Sveikos kepejėlės labai mėgstu medaus tortuką, visada darau pagal Cipciuko receptą ir visi jį labai giria, išeina gigantiškas tortas, kuris dingsta akimirskiu, man iš normo išeina 10 plonų lakštų, tepu vien grietinėle, ankščiau dar dėdavau į sluoksniu želę, vaisių, bet šiuo metu nieko nededu ir mano šeimynai taip skaniau. Šis tortas būna per visas švente, užsimerkus jį galėčiau padaryti Bet jau truputi pabodo, norisi kažko kito todėl norėčiau išbandyti Kirbės medutį ir iškilo keli klausimai:
1. Ar tepant tortą (maišant grietinę su grietinėlę) tai reiktų daryti formoje?
2. Ar kepant tortuką iš visos normos pakaktų pamaitinti apie 16-18 žmonių?
Iš anskto dėkoju
QUOTE(katanelis @ 2012 01 09, 10:51)
Sveikos kepejėlės labai mėgstu medaus tortuką, visada darau pagal Cipciuko receptą ir visi jį labai giria, išeina gigantiškas tortas, kuris dingsta akimirskiu, man iš normo išeina 10 plonų lakštų, tepu vien grietinėle, ankščiau dar dėdavau į sluoksniu želę, vaisių, bet šiuo metu nieko nededu ir mano šeimynai taip skaniau. Šis tortas būna per visas švente, užsimerkus jį galėčiau padaryti Bet jau truputi pabodo, norisi kažko kito todėl norėčiau išbandyti Kirbės medutį ir iškilo keli klausimai:
1. Ar tepant tortą (maišant grietinę su grietinėlę) tai reiktų daryti formoje?
2. Ar kepant tortuką iš visos normos pakaktų pamaitinti apie 16-18 žmonių?
Iš anskto dėkoju
1. Ar tepant tortą (maišant grietinę su grietinėlę) tai reiktų daryti formoje?
2. Ar kepant tortuką iš visos normos pakaktų pamaitinti apie 16-18 žmonių?
Iš anskto dėkoju
bent aš visus tortus sutepinėju formose......
16-18 žmonių vienos normos neužteks...siulyčiau dviguba arba bent iš pusantros normos daryti.....
QUOTE(kirbe @ 2012 01 09, 12:00)
bent aš visus tortus sutepinėju formose......
16-18 žmonių vienos normos neužteks...siulyčiau dviguba arba bent iš pusantros normos daryti.....
16-18 žmonių vienos normos neužteks...siulyčiau dviguba arba bent iš pusantros normos daryti.....
ačiū už operatyvų atsakymą labai norisi išbandyti Jūsų tortuką, taip skaniai atrodo
Manyciau, kad tai yra skoniu reikalas, kuris tortas skanesnis, ta prasme. As anksciau darydavau toki torta kaip Cipsiuko, su voliojamais blynais, pagal mano kriksto mamos recepta. Taciau visada svajojau apie toki kaip Kirbes, nes kai man buvo apie 13 metu, klasiokes gimtadienyje toki valgiau ir uzstrigo visam gyvenimui.
O seip tai abu tortai yra skanus, ir jei viena rusis nusibosta, labai gerai padaryti kita. Pvz., mano vyras vakar pareiske, kad jam isvolioti is tvirtesni blynai labiau patinka....va ir suprask zmogau....che..
Tad skanaus visom, nes abu tortai irgi nepakartojami ir nuostabus!
O seip tai abu tortai yra skanus, ir jei viena rusis nusibosta, labai gerai padaryti kita. Pvz., mano vyras vakar pareiske, kad jam isvolioti is tvirtesni blynai labiau patinka....va ir suprask zmogau....che..
Tad skanaus visom, nes abu tortai irgi nepakartojami ir nuostabus!
QUOTE(Blomma @ 2012 01 08, 17:55)
Uzsukau pasidalinti savo patirtim,dariau kaledom torciuka Lakstus dariau pagal cipciuko recepta,o pertepima pasiringau pagal Kirbes,nes neturim namie grietineles fanu Tortas gavosi tikrai skanus,dar ant kiekvieno sluoksnio barsciau marinuotu persiku gabaliukus
Tiesa pirma karta kaip dariau grietine suplakti pavyko,o va kitus kartus teko gelbetis su zelatina,si karta vel buvau bepasiduodanti,nes tikrai atrode per skysta pertepimui,tik pasiseke nes MB pasimaise ir pasisiule suplakti r ka jam pavyko paslaptis plakti reikia istikruju ilgai,ir dar plakimo sluotele reikia laikyti ne staciai,o ciut pakreipta sonu,kad gautu oro. Konsistencija gavosi,kaip grietineles is plaktos
Tiesa pirma karta kaip dariau grietine suplakti pavyko,o va kitus kartus teko gelbetis su zelatina,si karta vel buvau bepasiduodanti,nes tikrai atrode per skysta pertepimui,tik pasiseke nes MB pasimaise ir pasisiule suplakti r ka jam pavyko paslaptis plakti reikia istikruju ilgai,ir dar plakimo sluotele reikia laikyti ne staciai,o ciut pakreipta sonu,kad gautu oro. Konsistencija gavosi,kaip grietineles is plaktos
o kokią naudojote grietinę??? kiek riebumo, kokia firma? man toks stebuklas dar neįvyko, kad išplakti
Sveiki Perskaiciau visa paskutine tema,na ka ir kepa pas mane dabar kirbes biskvitas(tiksliau kepu po viena blynuka).Tik bemaisant tesla,kai ipyliau soda,tai siaubas, pasmirdo man proskem...ar cia taip turi but??? Dabar kepant lygtai to kvapo ir nebeliko Miltu kiek recepte parasyta irgi nesudejau,bet ir tai man kazkokia tirstoka pasirode tesla...Na tikiuosi pirmas blynas nebus labai prisviles Ir dar,supratau,kad grietine ir grietinele plakat atskirai,o kaip paskui ir sluoksniuojat atskirai,ar sumaisot i bendra inda??? ir tada tepat??? Aciu
Va ir mano medaus tortas, mazosios pirmojo gimtadienio proga. kepiau pagal kirbes recepta, labai skanus buvo
O gal kuri zinote kaip iskepti toki kaip maximoje pardavineja Medaus pyraga, kuri gamina Lietuviu kepejas, jis saldytas buna... labai skanus jis mums visiems, sakau gal i grietinele ko ideta
QUOTE(La femme* @ 2012 01 09, 13:14)
Sveiki Perskaiciau visa paskutine tema,na ka ir kepa pas mane dabar kirbes biskvitas(tiksliau kepu po viena blynuka).Tik bemaisant tesla,kai ipyliau soda,tai siaubas, pasmirdo man proskem...ar cia taip turi but??? Dabar kepant lygtai to kvapo ir nebeliko Miltu kiek recepte parasyta irgi nesudejau,bet ir tai man kazkokia tirstoka pasirode tesla...Na tikiuosi pirmas blynas nebus labai prisviles Ir dar,supratau,kad grietine ir grietinele plakat atskirai,o kaip paskui ir sluoksniuojat atskirai,ar sumaisot i bendra inda??? ir tada tepat??? Aciu
Plakti reikia atskirai, o paskui labai atsargiai su lopetele sumaisyti, viena kryptimi maisant. Grietinele turi buti kaip imanoma riebesne, as perku 35 %. Tada susiplaka labai gerai, lengvai ir standziai. Cukru dedu tik i grietine, paplaku, kad cukrus istirptu, tada idedu maza srovele pilant, citrinu sulciu svieziai isspaustu.
kibirkstele,labai grazi jusu peledziuke
QUOTE(simisimi84 @ 2012 01 09, 16:39)
o kokią naudojote grietinę??? kiek riebumo, kokia firma? man toks stebuklas dar neįvyko, kad išplakti
Zinok gyvenu,ne lt. Todel sunku atsakyti,kokia,bet ta kur naudojau 34%riebumo.Kaip sudedi i inda tai atrodo tirsta,bet kada sudedi cukru ir sultis citrinos iskart pasileidzia ir be maisant suskysteja Bet kaip minejau,pabandyk ilgiau paplakti
QUOTE(Maikutee @ 2012 01 14, 21:18)
O gal kuri zinote kaip iskepti toki kaip maximoje pardavineja Medaus pyraga, kuri gamina Lietuviu kepejas, jis saldytas buna... labai skanus jis mums visiems, sakau gal i grietinele ko ideta
Ar apskritai ten grietineles yra-klausimas panasiausias i maximos yra Kirbes medutis.