Įkraunama...
Įkraunama...

Klaipėdos rusų darželiai

QUOTE(Pūkis @ 2007 01 15, 14:07)
na as todel ir klausiau, nes taip pat nepritariu jokiems paskatinimams schmoll.gif  ir butent del tos priezasties skambinau i svietimo skyriu, kad suzinot, kokia ten situacija su vietomis, nes drauge pasakojo (jai taip buvo), kad geriau apsidraust, nes vedejos pacios reikalauja, nors vietu ir yra blink.gif . na ka, bandysim nusiteikt karingai, o kaip iseis, bus matyt  mirksiukas.gif

zinok manuau tai geriausia yra parodyt kad esi ne kokia ten liurbe, manau tikslinga diplomatiskai paminet kad kalbejai su svietimo skyrium ir tau pasake kad laisvu vietu yra. zinai su ta vedeja buvo tik vienas kazusas...kai pas mus vyko tevu susirinkimas taii ji pareiske kad kai priiminejo vaikus i darzeli visu tevu klause kuo jie galetu padeti darzeliui (kad viskas taptu aisku pabresiu kad ji to neklause musu), o mes atseit tokie stai nedekingi neduodam pinigeliu remontui. tevai visi sukilo kad tokioklausimo niekas neuzdave mums tada ji uztilo. bet kita vertus juk vaikui bendraut su auklytem o ne su vedeja tai as asmeniskai i toki faktoriu kaip vedeja uzmerkiu akis. man svarbu ne tai, kokiais priekaistais ji svaidosi o tai, kad ji vis gi sudaro geras salygas mano vaikui buti darzely...na cia mano be galo subjektyvii nuomone doh.gif
Atsakyti
nu tai taip, taigi tik nuejus nepradesi ten kokiais grasinimais svaidytis box.gif . manau, kad bus matyt is kalbos, o as tai aisku, kad graziai uzsiminsiu apie svietima, taigi ne kokia ... esu tongue.gif . nes man svarbiausia, kad uzrasyt vaikiuka ir su priekaistais is karto geriau nepradet pazinties. o del velesnio bendravimo bus matyt g.gif . aisku, kad ne vedeja vaiku auklejime svarbiausia, o aukletojos. aciukas uz nuomone 4u.gif taip bent jau susidarai zmogus nuomone ko tiketis ir laukti biggrin.gif
Atsakyti
na man dabar kas nors paaiskinkit blink.gif . tai va, nuejau as uzrasyt maziu i "bangele", o vedeja man pasake, kad ji renka grupes, darzeli pradet lankyt nuo rugsejo, tai gaunas kad dvimeciai pypliai blink.gif . as noreciau gal leist maziu nuo kokio geguzio. bet ji pasake, kad ne, nes per vasara darzelis nedirbs. o kai sakmbinau i svietimo skyriu, tai sake , kad grupes dar nera sukomplektuotos (na, kad dar yra vietu mums) tokio amziaus kaip mano mazius ir darzelis priima nuo 1 m. blink.gif ir dar nera aisku ar mus priims blink.gif , nes apie geguze reikia pasiskambint ir pranest ar mes eisim tikrai. o jei lankanciu bus daug, tai nzn kaip bus blink.gif . ir dar, kad tipo svietimo skyrius nieko nezino apie eiles darzeliuose sake blink.gif . nu tikrai nieko nesuprantu g.gif ... o tai kas zino g.gif , tik vedejos ar tai priklauso nuo to ar atnesi ka g.gif . as tai nieko nenesiau, tai gal todel taip neaiskiai viskas buvo pasakyta g.gif
na belieka laukt geguzio
Atsakyti
Pabandysiu paaiškinti, kaip man mūsų darželio vedėja aiškino. Darželis finansavimą iš valstybės gauna pagal sąrašuose rugsėjo mėn. esančių vaikų skaičių, todėl priimti nuo metų vidurio vaikus jiems yra nuostolinga.

Iš kitos pusės vasarą iš tiesų darželiai po 1-2 mėnesius atostogauja, o ir ne atostogų laiku sujungtos grupės, nenuolatinės auklėtojos, vaikai irgi keičiasi, tad mažiui adaptacija būtų žiauriai sunki ir išsitęsusi. Labai nenoriu savojo mažiaus (beveik bendraamžis su taviškiu) leisti nuo rugsėjo, tačiau geresnio varianto, deja, nematau.
Atsakyti
QUOTE(Pūkis @ 2007 01 22, 15:15)
na man dabar kas nors paaiskinkit blink.gif . tai va, nuejau as uzrasyt maziu i "bangele", o vedeja man pasake, kad ji renka grupes,  darzeli pradet lankyt nuo rugsejo, tai gaunas kad dvimeciai pypliai blink.gif . as noreciau gal leist maziu nuo kokio geguzio. bet ji pasake, kad ne, nes per vasara darzelis nedirbs. o kai sakmbinau i svietimo skyriu, tai sake , kad grupes dar nera sukomplektuotos (na, kad dar yra vietu mums) tokio amziaus kaip mano mazius ir darzelis priima nuo 1 m. blink.gif ir dar nera aisku ar mus priims blink.gif , nes apie geguze reikia pasiskambint ir pranest ar mes eisim tikrai. o jei lankanciu bus daug, tai nzn kaip bus blink.gif . ir dar, kad tipo svietimo skyrius nieko nezino apie eiles darzeliuose sake  blink.gif . nu tikrai nieko nesuprantu  g.gif ... o tai kas zino g.gif , tik vedejos ar tai priklauso nuo to ar atnesi ka g.gif . as tai nieko nenesiau, tai gal todel taip neaiskiai viskas buvo pasakyta  g.gif
na belieka laukt geguzio

hm kad as kaip tik girdejau kad ima nuo 1,5 i bangele ir musu nepaeme be 1,5 metu nors musu grupeje irgi tebuvo 7 vaikai...sukako 1,5 - ejom..nu ***** ka as zinau ar pades jei nunesi ka nors....net nzn kazkaip neteko nesti niekados todel ir nzn ar tai yra veiksminga
Papildyta:
QUOTE(Baltike @ 2007 01 22, 16:51)
Pabandysiu paaiškinti, kaip man mūsų darželio vedėja aiškino. Darželis finansavimą iš valstybės gauna pagal sąrašuose rugsėjo mėn. esančių vaikų skaičių, todėl priimti nuo metų vidurio vaikus jiems yra nuostolinga.

Iš kitos pusės vasarą iš tiesų darželiai po 1-2 mėnesius atostogauja, o ir ne atostogų laiku sujungtos grupės, nenuolatinės auklėtojos, vaikai irgi keičiasi, tad mažiui adaptacija būtų žiauriai sunki ir išsitęsusi. Labai nenoriu savojo mažiaus (beveik bendraamžis su taviškiu) leisti nuo rugsėjo, tačiau geresnio varianto, deja, nematau.

mmm kazi kodel mus nuo vasario 1 prieme?
o Bangele is tiesu liepa ir rugpjuti atostogauja
Atsakyti
QUOTE(Katiusa @ 2007 01 22, 17:49)
mmm kazi kodel mus nuo vasario 1 prieme?

Priimti gali bet kada, bet nelabai nori, nebent į atsilaisvinusią vietą. Geriausia kai grupė rugsėjį pilnai užpildoma...
Atsakyti
na as nenesiau tai ir nenesiu schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif , tik dabar lauksiu to nustatyto termino - geguzes men., o paskui jau bus matyt, jei ka, tai netylesiu, bet dar vyliuosi, kad nereiks kariaut ... rolleyes.gif
svietimo skyrius man paaiskino, kad grupe dar nepilna ir mes galim eit kad ir dabar, bet, kad vedeja mum pasake, kad renka tik nuo rugsejo. na aisku as dabar dar nenoriu leist, nes dar per mazas tas mano kleckas, as manau. bet tada taip iseina, kad nuo rugsejo pildys tas pacias grupes, kur yra laisvu vietu dabar, kur musu ir nenori priimt, ar kaip g.gif g.gif g.gif . na nzn, laukiu , o toliau bus matyt 4u.gif
Atsakyti
thumbup.gif labux,gal kas žino kokie lopšeliai-darželiai dirbs vasarą šiais metais?ačiū... blink.gif
Atsakyti
mes einam i Bangele ir mums laaabai patinka.
del grupiu rinkimo...
tai priklauso ne tik nuo laisvu vietu ar metu laiko...
jie turi strategija: tokiems maziukams reikia adaptuotis ir geriausiai tai buna kai suformuojama grupele ir vaikai pradeda lankyti ne visi iskarto. pvz, mes buvom 5ti, ivedinejo i darzeli po viena vaika kas dvi savaites. taip daugiau demesio galejo skirti naujiems vaikuciams, padeti jiems nesijausti vienisiems, isvegti streso. isivaizduoju kas butu buve jei visi musu dabar lankantys vaikai ateitu is kart.siaubas.tai pagal popierius laisvu vietu buvo, o lankyti leido nevisiems iskaro ir aciu dievui. is 10 vaiku kurie atejo, 1 visai nesiadoptavo, dabar nebelanko, 5- adaptacija 1 laipsnio (gera), pas 4ius 2 laipsnio (biski sunkesne) ....
negalvokit ammytes kad priemimas prikaluso tik nuo laisvu vietu, klausykit vedejos ir tada ir jums, ir aukletojoms ir svarbiausiai jusu vaikui bus gerai ...o maniskis taip myli darza kad nespieja net pabucioti atsisveikindamas ir namo nenori eiti... o mums tik du metukai, pradejom lankyti 1,8 m....

Atsakyti
QUOTE(Pūkis @ 2007 01 23, 15:54)
na as nenesiau tai ir nenesiu  schmoll.gif   schmoll.gif  schmoll.gif , tik dabar lauksiu to nustatyto termino - geguzes men., o paskui jau bus matyt, jei ka, tai netylesiu, bet dar vyliuosi, kad nereiks kariaut ... rolleyes.gif
svietimo skyrius man paaiskino, kad grupe dar nepilna ir mes galim eit kad ir dabar, bet, kad vedeja mum pasake, kad renka tik nuo rugsejo. na aisku as dabar dar nenoriu leist, nes dar per mazas tas mano kleckas, as manau. bet tada taip iseina, kad nuo rugsejo pildys tas pacias grupes, kur yra laisvu vietu dabar, kur musu ir nenori priimt, ar kaip  g.gif   g.gif   g.gif . na nzn, laukiu , o toliau bus matyt  4u.gif

As irgi savaja uzrasiau i bangele nuo 3m. tai irgi lauksime geguzio, bet kitu metu.... Bet vedeja mus tikrai patikino kad vietu bus, maloni moteris man ji pasirode. Bus matyt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo soliux: 18 kovo 2007 - 11:25
Mergaites o kas veda vaikucius i lopseli -darzeli prie baro Jodasis vilkas.
Atrodo Statybininku g.
Tesiog mums turbut jis atciausias.Noreciau is anksto suzinoti .
Pries kiek laiko reika rasyti prasyma kad vaika priimtu.....Kazkur skaiciau kad pries metus g.gif

Paaiskinkit man durnai lopselys tai iki metuku skaitosi

Ar kaip????

o darzelis?? gal jau nuo 3 met ???
Atsakyti
QUOTE(Simpatiaska @ 2007 03 22, 15:35)
Pries kiek laiko reika rasyti prasyma kad vaika priimtu.....Kazkur skaiciau kad pries metus  g.gif

Paaiskinkit man durnai lopselys tai iki metuku skaitosi

Ar kaip????
o darzelis?? gal jau nuo 3 met ???

Šiaip užsirašyt geriau kuo anksčiau, didesnis šansas pakliūt. (galima vos tik gimsta vaikas, jei žinai apytiksliai kada norėsi pradėt vesti). Nežinau konkrečiai kokia padėtis tavo minimam daržely schmoll.gif Bet šiaip lopšelis skaitosi nuo 1 m iki 3(ale priima dažniausiai nuo 1.5m). Darželin vedami nuo 3 m, bet priklausomai kokį mėn. gimęs gali ir nesulaukęs 3m gimtadienio pakliūt darželin. 4u.gif
Atsakyti