Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos rusų darželiai

QUOTE(Simpatiaska @ 2009 04 07, 21:46)
Bet kad toks baisus darzelis,kaip pasiziuriu,kad ten it 1 val baisu vaika palikti,nesakau jau apie ...iki 21.00,tiek kartu maciau kaip negraziai elgiasi ten su mazyliais,kaip tampo uz kapiusona kai vaikai nori begiuoti....kaip spardo....))))prisiziurejau zodziu,daznai einu pro ta darzeli,juokiu budu neleisiu ten savo vaika,o i smeli ten girtuokliai prisisiuoja,meta butelius,svirkstus o vaikai zaidzia su tuo smeliu..baisu....
taip ilgai tilejau,dabar kazkaip neistveriau...)))0 doh.gif

Tai gal ir yra kokia viena aukletoja is viso darzelio, daug kur taip pasitaiko. Manoji lanko lopselio grupe tai nusikundimu kol kas neturiu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(evansmum @ 2009 04 07, 21:02)
Sveikos mamytes.

Mane labai domintu jusu komentarai del Putinelio ir Pingvinuko. Gal kas vedate ten savo atzalas? Negaliu apsispresti i koki vesti sunu.

Aciu

Sveika mamyte EVANSMUM.
As vedu savo dukryte i PUTINELI. Darzelis man patinka, maitinimas geras. Karta stebejau pro langa kaip mano mazoji valgo ax.gif . Tai galiu pasakyti kad namuose tokio gero apetito nemaciau thumbup.gif . I lauka blogu oru vaiku tikrai niekas neveda. Nuo 10 val. ryto per ugdymo valandele aukletojos su vaikais piesia, dainuoja. Mazoji dar blogai kalba bet jau dainas niunioja lotuliukas.gif . Beje, labai geros lovytes miegamajame. Nauji ciuzinukai ir patalyne.

Aukletojo geros. Direktore is viso superine thumbup.gif . Auginu mergyte viena, tai direktore pasiule parasyti prasyma del nuolaidos. Vienu zodziu man labai patinka. Yra ir lietuviskos grupes. Mes lankome rusu grupe VARPELIAI. Nuo rugsejo eisime i darzelio grupe.

P.S. Dukryte serga atopiniu dermatitu, tai auklytes patepa kremuku rankytes. Be to, jeigu nevedu i darzeli, aukletojos visada paskambina priminti, kad reikia pazymos is gydytojos, kad nemoketi uz darzeli.

Vienu zodziu galima apibudinti si darzeli, kaip "GERAS" darzelis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Hloja @ 2009 03 23, 00:06)
Sveikos mamulkos. Gal yra mamyciu, kuriu vaikai lanko "Du gaideliai" lopseli ? Kaip ten aukletojos? Kaip aplamai tas darzelis? Mes uzsirasem i ji, dabar galvoju gal banditi vesti vaika, kad paziureti kaip jam seksis, nes yra super, super judrus ir aktivus. Manu sunukui 1.8. Siaip zadejau pradeti nuo rugsejo, bet svarstau gal pabandimui dabar koki geguze vnuvesti... Pasidalinkit nuomonem  4u.gif

Sveikutes 4u.gif Mes ir gi planavome lankyti lopseli nuo rugsejo, bet kai sukako 1.6 m. pradejau svarstyti kad reiketu anksciau keliauti.Darzelis "Du gaideliai" man uz namo matau kaip vaikai zaidzia, kaip aukletojos elgesi su vaikais ax.gif nu nepasakyciau kad blogas darzelis smile.gif Vedziau ir vyresne dukra ten.Darzelis kaip darzelis...siokiu tokiu niuansu yra, bet kaip ir visur biggrin.gif nereikalausi neturesi. Mes pradejome lankyti nuo balandzio 1d.Vaikas labai greitai priprato.kazkur po savaites jau palikdavau visai dienai.Tiesa sakant dziaugiuosi 4u.gif nes jau namuose buvo neimanoma. Kaip buvo gaila ziureti i savo vaika kai ji lakstidavo is kampo i kampa nezinodama ko nori ir kuom uzsiimti namuose smile.gif tai va taip, mums patinka darzeli.Pradejome lankyti bevek 1.8m. 4u.gif
Tik va musu teletabi kazkas paeme verysad.gif Pirmadieni izsiaskinsim mad.gif
Papildyta:
QUOTE(indrute83 @ 2009 04 08, 10:46)
Tai gal ir yra kokia viena aukletoja is viso darzelio, daug kur taip pasitaiko. Manoji lanko lopselio grupe tai nusikundimu kol kas neturiu.  ax.gif

Indrute sveika 4u.gif nu kada pradejote lankyti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(tanler @ 2009 05 08, 19:59)
Sveikutes 4u.gif Mes ir gi planavome lankyti lopseli nuo rugsejo, bet kai sukako 1.6 m. pradejau svarstyti kad reiketu anksciau keliauti.Darzelis "Du gaideliai" man uz namo matau kaip vaikai zaidzia, kaip aukletojos elgesi su vaikais ax.gif nu nepasakyciau kad blogas darzelis smile.gif Vedziau ir vyresne dukra ten.Darzelis kaip darzelis...siokiu tokiu niuansu yra, bet kaip ir visur  biggrin.gif  nereikalausi neturesi. Mes pradejome lankyti nuo balandzio 1d.Vaikas labai greitai priprato.kazkur po savaites jau palikdavau visai dienai.Tiesa sakant dziaugiuosi  4u.gif nes jau namuose buvo neimanoma. Kaip buvo gaila ziureti i savo vaika kai ji lakstidavo is kampo i kampa nezinodama ko nori ir kuom uzsiimti namuose smile.gif tai va taip, mums patinka darzeli.Pradejome lankyti bevek 1.8m. 4u.gif
Tik va musu teletabi kazkas paeme  verysad.gif Pirmadieni izsiaskinsim  mad.gif
Papildyta:

Indrute sveika 4u.gif nu kada pradejote lankyti  bigsmile.gif

1,2 m bet galejom ir anksciau eiti, pasirodo butu prieme, nu aisku vel ne graziuoju o per svietimo skyriu. Zemuogeles vedeja visiskai nezino savokos etiketas ir pareigos, turbut pas ja su vokeliu reikia eiti kad kaip su zmogum kalbetu doh.gif
Atsakyti
laba diena, mamytes . planavome lankyti lopšeli nuo rugsėjo "Žiburėlis". gal kas gali papasakoti apie ji ? ačiū
Atsakyti
Gal kas lankote darželį "Du gaideliai"? Papasakokit prašau mirksiukas.gif
Atsakyti
Labutis, jums nekila abejuniu i koki darzeli leisti savo atzala? jau kelinta savaite svarstau, esam uzsirase ir i rusu ir i lietuviu, seimoje kalbam rusiskai, dukryte dar nekalba, vieni pataria i rusu kiti i lietuviu, atseit vaikui Lietuvoje gyventi... ka jus darysit ir kuom motivuojat savo sprendima?
Atsakyti
QUOTE(kapitoška @ 2009 05 19, 11:17)
Labutis, jums nekila abejuniu i koki darzeli leisti savo atzala? jau kelinta savaite svarstau, esam uzsirase ir i rusu ir i lietuviu, seimoje kalbam rusiskai, dukryte dar nekalba, vieni pataria i rusu kiti i lietuviu, atseit vaikui Lietuvoje gyventi... ka jus darysit ir kuom motivuojat savo sprendima?

Aš savo sūnūs leidau į lietuvių darželius ir dabar jau eina į lietuvių mokyklas, ,mes esame su vyrų rusakalbiai. O dabar mažaja užrašiau į rusų darželį, nes labai jau gaila mažylės pasidaro, kai prisimenu , kaip buvo berniukam mano sunku ir koks jiems buvo didelis stresas, kai jie nieko nesuprasdavo daržely, kas ką sako, o gi jie taip pat dar labai mažai šnekėdavo, bet viska jau suprasdavo rusiškai, o paskui atėjo toks momentas, kai jie vengdavo šnekieti rusiškai su manimi schmoll.gif , aš jiems rusiškai, o jie man-lietuviškai. Dabar nuejau į rusų darželį, tai sakė, kad viskas dabar jau kitaip, negu prieš 10 metu. Vaikai dabar rusų darželyje ir dainuoja lietuviškai, o be to ir mokyklose jau nuo 2 klasės pradeda spresti uždavinius lietuvių kalba, o viyresnėse klasėse vadovėliai kai kurie lietuviški. Ir kaip pasižiūrėjau draugės dukros sąsiuvinius, tai žymiai stipriau mokina vaikus lietuvių kalbą, negu lietuvių mokyklose. Tai keliausim su mažaja į rusų darželį, kad nebutų vaikui streso, nors ir taip neapseisim be ašarų turbut.
Atsakyti
QUOTE(Angelux @ 2009 05 19, 18:09)
Aš savo sūnūs leidau į lietuvių darželius ir dabar jau eina į lietuvių mokyklas, ,mes esame su vyrų rusakalbiai. O dabar mažaja užrašiau į rusų darželį, nes labai jau gaila mažylės pasidaro, kai prisimenu , kaip buvo berniukam mano sunku ir koks jiems buvo didelis stresas, kai jie nieko nesuprasdavo daržely, kas ką sako, o gi jie taip pat dar labai mažai šnekėdavo, bet viska jau suprasdavo rusiškai, o paskui atėjo toks momentas, kai jie vengdavo šnekieti rusiškai su manimi  schmoll.gif , aš jiems rusiškai, o jie man-lietuviškai. Dabar nuejau į rusų darželį, tai sakė, kad viskas dabar jau kitaip, negu prieš 10 metu. Vaikai dabar rusų darželyje ir dainuoja lietuviškai, o be to ir mokyklose jau nuo 2 klasės pradeda spresti uždavinius lietuvių kalba, o viyresnėse klasėse vadovėliai kai kurie lietuviški. Ir kaip pasižiūrėjau draugės dukros sąsiuvinius, tai žymiai stipriau mokina vaikus lietuvių kalbą, negu lietuvių mokyklose. Tai keliausim su mažaja į rusų darželį, kad nebutų vaikui streso, nors ir taip neapseisim be ašarų turbut.

Deja ne visi darzeliai. As esu lietuve, rusiskai nemoku, vaika kuri laika leidau i zemuogeles lopselio grupe. Su direktore nesusiskedavau nes ar apsimesdavo ar ar neneoredavo lietuviskai, suprasti, bendraudavom per svietimo skyriu ir su viena aukletoja ir nesusikalbedavau lietuviskai is savo vaiko grupes, bet ten tikrai ji nelabai moka lietuviskai, bet bent maloni budavo. Visa informacija stenduose rusu k. nu zodziu nebuvo jokios komunikacijos su tuo darzeliu. Dabar einame i lietuviskai tai visai kitas reikalas. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(indrute83 @ 2009 05 20, 08:52)
Deja ne visi darzeliai. As esu lietuve, rusiskai nemoku, vaika kuri laika leidau i zemuogeles lopselio grupe. Su direktore nesusiskedavau nes ar apsimesdavo ar ar neneoredavo lietuviskai, suprasti, bendraudavom per svietimo skyriu ir su viena aukletoja ir nesusikalbedavau lietuviskai is savo vaiko grupes, bet ten tikrai ji nelabai moka lietuviskai, bet bent maloni budavo. Visa informacija stenduose rusu k. nu zodziu nebuvo jokios komunikacijos su tuo darzeliu. Dabar einame i lietuviskai tai visai kitas reikalas.  thumbup.gif

Čia ėjo kalba apie rusakalbius vaikus, o ne lietuvaičius. Nes tikrai man neateitu tokia mintis leisti savo vaiką į rusų darželį, jei bučiau lietuvė, nekiltu net abejonių. Bet, jei su vaiku buvo kalbedama rusiškai ir vaiką 2 metu leist į lietuvių darželį, tai jam bus laabai didelis stresas, čia aš sprendžiu pagal savo sunelį. Tai mažaja kolkas vesiu į rusų darželį, o paskui su laiku bus matyt, kokia situacija, gal kažkiek pamokinus šeimoje galima bus leist ir į lietuvių grupę. Nes vyresnysis mano perėjo į lievuvių grupe budamas 4,5 metu ir mes jam jau galėdavom paaiškint, kad taip yra rusiškai, o taip lietuviškai, nes jau buvo didelis vyras biggrin.gif Nu čia aišku mano nuomonė, nes gi norisi, kad vaikui butu geriau.
Atsakyti
Mano drauge dirba darzelyje, pasak jos nemazai lietuviu veda savo vaikucius i rusu grupes tam, kad vaikuciai ismoktu kalbeti rusiskai smile.gif .Bet esu skaiciusi, logopedai iki 5 metu pataria su vaikais bendrauti gimtaja kalba.
Angelux kokia mokykla lanko jusu berniukai ?
Atsakyti
QUOTE(kapitoška @ 2009 05 21, 07:41)
Mano drauge dirba darzelyje, pasak jos nemazai lietuviu veda savo vaikucius i rusu grupes tam, kad vaikuciai ismoktu kalbeti rusiskai smile.gif .Bet esu skaiciusi, logopedai iki 5 metu pataria su vaikais bendrauti gimtaja kalba.
Angelux kokia mokykla lanko jusu berniukai ?

Ačiū už atsakyma, aš jau pati beveik taip ir nuspriandžiau, kad iki kokiu 4-5 metuku vesiu į rusų grupę, o paskui pervesiu porai metuku iki mokyklos į lietuvių grupe.
O berniukai mano lanko: vienas- Varpo gimnazija, o kitas Stulpino mokykla.
Atsakyti