif
MERGINOS, rasau SAVO atsiliepimus
Dariau tiksliai pagal recepta
Lakstai labai slapi, (kepiau atskirai) tai iki rytojaus buvo sunku islaikyt, nes tokie dregni, kad lipo prie popieriaus netgi jau juos nuo jo atklijavus ir tik norint pridengti, kad nedziutu per nakti
Kremo man buvo per daug, didele grietine ir didele grietineles, nes gavosi toooooks slapias, vos ne kaip kose. Dejau rugsciu kiviu i 1 sluoksni. Kremas reikalingas rugstesnis, nes lakstai kaip tik labai saldus
Tortukas nuostabaus vaikystes skonio, minkstutis kvapnus, super thumbup.gif
Didelis dekui KIRBEI aciuks.gif
P.S braskiu nedeciau, nes jau ne karta man pagadino jos grietine (butent su ja reaguoja ir rugsta labai greit ir istezta momentaliai, nei grozio, nei skonio po to)
Ir 1 paros uzteko siems lakstams kuo puikiausiai
Atsakyti
QUOTE(*sniegena* @ 2012 06 27, 18:23)
4u.gif  Niekas nebandete i meducio krema papjaustyt bananu ar braskiu ?Idomu nesusigadintu skonis  blush2.gif

Aš į medutį dedu mėlynes ax.gif Dėl braškių tai manau irgi galima tik jei tortas pabrandintas dvi dienas suvalgomas per dieną g.gif
Atsakyti
o gal gali katra pasakyti kodel neissiplaka man grietinele,pirkau piemenelio 12 proc.pasterilizuota,nu niekaip neisplakiau,jau antra syki man taip,tai supykau darysiu jogurtine su zelatina pertepima
Atsakyti
QUOTE(JOLINTA @ 2012 06 30, 20:40)
o gal gali katra pasakyti kodel neissiplaka man grietinele,pirkau piemenelio 12 proc.pasterilizuota,nu niekaip neisplakiau,jau antra syki man taip,tai supykau darysiu jogurtine su zelatina pertepima

grietinele turi buti maziausiai 35 proc riebumo.......
Atsakyti
labai aciu,kita syk atsiminsiu,ir darysiu palei orginalu receptuka
Atsakyti
sveikos, planuoju antra karta kepti meduti, tai noriu komentaru del kremo. pirma karta dariau is 2indeliu grietines, tai man tas kremo sluoksnis buvo tos plonytis tarp lakstu, nes kai i grietine supyliau citrinos sultis tai ta grietine tokia nestandi tapo
tai klausimas-kaip padaryti kad tas kremo sluoksnis butu didesnes mases?
ar grietine maisant perpus su plakta grietinele taws sluoksnis gaunasi storesnis? ar cia tik zelatina pagelbetu?
labai aciu kas pakomentuosit 4u.gif

p.s. as kepai torta pagal Kirbe, labai patiko kad nereikejo atskiru lakstu kepti, iskepi biskvita, supjastai ir super thumbup.gif
Atsakyti
man visada meduciui iseina ploni grietineles sluoksniai, ko gero labai sugeria patys lakstai smile.gif
Atsakyti
sveikos kepėjėlės 4u.gif
taigipareinu su savo įspūdžiais po Ambasadoriaus medučio torto užkariavimo mirksiukas.gif Prasidėjo viskas birželio berods 23d. kai sugalvojau savo gimtadieniui ( 06 30 ) išsikepti jo lakštus iš anksto. Klausinėjausi informacijos čia ar galima juos laikyti, kai paprasto medučio, taip toliau ir taip toliau...Informacijos praktiškai negavau, nes nelabai kiek suprantu ji kas kepa, mergaitės stengėsi patarti( ačiū joms labai) bet.....reikėjo viska išbandyti pačiai. Taigi, lakštus išsikepus( oi, kokia idomi jų gamyba doh.gif ) susidėjau viena ant kito,i tarpukus kepimo popieriu ir pasidėjau. Po to negavusi tvitro patarimo, nutariau..........užsisakyt torta ir nerizikuot (apie tai - vėliau ).Taigi sukroviauir padėjau apklojus dar rankšluostuku, sausai, kambary ant komodos.
ir ka jus pasakysit. Praėjo gimtadienis, aš juos vis pažiūriu, pakilnoju- o jie gražut gražutėliai, kvepia, guli sau ir laukia, kada juos glostys saldi grietinėlė blush2.gif
Ir pragulėjo jie iki......Mindauginiu.Sutepiau ryte,o vakare kirtom, kad net aausys raitėsi. Skonis neišpasakytas( tikraigailėjausi kad nesiryžau gimtadiieniui jo sutept ( bet.....labai gerai jis tiko kitai šventei mirksiukas.gif )
taigi, galiu pasakyt, kad Ambasadoriaus medučio lakštus, tinkamai juos sudėjus gaaaaaaaaaaaaaaalimairgi ilgai laikyt. Jo skonis tikrai skiriasi nuo įprasto medučio, toks lengvai karamelinis, net galiu pasakyti... super, tikrai dar ne karta kepsiu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
O as su klausimu, gal kas ant greicio galetu atsakyti blush2.gif Kadangi medaus sezonas visam ikarstyje, tai taip uzsimaniau meducio, bet kaip tycia neturiu mergarino, o i parduotuve tingisi labai keliauti doh.gif Ar galima Kirbes meduciui vietoje jo naudoti sviesta? Juk neturetu nieko sugadinti ji? Ar kaip? 4u.gif
Atsakyti