Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Zirzė @ 2011 10 03, 22:01)

pritarciau, kad fonas arba vienas, arba kitas, arba padalinimas gal kitoks galetu buti.. ir poza si man nelabai...

QUOTE(pandre @ 2011 10 04, 01:37)

man pirmoji. biskiuka margumynas, bet fonas grazus, su fokusu lyg ir neblogai (as su manualu vaiko fotografuot dar neismokau)
ir neiprasta toki karsta rudeni matyti biggrin.gif

QUOTE(o la la la @ 2011 10 04, 07:38)

o cia vazonikas del temos? biggrin.gif tongue.gif
sviesa grazi, spalvos rudeniskos... bet nelimpa ji man.. gal cia tiesiog jau ruduo pasidare man negrazus, tai nekreipk demesio wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2011 10 03, 23:30)
Kadangi jau gryzau, tarsiu biski kritikos.
Spalviskai grazu, rubeliai irgi, bet maikute reikejo timpteleti virsun, nes dabar vaizdas, kad speneliai tuoj toj iskris. Galbut prie kitokios pozos, tai nekristu taip i akis. Kas dar kiuva, kad melsvas fonas su rankturiais prasideda ties galva ir tai neteisingai padalina nuotrauka ir mergina. Poza ir veido israiska atrodo tarsi jai kojas skaudetu nuo aukstakulniu ar dar kazko, na nekelia jokiu jaukiu idomiu emociju.
Sioje situcijoje turejau du grazius bacgroundus, tai yra pliteles ant kuriu galejai sodinti modeliuka ir talpinti ja butent tokiam fone. Ir ten rakturiai su melsva siena tikriausiai, priekuriu galejai statyti mergina ir kazkaip ja israyti.

labai esu dekinga uz toki issamu komentara smile.gif
stai si ta papildysiu smile.gif
cia ne siena, cia buvo upe, bortas ir rukas smile.gif prisipazinsiu, nezinojau,kaip ta ruka isnaudoti, ruosdamosi fotosesijai buvau isitikinus,kad svies saule,o ryte atsibudusios pamatem, kad rukas smile.gif fotkinau 8val ryte, todel jis toks tirstas ir pilkas smile.gif
del pozu, kazkodel pasirinkau parodyt cia ta bene vienintele normalia is atsistojusios, nes beveik visose foto ji buvo tupdyta, sodinta ar kazkaip kitaip palenkta smile.gif
del maikutes - na as to siekiau, man patiko si riba tarp "tuoj tuoj iskris" rolleyes.gif
del veido mimikos, (stebiuosi,kaip tu viska pastebi) istiesu, jai ziauriai skaudejo kojas, biggrin.gif nes mes kokia valanda klaidziojom ieskodamos geros vietos, pradine mintis buvo smelynas,bet ten nuejusios pamatem, kad is jo tik shabakshtynas likes smile.gif tai pridom per slapia zole,palei upe , kol suslapom kiaurai ir susalom smile.gif

Tai dar cia kazkuri anksciau rase,kad bijojo susaldyt, neliepe nusiimti megztuko modeliukui smile.gif si karta as isnaudojau ja juodai biggrin.gif

dar karta dekoju uz toki komentara
ir aciu visoms kitoms,kas pastebejot ir pakomentavot smile.gif
siandien ikelsiu daugiau rolleyes.gif

kometuokit, please ax.gif

pirmos dvi tai bene geriausios man is taviskes mergaites fotkiu rolleyes.gif kiek esi rodzius smile.gif spalvos grazios,rudeniskos jau smile.gif
treciojoje vyro veidas kiek per daug raudonas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 04 spalio 2011 - 09:42
QUOTE(kristukass @ 2011 10 02, 00:36)
As dar patersiu.  cool.gif

man kazhkas per daug sharpo lyg ir? spalvishkai patiko. bet kompozicija kotais kliuna.
QUOTE(Yvette @ 2011 10 01, 23:54)
Nes vėl kažkaip čia viskas wubiška  smile.gif 
nesupykit, kad brūkštelsiu, bet temos foto kokybė taip pat smuktelėjo. O smuktelėjo matyt taip pat dėl wubiškų komentarų.

as galvojau patylesiu, bet tu mane pralenkei. geeeeeras, labai geras sis komentaras.
QUOTE(jlclove @ 2011 10 02, 00:43)
o kas isizeidzia hihihi.gif ? ne taip lengva mane izeisti tongue.gif . foto istryniau lauk, kad nebadytu akiu biggrin.gif 

p.s. Yvette, uztat sulaukiau pagaliau tavo komentaro hihihi.gif

bet mes juk susitarem, kad nebetrinsim, tos kurios nespejo, tai labai nemalonu skaityti postus apie kazhkokia foto, kurios nebera.

blink.gif lotuliukas.gif
QUOTE(Myce @ 2011 10 02, 09:53)
Labas rytas  4u.gif

iprasta fs trunka apie 2h. is fs atiduodamos 20 fotkiu (+-). tu fotkinai 40min itin susikausciusius zmones ir visishkai nepasiruosusius. jei bus nors 5 foto neblogos, tiek ir siusciau. neperlipk per save. uzsisvaigo modeliai blink.gif
o siaip - uzjauciu. nepavydetina situacija.
QUOTE(kristukass @ 2011 10 02, 11:56)
Yvette, aciu, bet as vakar is laimes vos neapsiverkiau kai susikeliau nuotraukas i kompa.  biggrin.gif  Manau, jog pirmas kartas, jog esu ZIAURIAI patenkinta sia fotosesija. Ir splavu tikrai nekeisiu, nes man sis apdirbimas pasirode nuostabus.  smile.gif

ne pirma karta - keli foto, klausi kaip kas, kai tave pakomentuoja ir kazhka pataria, visad atsakai taip pat: "man patinka, butent taip norejau, gavau to ko tikejausi". cia siaip OT, pastebejimas tongue.gif no offence.
QUOTE(Kikirike @ 2011 10 02, 14:39)
taip tiap,ji yra tikrai special, tikrai bus panaudota  ax.gif

cia kokia..? smalsu gi.
QUOTE(Alabama @ 2011 10 02, 14:55)
Pasviesinciau ir gaila pirstuku.O siaip labai smagi nuotrauka.

man ne. nei formatas, nei kampas, nei spalvos.
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 10 04, 09:45)

man ne. nei formatas, nei kampas, nei spalvos.

Cia is serijos "tema pasidare wubiska"?Man ta foto tikrai miela:)
Atsakyti
Sorry, kad kaip visad atnesiau diziuli pluosta nuotrauku, bet bus gerai rudenelio spalvyciu..o tai jau Kaledomis kvepia tongue.gif
Papildyta:
Zirze, tavo modeliukas primine ta pagrindine veikeja i s Sex&City biggrin.gif

Prisiprasei smile.gif Siaip is tiesu pirmoji labai labai, kompoziciskai ir paskutines dvi super... antroje man mergaite per daug i sona nustumta ir tas nueinantis kelias i kita puse, kazkaip keistai ziurisi.... Nuotraukoje su vyru, tai keistai pasukta ir man truputi galva krypsta, nelabai malonu ziuret....
Spalvytes labai grazios ir visumoje super ziurisi... Speju labe skanavai, nes baisiai uzsarpinta, del to juostos grozio nebelieka, o tai jau nera gerai. Del paciu spalvu tai is karto klausimas iskyla kokia juosta? ar nebus tai kazkiek laboratorijos apdirbimas? O gal su ektaru fotkinta?

QUOTE(o la la la @ 2011 10 04, 07:38)
Labs ryts 4u.gif

Dar siek tiek rudens spalvu:

Dobiliukai vazoje gerai ziurisi... gal kiek truksta erdves kaireje, bet siaip sviesa grazi... man patinka, paprastute tokia, bet grazi... Siaip geriausia flickre palikai... puikiai su lapu vainimu suzaidei smile.gif

QUOTE(vienintelė @ 2011 10 04, 09:16)
Aš dar karteli lendu į eteri su klausimu apie heliosa, kaip jis darugauja su ff, nes radau info kad ale nedraugauja(nesu tikra ar konkretus objektyvas), nesuprantu ar nedraugauja visiškai ar reikalingas adapteri koks nors kitoks(nes skaičiau kad gali sugadinti veidrodi, nes jis kažkaip įvažiuoja į vidų, nesu net laikiusi helioso tai neisivaizduoju ar sapalionės čia ar rimtas reikalas) Vyručiai kur Jūs kai reikia Jūsų patarimų g.gif ?

Nu kur jus tokius dalykus pesat? Kad heliosas netinka ant FF.... Kaip tik dar ilindau paskaityti, bet viskas ten gerai, bent jau ant marko zmones sekmingai naudoja ir jokiu problemu... Gi juostiniai objektyvai ir buvo skirti ant FF, t.y. juostiniai visi FF. nebent koks kitoks keistesnis bajonetas butu, tada gal ir butu bedu, bet dabar tai viskas ok... Imk ir nesuk galvos. Neskaityk daugiau to saltinio, meluoja... wink.gif

QUOTE(Zirzė @ 2011 10 04, 10:39)
labai esu dekinga uz toki issamu komentara smile.gif
stai si ta papildysiu smile.gif
cia ne siena, cia buvo upe, bortas ir rukas smile.gif prisipazinsiu, nezinojau,kaip ta ruka isnaudoti, ruosdamosi fotosesijai buvau isitikinus,kad svies saule,o ryte atsibudusios pamatem, kad rukas smile.gif fotkinau 8val ryte, todel jis toks tirstas ir pilkas smile.gif

O dabar dar daugiau velniu gausi, kad tokio ruko neisnaudojai biggrin.gif wink.gif

Zodziu laukiam daugiau...
Atsakyti
Tai nelaukiam svenciu ir darom sarasiuka mirksiukas.gif

Kalediniai mainai:
Ievukis
...

Junkites visos,viskas labai paprasta,susidarom sarasiuka,paskui issimainysim ir pries kaledas tam istrauktam zmogui siusim geriausia savo kadra,arba specialiai tai progai padaryta.Tik bukit mielos ir kas uzsirasot,jau nebepasuokit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2011 10 04, 11:35)
O dabar dar daugiau velniu gausi, kad tokio ruko neisnaudojai biggrin.gif wink.gif

Zodziu laukiam daugiau...

zinau, esu kalta kalta ir dar karta - kalta rolleyes.gif

Kalediniai mainai:
Ievukis
Zirze
Atsakyti
Kalediniai mainai:
Ievukis
Zirze
Žydraakė

P.S. O kada vyks mainai? Na kad būtų laiko padaryti TAM kadrui smile.gif Ir dar, bus kažkokios bendros taisyklės foto dydžiui ar dar kam nors?
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 10 02, 21:37)
išbandžiau redscale juostą, šiaip galvojau kažką iš šios juostos siųst žaidimui speliojimui, bet po to prisiminiau, kad gi kelias fotkes Kikei jau esu parodžius  doh.gif  biggrin.gif  ot, reikės kažką kito generuot smile.gif

kur gauti tokia juosta??? man nerealiai. labai patiko ir spalvos ir kompozicija, apskritai, manau, tau juosta tinka.
QUOTE(jlclove @ 2011 10 02, 22:51)
nepamenu ar rodziau si lasa, bet man jis ispudingas blush2.gif

aha, idomus, bet su spalvos gi dar galima pazaisti ir labai easy. pabandyk. gal bus kiek idomiau.
QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 02, 18:32)
man rodos, as tai begsiu is zaidimo biggrin.gif nes vakar dienos fs neivyko, o archyvuose tai neturiu nieko.. visi modeliai matyti, nieko neslepiau niekad biggrin.gif

same here.
QUOTE(Cheles @ 2011 10 03, 10:41)
Klaustukiniai:
Maggie
roboberas

kodel as su klaustuku? as dalyvauju! siandien bandysiu ieshkot fotkes.
QUOTE(paluri @ 2011 10 03, 16:42)
Skaiciau apie Helios'us, bet nelabai tada supratau kas tai blush2.gif Tai cia apie naudotus kalba eina... As galvoju apie canon 50mm f/1.8, jis nebrangus, skaiciau geru atsiliepimu, bet dabar forume skaitau, kad su fokusu problemu yra sad.gif

o as myliu canon 50mm 1.8. jau daug metu fotkinu su juo, nes vis atsiranda kitu reikalingu daiktu pirkti ir niekaip nesusitaupau ant 1,4. bet siaip 1.8 pigus ir gan ashtrus bei shviesus, kuriam laikui tikrai geras objektyvas, pramokti su juo daug ka galima o ir ishspausti nemazhai. todel imciau ir nesukciau sau galvos.
p.s. jis portretinis labiau, man su fokusu problemu kazhkokiu esminiu nebuvo, zinoma cia ne ff, kaip Laukine rashe, kad nebebuna beveik nesufokusuotu kadru, bet ir nera taip, kad 1 fokuse is 10. tikrai nea.

kometuokit, please ax.gif

saunuole.
su heliosu ane?
as turiu itarima (o gal cia pasiteisinimas nevykelishkas), kad mano helios blogas biggrin.gif kiek bebandyciau, su fonu jis taip grazhiai nesuzaidzia. kazhkas ne taip. o bandymu tikrai buvo nemazhai, negali buti, kad nei vienos foto normaliai nepadare.

Kaip man patiko foto "cat", Yvettes ideta pirmoji nuoroda. nereali.
Atsakyti
Aš laukiu adapterio. Vyras užsakė, tai jau svajoju, kaip man heliosas viską superiniai pieš, aš tik mygtuką spaudysiu hihihi.gif Bet va bijau, kad aš nesusitvarkysiu su rankiniu fokusu...

Turiu pora klausimų:
1. Voratinklių mėgėjoms
Kaip juos fotkinti? Man su auto susifokusuoti į tas gijas kažkokia mistika... Na pavyko kelis kartus, bet prieš fotografuodama perjungdavau ant rankinio rėžimo ir tik tada nufotografuodavau, nes jeigu ant auto fokuso, tai čia susifokusuoja, čia vėl nušoka... doh.gif Tada mėginau su rankiniu fokusu, bet man išbaaandymas čia buvo doh.gif Mažoji užmigs, įmesiu kelias foto, kad būtų aiškiau, kas nesigavo. Ir aišku laukiu patarimų, gal dar spėsiu pagauti tų vorų gijų.
2. Kaip fotkinti prieš langą? Konkreti situacija - tupi vaikai prie lango ir žiūri pro jį, noriu fotkinti iš nugaros, bet rezultate vaizdas pro langą kone dega visas, o visa kita taaamsu doh.gif
Atsakyti
o kas cia per kalediniai mainai? kas ir kaip vyxta? as pernai ko gero pramiegojau.
Papildyta:
QUOTE(Alabama @ 2011 10 04, 10:53)
Cia is serijos "tema pasidare wubiska"?Man ta foto tikrai miela:)

ne. cia is temos, kad paprasciausiai foto neuzhkabino. just my personal opinion.
Atsakyti
Kalediniai mainai:
Ievukis
Zirze
Žydraakė
Maggie (leidziu sau tave irasyt mirksiukas.gif ) mainysimes savo nuotraukomis
Atsakyti