Įkraunama...
Įkraunama...

Medaus tortas

aš tiesiog iškepta biskvita,atšalusy pjaustau peiliu kaip ir bet koky kita biskvita...
Atsakyti
Kirbe, kokios konsistencijos gaunasi kremas isplakus grietine su cukrumi ir citrinos rugstele? Man gavosi visiskai skystas, daug skystesnis nei pradzioj grietine buvo 30%.... Galvoju, ar as cia ka ne taip padariau, ar perplakiau, o gal nedaplakiau? Nu nezinau... O gal taip ir turi buti? Nu torta formoj zinoma imanoma sutepti.. Bet mastau det zelatinos, bijau, kad nesigautu ne tortas, o kose g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(CervusDama @ 2011 10 12, 08:56)
Kirbe, kokios konsistencijos gaunasi kremas isplakus grietine su cukrumi ir citrinos rugstele? Man gavosi visiskai skystas, daug skystesnis nei pradzioj grietine buvo 30%.... Galvoju, ar as cia ka ne taip padariau, ar perplakiau, o gal nedaplakiau? Nu nezinau... O gal taip ir turi buti? Nu torta formoj zinoma imanoma sutepti.. Bet mastau det zelatinos, bijau, kad nesigautu ne tortas, o kose  g.gif  blush2.gif


Dar reikia paplakti, ir tepti torta. Nebus kose..
Atsakyti
taip...grietinę reikia ilgiau paplakti negu grietinėle,kad plakasi ..ir sutirštės........
Atsakyti
Dalinuosi savo liūdna patirtimi:
vakar kepiau Kirbės biskvitą. Įdėjus į orkaitę , kepė ir atrodė puikiai. Po 45 min (baigus kepti), tas toks susidaręs "kalnelis"per vidurį pasmuko ir dabar biskvitas apvalioje formoje atrodo kaip koks kalnas su duobe viršuje. Šiandien pjaustysiu parėjusi, tai nežinau kaip bus. Nu kažkaip juokingai parašiau, bet gal įsivaizduojate . Jokiu būdu nereiškiu pretenzijų autorės receptui, gaminant labai skaniai ragavosi, bet manogalvai kažkokiu momentu pritrūko žinių.
Pasakykite, kur mano padaryta klaida.(kepdama durelių neatidarinėjau).Liūdna, kad neišeis staigmena....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo serbentėlė: 12 spalio 2011 - 14:13
O,staigmena kodel neiseis?Ta virsutini nupjauta blyna su tuo ugnikalniu biggrin.gif sunaudosit trupiniams,o del ko ta duobe susidare sunku pasakyti,siaip kalnas turi buti,bet jis nupjaunamas,tai jokios bedos smile.gif
Atsakyti
Bet kuriuo atveju "kalniukas" yra geriau nei "duobutė". Tortus kepu senai, bet joks biskvitas neiškepe lygus NIEKADA aggressive.gif Tipo orkaitė kalta irnesakyk.gif ( nors ji nauja hihihi.gif )
Atsakyti
Merginos,jau grįžau namo ir sužinojau "kalnelio duobutės paslaptį": pjoviau biskvitą ir
.....vidurys NEIŠKEPĘS ! Žiopla boba !
O jau skonis iškepusio biskvito tai pasakiškas. Jį tuojau mano sūnelis įvertino ir labai apsidžiaugė , kad jis neatiteks kitiems, o atiteko jam .

Prie to pačio noriu dar Jūsų paklausti, kaip kepate biskvitą: mano forma 26 cm.
Kiek laiko? Juk durelių neatidarinėjate,(ar atidarote?) tai kaip sužinote, ar iškepė? Formą išimate iš orkaitės ar atvėsta išjungtoje?
Ačiū atsakiusioms.
Atsakyti
QUOTE(serbentėlė @ 2011 10 12, 15:12)
Merginos,jau grįžau namo ir sužinojau "kalnelio duobutės paslaptį": pjoviau biskvitą ir
.....vidurys NEIŠKEPĘS ! Žiopla boba !
O jau skonis iškepusio biskvito tai pasakiškas. Jį tuojau mano sūnelis įvertino ir labai apsidžiaugė , kad jis neatiteks kitiems, o atiteko jam .

Prie to pačio noriu dar Jūsų paklausti, kaip kepate biskvitą: mano forma 26 cm.
Kiek laiko? Juk durelių neatidarinėjate,(ar atidarote?) tai kaip sužinote, ar iškepė? Formą išimate iš orkaitės ar atvėsta išjungtoje?
Ačiū atsakiusioms.

pas ,mane lygiai tas pats gavosi doh.gif Bet nupjoviau virsu, ispjoviau nedakepusi, ismeciau, o viena sluoksni biskvito sudeliojau is gabaliuku, vistiek kaip pertepi ta grietine, nieks nesupras, ar is gabaliuku, ar vientisas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pjuvena po krūmu @ 2011 10 12, 15:21)
pas ,mane lygiai tas pats gavosi  doh.gif  Bet nupjoviau virsu, ispjoviau nedakepusi, ismeciau, o viena sluoksni biskvito sudeliojau is gabaliuku, vistiek kaip pertepi ta grietine, nieks nesupras, ar is gabaliuku, ar vientisas  blush2.gif

Neatimk iš vaiko džiaugsmo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2011 10 12, 15:37)
Neatimk iš vaiko džiaugsmo  biggrin.gif

g.gif
Atsakyti
QUOTE(serbentėlė @ 2011 10 12, 15:12)
Merginos,jau grįžau namo ir sužinojau "kalnelio duobutės paslaptį": pjoviau biskvitą ir
.....vidurys NEIŠKEPĘS ! Žiopla boba !
O jau skonis iškepusio biskvito tai pasakiškas. Jį tuojau mano sūnelis įvertino ir labai apsidžiaugė , kad jis neatiteks kitiems, o atiteko jam .

Prie to pačio noriu dar Jūsų paklausti, kaip kepate biskvitą: mano forma 26 cm.
Kiek laiko? Juk durelių neatidarinėjate,(ar atidarote?) tai kaip sužinote, ar iškepė? Formą išimate iš orkaitės ar atvėsta išjungtoje?
Ačiū atsakiusioms.



medaus biskvitas kepa ilgokai.....žymiai ilgiau negu paprastas......atidarinėti dureles galima drąsiai-tikrai dėl to nieko nenutiks.....o ar iškepęs aš tikrinu smeigdama pagaliuka mediny y vidury biskvito......jei dar nedakępęs buna-paqliekam dar kokioms 10 min....
tik aš visada kepu kokioj 170 temp...o po to dar numažinu iki 160 kažkur.....reik žiurėt eigoj kepimo......
iškepta tiesiog išsimu iš orkaitės ir palieku ant spintelės atvėsti......pjaustau sekančia dieną.......

ir dar visai neseniai rašiau,kad jeigu bijot ar nepavyksta iškept viso biskvito,tai tiesiog ant kepimo popieriaus išsipieškit apskritimus ir su šaukštu išliekit plonus blynukus....... iškepsit kuo puikiausius biskvitukus.....
Atsakyti