Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 09 28, 17:02)
Seniai norėjau užsiminti, kad teiginiai apie patekimą į giliuosius odos sluoksnius yra vienas iš kosmetologijos mitų, bet nedrysau, kad akmenim neužmėtytumėt. Oda tik nedaugelį medžiagų įsileidžia gilyn, bet kuris medikas tai žino, va apie tai ir kalba tas M. Vatt. Visai nereikia, kad EA patektų į kraują, nors ir mėgstamas.  4u.gif

Nebutume uzmete biggrin.gif Ir manau, kad kosmetikoje tikrai nereikia, kad giliai isiskverbtu priemones, juk net ir minetoji korneoterapija, teigia (gal Alioniukas dar papildys arba pataisys mane jei klaidingai supratau), kad labai svarbus epidermio pats virsutinis sluoksnis (stratum corneum), kad jeigu sveikas sis sluosknis, tai sveiki yra ir gilieji odos sluokniai, tai vadinasi mums ir nereikia, kad veikliosios medziagos keliautu giliai. As tik 'giliai' susimasciau, kad jeigu net EA imunine sistema gali priimti kaip savo priesus, tai kaip ji reaguoja i visa agresyvia chemija, kuri dedama ant odos.... blink.gif brrrrr
Atsakyti
QUOTE(-Atene- @ 2011 09 28, 20:54)
Sveikos  4u.gif 

Jau kuris laikas, kaip siekiu natūraliomis priemonėmis pakeisti sintetiką..  ax.gif
Paskaitinėjus čia pasijaučiau labai "žalia"  blush2.gif  bet labai noriu po truputį igauti naujų žinių, kad galėčiau daugiau pradėti pati gamintis.. Kol kas pati darausi tik veido prausiklį (gasulo molis, gėlių hidroliatai, argano aliejus), taip pat kūnui nebenaudoju jokių sintetinių kremų, šiuo metu tepu su avokadų aliejuku.. Bet kažkaip girdėjau, kad geriau aliejus su kažkuo maišyti.. Ar tikrai?  ax.gif  Kodėl negalima vienų?  ax.gif Dar labai norėjau paklausti ar patikima aliejus pirkti iš "Naujoji barmune"?  g.gif  Ir dar.. ar kažkuom skiriasi užrašas šalto spaudimo ir nerafinuotas? Ar tai vienas ir tas pats?  ax.gif
Gal jums pasirodysiu daug neišmananti, bet gi reikia nuo kažko pradėt..  rolleyes.gif

Pasistengsiu trumpai iš eilės atsakyti: veido prausiklį tokios sudėties naudok atsižvelgdama į savo odos tipą, jei riebi, gal nieko baisaus ir kasdien, bet jei sausa, jautri, gali dar labiau nusausint - taigi stebėk kas darosi, kad rezultatas džiugintų o ne liūdintų. Ne visoms kasdienai tinka.
Aliejus kūnui nėra blogai, bet vien aliejus nedrėkina odos, nes jame nėra vandens. Net ir tepant ant drėgnos odos, aliejus vistiek blogiau drėkins negu kremas. Veidui vien aliejus dar ir poras gali pradėt užkišinėt. Bet kai kas taip daro ir sako kad joms gerai - negaliu ginčytis, odos ir įpročiai žmonių skirtingi. Mano viena draugė visą gyvenimą nenaudojo kremų, sakė jai nereikia, ir kelios dedervinės ant veido jai atrodė nieko baisaus, netepė niekuo, tik neseniai pradėjo kremus naudot, o mums virš 40.
Naujosios Barmunės aliejai ir EA nėra geri, gerai kad pati pradžioj daug neprisipirkau...
Užrašas skiriasi, pirmas apibūdina spaudimą, o antras aliejaus išvalymą, reiktų naudoti šalto spaudimo nerafinuotus, o pvz. šalto spaudimo rafinuotame bus pašalintos kai kurios medžiagos, ir blogiausia kad tas valymo procesas vyksta naudojant chemiją. 4u.gif Maždaug taip...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 29 rugsėjo 2011 - 07:38
QUOTE(Babi* @ 2011 09 28, 19:57)
Gal gali parašyti receptą? Kokį poveikį jauti naudodama tą mišinuką? ax.gif

si misinuka as dariau savo dukrai, jai buvo sutrikes ciklas pasikeitus gyvenimo salygoms. i 50 ml alyvu aliejaus lasinau 10 lasu pelargonijos ir 10 lasu ylang-ylang EA. Si recepteli atrodo radau AN temoje. Ten buvo parasyta, kad kaip bazinis netinka simondsiju aliejus. Vakare tepe pazastis. padejo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(verux @ 2011 09 29, 12:58)
si misinuka as dariau savo dukrai, jai buvo sutrikes ciklas pasikeitus gyvenimo salygoms. i 50 ml alyvu aliejaus lasinau 10 lasu pelargonijos ir 10 lasu ylang-ylang EA. Si recepteli atrodo radau AN temoje. Ten buvo parasyta, kad kaip bazinis netinka simondsiju aliejus. Vakare tepe pazastis. padejo  smile.gif

Aš irgi tepuosi, tik į 50ml sezamų sulašinau 25l pelargonijų (nekenčiu jų kvapo) biggrin.gif
mano oda taisosi, bet aš labai daug ką dėl jos darau, tai ar konkrečiai dėl šito mišinuko man taisosi, negaliu pasakyt.
Na bet blogiau tikrai nėra:)
reiks ir man ylango įsilašinti:)
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2011 09 28, 19:57)
Gal gali parašyti receptą? Kokį poveikį jauti naudodama tą mišinuką? ax.gif

Receptuką nusižiūrėjau iš rusaičių forumo smile.gif : Krūtinę didinantis mišinukas
Vynuogių kauliukų aliejus 25 ml
nakvišos aliejus 5 ml
EA: pelargonijos 11 lašų
ylango 12 l.
šalavijas muskatinis 1 l.
pačiulė 1 l.
3 sav tepti, 1 sav pertrauka(šiuo metu būna mms smile.gif )
Aš dėjau tokiom proporcijom, ten rašo kokį EA kiekį į maždaug 50 ml aliejaus mišinio. Tepti kas vakarą pažastis ir krūtinę įmasažuojant.
Mano asmeniniai pastebėjimai : neblogai pastangrino ir kažkiek padidino bigsmile.gif, prieš mms nebemaudžia pilvo apačios, sutrumpėjo kokiom 5 d buvęs mms ciklas.
Naudoju 3 mėn. smile.gif Ypatingai patinka kvapas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(asssandra @ 2011 09 29, 13:30)
Receptuką nusižiūrėjau iš rusaičių forumo smile.gif : Krūtinę didinantis mišinukas
nakvišos aliejus 5 ml
ylango 12 l.
pačiulė 1 l.
Aš dėjau tokiom proporcijom, ten rašo kokį EA kiekį į maždaug 50 ml aliejaus mišinio. Tepti kas vakarą pažastis ir krūtinę įmasažuojant.
Mano asmeniniai pastebėjimai : neblogai pastangrino ir kažkiek padidino bigsmile.gif, prieš mms nebemaudžia pilvo apačios, sutrumpėjo kokiom 5 d buvęs mms ciklas.
Naudoju 3 mėn. smile.gif  Ypatingai patinka kvapas wub.gif

Labai ačiū, reikės susipirkti visus aliejus ir pabandyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(asssandra @ 2011 09 29, 13:30)
nakvišos aliejus 5 ml
ylango 12 l.
pačiulė 1 l.
Naudoju 3 mėn. smile.gif  Ypatingai patinka kvapas wub.gif

Nežinau..kad pastangrino tai tikiu, bet kad padidintų g.gif nu man anomalija kažkokia čia (čia tik mano nuomonė) smile.gif
Atsakyti
asta, ne tik tavo biggrin.gif

o cikla man pareguliavo palergonijos ea i pazastis i gera puse thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(asta_pasta_prakasta @ 2011 09 29, 15:34)
Nežinau..kad pastangrino tai tikiu, bet kad padidintų  g.gif  nu man anomalija kažkokia čia (čia tik mano nuomonė) smile.gif

nesakau, kad keletu dydžių padidėjo biggrin.gif
Pastebėjau, kad dabar liemenukas nebekaba lotuliukas.gif , kaip visalaik, o kažkiek tai pasipūtė 4u.gif
Atsakyti
Prisimenu, kad Agnė Ramutė buvo minėjusi, kad B5 padeda kofeinui prasiskverbti į gilesnius odos sluoksnius. ar tik kofeinui tas galioja, ar ir kitus pagerinimus, pvz alantoiną, hialuroną tas provitaminas gali nunešti giliau? g.gif
Atsakyti
biggrin.gif Jei atmintis nepaveda, tai ne apie kofeiną kalbėjau, o apie savo ieškotą priemonę nuo plaukų slinkimo (Minoxidil veiklioji medžiaga), kuriai B5 ten rašė kad padeda geriau įsiskverbti į PLAUKO ŠAKNIES MAIŠELĮ, ir išvedžiau teoriją kad gal ir kitus priedus gali padėti galvos odai geriau, giliau įsisavinti, kad gali būt naudinga pridėt jį į mišinukus nuo slinkimo... Dėl kofeino konkrečiai nežinau, apie jį rašiau kad kai kurių tyrimų duomenimis jis kaip ir stiprina odos pasipriešinimą vėžiui(naudojamas ant odos), bet nežinau kokio dydžio kofeino molekulės, ar gali įlyst giliau. Bet kuriuo atveju, pantenolis padės įsiskverbti tiems, kurie gali tai padaryti, o kas per odą nepralenda, nesukišit! Hialuronas lyg ir nepralenda. Galbūt, kurios naudojat papainą, gerintų jo veikimą plaukelių augimui lėtinti, bet aš to nežinau, ir sakau - galbūt. Nenaudojau papaino. Bet manau tada reiktų mažint abiejų dozes, nes dvi rūgštys gali greičiau nudeginti.
Nemanau kad reikia stengtis viską kišt gilyn, oda visų pirma apsauginis organas, ne skrandis, nepraryja ir dantų neturi mirksiukas.gif Gal skaitėt, neseniai internete buvo pasakojimas kaip Rusijoje mirė moteris, kuri sau leidosi į veidą naminį "hialuroną" - šaltienos drebučius išsivirus, numirė ne iškart, kelis kartus spėjo susileisti, kol organizmas galutinai užstreikavo. Jei norit stipriau, bet kurį kremą ar kaukę užsitepusios šiltu rankšluosčiu veidą užsidenkit, palaikykit, ar plėvele, kas geriasi, susigers geriau. Bet aš tai tiesą sakant... ax.gif tingiu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabražolė @ 2011 09 28, 10:43)
Abiejose nuorodose straipsniai įdomūs, o kai kurie apverčiantys supratimą aukštyn kojom. Reiks išsistudijuoti. Ačiū už nuorodas.
Viename iš straipsnių rašoma, kad oksiduojantis monoterpenoliui linalool, kurio daug yra mėgstamuose levandų ir nerolio eteriniuose, susidaro pavojingi peroksidiniai junginiai, tokių EA nerekomenduoja naudoti ant odos, jei jie saugomi ilgiau, kaip 6 mėn. AZ levandų eteriniam nurodomas galiojimo laikotarpis - 4 metai.

Neseniai teko KN klausyti paskaita ir buvo kalbeta apie EA galiojima-tai daugumos galiojimas 2-3 m teisingai laikant (kenkia sviesa bei siluma, bei oras esantis buteliuke, kai daug aliejaus nunaudojame) Gedimo pozymis- ant dangtelio atsiranda lipnumas, pakinta kvapas, bet lipnumas negalioja dervoms.
Greiciausiai genda citrusu EA, spygliociu, geliniai EA.
Taciau yra alieju, kuriu kokybe gereja su laiku-santalas, mira, ciobrelis...
O apie levandas kalbejo, kad patys distiliuotojai Provanse pirmu metu levandu nelabai vertina, atseit EA turi pastoveti, subresti kazkiek.
Atsakyti