nepriversi, jei nenorės. Šantažas? visai ne. Tai pasirinkimo laisvė
* čia niekas ir nesako kad didesnė tikimybė išsiskirti kas jau apsitrina poroje, tai apsitrina nepriklausomai nuo to ar santuoka prieš ar po, tik paprasčiausiai toli gražu ne visiems pavyksta taip gražiai apsišlifuoti ir kol nėra santuokos yra lengviau pasukti skirtingais keliais jei jau niekaip nesugyvena
** ne visi vyrai tokie. Jeigu vaikinas baidosi santuokos, o jūs labai norit, tai kam su tokiu apskritai būt? Juk santuokos vengimas turi turėti priežastį (pavyzdžiui, gal vaikinas galvoja, kad ateity visgi susiras kitą, nes šita nėra ta svajonių tobuloji, o gal jis apskritai ne šeimos žmogus o jam svarbiau laisvas gyvenimo būdas su alaus upėm, draugais, klubais, naujom merginom ir pan, ir tikisi dar ateity grįžt į tokį gyvenimo būdą). Ir čia tik pavyzdžiai, o tikrų priežasčių gali būti milijonai, bet faktas, kad tos priežastys tikrai yra. O jei vyras tikrai myli moterį, tai jis tikrai nepabūgs santuokos ir nereikės jo šantažuoti su gyvenimu kartu ir panašiom priemonėm
** ne visi vyrai tokie. Jeigu vaikinas baidosi santuokos, o jūs labai norit, tai kam su tokiu apskritai būt? Juk santuokos vengimas turi turėti priežastį (pavyzdžiui, gal vaikinas galvoja, kad ateity visgi susiras kitą, nes šita nėra ta svajonių tobuloji, o gal jis apskritai ne šeimos žmogus o jam svarbiau laisvas gyvenimo būdas su alaus upėm, draugais, klubais, naujom merginom ir pan, ir tikisi dar ateity grįžt į tokį gyvenimo būdą). Ir čia tik pavyzdžiai, o tikrų priežasčių gali būti milijonai, bet faktas, kad tos priežastys tikrai yra. O jei vyras tikrai myli moterį, tai jis tikrai nepabūgs santuokos ir nereikės jo šantažuoti su gyvenimu kartu ir panašiom priemonėm
QUOTE(Vitulka @ 2012 10 01, 11:55)
Šantažas? visai ne. Tai pasirinkimo laisvė
Tikrai? QUOTE(Vitulka @ 2012 09 28, 19:34)
negyvensiu kartu, nes jaučia širdis, kad jei pasiduosiu jo spaudimu, jis apskritai po n metų pasipirš, jei išvis pasipirš. Nes o kam reik ir taip kartu gyvena, čia jo didžiausias noras
QUOTE(#Mia# @ 2012 09 29, 08:39)
O butumet apsigyvene po vestuviu charakterio slifavimas butu tas pats, tik tau nebutu klausimo "kada?".
QUOTE(Liebchen @ 2012 10 01, 10:19)
Aš iš tų, kurios nemato būtinybės būtinai kartu pagyventi iki vestuvių. Ir šios temos pavyzdžiai rodo, kad apsigyvenimas kartu tik pavėlina visą vestuvių procesą, nes vyras ir taip gauna viską, ką gali pasiūlyti moteris.
Vesk mane, vesk, oi vesk, kuo greičiau vesk Vyrų vietoje aš tokių irgi nevesčiau
QUOTE(Little feet @ 2012 10 01, 12:31)
Vesk mane, vesk, oi vesk, kuo greičiau vesk Vyrų vietoje aš tokių irgi nevesčiau
Nu jau tik nereikia cia juoktis is norinciu isteketi
Tai normalus save gerbiancios moters noras....
Aisku, sakysit, kad save gerbianti nespaus vyro. Bet cia nera spaudimas - tai yra pasakymas ko tu nori, ir geriau tegul dabar pasako, kad vest nenori, negu po desimt metu tylaus laukimo ir tikejimosi.
Aisku, sakysit, kad save gerbianti nespaus vyro. Bet cia nera spaudimas - tai yra pasakymas ko tu nori, ir geriau tegul dabar pasako, kad vest nenori, negu po desimt metu tylaus laukimo ir tikejimosi.
QUOTE(Lucero @ 2012 10 01, 13:21)
Niekas čia nesijuokia. Gailestį kelia bandančios pagreitinti vedybas tokiais būdais, kaip negyvenimas kartu iki santuokos.
Jei moteris nenori tuoktis - ji savęs negerbia?
Dėl šito absoliučiai sutinku, net kelis kartus kartojau klausimą, kaip kai kurios gali nežinoti apie vyrų nenorą tuoktis po N metų draugystės, bet atsakymo taip ir nesulaukiau.
Tyliai laukia, tikisi. Tikrai save gerbiančios moterys tarsi iš akmens amžiaus. O tai ko nepasakyti garsiai savo lūkesčių? Šiais laikais kai visi gyvena susimetę tai kitas gali nė nepagalvoti kad kas nors negerai. Vyras gal galvoja, kaip pinigus uždirbt, kaip namą pastatyt, kaip vaikus augint, o net nešauna į galvą, kad čia rimtai visos dėl tų suknelių baltų kliedi.
O idomus gi tas moters pagarbos, sau matas - isteketi...
Na gal ir yra tokia moters siekiamybe -isteketi, bet ja painioti su savigarba, o jei jau ji nesitekejusi ji neturi savigarbos?
Kita vertus, moteris gali buti istekejusi uz mergisiaus, su juo gyvena pastoviai besitaikstanti su jo laigymu po svetimas lovas ir t.t. Cia anot jusu, su tos moters saviverte, pagarba bus viskas tvarkoje, vien todel, kad ji turi ta taip trokstama statusa - zmona?
QUOTE(Lucero @ 2012 10 01, 14:21)
hm...kaip įdomiai, o jei vestuvės nėra gyvenimo tikslas ir vis tiek jaučiuosi save gerbianti? Sutinku, kad planuojant vaikus, santykius įteisinti reikia, bet daryti psichologinį spaudimą vyrui tam, kad greičiau vestų- kaip šlykštu. Mano viena pažįstama taip "paskatino" piršlybas ir vedybas- "gyvensiu su tavim tik po vestuvių". Dabar siaubingai įsižeidžia, kai jai tai yra primenama. Ypač pats vyras kai pasako- "pati norėjai". Nenorėčiau, kad man kiekvieno konflikto metu taip sakytų Vedybos yra dviejų žmonių susitarimas kartu kurti šeimą, auginti vaikus. tai turėtų būti vykdoma laisva valia, be prievartos ir spaudimo, nes anksčiau ar vėliau tai atsisuks prieš pačią.
Sakot nenorit tuščiai laukti 10 metų? Tai ar Jums gerai būti su tuo žmogumi ar ne? Manau reikia kalbėtis apie bendrus planus, ar tokių yra, nėra. Nes su vedybomis neateina happyendas. Na neateina ir tiek.
Nes jei yra tik tikslas ištekėti tai juk pilna imigrantų Pabradėj, jie manau ilgai nesilaužytų.
QUOTE(Sahrazad @ 2012 10 01, 14:47)
Sutinku, kad planuojant vaikus, santykius įteisinti reikia, bet daryti psichologinį spaudimą vyrui tam, kad greičiau vestų- kaip šlykštu. Mano viena pažįstama taip "paskatino" piršlybas ir vedybas- "gyvensiu su tavim tik po vestuvių". Dabar siaubingai įsižeidžia, kai jai tai yra primenama. Ypač pats vyras kai pasako- "pati norėjai". Nenorėčiau, kad man kiekvieno konflikto metu taip sakytų
Turiu ir aš aplinkoje panašių pavyzdžių. Vieną draugą panelė akivaizdžiai užspaudė tuoktis, bet jis ją paliko likus 2 mėn iki taip planuotų vestuvių. Kitas draugas savo žmonai kartais lepteli "Pati norėjai vaiko, tai dabar ir tvarkykis", kai tas vaikas būna itin irzlus, o mama per visą dieną nuo to pavargusi. QUOTE(Sahrazad @ 2012 10 01, 14:47)
Nes jei yra tik tikslas ištekėti tai juk pilna imigrantų Pabradėj, jie manau ilgai nesilaužytų.
O dar kiek tokių interneto platybėse
QUOTE(Little feet @ 2012 10 01, 11:47)
Graudu skaityti, kaip moterys stengiasi priversti vyrus jas kuo greičiau vesti. Juk tai tam tikros formos šantažas - negyvensiu su tavim tol, kol man antspaudo pase neuždėsi. Fui.
QUOTE(Little feet @ 2012 10 01, 13:26)
Niekas čia nesijuokia. Gailestį kelia bandančios pagreitinti vedybas tokiais būdais, kaip negyvenimas kartu iki santuokos.
Dėl šito absoliučiai sutinku, net kelis kartus kartojau klausimą, kaip kai kurios gali nežinoti apie vyrų nenorą tuoktis po N metų draugystės, bet atsakymo taip ir nesulaukiau.
Tiek graudesio ir gailesčio vieną dieną seniai besulaukiau
Aš nematau jokio vertimo vyrui kažką daryti. Jie turi savų lūkesčių, mes savų. Dėl jų lūkesčių aš nepasiryžusi aukotis. Man sugyventinės vaidmuo per menkas, man šeima kyla iš santuokos ir aš jos nenoriu vaidinti su kuo sumetus skudurus. Tai ne šiaip principo reikalas. Tai savų vertybių, tikėjimo klausimas. Kai kuriais klausimais aš esu senamadiška ir iš vakarų atėję mados vėjai plaukų man nekedena.
QUOTE(Little feet @ 2012 10 01, 12:31)
ne, tekėt aš dar nenoriu tai sąlyga jam, jei nori gyvent kartu, o gal atmaskė, kad nereiktų kartu gyvent Bet tai nereiškia, kad jis turi pirštis