Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Cheles @ 2011 10 03, 11:41)
tas kurias turiu tai zinau kieno, jei nenorite - nerasykite, as spejimuose vistiek nedalyvausiu wink.gif

Sakei, desi nuotraukas:D Laaaaukiam.
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 03, 11:26)
ne, testa taip daryti tai paprasta. bet va paskui pareguliavus fotike, man vis tiek niekas perdaug nesikeicia.. tai nesu tikra, ar galima kliautis vien tai duomenimis.. nors dariau su trikoju, manau vis tiek sujudinimas buna.. dar del to kampo nesu tikra, ar ten 45 laipsniai biggrin.gif

o tu kai sureguliuoji tai ant lapo jau gerai fokusa rodo? na juk visa laika su trikoju nefotkini tai nemanau kad visad iš rankos prašauni, tiesiog gal blogas stiklas ir tiek. Kiek teko kalbėt apie fokuso koregavima fotike tai jis nedideles paklaidas pataiso, bet nesu bandžiusi čia tik gandų lygyje smile.gif
Dėl 45 laipsių nėra būtuna, bandžiau ir kitokiais kampais vistiek matosi kada prašauna fokusas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ypač @ 2011 10 03, 10:55)
ei, gal kas glait paaiškinti kas tas frontfocus?
bijau, kad prastai įsivaizduoju, būčiau labai dėkinga

o ko konkrečiai nesupranti, būna backfocus, kai fokusuoja toliau už tavo nurodytos vietos ir frontfocus kai fokusuoja arčiau nei tu nurodai fokuso vietą. Kur įdėjau nuoroda gana aiškiai matosi. Atsakiau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vienintelė: 03 spalio 2011 - 12:20
QUOTE(vienintelė @ 2011 10 03, 13:23)
o tu kai sureguliuoji tai ant lapo jau gerai fokusa rodo? na juk visa laika su trikoju nefotkini tai nemanau kad visad iš rankos prašauni, tiesiog gal blogas stiklas ir tiek. Kiek teko kalbėt apie fokuso koregavima fotike tai jis nedideles paklaidas pataiso, bet nesu bandžiusi čia tik gandų lygyje smile.gif
Dėl 45 laipsių nėra būtuna, bandžiau ir kitokiais kampais vistiek matosi kada prašauna fokusas smile.gif

ne, reguliuodama as vis tiek nepataikau, kad grynai sufokusuotu i ta vieta, kur reikia.. uz tai ir sakau, kad reik rimciau uzsiimti tuo testavimu, o ne tik bile.. siaip pareguliavus fotike tai gerokai nusoka i viena ar kita puse, bet va to viduriuko nerandu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 03, 12:26)
ne, reguliuodama as vis tiek nepataikau, kad grynai sufokusuotu i ta vieta, kur reikia.. uz tai ir sakau, kad reik rimciau uzsiimti tuo testavimu, o ne tik bile.. siaip pareguliavus fotike tai gerokai nusoka i viena ar kita puse, bet va to viduriuko nerandu biggrin.gif

ryt kadangi vėl bandysiu objetyvus, tai paklausinėsiu gal patarima koki duos kaip sureguliuot, būtinai pasidalinsiu info jei ka protingo sužinosiu tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 10 03, 13:32)
ryt kadangi vėl bandysiu objetyvus, tai paklausinėsiu gal patarima koki duos kaip sureguliuot, būtinai pasidalinsiu info jei ka protingo sužinosiu tongue.gif

deeekui smile.gif siaip ar taip, man dar reiktu vieno objektyvo.. tik nzn kokio biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 03, 09:30)
o kuri is jusu turi Canon 50mm 1.4? Gal kuri vilniete? biggrin.gif noriu pasibandyt.. tuo paciu savininke pafotkinciau biggrin.gif biggrin.gif

turiu. sugedusį ir du metus nesuremontuojamą biggrin.gif

QUOTE(Tutikutė @ 2011 10 03, 10:06)
Na, kad daugoka sakyciau ax.gif  jeigu teisingai suprantu ten didele nuotrauka kainuotu 15USD ?
O del autoriniu teisiu tai nezinau net...nereikia man kazko labai jau isskirtinio...tarkim roziu prifotografuota yra pilnas internetas ir autoriu nerasi, bet vat, kaip man reikiamo dydzio nuotrauka surasti?

jeigu manai, kad 15 USD už autorinį darbą yra daugoka, tai nelabai gerbi autorių..smile.gif

aš suprantu, kad visko norisi už dyką - duonos, šildymo, drabužių, paveiksliukų ant sienos, bet.. 15 dolerių yra tikrai nedaug smile.gif nepilni 40 litų. t.y. viena paprasta "maikutė" iš Zaros.. čia gi ne keli šimtai litų..
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 10 03, 14:07)
jeigu manai, kad 15 USD už autorinį darbą yra daugoka, tai nelabai gerbi autorių..smile.gif

aš suprantu, kad visko norisi už dyką - duonos, šildymo, drabužių, paveiksliukų ant sienos, bet.. 15 dolerių yra tikrai nedaug smile.gif nepilni 40 litų. t.y. viena paprasta "maikutė" iš Zaros.. čia gi ne keli šimtai litų..

smile.gif)) Nu manau pigiau nei nusipirkti fotika uz pora tukstanciu ir makro objektyva uz pusantro smile.gif))

Bet galima, nusipirkti, nueiti ir nufotkinti, tada tures ant sienos savo autorini darba smile.gif, kuris nieko nekainavo smile.gif))
Atsakyti
Pradedam? smile.gif

1 nezinomasis :
user posted image

2 nezinomasis:
user posted image

user posted image

user posted image

3 nezinomasis
user posted image

4 nezinomasis
user posted image

flickr tema spejimams
Atsakyti
Nieko nesakysiu, nes gal man tik vienai aišku, tai jausiuos išdavus hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 03 spalio 2011 - 14:30
QUOTE(rG @ 2011 10 03, 14:29)
Nieko nesakysiu, nes gal man tik vienai aišku, tai jausiuos išdavus hihihi.gif

Eik TEN ir sakyk. biggrin.gif Nes as jau pasakiau:)
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 10 03, 12:23)

Papildyta:

o ko konkrečiai nesupranti, būna backfocus, kai fokusuoja toliau už tavo nurodytos vietos ir frontfocus kai fokusuoja arčiau nei tu nurodai fokuso vietą. Kur įdėjau nuoroda gana aiškiai matosi. Atsakiau?

nesupratau ka tai isvis daro, ačiū už paaiškinimą
Atsakyti
man jau patinka tas zaidimas biggrin.gif
Atsakyti