Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios

QUOTE(zydrem @ 2011 10 03, 09:51)
negaliu atsidžiaugti situo ranku kremu 4u.gif
kas del taukmedzio  g.gif nesu turejus to nilinio blush2.gif bet savo zuikiams tai isuku taukmedi su nedaug aliejaus tai jis toks sviesesnis ir puresnis gaunasi ax.gif na neisuku o turiu tokia grustuve ale kaip pipirus senoveje trindavo lotuliukas.gif  ir su ja vis trinu tai kuo ilgiau tuo jis labiau toks purus gaunasi blush2.gif gal supratot ka cia norejau parašyti blush2.gif  lotuliukas.gif

supratau supratau smile.gif tai ko gero issukus paprasta sviestmedi ir gaunasi nilinis, na purus sviestmedis smile.gif
Atsakyti
Gal kuri esate gaminusi kreminines konsistencijos dezodoranta, gal butu galima receptuka? ir dar kokei eteriniai aliejai labiausiai tinkami i dezodorantus deti, kad apsaugotu nuo nemalonaus kvapo?
Atsakyti
QUOTE(lapuaite @ 2011 10 03, 12:33)
supratau supratau smile.gif  tai ko gero issukus paprasta sviestmedi ir gaunasi nilinis, na purus  sviestmedis smile.gif

Nilinis sviestmedis ir paprastas sviestmedis seip jau skirtingi dalykai, bet issukus paprastą sviestmedį su kokiu skystu aliejumi, dar galima ipilti ir gerai issukti hidrolato arba dist.vandens, tada masė tampa puri, lengva ir geriau bei greiciau susigeria. smile.gif
Atsakyti
Sviestai, aliejus ir vandenukas - liuks derinukas, bet man tik kojoms ir rankoms tinka, kitur vis tiek riebu. Tai labai taupiai naudojasi...biggrin.gif
bis.gif Dėkoju už patarimus, Palomina. Sumaišiau naują "viršutinę" natą, tik vėl nežinau ar tai galima nata vadinti... Labai jau stengiaus tilpt į taisyklių rėmus, bet nežinau ar gavosi. Naudojau (nuo didžiausio kiekio vardinu) mažiau: žalias mandarinas, raudonas greifrutas(citrus paradisi), bergamotė, šalavijas, galbanumas, osmantės absoliutas. Norėjosi man čia osmantės labai, atrodė kad gerai sujungia ir nugesina citrusus ir priartina prie kitose natose naudotų kvapų.
Žiūrėjau kvapų skirstymą KN, bet ne prie visų EA yra apibūdinta kvapo nata. O kai kurie priskiriami širdies natai, kitur laikomi viršutinės natos kvapais... Kaip šalavijas, kitur jis "top note", o galbanumas visur prie viršutinių, nors jis toks "žemo tembro". Kamavausi, kol radau straipsniuką, kur "visa tiesa" pasakyta - maždaug tokia mintis - neklauskit, kuris skirstymas teisingas, nes galima atsakyti - visi, arba nė vienas, bet kuris, joks... Yra pagrindiniai, kurie kaip taisyklė visur vadinami taip pat, o yra daug tokių, kur vis kitai natai priskirti, arba kelioms, pradžiai tas skirstymas be abejo labai reikalingas ir padeda susigaudyti, o paskui kiekvienas matyt naudoja kaip jam atrodo geriausia...
Tai va, čia ne ginčijuosi 4u.gif , tik bandau paaiškinti savo pasirinkimą - norėjau naudot top natos kvapus, bet ne vien citrusus. Užlašinau lašiuką top Nr. 2 - visai gerai dera su "orų prognoze".
Palomina, o brandint geriau tamsiai vėsiai, ar šiltai padėt? Ir dar vienas slaptas klausimas, jei negali, nenori, neatsakyk - ar naudoji pabaigoje truputį vandens, nuo 5 iki 10 proc. spiritinės dalies kaip "remainderį"? 4u.gif Kai mano gaminukas taps tinkamu naudoti, labai būtų smalsu duot įvertint žinovui... Kūriniu nevadinu, nors tai mano išsigalvojimas, bet kūrybai reikia įgūdžių. Gal bus su laiku.
Mergaitės, kurioms rūpi kvapai, derinimas, natos, vyriški-moteriški, gal pravers šita nuoroda, vis ieškau visokių skirstymų, čia toks neblogas pagalbininkas(pradedančioms 4u.gif ):
http://www.natural-h...perfume-making/
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akviliuks @ 2011 10 03, 09:28)
o ka dar dedi konkreciau? kazkaip man paskutiniu metu vaizduote neveikia...

aciu visoms atsakiusioms

glicerino 5%, pantenolio 2-5%, silko milteliai ant peilio galo, aliejaus (nelabai svarbu kokio) 5%, GSE, EA pagal nuotaika bet labiausiai tinka arbatmedzio ir citrusiniai, keratinu, inulino, silikono, riebalinio sluoksnio atstatytojo, citrinu sulciu ar bet kokiu kokiu kitu pagerinimu ir vandens arba dilgeliu nuoviro. visko kartu pagal mano patirti geriau nedet, o issirinkt kokius 3-4 pagerinimus.

del kvepalu gamybos man dar skaityt ir skaityt kad pradet maisyt. o tai nebenoriu padaryt tokios klaidos kaip su kremu gamyba, biski tik pasiskaicius prisipirkau visko ko reik ir ko nereik ir tada dar puse metu gadinau produktus kol vel ilgai ir nuoboziai skaiciau ir konspektavausi.

mergaites priminkit prasau ar guaras ir ksantanas tinka su GSE?
Atsakyti
kad ksantanas nedraugauja su GSE tai skaiciau AN puslapi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 10 03, 16:07)
Sumaišiau naują "viršutinę" natą, tik vėl nežinau ar tai galima nata vadinti... Naudojau (nuo didžiausio kiekio vardinu) mažiau: žalias mandarinas, raudonas greifrutas(citrus paradisi), bergamotė, šalavijas, galbanumas, osmantės absoliutas.

radau straipsniuką, kur "visa tiesa" pasakyta - maždaug tokia mintis - neklauskit, kuris skirstymas teisingas, nes galima atsakyti - visi, arba nė vienas, bet kuris, joks...

Palomina, o brandint geriau tamsiai vėsiai, ar šiltai padėt?

Ir dar vienas slaptas klausimas, jei negali, nenori, neatsakyk - ar naudoji pabaigoje truputį vandens, nuo 5 iki 10 proc. spiritinės dalies kaip "remainderį"? 4u.gif

Na va, jau panasiau i virsutine nata smile.gif

Tai ir nera griezto kvapu suskirstymo.. Galima sakyti kiek nosiu tiek ir nuomoniu biggrin.gif

Brandint geriau tamsiai, o temperatura tai kambario..

Vandens nenaudoju
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Palomina: 03 spalio 2011 - 17:18
4u.gif Ačiū, tada laikysiu spintelėj ir skaičiuosiu dienas. Kad neprailgtų, reikės pasipildžius buteliukų sumaišyt ką nors vyriško, būtų kaip tik kalėdom... wub.gif
Atsakyti
Taip nutilo visos, tur būt laukiam, kol kvepalai subręs. smile.gif
Nusipirkau Miros ir Sandalmedžio eterinius, tai (gėda man nesusipratėlei), bet Mira kaip ir nieko, o sandalmedžio kvapas- na tikras dumblas. Pauostau dabar du kartus per dieną, pratinu uoslę, taip sakant. Žinau puikiai, kad su kvapu susigyvenama...
Atsakyti
QUOTE(Sidabražolė @ 2011 10 06, 14:24)
Žinau puikiai, kad su kvapu susigyvenama...

tai jau tikrai lotuliukas.gif as anksciau nuo ylang tampydavausi, o dabar kvepia biggrin.gif
Atsakyti
biggrin.gif Eikit eikit, santalmedis dumblas? Na, dėl skonio nesiginčjama, bet kur pirkot? Skirtingi santalai įvairių pardavėjų. Kad smilkalais paduoda tai sutinku, bet dumblo neprimena... Derint su kuo nors reikia, tik nepadauginkit, ir bus gerai - santalas dera su basiliku, pipirais, frankincense, pelargonija, levanda, citrina, neroliu, rože, vetiverijom. Jo nedaug reikia, jei į kremą tai vieno-dviejų lašų, nors rašo kad "baltas" kvapas, bet jei daugiau įlašini, kiti išsivadėja ir jis lieka dominuoti, čia kiek aš išsibandžiau. Nutilau kad jūs pasisakytumėt, o kvepalai bandinsis ilgai, jei teisingai supratau, tai kokius keturis mėnesiukus... Nusibos tylėti. Šiandien darysiu kietą šampūną sūnui, pasidėliosiu vyriškesnį kvapą, nes seniau darytą baigė. 4u.gif
Apie benzoiną dar pasakyt ar nebepriminti? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 10 06, 17:37)

Apie benzoiną dar pasakyt ar nebepriminti? biggrin.gif

Gero ar blogo? As kaip tik ji gavau pries kelias dienas.
Atsakyti