Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek Jums buvo metų, kai pasipiršo vaikinas?

QUOTE(Vitulka @ 2012 10 01, 16:12)
ne, tekėt aš dar nenoriu smile.gif tai sąlyga jam, jei nori gyvent kartu, o gal atmaskė, kad nereiktų kartu gyvent  g.gif  Bet tai nereiškia, kad jis turi pirštis  schmoll.gif

tai aš jau čia truputį atsiprašau nelabai supratau, tai....hm...tai kam tada esate su žmogumi, su kuriuo nenorite kartu gyventi (nes tai atmazkė), bet keliate sąlygą Jus vesti? Tai na nesusiveda man čia galai. Tekėti nenorit, kartu gyventi irgi nenorit, bet sąlyga vedyboms yra iškelta.
Tai ar Jums gera su tuo žmogumi ar ne? Ar norėtumėt kartu pasenti ar ne? Ar ir jis to norėtų? Tai klausimai, kuriuos aš sau keliu, jie padeda blaiviau pažvelgti į situaciją. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Little feet @ 2012 10 01, 15:58)
Turiu ir aš aplinkoje panašių pavyzdžių. Vieną draugą panelė akivaizdžiai užspaudė tuoktis, bet jis ją paliko likus 2 mėn iki taip planuotų vestuvių. Kitas draugas savo žmonai kartais lepteli "Pati norėjai vaiko, tai dabar ir tvarkykis", kai tas vaikas būna itin irzlus, o mama per visą dieną nuo to pavargusi.
thumbup.gif  thumbup.gif O dar kiek tokių interneto platybėse laugh.gif

o taaaip tokių potencialių jaunikių iš Afrikos, tik kad anie dažnai musulmonai būna doh.gif biggrin.gif
tai ir dėl vaikų ir dėl vedybų tas pats. tokių dalykų turi norėti abu. ABU juos planuoti, jų laukti. Gaila tų, kurios kokių bobučių patartos "sugudrauja". Dabar nebe tie laikai, skyrybos neužtraukia gėdos giminei.
Atsakyti
Man buvo 22 metai kai pasipirso, jam 24, draugavome 2 metus, o dabar jau 6 esame vede 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liebchen @ 2012 10 01, 15:10)
Tiek graudesio ir gailesčio vieną dieną seniai besulaukiau laugh.gif
Aš nematau jokio vertimo vyrui kažką daryti. Jie turi savų lūkesčių, mes savų. Dėl jų lūkesčių aš nepasiryžusi aukotis. Man sugyventinės vaidmuo per menkas, man šeima kyla iš santuokos ir  aš jos nenoriu vaidinti su kuo sumetus skudurus. Tai ne šiaip principo reikalas. Tai savų vertybių, tikėjimo klausimas. Kai kuriais klausimais aš esu senamadiška ir iš vakarų atėję mados vėjai plaukų man nekedena.
Prašom prašom, negaila laugh.gif laugh.gif
Na kaip tai nematot? Tai kiek gi glaima draugauti ir į pasimatymus vaikščioti? Santykiuose natūraliai ateina etapas, kai reikia pradėti gyventi kartu. Niekas juk ir nesako, kad reikia būti ta sugyventine N metų, bet tikėtis, kad žmogus ves jus su jumis net nepagyvenęs - naivoka. Aptariate abiejų norus, lūkesčius, planus ir gyvenate. Jei matote, kad ir gyvenant kartu viskas lieka gerai - tuokiatės.

QUOTE(Vitulka @ 2012 10 01, 15:12)
ne, tekėt aš dar nenoriu smile.gif tai sąlyga jam, jei nori gyvent kartu, o gal atmaskė, kad nereiktų kartu gyvent  g.gif  Bet tai nereiškia, kad jis turi pirštis  schmoll.gif
Tai jei nenori nei to, nei ano, tai palik jį ramybėje g.gif Pati nežinai ko nori irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Sahrazad @ 2012 10 01, 15:35)
tai aš jau čia truputį atsiprašau nelabai supratau, tai....hm...tai kam tada esate su žmogumi, su kuriuo nenorite kartu gyventi (nes tai atmazkė), bet keliate sąlygą Jus vesti? Tai na nesusiveda man čia galai. Tekėti nenorit, kartu gyventi irgi nenorit, bet sąlyga vedyboms yra iškelta.
Tai ar Jums gera su tuo žmogumi ar ne? Ar norėtumėt kartu pasenti ar ne? Ar ir jis to norėtų? Tai klausimai, kuriuos aš sau keliu, jie padeda blaiviau pažvelgti į situaciją. smile.gif

nenoriu kartu gyvent iki vestuvių/žiedo, bet kol kas ir ženytis nenoriu. Bet tai ir negresia artimiausiais metais.
Aš tiesiog noriu būt su juo, man gera kartu. Bet jis nori kartu gyvent, aš ne. Ir jis tą puikiai žino. Žiedas, vestuvės nėra sąlyga. Tiesiog aš nežinau, kaip nuo gyvenimo kartu atsifutbolint. Jokie kiti paaiškinimai, kodėl nenoriu jo nenuramina smile.gif
Jis daugiau kalba apie vestuves, vaikus, bendrą ateity. O aš nesu patikli. Kaip sako, ne kalbom, o darbais mes Tėvynę mylim smile.gif

QUOTE(Little feet @ 2012 10 01, 16:01)
Tai jei nenori nei to, nei ano, tai palik jį ramybėje  g.gif Pati nežinai ko nori irnesakyk.gif

o tik draugaut negalima? reik arba ženytis, arba gyvent kartu? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2012 10 01, 16:31)
o tik draugaut negalima? reik arba ženytis, arba gyvent kartu? blink.gif

Kiek laiko draugausit? Metus, dvejus, trejus, dešimt? ohmy.gif
Kodėl nenori kartu su juo gyventi? Tau nesinori būti su juo kuo ilgiau ir dažniau? Nenori šalia jo užmigti ir nubusti, drauge ruoštis pusryčius ar vakarienę?
Atsakyti
QUOTE(Little feet @ 2012 10 01, 15:01)

Na kaip tai nematot? Tai kiek gi glaima draugauti ir į pasimatymus vaikščioti? Santykiuose natūraliai ateina etapas, kai reikia pradėti gyventi kartu. Niekas juk ir nesako, kad reikia būti ta sugyventine N metų, bet . Aptariate abiejų norus, lūkesčius, planus ir gyvenate. Jei matote, kad ir gyvenant kartu viskas lieka gerai - tuokiatės.

Sąžiningai nesuprantu, kaip galima susitaikyti su mintim: "tikėtis, kad žmogus ves jus su jumis net nepagyvenęs - naivoka", t.y.moteris turi suprasti, kad jei ji bus gera meilužė, tarnaitė, gerai uždirbs tai nusipelnys vedybų, o jei jau nepasistengs, tai...
Man atrodė (ir dabar tebeatrodo), kad jei vyras nori kažko daugiau nei draugystė, tai siūlo tinkamą variantą, o moteris tikrai neturi stengtis nusipelnyti "įvertinimo".

O į tavo pavyzdį aš irgi labai gerą žinau: išgyveno kartu 6m, moteriškė vis tikėjosi, kad jau piršis, kol grįžusi po komandiruotės rado tuščią butą (ta žodžio prasme), na ne visai tuščią - jos rūbai kampe kambario buvo gražiai sukrauti. Matyt, nepakankamai paklusni buvo.
Atsakyti
QUOTE(Little feet @ 2012 10 01, 16:33)
Kiek laiko draugausit? Metus, dvejus, trejus, dešimt? ohmy.gif
Kodėl nenori kartu su juo gyventi? Tau nesinori būti su juo kuo ilgiau ir dažniau? Nenori šalia jo užmigti ir nubusti, drauge ruoštis pusryčius ar vakarienę?

kol pasipirš biggrin.gif Žiedas man tai lyg garantija, kad jis planuoja su manim ateity ir rimtai į mane žiūri. Žinau, gal kvailai galvoju. Ir pasipiršę neveda vėliau. Bet man taip būtų ramiau.
Man vaikus reik gimdyt, negaliu 10 metų draugaut smile.gif
Nuginklavot wub.gif noriu viso to.
Bet bijau, kad apsigyvenus kartu, jis išvis apie vestuves nustos galvot ir tęsis tai metų metus. O aš nenoriu būt sugyventine.
Reali situacija tokia, kad ja būčiau ilgai. Viskas susiveda į finansus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Little feet @ 2012 10 01, 13:26)
Niekas čia nesijuokia. Gailestį kelia bandančios pagreitinti vedybas tokiais būdais, kaip negyvenimas kartu iki santuokos.

drinks_cheers.gif
O tas negyvenimas kartu tai ir sekso nedavimas tuo paciu ,nu kad pagreitint vedybas biggrin.gif ? g.gif

As tai gyvenime netekeciau uz vyro pries tai su juo nepagyvenus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2012 10 01, 17:14)
Sąžiningai nesuprantu, kaip galima susitaikyti su mintim:  "tikėtis, kad žmogus ves jus su jumis net nepagyvenęs - naivoka", t.y.moteris turi suprasti, kad jei ji bus gera meilužė, tarnaitė, gerai uždirbs tai nusipelnys vedybų, o jei jau nepasistengs, tai...
Man atrodė (ir dabar tebeatrodo), kad jei vyras nori kažko daugiau nei draugystė, tai siūlo tinkamą variantą, o moteris tikrai neturi stengtis nusipelnyti "įvertinimo". 

Kažkaip iškreiptai jūs suvokiate šį santykių etapą (sugyventinių, tebūnie šis pavadinimas) g.gif Tai yra sekantis žingsnis po draugystės, pasimatymų, kad abu partneriai dar geriau pažintų vienas kitą, pamatytų antrasias puses kasdienėje buitinėje aplinkoje, suprastų, kaip jiedviem sekasi gyventi kartu, kartu spręsti problemas, kartu tvarkyti finansinius ir kitus klausimus. Aš apie tai kalbėjau minėdama naivumą. Na tikrai, kiek rasite žmonių, kurie tuoksis net nepagyvenę kartu? Na tikiuosi, kad nedaug, nes graudu paskui skaityti, kaip santuokoje vos metus ištempę bėga skirtis.
Niekas nesako, kad jūs turite pataikauti tam vyrui, būti skudurėliu jam po kojomis, kad tik atrodytumėte tinkama kandidatė jam į žmonas. Ne - turite būti savimi, kad žmogus pamatytų, ką renkasi tikėkimės visam likusiam gyvenimui. Gi ne pomidorą vakarienei perka, o renkasi žmogų ilgalaikiam gyvenimui kartu.
QUOTE(#Mia# @ 2012 10 01, 17:14)
O į tavo pavyzdį aš irgi labai gerą žinau: išgyveno kartu 6m, moteriškė vis tikėjosi, kad jau piršis, kol grįžusi po komandiruotės rado tuščią butą (ta žodžio prasme), na ne visai tuščią - jos rūbai kampe kambario buvo gražiai sukrauti. Matyt, nepakankamai paklusni buvo.
Ir ką šis pavyzdys įrodo? Tai negi manot, kad sutuokiniai taip nepalieka vieni kitų? O ir tas piršlybų tikėjimasis tikėjimuisi nelygus. Skaičiau, kaip kai kurios nervinasi, pergyvena, na kada gi pagaliau tą lemiamą klausimą užduos, tampa irzlios, net neurotiškos. Nieko keisto, kad tokiom nepasiperša.

QUOTE(Vitulka @ 2012 10 01, 17:22)
kol pasipirš biggrin.gif Žiedas man tai lyg garantija, kad jis planuoja su manim ateity ir rimtai į mane žiūri. Žinau, gal kvailai galvoju. Ir pasipiršę neveda vėliau. Bet man taip būtų ramiau.
Man vaikus reik gimdyt, negaliu 10 metų draugaut  smile.gif
Tai jūs pati sau prieštaraujat - vienam poste sakot, kad negyvenimas kartu nereiškia, kad jis turi pirštis, o dabar sakot, kad norit piršlybų g.gif Ar jis žino apie tai, kad jūs dabar norit piršlybų, bet vestuvių dar galite palaukti? Galų gale, kuo paprastas pasakymas skiriasi nuo pasakymo, užtvirtinto žiedu? Negi nepasitikite ir netikite jo žodžiu? Negi manote, kad tas žiedas suteikia kažkokias garantijas? Aš turėjau tokį žiedą, bet pažadas realybe nevirto, kuo džiaugiuosi (pirštasi buvo dar nepagyvenus kartu).
Nuginklavot  wub.gif noriu viso to.
Bet bijau, kad apsigyvenus kartu, jis išvis apie vestuves nustos galvot ir tęsis tai metų metus. O aš nenoriu būt sugyventine.
Reali situacija tokia, kad ja būčiau ilgai. Viskas susiveda į finansus smile.gif
Tai visgi buvau teisi - negyvenimas kartu yra tam tikras spaudimo būdas, kad jums pasipirštų. Būti kartu jūs norite, bet pirma reikia kažkokio užtvirtinimo? g.gif
Nemanot, kad jis nekalbės apie tolimesnį etapą, kol jūs nepagyvensite kartu? Taip, kaip jums natūrali eiga atrodo draugystė-piršlybos-santuoka, taip jam gali atrodyti draugystė-gyvenimas kartu-piršlybos-santuoka.
O visgi, kiek laiko jūs jau draugaujate?

Žodžiu, liūdna man skaityti visa tai..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Little feet: 01 spalio 2012 - 17:00
QUOTE(Little feet @ 2012 10 01, 17:57)
Ar jis žino apie tai, kad jūs dabar norit piršlybų, bet vestuvių dar galite palaukti? Galų gale, kuo paprastas pasakymas skiriasi nuo pasakymo, užtvirtinto žiedu? Negi nepasitikite ir netikite jo žodžiu? Negi manote, kad tas žiedas suteikia kažkokias garantijas? Aš turėjau tokį žiedą, bet pažadas realybe nevirto, kuo džiaugiuosi (pirštasi buvo dar nepagyvenus kartu).

Jis viską žino, mes daug kalbamės. Pasitikiu ir tikiu, bet šitoj vietoj ne. Man atrodo kartais, kad jis bet ką padarytų, kad aš kartu su juo gyvenčiau. Jis nesibodi pagrąsint ir vaiku, nes tada tikrai kartu reiktų gyvent. Bet jį stabdo tik viena. Tada reiks ženytis.
manau, kad suteikia. Vadinas, jis tikrai rimai žiūri į santykius

QUOTE(Little feet @ 2012 10 01, 17:57)

Nemanot, kad jis nekalbės apie tolimesnį etapą, kol jūs nepagyvensite kartu? Taip, kaip jums natūrali eiga atrodo draugystė-piršlybos-santuoka, taip jam gali atrodyti draugystė-gyvenimas kartu-piršlybos-santuoka.
O visgi, kiek laiko jūs jau draugaujate?
Žodžiu, liūdna man skaityti visa tai..

ne, nemanau. Mes kartu praleidžiam labai daug laiko, buity vienas kitą pakankamai pamatėm.
draugaunam 16 mėn.
neliūdėkit, negali visos vienodai mąstyt 4u.gif
Atsakyti
Žiedas man tai lyg garantija, kad jis planuoja su manim ateity ir rimtai į mane žiūri. Žinau, gal kvailai galvoju. Ir pasipiršę neveda vėliau. Bet man taip būtų ramiau.
Man vaikus reik gimdyt, negaliu 10 metų draugaut  smile.gif
nenoriu būt sugyventine.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Gyvenam kartu jau daugiau nei metai, ir nesigailiu, kad nusprendžiau kartu gyventi be santuokos:) bet manau šis klausimas yra grynai asmeniškas pasirinkimas, nėra vieno teisingo atsakymo:) jei man kas būtų sakęs, kad be santuokos šiukštu jokio gyvenimo kartu, būčiau niekaip niekada nesutikus, taip pat daugelis elgtųsi priešingu atveju, kiekvienam savo:) kad tik kiekvieną apžieduotų ir tada, kai abiems norisi:)
Atsakyti