Įkraunama...
Įkraunama...

Medaus tortas

QUOTE(Dobermangirl @ 2012 01 05, 06:12)
Ziauriai nemegstu pjaustyti torto i blynus, tad bandysiu, kad kad kazkas jau minejo, kepti sia tesla, tik po truputi, kad tipo gautusi kaip blynai....Tikiuosi iseis. Jau seniai apie si varijanta galvojau, kai pamaciau bendraminte, apsidziaugiau. Jei kas bandeti, paskykite ar gerai gavosi. Kepu si tortuka rytoj, o svajoju apie ji jau nuo vasaros.....

Gavosi gerai, tešla kol šilta, tepasi lengvai, atšalusi truputį pakietėja. Aš pirmą kartą kepiau iš pilnos normos, gavosi 7 blynai. Kitus kartus iš pusės normos, po 5 blynus ištepdavau. Iškyla bangom tokiom, kaip buvo ištepta, tai dar karštus truputį paspausdavau. Ir kepimo temp. truputį pamažinau.
Atsakyti
QUOTE(astaria @ 2012 01 05, 04:19)
Gavosi gerai, tešla kol šilta, tepasi lengvai, atšalusi truputį pakietėja. Aš pirmą kartą kepiau iš pilnos normos, gavosi 7 blynai. Kitus kartus iš pusės normos, po 5 blynus ištepdavau. Iškyla bangom tokiom, kaip buvo ištepta, tai dar karštus truputį paspausdavau. Ir kepimo temp. truputį pamažinau.

Aciu, uz atsakyma. Va vis skaitineju, kaupiuosi ziniu is jusu visu patirties ir jau ruosiuosi pradeti kepima. Dar vienas klausimas, o pradzioje virinti medu, cukru ir margarina reikia ilgai? Kiek ilgai? Ir ar galima deti sviesta vietoje margarino?
O tai tu kepiai is Kirbes recepto blynus? Nes as taip ruosiuosi bandyti. Praeita karta, pries metus gerus, tai net vyro tokios plonos zhilkos is darbo prasiau atnesti, kad galeciau perpjauti su ja....zodziu tikrai misija neimanoma. Gavosi man tada gerai, bet labia jau rankos drebejo. tongue.gif
Atsakyti
Ir as dariau Kirbes recepta, patiko thumbup.gif
Atsakyti

O gal kas zinote, ar galima naudoti sviesta vietoje margarino?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dobermangirl: 05 sausio 2012 - 16:15
galima..as dazniausiai naudoju margarina teslai......
vierti reikia tik kol istirpsta margarinas ir viskas uzverda.....nukeliat inda nuo ugnies,sudedat nugesinta soda......viskas isputoja...siek tiek pravesta ir dedat kiausinius,po to miltus.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kirbe: 05 sausio 2012 - 17:18
Taigi, isvadoje stai ka galiu pasakyti.
Medaus torta megstu nuo vaikystes, o man jau 35 metai. Esu dariusi daug daug kartu, gaudavosi gerai, bet ne taip kaip as noreciau. Kazkada esu kazkur valgiusi medaus torta, toki puru, su koretais blynais....Ju man isgauti tokiu niekada nera pavyke.
Ir, stebukle, po visu siu metu ir bandymu, radau Kirbes recepta, padariau pagal jos instrukcijas ir mano svajoniu tortas pavyko! Jau tortuka surinkau, kepiau blynus po viena, tiesiog su dideliu saukstu dejau po truputi teslos ir kepiau ant pergamentinio popieriaus. Iskepdavo per 10-15 min.
Blynai gavosi koreti, purus kaip sniegas, tamsus, lygiai taip kaip as juos issivaizduodavau ir prisimindavau. Aciu, Jums, uz si nuostabu recepta ir mano mazos svajones ispildyma!
[B]

P.S. kadangi margarino neturejau, dejau sviesta, viskas gavosi nuostabiai. Kremui plakiau 500 ml 35% grietineles su trupuciu cukraus pudros ir 500 ml 14% grietines su cukrumi ir 1.5 citrinos sulciu. Tada atsargiai abi grietines sujungiau, gavosi labai skanus, maloniai rugstus ir labai purus kremas. Dar kai sluoksniavau, dejau dziovintu pjaustytu slyvu ir barsciau (kai kuriuos sluoksnius, ju gavosi 4) lazdunu riesutais grubiai maltais.
Visas kepejas sveikinu su Naujaisiais metais! Aciu uz pagalba!

P.S. 2 Mano 5 metu sunus nevalgo jukiu tortu ir aplamai saldumynu. Si torta kepeme ir dareme kartu (nors tai darome daznai su ivairiais saldumynais) , jis lauze krastelius blynu ir jie jam begalo patiko. Dabar jis negali sulaukti kada pagaliau bus galima ji valgyti. Vaikai juk nekantrus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dobermangirl: 05 sausio 2012 - 20:23
gal kas bandėt medaus torta pagal Beatą? radau knygoj, gal reikia bandyt.....
Atsakyti
QUOTE(Dobermangirl @ 2012 01 05, 20:16)
Taigi, isvadoje stai ka galiu pasakyti.



labai malonu,kad jums patiko.....
o sviestas vietoj margarino žinoma niekad skonio nepagadins,tik bus dar skaniau.....
sėkmės jums.... 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,kepiau pagal Cipciuka meduti,dar idejau persiku.Tai mano antrasis tortas,tai ir su puosyba dar ne kas,bet dedu,gal kokiu patarimu isgirsiu ax.gif

user posted image
Atsakyti
O stai koks mano tortas gavosi pagal Kirbe. O skonis tai dar geresnis nei atrodo..

user posted image

Uploaded with ImageShack.us
Atsakyti
user posted image

Uploaded with ImageShack.us

O stai geriausias 'irodymas' kad sis tortas tikrai skanus!
user posted image

Uploaded with ImageShack.us
Atsakyti
Uzsukau pasidalinti savo patirtim,dariau kaledom torciuka thumbup.gif Lakstus dariau pagal cipciuko recepta,o pertepima pasiringau pagal Kirbes,nes neturim namie grietineles fanu doh.gif Tortas gavosi tikrai skanus,dar ant kiekvieno sluoksnio barsciau marinuotu persiku gabaliukus thumbup.gif
Tiesa pirma karta kaip dariau grietine suplakti pavyko,o va kitus kartus teko gelbetis su zelatina,si karta vel buvau bepasiduodanti,nes tikrai atrode per skysta pertepimui,tik pasiseke nes MB pasimaise ir pasisiule suplakti r ka jam pavyko thumbup.gif paslaptis plakti reikia istikruju ilgai,ir dar plakimo sluotele reikia laikyti ne staciai,o ciut pakreipta sonu,kad gautu oro. thumbup.gif Konsistencija gavosi,kaip grietineles is plaktos mirksiukas.gif
Atsakyti