Įkraunama...
Įkraunama...

Medaus tortas

KAunietės.. pirkdavau Žaliakalny, turguje, medaus tortą.. pas tokią stamboką juodaplaukę pardavėją.. gal Dalia vardu.. eilės ten nežmoniškos pas ją būdavo, ypač prieš didžiąsias šventes.. na va.. po to pati pradėjau kepti.. po dviejų metų buvo proga, pati nepasidariau, tai nupirkau pas ją..
tinkamiausias žodis - kakalas. Nebelikę to "seno" skonio.. beskonė marmalynė, ir tiek.. gaila.. būdavo geras išsigelbėjimas..
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 09 29, 15:34)
KAunietės.. pirkdavau Žaliakalny, turguje, medaus tortą.. pas tokią stamboką juodaplaukę pardavėją.. gal Dalia vardu.. eilės ten nežmoniškos pas ją būdavo, ypač prieš didžiąsias šventes.. na va.. po to pati pradėjau kepti.. po dviejų metų  buvo proga, pati nepasidariau, tai nupirkau pas ją..
tinkamiausias žodis - kakalas. Nebelikę to "seno" skonio.. beskonė marmalynė, ir tiek.. gaila.. būdavo geras išsigelbėjimas..

Aš trumpai, negaliu susilaikyti blush2.gif Bendradarbė, savo gimtadieniui, nupirko medaus tortus (3 vnt. po 20 Lt tai turbūt kokio 1 kg svorio) tame pačiame turguje. Sakė žiauriai skanūs. Na žinokite, kai paragavau (o ragauju visus tortus, kad žinočiau kas yra kas) tai tas tortukas už 20 Lt (galima isivaizduoti kas ten per produktai uz tokia kaina blink.gif ) fui fui fui schmoll.gif net 10 svečių nesugebėjo jo suvalgyti.
Atsakyti
QUOTE(kirbe @ 2011 09 28, 16:26)
o kodėl y atvėsinta...recepte parašyta y šiek tiek pravėsusia tešla.....nors galima dėti ir y karšta...čia soda....suputoja puikiai ir šiek tiek pravėsus dėti kiaušinius.....ir šiek tiek pravėsus,nereiškia,kad visai atvėsinta šalta masė turi buti...tiesiog ne verdanti ir viskas....

dabar dejau ir kiausinius kaitinau ir soda i karsta tesla. iskilo puikiai,kepiau ikaitintoj orkaitej 50min ir viduriukas zalias. su krapstuku patikrinti nejo, nes labai jau issikele. taip kad du bandymai, o torto normalaus nera. gal ir skanus kirbes tortas, bet deja nesiseka gerai issikepti. geriau jau kepsiu cipciuko, tada nors tortas gaunasi thumbup.gif

QUOTE(gabijux @ 2011 09 29, 14:21)
As dazniausiai darau su naturaliu...bet kai neturiu ir dirbtini naudoju, bet su naturaliu man skaniau 4u.gif
Kirbes medutis superinis, o cipciuko su karameliniu pertepimu taip pat nepakartojama  4u.gif

o tai viena sluoksni su grietinele darot,o kita su karamele? ar kaip?
Atsakyti
QUOTE(pumis @ 2011 09 28, 11:19)
Pasidalinsiu savo pastebejimais,kepiau abu variantus smile.gif  Cipsiuko man pasirode daugiau darbo ,na kociojimas pats ,apipjaustymas blynu,be to jautesi soda kaip irgi kazkas minejo ax.gif ,torta sutepaiu vien grietinele,gavosi sausokas na gal cia tik man taip ax.gif ,toliau Kirbes,kepiau praeita savaite ,patiko viskas ir greitai paruosiama ir biskvitas purus ir minkstas,be to pertepimai grietines ir trecdalis grietineles thumbup.gif gavosi toks kaip parduotuvese LT,o mums labai truksta to lietuvisko medaus skonio torto cia rolleyes.gif aciu uz recepta  mirksiukas.gif Taigi vienoms Cipsiuko labiau patinka kitoms Kirbes,cia jau skonio ir sugebejimu reikalas biggrin.gif  4u.gif

Pasakysiu is savo patirties. Man labiau patinka Cipciuko medutis, as ji sutepu is 8 laksteliu (juos kocioju laaabai plonai), viena diena sutepu, kita jau valgom. Buna minkstas minkstas, dregnas, ji net sunku atpjauti thumbup.gif dedu grietinele ir grietines i krema. dar kartais idedu konservuotu persiku. Visiems labai patinka. Sako visai kaip nemedaus tortas. O del sodos... nezinau, gyvenime neesu jutus torte sodos. Manau cia receptoriai jautrus. Arba nenugesinat, arba perkraunat sodos.
Atsakyti
QUOTE(vyvytė @ 2011 10 02, 10:55)

Darau berods pagal Rugiageles recepta (Karamelinis medutis)...i plakta grietinele+plaktas rududu...mums laaaaabai skanu 4u.gif
Atsakyti
sveikos, ar darant medaus torto krema su grietine ir grietinele, butina yra zelatina i grietine? Aciu uz ats. is anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pjuvena po krūmu @ 2011 10 02, 17:10)
sveikos, ar darant medaus torto krema su grietine ir grietinele, butina yra zelatina i grietine? Aciu uz ats. is anksto  4u.gif

Nebutina smile.gif as ant pusantro didelio indelio grietineles, dedu beveik visa dideli indeli grietines.
Atsakyti
QUOTE(Megi Simpson @ 2011 09 28, 11:39)
As cipciuko syki kepiau, daugiau nebekepsiu  schmoll.gif  Man laaaabai nepatiko  blush2.gif Dabar savaitgaliui galvoju gal meduti kepti, tai nezinau ar bandysiu pagal Kirbes recepta ar pagal mamos sena  rolleyes.gif

Kepkit Kirbės mirksiukas.gif aš medučių išvis nemėgstu, bet šitas - net labai niam drinks_cheers.gif kepiau ir cipciuko, bet man jis toks medutis, ir tiek... nors su persikais grietinėlėje irgi nuo stalo nyko laaaaaabai greitai drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(vyvytė @ 2011 10 02, 09:55)
dabar dejau ir kiausinius kaitinau ir soda i karsta tesla. iskilo puikiai,kepiau ikaitintoj orkaitej 50min ir viduriukas zalias. su krapstuku patikrinti nejo, nes labai jau issikele. taip kad du bandymai, o torto normalaus nera. gal ir skanus kirbes tortas, bet deja nesiseka gerai issikepti. geriau jau kepsiu cipciuko, tada nors tortas gaunasi thumbup.gif

tai reikėjo kišti ilgesny mediny iešmely ir patikrinti,,,kokios problemos......o kad išsikėlė tai puiku...ar jus norit ,kad butu susmegęs ir neiškilęs biskvitas?
galų gale jeigu jau nesiseka viso bendro iškept biskvito,tai galit tešla ant kepimo popieriaus išlieti tokiais blynukais kokio skersmens reikia ir išsikepti kiekviena atskirai.......
sėkmės....
QUOTE(Pjuvena po krūmu @ 2011 10 02, 16:10)
sveikos, ar darant medaus torto krema su grietine ir grietinele, butina yra zelatina i grietine? Aciu uz ats. is anksto  4u.gif

niekas nededu y medausw torta želatinos...nes tada nesusigeria kremas y lakštelius ar biskvita,o lieka tokie sluoksniai sustenge.....

paskutiniu metu dariau krema kaip recepte vien iš griertinės ir jokios želatinos nededu.....o maišant su grietinėle-tuo labiau......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kirbe: 03 spalio 2011 - 12:03
QUOTE(Jigsaw @ 2011 09 02, 20:13)
Medaus tortas
3 kiaušiniai, 3 stiklinės miltų, 1 stiklinė cukraus, 3 valg. šaukštai medaus,
1 valg. šaukštas geriamosios sodos, 500 g grietinės

sweikos kepejeles,noriu kept meduti ir radau sy receptuka 7 oj temoj,ar tikrai cia nereikia margarino,kazkaip visur ziuriu reikia,o as jo kaip tik dabar neturiu,va uzmaciau sy receptuka ir noreciau pabandyt isikept ax.gif
ir dar ar yra imanoma krema isiplakt be mikserio,sugedo mano doh.gif
Atsakyti
MEDUTIS pats skaniausias musu seimynos tortas blush2.gif thumbup.gif tongue.gif ax.gif
Atsakyti
Laba diena,
norėčiau paklausti : kaip Jūs dalyjate tą biskvitą, kad gautųsi daugmaž dailūs "blynai"?
Aš anksčiau kepdavau atskirai blynus, bet man tai buvo pats nemėgiamiausias darbas. O čia paskaičiau, kad Kirbė kepa visai kitaip, ir tai mane labai suviliojo. Ir formos apvalios neturiu, bet čia ne bėda- yra pirkti.
Prašau pamokyti. S-O-S !(artėja proga, noriu pasigaminti ir prisijungti į Medaus tortą giriančiųjų gretas . thumbup.gif
Atsakyti