Įkraunama...
Įkraunama...

Namai lietuviškais motyvais

QUOTE(sena pažįstama @ 2011 10 23, 18:08)
O sviestuvai kokie wub.gif
Kazin, kuri cia banka apiplesti? blush2.gif Tiek grozybiu, o finansai riboti...

Na, aš tai net nedrįsčiau kainos klaust irgi cool.gif
Gal reik eit kaip buratinui pabandyt kvailių lauke pinigų pasodint? biggrin.gif
Atsakyti
Nepykit merginos, bet skaiciau tema idomi buvo, bet jau ta kalvyste tai kicu kicas, nieko bendra neturintis su lietuviskais namais (tik tiek kad tai kaldintas metalas)
Ir beda yra ta kad gal jie gerai padaro, bet jie tikrai nesupranta ka daro, beveik niekas nedera prie aplinkos, viskas taip manieringai nuglaistyta ir nulaizyta, skonio pajautimas tiesiog nulinis doh.gif
Tokiem darbams reikia rinktis zmogu (architekta-dizaineri ar dar kaska) kad jis subtiliai pajaustu ir ikomponuoto tokio tipo daiktus i namus, nes kaip dazniausiai buna tie kalviai patys papaiso o uzsakovas tik paziuri ir galva palinksi pritardamas.
Geriau tikrai maziau ir nuosaikiau ir butina ziuret i visuma
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo coffe: 23 spalio 2011 - 21:56
QUOTE(coffe @ 2011 10 23, 23:56)
Nepykit merginos, bet skaiciau tema idomi buvo, bet jau ta kalvyste tai kicu kicas, nieko bendra neturintis su lietuviskais namais (tik tiek kad tai kaldintas metalas)
Ir beda yra ta kad gal jie gerai padaro, bet jie tikrai nesupranta ka daro, beveik niekas nedera prie aplinkos, viskas taip manieringai nuglaistyta ir nulaizyta, skonio pajautimas tiesiog nulinis  doh.gif
Tokiem darbams reikia rinktis zmogu (architekta-dizaineri ar dar kaska) kad jis subtiliai pajaustu ir ikomponuoto tokio tipo daiktus i namus, nes kaip dazniausiai buna tie kalviai patys papaiso o uzsakovas tik paziuri ir galva palinksi pritardamas.
Geriau tikrai maziau ir nuosaikiau ir butina ziuret i visuma

drinks_cheers.gif Irgi yra teisybės.
Tai manau, kad čia į tuos paprastus virbus nė nežiūrim mirksiukas.gif

Coffe, gal turit ką nors gražaus parodyt į temą? mirksiukas.gif gal kokios užsislaptinusio kalvio darbų? labai įdomu būtų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Star*: 23 spalio 2011 - 22:16
na man patinka ta tikroji islikusi autentika

http://mkp.emokykla....rs/default3.htm

cia yra visko (ir testus galima isprest smile.gif )

dar labai patinka facebooke yra :
Lietuva senose fotografijose
tai ten yra visko ir smulkiausius miestelius gali rast ir to meto zmoniu gyvenima paziuret
as ten kaifuoju
bei raginu visas kas turit ka idomaus ten nusiust ir taip gausint lietuvos foto archyva

o kalbant apie siuolaikini nama-troba-grycia-stuba-pirkia tai manau reik daryt paprastai su vienu kitu imantresniu baldeliu (ar padrozinetu ar istapytu) , kad akcentai ir spalvos pagrinde butu tekstile su +/- panasia ornamentika
Kad ir panaudota siuolaikiskos medziagos ir technika , bet jos neturi krist i akis, kad tai kas ne tos epochos butu subtiliai paslepta
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo coffe: 23 spalio 2011 - 22:53
QUOTE(coffe @ 2011 10 23, 23:52)
na man patinka ta tikroji islikusi autentika

o kalbant apie siuolaikini nama-troba-grycia-stuba-pirkia

tuoj kam nors užklius, kad vėl lietuviškumo sąvoka sutraukta ir apsiriboja tik kaimo kultūra. biggrin.gif nors aš pritariu jums.

o ka, 'lietuva senose fotografijose' nuolat pasipildo naujais vaizdais? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 24 spalio 2011 - 00:13
QUOTE(*Star* @ 2011 10 20, 16:18)
Daiktas senas, o jei jį pagražint, jau žiūrėk ir atsiras kokiam kampe padėti- vis gražiau ir miela akiai  smile.gif 

Man tai toks "ne pagal paskirtį" principas prieštarauja senajam gyvenimo būdui, kur apyvokos reikmenys paprastai turėdavo savo funkciją, o nereikalingi daiktai vargu ar būdavo kaupiami (o jei ir kaupiami, taitikrai ne svetainėje ir ne virtuvėje) g.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2011 10 24, 10:24)
Man tai toks "ne pagal paskirtį" principas prieštarauja senajam gyvenimo būdui, kur apyvokos reikmenys paprastai turėdavo savo funkciją, o nereikalingi daiktai vargu ar būdavo kaupiami (o jei ir kaupiami, taitikrai ne svetainėje ir ne virtuvėje)  g.gif

Parašiau kaip man pačiai aišku buvo biggrin.gif
jei daiktas yra, tai jis ir turi turėt paskirtį mirksiukas.gif
kaupt daiktus kaip muziejui, per didelė prabanga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kasiopeja @ 2011 10 24, 08:24)
Man tai toks "ne pagal paskirtį" principas prieštarauja senajam gyvenimo būdui, kur apyvokos reikmenys paprastai turėdavo savo funkciją, o nereikalingi daiktai vargu ar būdavo kaupiami (o jei ir kaupiami, taitikrai ne svetainėje ir ne virtuvėje)  g.gif

Pritariu

Sveikos, džiaugiuosi atradus šią temą ir dar tokią aktyvią. mes įsirengėm šiuolaikišką mūrinį namą, jame daug tradicinių detalių. Tikrai neperkėlinėjame tiesiogiai. Dažniausiai naudotina tiesiog simbolika, senieji ženklai, išlikę juostose, langinėse, metalo kalyboje, kryždirbystėje. Tokias detales, ypač žinant jų prasmę ir naudojant pagal paskirtį pritaikyti šiuolaikiniame interjere nėra labai sudėtinga.
Tikrai nesiūlau rimtai priimti svetainėje propaguojamos ideologijos, bet laidose yra nemažai puikios informacijos.
http://www.sarmatija...turos-pavidalai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 24 spalio 2011 - 10:53
Labai taiklios pastabos del dezes buvo. Manau, kad visai nereikia priimti asmeniskai ir pykti - juk supratimas "man grazu" yra negincijamas - jei grazu, tai sventa - kas gali uzdrausti savo namuose daryti tai, kas paciam grazu? Velgi - profesionalia kritika galima priimti kaip izeidima, arba kaip paskatinima paziureti naujai ir ateityje klaidu ne tik nekartoti, bet ir jas atpazinti. Juk tam, kad pagauti ta "cinkeli" igimto skonio ( o ir tas ne kiekvienam duotas) retai uztenka. Reikia ir ziniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 26 spalio 2011 - 16:18
QUOTE(mot99 @ 2011 10 26, 17:15)
Labai taiklios pastabos del dezes buvo. Manau, kad visai nereikia priimti asmeniskai ir pykti - juk supratimas "man grazu" yra negincijamas - jei grazu, tai sventa - kas gali uzdrausti savo namuose daryti tai, kas paciam grazu? Velgi - profesionalia kritika galima priimti kaip izeidima, arba kaip paskatinima paziureti naujai ir ateityje klaidu ne tik nekartoti, bet ir jas atpazinti. Juk tam, kad pagauti ta "cinkeli" igimto skonio ( o ir tas ne kiekvienam duotas) retai uztenka. Reikia ir ziniu.

Jeigu apie tą dėžę, kur aš dėjau tai:
a.) nieks nepyko;
b.) kada kritika laikoma profesionalia?
Ir būtent - kas uždraus per savą prizmę priimti tam tikrus dalykus? Kad ir lietuviško būsto samprata? Kai kam tai būtent XIX-XX a. Lietuva, kitiems - XX pabaiga arba, tarkim, XVII amžius. Kokiu kriterijumi siūlote vadovautis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Crazy Daisy: 27 spalio 2011 - 10:22
QUOTE(Crazy Daisy @ 2011 10 27, 12:21)
Jeigu apie tą dėžę, kur aš dėjau tai:
a.) nieks nepyko;
b.) kada kritika laikoma profesionalia?
Ir būtent - kas uždraus per savą prizmę priimti tam tikrus dalykus? Kad ir lietuviško būsto samprata? Kai kam tai būtent XIX-XX a. Lietuva, kitiems - XX pabaiga arba, tarkim, XVII amžius. Kokiu kriterijumi siūlote vadovautis?

Aš siūlau visais 4u.gif nepamirštant, kad gyvenam XXI a smile.gif
Atsakyti
o kur dingo pagoniškasis laikotarpis biggrin.gif
žiūrint apie ką kalbam, ar apie tai kas lietuviška ar apie tai kas buvo/yra lietuvoje. tai skirtingi dalykai. (ir jei kalbam apie teritoriją, tai reikia nepamiršt, kad ir ji per amžius labai keitėsi, kaip ir nežinia ar gudų arba mažosios lietuvos regionus įtraukiam ar ne smile.gif ). kalbant apie laikmečius jei žiūrėsim į dvarų ir miestų kultūrą tai bus istoriniai stiliai atėję iš kitų šalių (tebūnie ir mišrūs su vietiniais bruožais), gali tekti kraustytis į klasikos temą smile.gif. o jie žiūrim į kaimo kultūrą, tai apie jų kasdieninį gyvenimą ir daiktinę aplinką daugiausia žinoma nuo XIX am. iš ankstesnių laikotarpių kuo gilyn tuo mažiau žinoma. ir dar ar kalbam apie profesionaliąją kultūrą ar apie liaudies kultūrą. tai irgi skirtingi dalykai.
4u.gif
Atsakyti