QUOTE(#Mia# @ 2012 10 01, 17:14)
Sąžiningai nesuprantu, kaip galima susitaikyti su mintim: "tikėtis, kad žmogus ves jus su jumis net nepagyvenęs - naivoka", t.y.moteris turi suprasti, kad jei ji bus gera meilužė, tarnaitė, gerai uždirbs tai nusipelnys vedybų, o jei jau nepasistengs, tai...
Man atrodė (ir dabar tebeatrodo), kad jei vyras nori kažko daugiau nei draugystė, tai siūlo tinkamą variantą, o moteris tikrai neturi stengtis nusipelnyti "įvertinimo".
Kažkaip iškreiptai jūs suvokiate šį santykių etapą (sugyventinių, tebūnie šis pavadinimas)
Tai yra sekantis žingsnis po draugystės, pasimatymų, kad abu partneriai dar geriau pažintų vienas kitą, pamatytų antrasias puses kasdienėje buitinėje aplinkoje, suprastų, kaip jiedviem sekasi gyventi kartu, kartu spręsti problemas, kartu tvarkyti finansinius ir kitus klausimus. Aš apie tai kalbėjau minėdama naivumą. Na tikrai, kiek rasite žmonių, kurie tuoksis net nepagyvenę kartu? Na tikiuosi, kad nedaug, nes graudu paskui skaityti, kaip santuokoje vos metus ištempę bėga skirtis.
Niekas nesako, kad jūs turite pataikauti tam vyrui, būti skudurėliu jam po kojomis, kad tik atrodytumėte tinkama kandidatė jam į žmonas. Ne - turite būti savimi, kad žmogus pamatytų, ką renkasi tikėkimės visam likusiam gyvenimui. Gi ne pomidorą vakarienei perka, o renkasi žmogų ilgalaikiam gyvenimui kartu.
QUOTE(#Mia# @ 2012 10 01, 17:14)
O į tavo pavyzdį aš irgi labai gerą žinau: išgyveno kartu 6m, moteriškė vis tikėjosi, kad jau piršis, kol grįžusi po komandiruotės rado tuščią butą (ta žodžio prasme), na ne visai tuščią - jos rūbai kampe kambario buvo gražiai sukrauti. Matyt, nepakankamai paklusni buvo.
Ir ką šis pavyzdys įrodo? Tai negi manot, kad sutuokiniai taip nepalieka vieni kitų? O ir tas piršlybų tikėjimasis tikėjimuisi nelygus. Skaičiau, kaip kai kurios nervinasi, pergyvena, na kada gi pagaliau tą lemiamą klausimą užduos, tampa irzlios, net neurotiškos. Nieko keisto, kad tokiom nepasiperša.
QUOTE(Vitulka @ 2012 10 01, 17:22)
kol pasipirš
Žiedas man tai lyg garantija, kad jis planuoja su manim ateity ir rimtai į mane žiūri. Žinau, gal kvailai galvoju. Ir pasipiršę neveda vėliau. Bet man taip būtų ramiau.
Man vaikus reik gimdyt, negaliu 10 metų draugaut
Tai jūs pati sau prieštaraujat - vienam poste sakot, kad negyvenimas kartu nereiškia, kad jis turi pirštis, o dabar sakot, kad norit piršlybų
Ar jis žino apie tai, kad jūs dabar norit piršlybų, bet vestuvių dar galite palaukti? Galų gale, kuo paprastas pasakymas skiriasi nuo pasakymo, užtvirtinto žiedu? Negi nepasitikite ir netikite jo žodžiu? Negi manote, kad tas žiedas suteikia kažkokias garantijas? Aš turėjau tokį žiedą, bet pažadas realybe nevirto, kuo džiaugiuosi (pirštasi buvo dar nepagyvenus kartu).
QUOTE(Vitulka @ 2012 10 01, 17:22)
Nuginklavot
noriu viso to.
Bet bijau, kad apsigyvenus kartu, jis išvis apie vestuves nustos galvot ir tęsis tai metų metus. O aš nenoriu būt sugyventine.
Reali situacija tokia, kad ja būčiau ilgai. Viskas susiveda į finansus
Tai visgi buvau teisi - negyvenimas kartu yra tam tikras spaudimo būdas, kad jums pasipirštų. Būti kartu jūs norite, bet pirma reikia kažkokio užtvirtinimo?
Nemanot, kad jis nekalbės apie tolimesnį etapą, kol jūs nepagyvensite kartu? Taip, kaip jums natūrali eiga atrodo draugystė-piršlybos-santuoka, taip jam gali atrodyti draugystė-gyvenimas kartu-piršlybos-santuoka.
O visgi, kiek laiko jūs jau draugaujate?
Žodžiu, liūdna man skaityti visa tai..