Sviestai, aliejus ir vandenukas - liuks derinukas, bet man tik kojoms ir rankoms tinka, kitur vis tiek riebu. Tai labai taupiai naudojasi...
Dėkoju už patarimus, Palomina. Sumaišiau naują "viršutinę" natą, tik vėl nežinau ar tai galima nata vadinti... Labai jau stengiaus tilpt į taisyklių rėmus, bet nežinau ar gavosi. Naudojau (nuo didžiausio kiekio vardinu) mažiau: žalias mandarinas, raudonas greifrutas(citrus paradisi), bergamotė, šalavijas, galbanumas, osmantės absoliutas. Norėjosi man čia osmantės labai, atrodė kad gerai sujungia ir nugesina citrusus ir priartina prie kitose natose naudotų kvapų.
Žiūrėjau kvapų skirstymą KN, bet ne prie visų EA yra apibūdinta kvapo nata. O kai kurie priskiriami širdies natai, kitur laikomi viršutinės natos kvapais... Kaip šalavijas, kitur jis "top note", o galbanumas visur prie viršutinių, nors jis toks "žemo tembro". Kamavausi, kol radau straipsniuką, kur "visa tiesa" pasakyta - maždaug tokia mintis - neklauskit, kuris skirstymas teisingas, nes galima atsakyti - visi, arba nė vienas, bet kuris, joks... Yra pagrindiniai, kurie kaip taisyklė visur vadinami taip pat, o yra daug tokių, kur vis kitai natai priskirti, arba kelioms, pradžiai tas skirstymas be abejo labai reikalingas ir padeda susigaudyti, o paskui kiekvienas matyt naudoja kaip jam atrodo geriausia...
Tai va, čia ne ginčijuosi
, tik bandau paaiškinti savo pasirinkimą - norėjau naudot top natos kvapus, bet ne vien citrusus. Užlašinau lašiuką top Nr. 2 - visai gerai dera su "orų prognoze".
Palomina, o brandint geriau tamsiai vėsiai, ar šiltai padėt? Ir dar vienas slaptas klausimas, jei negali, nenori, neatsakyk - ar naudoji pabaigoje truputį vandens, nuo 5 iki 10 proc. spiritinės dalies kaip "remainderį"?
Kai mano gaminukas taps tinkamu naudoti, labai būtų smalsu duot įvertint žinovui... Kūriniu nevadinu, nors tai mano išsigalvojimas, bet kūrybai reikia įgūdžių. Gal bus su laiku.
Mergaitės, kurioms rūpi kvapai, derinimas, natos, vyriški-moteriški, gal pravers šita nuoroda, vis ieškau visokių skirstymų, čia toks neblogas pagalbininkas(pradedančioms
):
http://www.natural-h...perfume-making/