Įkraunama...
Įkraunama...

Medaus tortas

QUOTE(ryto_rasa @ 2012 04 20, 22:36)
mistika sis medutis, nes man suputojo puikiai abu kartus

pagaliau pabaigiau "nuostabų" VILNIAUS (melsva etiketė) actą. na jau netikęs... nugesinti du šaukštelius sodos jo reikėjo vos ne po pusės stiklinės... ir matau kad dar nenugesinu, tai trup šliūkšteliu ir į pačią tešlą, tada staigiai suputoja ojoj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simisimi84: 23 balandžio 2012 - 07:31
Labutis, visoms medučio mėgėjoms 4u.gif na, aš per savo gyvenimą šio torto kepimui prisiruošiu antrą kartą ax.gif pirmasis medutis buvo toooks vykęs, kad sulaukiau pagyrų ir prašymų PAKARTOT tongue.gif lotuliukas.gif Beje torčiuką kepiau pagal Cipciuko receptą, o pertepimą dariau su grietine ir grietinėle. Kiek pamenu į patį pertepimą dėjosi grietinė, grietinėlė, cukrus, citrinos rūgštelė..ir jokios želatinos schmoll.gif
Tokia bėdelė, kad nežinau ,ir net nebandau atsiminti, kokiomis proporcijomis reikia grietinės ir grietinėlės???Ir kokia pati šio pertepimo ruošimo eiga? 000189.gif Gal kuri priminsite man? friends.gif nes tortukas turėtų stovėti šeštadienį ant anytėlės gimtadienio stalo bigsmile.gif
Atsakyti
į šaltą grietinėlę/grietinę dedate cukraus, plakate, kol ištips cukrus ir masė padidarys stangri. dedate rūgšč.druskelės, išplakate. viskas.
Atsakyti
ačiū Jurgine 4u.gif 4u.gif 4u.gif kaip suprantu svarbiausia, kad būtų šalta grietinėlė smile.gif pati ieškojau atsakymo ir Rimami pertepimo recepte radau, kad būtina grietinę bei grietinėlę išplakti atskirai ir viską lėtai sumaišyti, tikriausiai teisingai supratau g.gif einu bandyt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(simisimi84 @ 2012 04 23, 01:31)
pagaliau pabaigiau "nuostabų" VILNIAUS  (melsva etiketė) actą. na jau netikęs... nugesinti du šaukštelius sodos jo reikėjo vos ne po pusės stiklinės... ir matau kad dar nenugesinu, tai trup šliūkšteliu ir  į pačią tešlą, tada staigiai suputoja ojoj.

As kepu si torta pastoviai, tai jau mano firminis tortas. Pertepimui stai kaip as darau. Suplaku apie puse litro saltos 35% grietineles, be cukraus iki standumo. Tada, atskirame inde, lengvai paplaku (kad istirptu cukrus, grietine. Dar i grietine dedu citrinos sulciu svieziai isspaustu. Tada atsargiai, su lopetele, dedu giretine i plakta ir standzia grietinele is sumaisau viena kyrptimi, kad grietinele nesukristu. Visada gaunasi puikiai. Tada su sita mase pertepu blynus. Tortas gaunasi labai purus ir maloniai dregnas. Grietinele priduoda purumo ir lengvumo. Anksciau pertepinedavau tik su grietine, bet dabar visada plaku ir grietinele is sumaisau, o tai iduoda tortui malonu puru skoni ir vaizda. Sekmes!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dobermangirl: 26 balandžio 2012 - 14:56
user posted image

Stai kaip atrodo mano tortukas, perteptas su grietine ir plakta grietinele. Dar as dedu ir pjaustytu dziovintu slyvu, labai tinka.
Atsakyti
Aš meduti pertepinėju tik su grietine man labiausiai tinka Bariūnų grietinė ax.gif Dedu dar cukraus, citrinos sulčių ir tik vieną pakelį grietinėlės standiklio ax.gif Teko plakti ir iš Žemaitijos pieno grietinės, bet kažkaip neišsiplakė taip gerai, kaip Bariūnų g.gif
Atsakyti
Ačiū Jums Dobermangirl už išsamų paaiškinimą friends.gif 4u.gif Ir tortas Jūsų superinis thumbup.gif O gal išduosite pagal kokį receptą kepate, kad jis toks rudas (kaip tikras meduolis) ir atrodo labai šlapias? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pipire:): 26 balandžio 2012 - 18:45
Puikus tortas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dobermangirl HCG: 26 balandžio 2012 - 20:12

QUOTE(pipire:) @ 2012 04 26, 12:44)
Ačiū Jums Dobermangirl už išsamų paaiškinimą  friends.gif  4u.gif Ir tortas Jūsų superinis  thumbup.gif O gal išduosite pagal kokį receptą kepate, kad jis toks rudas (kaip tikras meduolis) ir atrodo labai šlapias? ax.gif

As darau ji pagal Kirbes recepta, kepu blynais po viena. Puode iki uzvirimo kaitinu sviesta, medu ir cukru, kai uzverda, ipilu soda su actu. Suputoja, tada ir atsiranda tas rudumas. Kai kiek pravesta dedu kiausinius ir miltus po sauksta. Gaunasi gan tirsta mase, bet ja po dideli salotini sauksta dedu i kepimo apvalia forma (orkaiteje tas blynas issileidzia ir gaunasi apvalus) ir kepu ant mazos ugnies apie 10-15 min. Ir taip visus blynus. Jie gaunasi labai minksti, koreti bei purus. pertepu jau minetu kremu. Virsu apibarstau riesutais (kad neapdziutu saldytuve ir kad maistine pleve prie kremo nepriliptu), laikau saldytuve 2 paras (galima turbut ir viena).
Tikrai puikiai gaunasi, receptas (ingredientai) paprastas, tik gamyba turi savo niuansu. Si torta net mano draugai 'uzsakineti' pas mane pradeti sventems, mat receptu su niekuo nesidalinu...Dekui siai svetainei uz nuostabu ir labia ilgai ieskota idealu Medaus torta recepta. Man butent patinka Medaus tortas is tokiu koretu ir tamsiu blynu. O ir vargo maziau, nereikia nieko volioti. Visom patariu pabandyti!
http://www.supermama...l=medaus tortas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dobermangirl: 26 balandžio 2012 - 20:15
Ačiū už receptuką visas gamybos procesas taip lengvai skamba, tad sekančiai progai būtinai pabandysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
merginospagelbekit nieko nesuprantu antra karta kepu pagal kirbe ir niekaip neisiena. man neiskepa jis viduje košė gaunasi. pirma kartą galvojau kad miltu mazai idejau jau si karta lyg ir tikra nemazai idejau. apkepa virsus, gražu, kvepia viduje košė gaunas, kepu valanda ir vistiek košė blush2.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti