Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 13

Mes siandien pabaigem dazyti savo trioba. Liko nedazytos kol kas tik vejalentes. Daromes verandos laiptus, labai nedaug beliko. Viduj kol kas praktiskai nieko nejudinom, isskyrus tai, kad meistrai stato pecius svetainej ir virtuvej. Zodziu judam neskubedami, is leto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dvi @ 2012 07 12, 22:57)
Mes siandien pabaigem dazyti savo trioba. Liko nedazytos kol kas tik vejalentes. Daromes verandos laiptus, labai nedaug beliko. Viduj kol kas praktiskai nieko nejudinom, isskyrus tai, kad meistrai stato pecius svetainej ir virtuvej. Zodziu judam neskubedami, is leto biggrin.gif

Superr kad judat thumbup.gif Kas daro jums verandos laiptus, patys?
Atsakyti
QUOTE(Dagma @ 2012 07 12, 11:23)
ok, ačiū už pasidalinta nuomone, atkreipsim dėmesį 4u.gif namas pas mus apie 200 kv jei su garažu imant . Sakai per mažas siurblys? g.gif kokioj stadijoj dabar tavo namelis?
Bėje sveikinimai trečia karta tapus tėveliu 4u.gif

Pas mane darbai sustoje jau nuo pavasrio, yra sienos, stogas, langai. Yra ivairiu kitokiu rupesciu, o ir finansavimas stringa, va hipotekos reikalai keiciasi ir notarai jau dvi savaites nesugeba iregistruoti hipotekos.
Pas mane 180 kvadratu, tai visi geotermininkai skaiciuodavo nuo 12 iki 15kw siurbli. Rastiniams namams imama viena ar dviem pakopomis galingesnis siurblys, nei kad butu tokio pat ploto normaliam apsiltintam murinikui.

Su tevyste irgi rupesciai, antra savaite vienas su 3 vaikais tusinuosi, aukles nerandu.
Atsakyti
QUOTE(Bingo @ 2012 07 13, 10:02)
Pas mane darbai sustoje jau nuo pavasrio, yra sienos, stogas, langai. Yra ivairiu kitokiu rupesciu, o ir finansavimas stringa, va hipotekos reikalai keiciasi ir notarai jau dvi savaites nesugeba iregistruoti hipotekos.
Pas mane 180 kvadratu, tai visi geotermininkai skaiciuodavo nuo 12 iki 15kw siurbli. Rastiniams namams imama viena ar dviem pakopomis galingesnis siurblys, nei kad butu tokio pat ploto normaliam apsiltintam murinikui.

Su tevyste irgi rupesciai, antra savaite vienas su 3 vaikais tusinuosi, aukles nerandu.

nu jo, čia tai didžiausias rūpestis tada 4u.gif o tai kur mama? ax.gif
Papildyta:
paskaičiavo mums "Naujos idėjos" pirminę sąmata, kainelė graži 46 tūkst blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetė @ 2012 07 12, 23:26)
Superr kad judat  thumbup.gif Kas daro jums verandos laiptus, patys?

Patys darom. Pasibraizem ko norim, kaimynas suvirino metaline konstrukcija, o medine dali vel darom patys.
Atsakyti
QUOTE(Bingo @ 2012 07 13, 11:02)

Va čia tai doh.gif Aš su dviem nesusitvarkau jau, o čia dar trys doh.gif Užuojauta. O tikrai kur mama dingo?

QUOTE(Dvi @ 2012 07 13, 23:54)
Patys darom. Pasibraizem ko norim, kaimynas suvirino metaline konstrukcija, o medine dali vel darom patys.

Super, mes irgi nusprendėm patys daryt ir terasą ir laiptus į namus, tikiuosi viskas pavyks ax.gif Tik laukiu atostogų, kad būtų galima ramiai dirbt, vaikus auklei iškišt ir pirmyn.
Atsakyti
Aš norėjau pasidomėti dėl namo šlifavimo. Kol kas šlifuojam su kampiniu, bet sako kad su juostiniu greičiau. Ar tai tiesa?
Atsakyti
Sveiki,

gavom savo rastinukui pamatu brezinius. Dare du variantus.

Gal kas galetu pakomentuoti del siltinimo ir kita?
Rastai bus 22-26 cm apvalus. Nesiltinti.
[attachmentid=223880]
[attachmentid=223881]
Atsakyti
Sveiki,
norėčiau pasikonsultuoti dėl rąstinio namuko dažymo iš išorės. Kiek skaitau, tai tiek nuomonių, bet galop net nežinau ką ir pasirinkti. Esmė tame, kad namas nešlifuotas, na kai k ur bus su bulgarke pašlifuotas kur labai jau pašerpėję buvo, bet kažkaip nesinori viso namo šveist, kadangi kiek girdėjau užsikemša pora ir panašiai. Tai klausimas, ką galėtumėte pasiūlyt iš dažo? Kažkaip linkstu prie altaxin arba prie becjers dažų. Pastarieji skandinavų, tai sako ten niekas neobliuoja ir nešveičia rąstų, dažo ant viršaus, žinoma impregnuoja prieš tai, ir laiko, prie jų klimato 7-8 metus.

Ačiū už nuomones smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagma @ 2012 07 13, 12:51)
Papildyta:
paskaičiavo mums "Naujos idėjos" pirminę sąmata, kainelė graži 46 tūkst blink.gif

kaip sekasi su geotermininkais? Ar ka pavyko rasti? Ar domejotes lietuvoje rinktais siurbliais www.sveo.lt ?
Atsakyti
QUOTE(Bingo @ 2012 08 27, 16:17)
kaip sekasi su geotermininkais? Ar ka pavyko rasti? Ar domejotes lietuvoje rinktais siurbliais  www.sveo.lt ?

Su geoterminiu nepasisekė, sponsorius persigalvojo ax.gif o apie sveo niekas nieko gero nepasakė schmoll.gif visi tik sakė šito tai nesirinkti g.gif dabar domimės apie elektrodinį šildymą (ar kaip jis ten vadinasi), ka manai apie tai? kad lyg elektros kaina neišeis brangiau nei su goterminiu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dagma: 27 rugpjūčio 2012 - 17:41
QUOTE(Dagma @ 2012 08 27, 19:36)
Su geoterminiu nepasisekė, sponsorius persigalvojo ax.gif o apie sveo niekas nieko gero nepasakė schmoll.gif visi tik sakė šito tai nesirinkti g.gif dabar domimės apie elektrodinį šildymą (ar kaip jis ten vadinasi), ka manai apie tai? kad lyg elektros kaina neišeis brangiau nei su goterminiu g.gif

aš domėjausi, bet spjoviau į šitą chaltūrkę. Yra SM kažkur tema, man rodos ten žmogus, kuris turi skundžiasi. Be to žaidimai su tais tirpaliukais nu ne man... Pasistatėm paprasta elektrinį katilą, kuris šildo vandenį sistemoje ir tiek to vargo. Išlaidos elektrai aišku didesnės, mes palaikom su katilu +18, dasišildom židiniu. Neturint katilinės, man tai buvo optimalus variantas.
Atsakyti