Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Tutikutė @ 2011 10 03, 11:06)
Na, kad daugoka sakyciau ax.gif  jeigu teisingai suprantu ten didele nuotrauka kainuotu 15USD ?
O del autoriniu teisiu tai nezinau net...nereikia man kazko labai jau isskirtinio...tarkim roziu prifotografuota yra pilnas internetas ir autoriu nerasi, bet vat, kaip man reikiamo dydzio nuotrauka surasti?

pas mus yra tikrai neviena mergina kuri labai gražiai fotografuoja gamta,augalus,gėles ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 10 02, 14:40)
Man perskaičius jūsų padūsavimus net gėda..

Tad gal vistik nuo fotografo priklauso, bet kokioje situacijoje galima išsisukti, svarbu nepasimesti pamačius, kad tai, kam ruošėtės, neįgyvendinama, nes apranga, šukuosena ar vieta netinkama...

Yvette, dar karta pasidziaugiau, kad esi wub.gif ir karts nuo karto trinkteli stipriai per pakausi savo komentaru smile.gif Susimastai, pagromuloji minti po to biggrin.gif tongue.gif

Patiko jusu seimos trijules foto, kurias dare ievukis, Kikirike.

kristukass, i sona pasukto veido 2 portreto apdirbimo var. labiau patinka. Nors ir pirmas minkstas toks. Na as uz daugiau kontrasto.

Ale tu barbe devindarbe: ir makiazas ir sukuosena ir fotosesija. Bet rezultatai uztat kokie smile.gif

neiste, yvette jau viska skrupulingai surase nera ka ir pridurti. Mano akims dar kiek kontrasto per daug. Kiek maziau.

Jurzole, dailus smelio rastas, raudonis zavi (kur cia taip?), bet nuotrauka kiek tamsoka ir fakturos smelio, akmens nematyti. Matyt, apniukusi diena buvo g.gif . Toki kadra kad galima butu pakartoti su vakarine/ankstyvo ryto saule rolleyes.gif .

ich, mergytes kadras patinka deganciais sauleje plaukuciais, bet kiek per daug suspaustas (rankytes nukapotos, priekyje daugiau erdves norisi). Veidukas kiek tamsokas,

Kikirike, smagiai fotokudros gimtadienio foto paziurejau. Pazystami veidai smile.gif

Su vazoniku fotografavimu prajuokinot biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ,

3kitten, pirmoji tokia linksma, antrojoje mergina kiek dirbtinai ir nepatogaiai issirietus.

Svajone mūsų, redcale kadras labai patiko.

jlclove ispudingas lasiukas. Pieno? Tikrai kaip perliukas atrodo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 03 spalio 2011 - 10:17
QUOTE(vienintelė @ 2011 10 03, 11:12)
kodėl nori pamėginti, kas nors su taviškiu negerai ar kas? Pasidalink mintis, man labai aktualu. Nes mano naujam fotikui reikia objektyvo, ryt bandysiu sigmos 50(kol kas dar neradau su geru fokusu) ir 85(dar nebandžiau), canono kažkaip atmečiau iš komentarų ir pažystamo vertinimo , bet gal klystu

man niekaip nepavyksta is toli fotografuojant zmogu padaryt, kad fokusas butu ant jo.. is arti, nera problemu.. bet jei tik toli.. jau praradau vilti
Atsakyti
QUOTE(o la la la @ 2011 10 03, 11:14)

Kikirike, smagiai fotokudros gimtadienio foto paziurejau. Pazystami veidai smile.gif

dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 03, 10:15)
man niekaip nepavyksta is toli fotografuojant zmogu padaryt, kad fokusas butu ant jo.. is arti, nera problemu.. bet jei tik toli.. jau praradau vilti

va va dėl sigmos šita tai girdėjau, penktadieni testavausi pora tai abu turėjo frontfocus, o ir šiaip sakė kad jei iš arti fokusas ok tai iš toliau dažnai grybauja.
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 10 03, 11:21)
va va dėl sigmos šita tai girdėjau, penktadieni testavausi pora tai abu turėjo frontfocus, o ir šiaip sakė kad jei iš arti fokusas ok tai iš toliau dažnai grybauja.

hm... pasakykit kaip testuoti juos? noriu pažiūrėti savo,nu nes rodos kaip ir viskas ok su maniške g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 10 03, 11:22)
hm... pasakykit kaip testuoti juos? noriu pažiūrėti savo,nu nes rodos kaip ir viskas ok su maniške  g.gif

nu as tai is praktikos taip sakau biggrin.gif bet bandziau is tuos testus is interneto daryt.. tai man rodo, kad front focus. bet ir pareguliavus fotike, man nelabai daug to skirtumo matosi.. vienu zo, su tuos testu irgi reik normaliai usiimti..
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 10 03, 12:12)
kodėl nori pamėginti, kas nors su taviškiu negerai ar kas? Pasidalink mintis, man labai aktualu. Nes mano naujam fotikui reikia objektyvo, ryt bandysiu sigmos 50(kol kas dar neradau su geru fokusu) ir 85(dar nebandžiau), canono kažkaip atmečiau iš komentarų ir pažystamo vertinimo , bet gal klystu

As turiu pigesni Canon 50 mm 1.8, tai labai nepatenkinta, fokusas daznai prasauna.

Canon 85 mm 1.8, tai labai patinka ryskumu. Vienas megstamiausiu mano objektyvu wub.gif

Tiesa, vienintele, sveikinu su nauju pirkiniu wub.gif bigsmile.gif
As taaaip noriu rolleyes.gif , bet vis dar laukiu gal mark III pasirodys su geresne fokusavimo sistema rolleyes.gif
Laaabai noriu tuos didesnius ISO isbandyti. Maniskiai fotikai jau prie tamsesnes aplinkos nebeisgali be triuksmu su dideliu ISO fotkinti, o senukas 5d, fotkinant serijomis, uzmiega doh.gif ir ilgai masto... unsure.gif
Ech, gal ateis svente ir i mano darza biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 03 spalio 2011 - 10:39
QUOTE(mamagute @ 2011 10 02, 21:32)
Zirze, o kaip suprast "neužskaitau" (laikrodžio temai) g.gif  Na kaip žmogus sugalvojo, taip ir pateikė savo įdėją. 

cia ne ideja, cia tiesiog nufotografuota stotis,kurioje yra laikrodis,o zaidimas, kiek pamenu, buvo kitoks, -laikrodi pateikti kitaip, kazkaip idomiai, kaip buvo kazkada zaidimas su vaza rolleyes.gif va buvo saules laikrodis padarytas is akmenuku,buvo su kastuvu, jei neklystu,tavo pacios rolleyes.gif va cia tai buvo idejos, jos isrutuliotos rolleyes.gif kazkuri mergina irgi buvo ikelus pastato su laikrodziu foto, neuzskaitem, kodel tada kazkam turim uzskaityt? rolleyes.gif

QUOTE(jlclove @ 2011 10 02, 22:51)
nepamenu ar rodziau si lasa, bet man jis ispudingas

tikrai, kad ispudinas,is pradziu paalvojau,kad cia koks zirniukas saldainiukas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 10 03, 10:33)
cia ne ideja, cia tiesiog nufotografuota stotis,kurioje yra laikrodis,o zaidimas, kiek pamenu, buvo kitoks, -laikrodi pateikti kitaip, kazkaip idomiai, kaip buvo kazkada zaidimas su vaza rolleyes.gif  va buvo saules laikrodis padarytas is akmenuku,buvo su kastuvu, jei neklystu,tavo pacios rolleyes.gif va cia tai buvo idejos, jos isrutuliotos rolleyes.gif kazkuri mergina irgi buvo ikelus pastato su laikrodziu foto, neuzskaitem, kodel tada kazkam turim uzskaityt?  rolleyes.gif
tikrai, kad ispudinas,is pradziu paalvojau,kad cia koks zirniukas saldainiukas biggrin.gif

Nes siame kontekste tai nera vien laikrodis.Stotyje, kur laukiama, nerimaujama, kur zmones atsisveikina su artimaisiais ar kaip tik juos pasitinka laikrodis igauna simboline prasme.Tai ne tas pats, kaip siaip laikrodzio nuotrauka.
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 10 03, 10:30)
o kuri is jusu turi Canon 50mm 1.4? Gal kuri vilniete? biggrin.gif noriu pasibandyt.. tuo paciu savininke pafotkinciau biggrin.gif biggrin.gif

Aš turiu, tik dafaj Unką vietoj manęs fotkink bigsmile.gif
Atsakyti
Merginos labai malonu,kad vis apie tą laikrodį diskutuojate,ale viskas ok, yra minčių ir kitokių,gal išeis padaryti ,tiesiog vėliau mirksiukas.gif
Atsakyti