Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Zirzė @ 2011 10 04, 14:01)
ech, na ir nepataikiau si karta rolleyes.gif

Ačiū, kad neiškoliojai blush2.gif biggrin.gif Pažiūrėk po 2 savaičių į tas nuotraukas, man taip buvo po mergaitės kur su balta suknele fotografavau, tik dabar matau jos išraišką, o tuo metu man atrodė viskas normaliai. Gal čia tas pats... Nors negalima primest savo požiūrio, gal čia tik vienam kitam taip atrodo.
QUOTE(sayonara @ 2011 10 04, 14:02)
ačiū, bet... žinok, ir šią foto "pasitikrinau" paversdama į jb biggrin.gif bet likau prie spalvų biggrin.gif man sunkiai su jomis, bet kartais gal kas ir išeina.. bet tikrai nesu spalvota fotografė.. šitas tai točnai biggrin.gif

pamatytum atostogų foto, apie spalvas taip gražiai nekalbėtum..  doh.gif nebent skeneris šį kartą juodai nupjovė grybą su siaura..smile.gif

Mano vyrs sako, kad spalvos subuitina nuotraukas. Nors jis nieko neišmano, bet kartais kai susako ir pasako, kad nebūčiau pagalvojus. Na, kiek teko domėtis - spalvos niekada nebuvo pagrindinis geros fotografijos vertinimo kriterijus rolleyes.gif Esmė ne tame. Taigi, daryk kaip išeina biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 04 spalio 2011 - 14:06
QUOTE(rG @ 2011 10 04, 15:06)
Ačiū, kad neiškoliojai  blush2.gif  biggrin.gif  Pažiūrėk po 2 savaičių į tas nuotraukas, man taip buvo po mergaitės kur su balta suknele fotografavau, tik dabar matau jos išraišką, o tuo metu man atrodė viskas normaliai. Gal čia tas pats... Nors negalima primest savo požiūrio, gal čia tik vienam kitam taip atrodo.

ismokau kritika priimti, ir atsirinkti tai,kas tikrai atrodo kritika, o kas tik nuomones issakymas rolleyes.gif papildziau ana zinute su foto, zvilgtelk, biggrin.gif

na nezinau, as dar nematau, kad jos stambus veidas,ir ta israiska - man gal kitaip, as ja kai pazystu, zinau jos veido bruozus,kaip ji elgiasi ir kaip atrodo,gal del to visai kitaip ja matau, nei svetimas rolleyes.gif
Atsakyti
Labukas, merdžinos, ale aš jau antrą kartą susirgau, jaučiuosi tragiškai... Et tas Vilnius, nebevažiuosiu ten lotuliukas.gif
Kikirike -> Lauksim nuotraukų. Faina, aš irgi jau noriu vėl ką nors pafotkinti, ale kad apniukę, nes palei planus, tai reik kitokio man orelio g.gif Bet naglis sakė, kad jau toks ruduo ir bus, pavydžiu dbr anglam, pas juos plius 30 bigsmile.gif

Pandrė -> Man patiko irgi tavo kadrai, wa visi jau viską išsakė, sutinku, nepatiko, kur susiraukus mergina, tokia simpatiška, o kaip citrinos užvalgius mirksiukas.gif

Žydraakė -> Patiko antra foto, kur daug voratinklių, na ir paskutinę kur dėjai. Pažaisk su pc, šiltink spalvas, nros ne man tave mokyti doh.gif

Zirze -> Pritariu, kad veltui paleidai rūką, nors reikėtų kažkaip žinoti, kaip būtent jį išnaudoti... Aš būčiau mėginusi, nors abėjoju, ar kažkas gautųsi, bet veltui nepamėginai. Labiausiai patiko paskutinę, kurią įdėjai ką tik. Žinai, fotografavau vieną merginą, buvau suplanavus vienaip, susitikau, visiškai kitaip viskas gavosi... Pasakysiu, yra žmonių, kurių nelabai gali "išlankstyti" ar jiems tiesiog netinka kai kurios pozos. Tai wa smile.gif

sayonara -> WOW, tik tiek galiu pasakyti, tyrinėjau ilgai nuotrauką, ale tobula... thumbup.gif Pasaka, daug pliusų. O jau spalvos, kokios TOBULOS.

Mainuose ir aš mėginsiu dalyvauti blush2.gif Ale taip nepatogu, na, bet mėginsiu.

Kalėdiniai mainai:

Ievukis
Zirze
Žydraakė
Maggie
Ka
sayonara
o la la la
Tiga
Cheles
Kikirike
noisy-B

Gal kuri nors turi štai tokį objektyvą? canon 28-135 IS F3.5 - 5.6? Ir dar su stabilizatoriumi. Žinokit, kad ir kiek mėginau su juo fotografuoti, ir pastačius fotiką stacionariai, ir padėjus ant žemės, nu kokybė tragiška doh.gif kiek skaičiau, kiek mačiau kitų foto, tai gražu, nu aš nemoku, bandžiau ir rankiniu fokusuoti, ir auto. Gal kažko nemoku? Visos nuotraukos plaukia kažkaip.
http://www.kenrockwe...N_6082-1200.jpg ten yra tokia skalė, gal joje kažką reikia irgi reguliuoti, mėginau. Pasukau žiedą ant 35 tarkim,m tada bandžiau toj skalėj nustatyti ant 35. Taip kvailai jaučiuosi dbr... Gal kuri pagelbės? Nes su canon 550d jis man nieko nepadaro, nuotraukos kaip telefonu fotografuotos lauke dieną, nors apsiniaukę, kėliau ISO, išlaikymas buvo ~ 1/120s, gal 1/160s, nepamenu, ištryniau foto iš siaubo, bandžiau kaitalioti nustatymus. Aišku ten F didelis, tai teko iso didinti. Bet tragedija, nemoku fotografuoti su tokiu objektyvu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noisy-B: 04 spalio 2011 - 14:18
QUOTE(Zirzė @ 2011 10 04, 15:01)

ech, na ir nepataikiau si karta rolleyes.gif o cia iri taip blogai viskas? na neskaitant pirstu nukapotu rolleyes.gif

o va šita foto jau kas kitą, aišku kaip ir sakai apie nukapotus pirštus,bet šiaip, šiam modeliukui va toks ramus tipažas labiau tinka, na aišku čia tik aš taip manau 4u.gif

QUOTE(sayonara @ 2011 10 04, 15:02)

pamatytum atostogų foto, apie spalvas taip gražiai nekalbėtum..  doh.gif nebent skeneris šį kartą juodai nupjovė grybą su siaura..smile.gif

ninada lia lia, mačiau tikrai labai gražią nerealią atostogų SPALVOTĄ foto tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(noisy-B @ 2011 10 04, 15:12)

Kikirike -> Lauksim nuotraukų. Faina, aš irgi jau noriu vėl ką nors pafotkinti, ale kad apniukę, nes palei planus, tai reik kitokio man orelio  g.gif Bet naglis sakė, kad jau toks ruduo ir bus, pavydžiu dbr anglam, pas juos plius 30  bigsmile.gif

lauksiu ir aš foto lotuliukas.gif dabar kankynė kol ryškinasi lotuliukas.gif o dėl oro, na kaip sakant jei negali pakeisti situacijos - keisk požiūrį į ją - persiplanuok,kad oras KAIP TIK tiktų tavo fs mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 10 04, 14:10)
ismokau kritika priimti, ir atsirinkti tai,kas tikrai atrodo kritika, o kas tik nuomones issakymas rolleyes.gif  papildziau ana zinute su foto, zvilgtelk,  biggrin.gif

na nezinau, as dar nematau, kad jos stambus veidas,ir ta israiska - man gal kitaip, as ja kai pazystu, zinau jos veido bruozus,kaip ji elgiasi ir kaip atrodo,gal del to visai kitaip ja matau, nei svetimas rolleyes.gif

Na, aš mąstau paprastai - jei nori nufotografuoti žmogaus portretą atminčiai, tai imi ir fotografuoji, taip, kaip įsivaizduoji esant jį gražiausią ar natūraliausią. O jei nori kažką kurti, fotografuoti įdomiau, tai reikia mokėti atsirinkti. Tai neateina iš karto, o kartais nėra galimybių rinktis. Esu įsitikinusi, kad bent pusę žavesio portretui duoda modelis ir jo gebėjimas fotografuotis. Būk koks nori profas, jei modelis nėra kažkuo patrauklus (kalbu ne tik apie išorę), tai nieko ir nepadarysi, nebent iš nugaros ir pan.
Pamenu kai Vanila nufotografavo savo ryžiukę, sakė - pasirodo gražius žmones fotografuoti lengviau biggrin.gif ta ryžiukė buvo ne tik graži, ji net nėra štampinė gražuolė, ji labai unikali iš vidaus, įspūdinga, įdomi. Todėl ir portretai jos pavykę.

Ta, kur papildei man geriausia iš visų trijų, bet jei reiktų rinkti. Ne pirščiukai man esmė. Bet vis dėlto labiausiai nepatinka tos numirėliškos spalvos (čia ir dabar).
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 10 04, 15:17)
<...>keisk požiūrį į ją - persiplanuok,kad oras KAIP TIK tiktų tavo fs  mirksiukas.gif

Wa taip wa, kaip gerai čia pasakyta, reikės apmąstyti gerai mirksiukas.gif Sumąstyti kažką.

Na, gal kuri turi, kokį ne fix'inį objektyvą ir galėtų pasakyti, ką blogai darau? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo noisy-B: 04 spalio 2011 - 14:23
QUOTE(noisy-B @ 2011 10 04, 15:12)

Zirze -> Pritariu, kad veltui paleidai rūką, nors reikėtų kažkaip žinoti, kaip būtent jį išnaudoti... Aš būčiau mėginusi, nors abėjoju, ar kažkas gautųsi, bet veltui nepamėginai. Labiausiai patiko paskutinę, kurią įdėjai ką tik. Žinai, fotografavau vieną merginą, buvau suplanavus vienaip, susitikau, visiškai kitaip viskas gavosi... Pasakysiu, yra žmonių, kurių nelabai gali "išlankstyti" ar jiems tiesiog netinka kai kurios pozos. Tai wa smile.gif

o kaip man ji reikejo isnaudoti? net dabar neisivaizduoju biggrin.gif as net nepagalvojau is vakaro, kad ryte gali buti rukas, neturejau net jokios vizijos kai ryte prabudus pamaciau kas uz lango smile.gif buvo tik du variantai, arba taip, kaip padariau, arba eiti namo rolleyes.gif Kita karta jau busiu pasiruosus, kad gamta gali siurprizu pateikti smile.gif Na ir modeliukas nezinojo kaip pozuoti, kaip sakiau, buvo labai sunku su ja dirbti, viska vos ne uz ja reikejo padaryti, net rankas/kojas sudelioti smile.gif

bet as jos nepaleisiu, kankinsiu iki nukritimo biggrin.gif antra karta busiu siek tiek labiau pasikauscius.

QUOTE(Kikirike @ 2011 10 04, 15:15)
o va šita foto jau kas kitą, aišku kaip ir sakai apie nukapotus pirštus,bet šiaip, šiam modeliukui va toks ramus tipažas labiau tinka, na aišku čia tik aš taip manau  :

ta prasme, tokios gerutes ramutes mergaites ivaizdis jai labiau tinka? rolleyes.gif galbut ir tavo tiesa rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 10 04, 14:23)
ta prasme, tokios gerutes ramutes mergaites ivaizdis jai labiau tinka? rolleyes.gif  galbut ir tavo tiesa rolleyes.gif

Aš pritariu Kikirikei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 10 04, 15:19)
Tai neateina iš karto, o kartais nėra galimybių rinktis. Esu įsitikinusi, kad bent pusę žavesio portretui duoda modelis ir jo gebėjimas fotografuotis. Būk koks nori profas, jei modelis nėra kažkuo patrauklus (kalbu ne tik apie išorę),

pritariu 4u.gif čia jeigu kalbant apie norėjimą įgyvendinti kažkokią įdėją, o ne atskleidimą ir įamžinimą toks koks esi
Papildyta:
QUOTE(Zirzė @ 2011 10 04, 15:23)

ta prasme, tokios gerutes ramutes mergaites ivaizdis jai labiau tinka? rolleyes.gif  galbut ir tavo tiesa rolleyes.gif

rami,švelni ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 10 04, 15:19)
Na, aš mąstau paprastai - jei nori nufotografuoti žmogaus portretą atminčiai, tai imi ir fotografuoji, taip, kaip įsivaizduoji esant jį gražiausią ar natūraliausią. O jei nori kažką kurti, fotografuoti įdomiau, tai reikia mokėti atsirinkti. Tai neateina iš karto, o kartais nėra galimybių rinktis. Esu įsitikinusi, kad bent pusę žavesio portretui duoda modelis ir jo gebėjimas fotografuotis. Būk koks nori profas, jei modelis nėra kažkuo patrauklus (kalbu ne tik apie išorę), tai nieko ir nepadarysi, nebent iš nugaros ir pan.
Pamenu kai Vanila nufotografavo savo ryžiukę, sakė - pasirodo gražius žmones fotografuoti lengviau biggrin.gif ta ryžiukė buvo ne tik graži, ji net nėra štampinė gražuolė, ji labai unikali iš vidaus, įspūdinga, įdomi. Todėl ir portretai jos pavykę.

Ta, kur papildei man geriausia iš visų trijų, bet jei reiktų rinkti. Ne pirščiukai man esmė. Bet vis dėlto labiausiai nepatinka tos numirėliškos spalvos (čia ir dabar).

oi, man dar iki to labai toli, as tik praktikuojuosi, tiksliau imu kas tik pasitaiko kely ir fotografuoju todel, kad as neturiu ant ko kito mokintis, tai yra gal koks 5 zmogus, kuri fotografuoju rolleyes.gif apie kazkoki mena, ar portreta atminciai man dar anksti galvoti,man reikia elementariu pratybu rolleyes.gif

kas liecia spalvas - as jas normalias matau
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 10 04, 14:29)
1. oi, man dar iki to labai toli, as tik praktikuojuosi, tiksliau imu kas tik pasitaiko kely ir fotografuoju todel, kad as neturiu ant ko kito mokintis, tai yra gal koks 5 zmogus, kuri fotografuoju rolleyes.gif apie kazkoki mena, ar portreta atminciai man dar anksti galvoti,man reikia elementariu pratybu rolleyes.gif

2.kas liecia spalvas - as jas normalias matau

1. man atrodo atminčiai fotografuoti yra lengviau, nes taip fotografuoti užtenka mažiau ambicijų ir talento - žmogus nori tvarkingos, nuotaikingos nuotraukos. Viskas. Tereikia išmokti dirbti techniškai. Imho.

O va treniruotis ant įdomesnių kantų, alia meniškiau, na taip, reikia laiko ir daug darbo, šviestis reikia ir šiaip, ne visi tą gali. Ko nepasakyčiau apie, pavyzdžiui, šeimyninius portretus (tiesa, nuo jų ir prasidėjo komercinė fotografija).

2. Man patinka tik Tavo gėlių, daiktų ir tortų nuotraukų spalvos, matyt čia jau kvepia skirtingais skoniais ir tiek mirksiukas.gif Suprask teisingai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 04 spalio 2011 - 14:56
QUOTE(rG @ 2011 10 04, 15:34)

2. Man patinka tik Tavo gėlių, daiktų ir tortų nuotraukų spalvos, matyt čia jau kvepia skirtingais skoniais ir tiek  mirksiukas.gif Suprask teisingai  4u.gif

aha, ir as tavo fotkiu spalvas daznai noriu pakeisti rolleyes.gif
Atsakyti