KAunietės.. pirkdavau Žaliakalny, turguje, medaus tortą.. pas tokią stamboką juodaplaukę pardavėją.. gal Dalia vardu.. eilės ten nežmoniškos pas ją būdavo, ypač prieš didžiąsias šventes.. na va.. po to pati pradėjau kepti.. po dviejų metų buvo proga, pati nepasidariau, tai nupirkau pas ją..
tinkamiausias žodis - kakalas. Nebelikę to "seno" skonio.. beskonė marmalynė, ir tiek.. gaila.. būdavo geras išsigelbėjimas..
QUOTE(naitas @ 2011 09 29, 15:34)
KAunietės.. pirkdavau Žaliakalny, turguje, medaus tortą.. pas tokią stamboką juodaplaukę pardavėją.. gal Dalia vardu.. eilės ten nežmoniškos pas ją būdavo, ypač prieš didžiąsias šventes.. na va.. po to pati pradėjau kepti.. po dviejų metų buvo proga, pati nepasidariau, tai nupirkau pas ją..
tinkamiausias žodis - kakalas. Nebelikę to "seno" skonio.. beskonė marmalynė, ir tiek.. gaila.. būdavo geras išsigelbėjimas..
tinkamiausias žodis - kakalas. Nebelikę to "seno" skonio.. beskonė marmalynė, ir tiek.. gaila.. būdavo geras išsigelbėjimas..
Aš trumpai, negaliu susilaikyti Bendradarbė, savo gimtadieniui, nupirko medaus tortus (3 vnt. po 20 Lt tai turbūt kokio 1 kg svorio) tame pačiame turguje. Sakė žiauriai skanūs. Na žinokite, kai paragavau (o ragauju visus tortus, kad žinočiau kas yra kas) tai tas tortukas už 20 Lt (galima isivaizduoti kas ten per produktai uz tokia kaina ) fui fui fui net 10 svečių nesugebėjo jo suvalgyti.
QUOTE(kirbe @ 2011 09 28, 16:26)
o kodėl y atvėsinta...recepte parašyta y šiek tiek pravėsusia tešla.....nors galima dėti ir y karšta...čia soda....suputoja puikiai ir šiek tiek pravėsus dėti kiaušinius.....ir šiek tiek pravėsus,nereiškia,kad visai atvėsinta šalta masė turi buti...tiesiog ne verdanti ir viskas....
dabar dejau ir kiausinius kaitinau ir soda i karsta tesla. iskilo puikiai,kepiau ikaitintoj orkaitej 50min ir viduriukas zalias. su krapstuku patikrinti nejo, nes labai jau issikele. taip kad du bandymai, o torto normalaus nera. gal ir skanus kirbes tortas, bet deja nesiseka gerai issikepti. geriau jau kepsiu cipciuko, tada nors tortas gaunasi
QUOTE(gabijux @ 2011 09 29, 14:21)
As dazniausiai darau su naturaliu...bet kai neturiu ir dirbtini naudoju, bet su naturaliu man skaniau
Kirbes medutis superinis, o cipciuko su karameliniu pertepimu taip pat nepakartojama
Kirbes medutis superinis, o cipciuko su karameliniu pertepimu taip pat nepakartojama
o tai viena sluoksni su grietinele darot,o kita su karamele? ar kaip?
QUOTE(pumis @ 2011 09 28, 11:19)
Pasidalinsiu savo pastebejimais,kepiau abu variantus Cipsiuko man pasirode daugiau darbo ,na kociojimas pats ,apipjaustymas blynu,be to jautesi soda kaip irgi kazkas minejo ,torta sutepaiu vien grietinele,gavosi sausokas na gal cia tik man taip ,toliau Kirbes,kepiau praeita savaite ,patiko viskas ir greitai paruosiama ir biskvitas purus ir minkstas,be to pertepimai grietines ir trecdalis grietineles gavosi toks kaip parduotuvese LT,o mums labai truksta to lietuvisko medaus skonio torto cia aciu uz recepta Taigi vienoms Cipsiuko labiau patinka kitoms Kirbes,cia jau skonio ir sugebejimu reikalas
Pasakysiu is savo patirties. Man labiau patinka Cipciuko medutis, as ji sutepu is 8 laksteliu (juos kocioju laaabai plonai), viena diena sutepu, kita jau valgom. Buna minkstas minkstas, dregnas, ji net sunku atpjauti dedu grietinele ir grietines i krema. dar kartais idedu konservuotu persiku. Visiems labai patinka. Sako visai kaip nemedaus tortas. O del sodos... nezinau, gyvenime neesu jutus torte sodos. Manau cia receptoriai jautrus. Arba nenugesinat, arba perkraunat sodos.
QUOTE(vyvytė @ 2011 10 02, 10:55)
Darau berods pagal Rugiageles recepta (Karamelinis medutis)...i plakta grietinele+plaktas rududu...mums laaaaabai skanu
sveikos, ar darant medaus torto krema su grietine ir grietinele, butina yra zelatina i grietine? Aciu uz ats. is anksto
QUOTE(Pjuvena po krūmu @ 2011 10 02, 17:10)
sveikos, ar darant medaus torto krema su grietine ir grietinele, butina yra zelatina i grietine? Aciu uz ats. is anksto
Nebutina as ant pusantro didelio indelio grietineles, dedu beveik visa dideli indeli grietines.
QUOTE(Megi Simpson @ 2011 09 28, 11:39)
As cipciuko syki kepiau, daugiau nebekepsiu Man laaaabai nepatiko Dabar savaitgaliui galvoju gal meduti kepti, tai nezinau ar bandysiu pagal Kirbes recepta ar pagal mamos sena
Kepkit Kirbės aš medučių išvis nemėgstu, bet šitas - net labai niam kepiau ir cipciuko, bet man jis toks medutis, ir tiek... nors su persikais grietinėlėje irgi nuo stalo nyko laaaaaabai greitai
QUOTE(vyvytė @ 2011 10 02, 09:55)
dabar dejau ir kiausinius kaitinau ir soda i karsta tesla. iskilo puikiai,kepiau ikaitintoj orkaitej 50min ir viduriukas zalias. su krapstuku patikrinti nejo, nes labai jau issikele. taip kad du bandymai, o torto normalaus nera. gal ir skanus kirbes tortas, bet deja nesiseka gerai issikepti. geriau jau kepsiu cipciuko, tada nors tortas gaunasi
o tai viena sluoksni su grietinele darot,o kita su karamele? ar kaip?
o tai viena sluoksni su grietinele darot,o kita su karamele? ar kaip?
tai reikėjo kišti ilgesny mediny iešmely ir patikrinti,,,kokios problemos......o kad išsikėlė tai puiku...ar jus norit ,kad butu susmegęs ir neiškilęs biskvitas?
galų gale jeigu jau nesiseka viso bendro iškept biskvito,tai galit tešla ant kepimo popieriaus išlieti tokiais blynukais kokio skersmens reikia ir išsikepti kiekviena atskirai.......
sėkmės....
QUOTE(Pjuvena po krūmu @ 2011 10 02, 16:10)
sveikos, ar darant medaus torto krema su grietine ir grietinele, butina yra zelatina i grietine? Aciu uz ats. is anksto
niekas nededu y medausw torta želatinos...nes tada nesusigeria kremas y lakštelius ar biskvita,o lieka tokie sluoksniai sustenge.....
paskutiniu metu dariau krema kaip recepte vien iš griertinės ir jokios želatinos nededu.....o maišant su grietinėle-tuo labiau......
QUOTE(Jigsaw @ 2011 09 02, 20:13)
Medaus tortas
3 kiaušiniai, 3 stiklinės miltų, 1 stiklinė cukraus, 3 valg. šaukštai medaus,
1 valg. šaukštas geriamosios sodos, 500 g grietinės
3 kiaušiniai, 3 stiklinės miltų, 1 stiklinė cukraus, 3 valg. šaukštai medaus,
1 valg. šaukštas geriamosios sodos, 500 g grietinės
sweikos kepejeles,noriu kept meduti ir radau sy receptuka 7 oj temoj,ar tikrai cia nereikia margarino,kazkaip visur ziuriu reikia,o as jo kaip tik dabar neturiu,va uzmaciau sy receptuka ir noreciau pabandyt isikept
ir dar ar yra imanoma krema isiplakt be mikserio,sugedo mano
Laba diena,
norėčiau paklausti : kaip Jūs dalyjate tą biskvitą, kad gautųsi daugmaž dailūs "blynai"?
Aš anksčiau kepdavau atskirai blynus, bet man tai buvo pats nemėgiamiausias darbas. O čia paskaičiau, kad Kirbė kepa visai kitaip, ir tai mane labai suviliojo. Ir formos apvalios neturiu, bet čia ne bėda- yra pirkti.
Prašau pamokyti. S-O-S !(artėja proga, noriu pasigaminti ir prisijungti į Medaus tortą giriančiųjų gretas .
norėčiau paklausti : kaip Jūs dalyjate tą biskvitą, kad gautųsi daugmaž dailūs "blynai"?
Aš anksčiau kepdavau atskirai blynus, bet man tai buvo pats nemėgiamiausias darbas. O čia paskaičiau, kad Kirbė kepa visai kitaip, ir tai mane labai suviliojo. Ir formos apvalios neturiu, bet čia ne bėda- yra pirkti.
Prašau pamokyti. S-O-S !(artėja proga, noriu pasigaminti ir prisijungti į Medaus tortą giriančiųjų gretas .