QUOTE(Prima-Wera @ 2012 09 27, 21:43)
Aš visad buvau už tai, kad iki vedybų pagyventi kartu. Tai ne tas pats, kas pabūti pas jį kelias dienas ar savaitgalį. Buitis ir kasdienybė atskleidžia kai kurias žmogaus savybes, kurių kitomis aplinkybėmis gali ir nepastebėti.
aš irgi už tai kad šiais laikais prieš vedybas reiktų pagyventi kartu juk susitikinėjant tai matai kito žmogaus tik geriausias puses, tą vieną valandą per dieną jis gali ir pasistengti, bet apsigyvenus kartu vaidyba pamažu blėsta ir tiek moteris, tiek vyras tampa tikru savimi juolab kiek yra porų kurios išsiskiria dėl bendros buities, t.y. tarkim vienas pedantas o kitas vien verčia namus ir taip kasdieniai konfliktai priveda prie skyrybų, čia tik pavyzdys, bet panašių atvejų galybė
nesu aš labai jauna, jauna biški
savaitgalius leidžiu pas jį.Šiuo metu darbo dienom tik kartą į savaitę pas jį laiką leidžiu. Susitinkam kasdien.
Buvo laikas, kai pas jį būdavau daug dažniau nei dabar. Jau matau iš dalies, ko iš jo buitį tikėtis. Gyvenimas kartu neužtikrins to, kad jis vėliau nepareis naktim ar nebus merginykas Ir kiek laiko reik pragyvent kartu, kad pamatyt ko iš jo tikėtis ateity?
savaitgalius leidžiu pas jį.Šiuo metu darbo dienom tik kartą į savaitę pas jį laiką leidžiu. Susitinkam kasdien.
Buvo laikas, kai pas jį būdavau daug dažniau nei dabar. Jau matau iš dalies, ko iš jo buitį tikėtis. Gyvenimas kartu neužtikrins to, kad jis vėliau nepareis naktim ar nebus merginykas Ir kiek laiko reik pragyvent kartu, kad pamatyt ko iš jo tikėtis ateity?
QUOTE(Vitulka @ 2012 09 28, 11:57)
nesu aš labai jauna, jauna biški
kiek tas "biski jauna" jei ne paslaptis?
patikėk, atėjimas į svečius tikrai dar nieko neparodo ką tu žinai, gal prieš tau ateinant pusę dienos kuopia namus o ir bendravimas visai kitoks per pasimatymus, nes kaip jau minėjau tas kelias valandas gali ir pasistengt, o gyvenant kartu ta "vaidyba" pamažu dingsta
na o kiek laiko reiktų pagyvent kartu - pati pagalvokit prieš užduodant tokį klausimą, jeigu manot kad vienintelis teisingas atsakymas egzistuoja žinoma, savaitgalį praleist pas jį tikriausiai neužteks
QUOTE(Ronera @ 2012 09 28, 12:17)
patikėk, atėjimas į svečius tikrai dar nieko neparodo ką tu žinai, gal prieš tau ateinant pusę dienos kuopia namus o ir bendravimas visai kitoks per pasimatymus, nes kaip jau minėjau tas kelias valandas gali ir pasistengt, o gyvenant kartu ta "vaidyba" pamažu dingsta
Teisingai Ronera sako. Svečiavimasis lieka svečiavimusi, nesvarbu, ar tu būni valandą ar tris paras per savaitę. Vis tiek išlieka tam tikri susilaikymai, nutylėjimai, prisitaikymai, kurie dingtų apsigyvenus kartu. O bene svarbiausias dalykas, kurį galima pamatyti tik pradėjus kartu gyventi, yra piniginiai reikalai, kurie tikrai dažnai tampa konfliktų ar net skyrybų priežastimi. Bendro ūkio vedimas, pinigų paskirstymas, išlaidų pasidalijimas, išlaidavimo supratimo skirtumai - visa tai taip pat labai svarbu.
Aš manau, kad svarbiausia yra vidinis noras, planavimas drauge. Tai, jog vyras kuo greičiau pasipirš dar nereiškia, kad viskas ir toliau klostysis idealiai.
Taip pat, kitu atveju, jeigu vyras nepasipiršo per pirmus kelis metus taip pat nereiškia, kad jis nerimtas ir negalvoja apie savo antrą pusę kaip apie gyvenimo moterį.
Vyrai linkę kitaip viską planuoti ir dėlioti, kad ir tas pačias vedybas ar sužadėtuves ar šeimos pagausėjimą.
Jeigu vyras daugiau nei kelis metus nieko nekalba, arba išsisukinėja nuo kalbų apie šeimą - tai laikyčiau rimtu įspėjimu dėl ateities. Tačiau, jeigu pvz mano poreikis šiuo metu kažkam didesnis nei jo, dar nereiškia, kad jis iš viso nenori. Nekaltinčiau žmogaus, kuris ilgiau kaupiasi gyvenimo pokyčiams.
Dėl pagyvenimo kartu, tai pritariu toms, kurios pasisako už tai, jog reikia pagyventi kartu. Ir nereiktų priimti buities sąvokos tiesiogiai. Ne esmė, vyras plaus indus, padės tvarkytis namus ar ne. Esmė tame, kad gyvenant kartu, matai ir jauti emocinę žmogaus būklę, matai kaip jis reaguoja į įvairius nutikimus, kaip sprendžia problemas (iš viso, imasi jas spręsti ar ne), kaip jis susigyvena su antrosios pusės pavyzdžiui neigiamomis emocijomis ar kokia liga.
Taip pat, kitu atveju, jeigu vyras nepasipiršo per pirmus kelis metus taip pat nereiškia, kad jis nerimtas ir negalvoja apie savo antrą pusę kaip apie gyvenimo moterį.
Vyrai linkę kitaip viską planuoti ir dėlioti, kad ir tas pačias vedybas ar sužadėtuves ar šeimos pagausėjimą.
Jeigu vyras daugiau nei kelis metus nieko nekalba, arba išsisukinėja nuo kalbų apie šeimą - tai laikyčiau rimtu įspėjimu dėl ateities. Tačiau, jeigu pvz mano poreikis šiuo metu kažkam didesnis nei jo, dar nereiškia, kad jis iš viso nenori. Nekaltinčiau žmogaus, kuris ilgiau kaupiasi gyvenimo pokyčiams.
Dėl pagyvenimo kartu, tai pritariu toms, kurios pasisako už tai, jog reikia pagyventi kartu. Ir nereiktų priimti buities sąvokos tiesiogiai. Ne esmė, vyras plaus indus, padės tvarkytis namus ar ne. Esmė tame, kad gyvenant kartu, matai ir jauti emocinę žmogaus būklę, matai kaip jis reaguoja į įvairius nutikimus, kaip sprendžia problemas (iš viso, imasi jas spręsti ar ne), kaip jis susigyvena su antrosios pusės pavyzdžiui neigiamomis emocijomis ar kokia liga.
QUOTE(GCT @ 2012 09 28, 11:33)
Teisingai Ronera sako. Svečiavimasis lieka svečiavimusi, nesvarbu, ar tu būni valandą ar tris paras per savaitę. Vis tiek išlieka tam tikri susilaikymai, nutylėjimai, prisitaikymai, kurie dingtų apsigyvenus kartu. O bene svarbiausias dalykas, kurį galima pamatyti tik pradėjus kartu gyventi, yra piniginiai reikalai, kurie tikrai dažnai tampa konfliktų ar net skyrybų priežastimi. Bendro ūkio vedimas, pinigų paskirstymas, išlaidų pasidalijimas, išlaidavimo supratimo skirtumai - visa tai taip pat labai svarbu.
Sutinku, mes su MB buvom aptarę pinginius reikalus, prieš pradedant kartu gyventi, tačiau vis tiek iškilo klausimų ir problemėlių. Žodžiu, viskam nepasiruoši, kad ir kiek ruošies:)
Man kažkada sesuo mestelėjo, kad nesituoktų su vyru kartu nepagyvenusi bei nepasimylėjusi... Ir įstrigo man tie žodžiai ilgam:) ir, iš tikrųjų, manau, kad teisybę tada sakė ir be vieno, ir be kito prieš santuoką galima ilgai ir laimingai gyventi, bet tikimybė nepadidėja, manau:)
QUOTE(Ronera @ 2012 09 28, 12:17)
kiek tas "biski jauna" jei ne paslaptis?
na o kiek laiko reiktų pagyvent kartu - pati pagalvokit prieš užduodant tokį klausimą, jeigu manot kad vienintelis teisingas atsakymas egzistuoja žinoma, savaitgalį praleist pas jį tikriausiai neužteks
28
tikra nesikuopia aš atėjus dažniau tvarkaus. Jau seniai mūsų stadija pasimatymai baigės. Gal dabar vėl prie to grįžtam, nes susitinkam ir išsiskirstom pa damam.
o aktoriai mes ne kokie ypač aš, žodžių į vatą nevynioju. Taip išprovokuoju jį būt atviram. Ypač paskutiniu metu, išsikalbam kaip reikalas.
negyvensiu kartu, nes jaučia širdis, kad jei pasiduosiu jo spaudimu, jis apskritai po n metų pasipirš, jei išvis pasipirš. Nes o kam reik ir taip kartu gyvena, čia jo didžiausias noras
QUOTE(GCT @ 2012 09 28, 12:33)
O bene svarbiausias dalykas, kurį galima pamatyti tik pradėjus kartu gyventi, yra piniginiai reikalai, kurie tikrai dažnai tampa konfliktų ar net skyrybų priežastimi. Bendro ūkio vedimas, pinigų paskirstymas, išlaidų pasidalijimas, išlaidavimo supratimo skirtumai - visa tai taip pat labai svarbu.
jis išlaidūnas, taupyt nemoka, o aš spaudikė. Jis jau kortelę vieną bendrą norėjo daryt, bet atsisakiau, nenoriu jo pinigų. O mano požiūrį į pinigus ir bendrą ūkio vedimą žino, ir nesakyčiau, kad tam prieštarauja
QUOTE(agnite @ 2012 09 28, 14:02)
Esmė tame, kad gyvenant kartu, matai ir jauti emocinę žmogaus būklę, matai kaip jis reaguoja į įvairius nutikimus, kaip sprendžia problemas (iš viso, imasi jas spręsti ar ne), kaip jis susigyvena su antrosios pusės pavyzdžiui neigiamomis emocijomis ar kokia liga.
jau žinau, nemažai dalykų jau perėjom
Bet bet bet niekada nesakau niekada nes dažniausiai atsitinka atvirkščiai
QUOTE(burbanti @ 2012 09 28, 19:09)
Labai neaiski tema. Kuris vaikinas - pirmas ar vyras?
Netikiu, kad visos teka is pirmo karto, bile kas pirmas papraso.
Greičiausiai ne visos, bet apskritai, turbūt bet kas ir nesiperša, tai ne su bet kuriuo ir tuokias:)
QUOTE(burbanti @ 2012 09 28, 20:09)
Labai neaiski tema. Kuris vaikinas - pirmas ar vyras?
Tai čia apie visus, kurie piršosi galima papasakoti (ką kitos beje ir daro)