Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 11 17, 23:04)
Iš šito recepto dirginantys, dvejetuku įvertinti abrikosų aliejus, vit. E, emulsiklį irgi kažkur buvau radus kad 2, ramunėlės. Vienai viskas bus gerai, kitai gali kažkas netikt... Bandykit prasitestuot kaip Ievulytė patarė, ypač ką naudojot pirmą kartą. 4u.gif

Alioniuk, šaunuolė. thumbup.gif  Dar neseniai laidą su Kvapų namų atstove ir Biok klausiau (KN temoj nuoroda yra).
Mane tai nervina  kai tie gamintojai ima postringauti, kad va galima kosmetikai konservuoti naudot gerus, nekenksmingus, maistui net naudojamus konservantus. Tarsi nuo to, kad leidžiami maistui, jie tampa savaime nebekenksmingi ir nebepavojingi. E621 irgi maistui leidžiamas...  4u.gif

gal netycia turit nuoroda su tais dirginanciais ir dazniausiai alergizuojanciais aliejais? Beje tikrai buna tu dirginimu- va mano anyta avokadu aliejus netiko visiska...

reiks i KN nueit pasiskaityt, bet kaip smagu buvo ziuret laida. bigsmile.gif Alioniuk, koki krema sukonstravai? Ir pastebejau, kad ryskiai tu, kurie nenaudoja naturaliu priemoniu reakcija i kvapa buna uuuuoooj lotuliukas.gif priprate prie sintetiku sunkiai priima naturalius kvapus. Ir man taip pradzioj buvo, o dabar visi be isimties kvepia, net neem aliejus kvepia - matyt subrendau, susigyvenau su naturaliom medziagom, uodziant visai viska kitaip ikvepiu ir koks kaifas tai suprast bigsmile.gif Siaip tas bioko atstovas saunuolis, kad neeme postringaut, kad cia netaip, negerai ar tt, nes truputi sunerimus ziurejau ar nepuls ginti savo puses menkindamas naturalios kosmetikos gamintojus - gi sie dabar ant bangos, tai kaip ir konkurentai jiems biggrin.gif

QUOTE(ailima @ 2011 11 17, 23:35)
ačiū atsakiusioms  4u.gif , pasinaudojau Ievulytės patarimu ir pratestavau visus ingridientus, ir man du dalykėliai perštėjimą davė, ramunėlių EA ir sviestmedžio aliejus, o aš jį naudojau ne kietoje formoje, o parsisiųstą iš USA, kažkokį išgirtąjį aromatizuotą, tai matyt jis čia daugiausia ir kaltas  verysad.gif na nieko, ką jau padarysi, pasimokiau, kad nedaryti tokių nukrypimų, kur nukrypau, ten ir nesamonė  blush2.gif ant veido netepsiu, o rankoms bus gerai

ojoj, tai ar nebus sviestmedis rafinuotas, dezodoruotas, apdorotas ir to pasekoje dirginantis. Nes siaip be proto keista, kad butent sviestmedis taip jums sudirgino, gi ji leliukam galima tept, o beje kai mano zuikiuka maza tik gimus su johnsons aliejum apvale ir po paros jos odele dege, pleiskanojo, buvo raudona ir itempta, tai tik lakisiaus vonele ir sviestmedis padejo... ir neatpazistamai, tad man tai super svelnybe ir priemone jautriai odai nr 1. Aisku nezinosi, gal jus butent tiems riesutams alergiska, is kuriu sviestmedis spaudziamas. Isvis idomu ar nesat kokiems riesutams alergiska?
Atsakyti
QUOTE(Cosette @ 2011 11 17, 23:48)
bet tau lieka naktis  bigsmile.gif

lotuliukas.gif aciu d.... kad lieka reiks pora nakteliu paaukoti pries sventes kremu/dovanu darymuj ax.gif doh.gif o kur dar sventiniu meduoliu kepimas/piesimas ,vyras su savo varymu miegoti doh.gif nu zodziu kažkoks plesikas vagia laika lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Ievulyte @ 2011 11 18, 00:48)
  Alioniuk, koki krema sukonstravai? Ir pastebejau, kad ryskiai tu, kurie nenaudoja naturaliu priemoniu reakcija i kvapa buna uuuuoooj  lotuliukas.gif  priprate prie sintetiku sunkiai priima naturalius kvapus. Ir man taip pradzioj buvo, o dabar visi be isimties kvepia, net neem aliejus kvepia - matyt subrendau, susigyvenau su naturaliom medziagom, uodziant visai viska kitaip ikvepiu ir koks kaifas tai suprast  bigsmile.gif  Siaip tas bioko atstovas saunuolis, kad neeme postringaut, kad cia netaip, negerai ar tt, nes truputi sunerimus ziurejau ar nepuls ginti savo puses menkindamas naturalios kosmetikos gamintojus - gi sie dabar ant bangos, tai kaip ir konkurentai jiems biggrin.gif

kremukas tai tas fainas ax.gif as jau antra karta ji gaminausi kaip tik vakar istaikiau pusvalandi blush2.gif bus labai gera dovanele tongue.gif

kas del atstovo drinks_cheers.gif jei butu buvusi ta kur šnekėjo per radija su KN atstove tikriausia nebutu buvus tokia taktiska g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zydrem: 18 lapkričio 2011 - 00:11
aciu, merginos uz palaikyma 4u.gif blush2.gif
del to eksperto is "Biok" kosmetikos...visgi laida buvo ne tiesiogiai apie naturalia kosmetika, o apie laisvalaiki, apie hobi. Todel atstovas nepuole ginti savo gaminiu, ir kazkaip menkinti namine kosmetika. Viskas vyko lengvoje formoje rolleyes.gif

Papildyta:
QUOTE(Ievulyte @ 2011 11 17, 21:48)
reiks i KN nueit pasiskaityt, bet kaip smagu buvo ziuret laida.  bigsmile.gif  Alioniuk, koki krema sukonstravai? Ir pastebejau, kad ryskiai tu, kurie nenaudoja naturaliu priemoniu reakcija i kvapa buna uuuuoooj  lotuliukas.gif  priprate prie sintetiku sunkiai priima naturalius kvapus. Ir man taip pradzioj buvo, o dabar visi be isimties kvepia, net neem aliejus kvepia - matyt subrendau, susigyvenau su naturaliom medziagom, uodziant visai viska kitaip ikvepiu ir koks kaifas tai suprast  bigsmile.gif  Siaip tas bioko atstovas saunuolis, kad neeme postringaut, kad cia netaip, negerai ar tt, nes truputi sunerimus ziurejau ar nepuls ginti savo puses menkindamas naturalios kosmetikos gamintojus - gi sie dabar ant bangos, tai kaip ir konkurentai jiems biggrin.gif

tikra tiesa biggrin.gif , daznai pradzioje tie naturalus kvapai atrodo labai stiprus, o dabar man ir sviestmedis kvepia wub.gif ir visi visi eteriniai aliejai
kremuka gaminau sita
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alioniukas: 18 lapkričio 2011 - 00:24
QUOTE(alioniukas @ 2011 11 18, 01:21)

tikra tiesa biggrin.gif , daznai pradzioje tie naturalus kvapai atrodo labai stiprus, o dabar man ir sviestmedis kvepia wub.gif ir visi visi eteriniai aliejai

drinks_cheers.gif del sviestmedzio,
bet prie eteriniu doh.gif jauciu palergoniju ir palmarosu tai nekartosiu doh.gif ir dar sitas hidrolatas slykstesnio nesu turejus doh.gif
Atsakyti
biggrin.gif Neužsipuolu Biok atstovo, man tik tokios paralelės išryškėjo (vienos įmonės atstovų tai ir mintys panašios, nenuostabu). Faina laida, du kart peržiūrėjau, nes per vidurį nutraukt teko, o tada nuo pusės "nepasileido". Man labai gražūs visi kuriantys, veikiantys žmonės thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Pati vakar suklydau - abrikosų aliejus nedirgina. Bet taip sakant, irgi negali būt šimtu procentų tikras, nes kiek žmonių, kiek odų, tiek skirtingų reakcijų. Auginau alergiškus vaikus, pati kai kam alergiška, tai perskaičiau krūvas info apie tai, liko įprotis visus straipsnius skaityt kur žodis alergija paminėtas. Kam tik nebūna žmonės alergiški, iki absurdo atrodo, tik aišku ne tiems kurie tą bėdą turi - alergiški savo prakaitui,net savo kraujui, užjaučiu. Tai augalų pasaulį turėtume vertint labai atsargiai... Aromaterapinėje literatūroje apie tai mažokai kalbama. Nuo senų laikų gydymui buvo naudojami augalai, ne eteriniai.
Dirginantys ingredientai daug kur yra lentelėse, kur komedogeniškumas, pirmas skaičiukas žymi kamšumą, antras odos dirginimo laipsnį, jau buvo nuorodų. Tik irgi kaip su rūgštimis, duomenys gali skirtis. Dar geri-blogi galima pasitikrint Paulos Begoun, The original beauty bibble, autorės puslapyje. Bet su ja daug kur sutinku tik iš dalies, kai kur - visai nesutinku. Ji už bekvapę kosmetiką, nes EA daugelis gali turėti dirginačių sudedamųjų. Bet teigiamai vertina parabenus, konservantus. Kaip apsauga nuo gedimo tai taip, bet odą dirginti ir alergijas sukelti jie gali, ir kaip antibiotikai nieko gero kad kartu su kenkėjais užmušinėja normalią odos mikroflorą. Bet ji verslininkė, kosmetikos gamintoja, ir tada nuomonę gali veikti interesai...
http://www.cosmetics...ctionary/A.aspx
http://www.cosmetics...-your-skin.aspx
Čia galima suvest dominančio ingrediento pavadinimą
http://www.cosmeticsinfo.org/
Apie sviestmedį - bala žino ko jis jautrina. Kartais būna, vieno gamintojo tinka, kito ne... Ir net dezodoruotas, rafinuotas, jei riebalo reikia, gali būt jautriam geriau negu pats gryniausias, nes galbūt bus pašalinti elementai, kurie netiko, nesvarbu kad jie vertingi, vitaminingi ir t.t.. Žodžiu, - nevienareikšmiška viskas, tikimybių teorija...
Apie aknę skaitydama užkliuvau už info, kad riebūs paakių kremai, sviestai į aknę linkusiai odai gali (nebūtinai taip bus) skatinti milium, baltų kietų poodinių kamštukų susidarymą aplink akis. Žinau, daug kas tepat grynu sviestmedžiu, nieko nesakau, kam tinka, puiku, bet kieno oda linkusi spuoguotis, tiesiog žinokit. 4u.gif
Kremai be kvapo man kaip maistas be prieskonių, badu nemirsi, bet jokio malonumo... EA, absoliutus naudoju ir naudosiu, ir net tuos nesaugius, bet - tik mažom dozėm. O šlamučių (tik naminis) hidrolatas mano vienas iš mėgstamiausių, labiausiai nemėgstu levandų kvapo. Bet sako jos mažina kraujospūdį, mano ir taip žemas, tai gal organizmas pats žino kas jam netinka biggrin.gif Naticido beveik nenaudoju vien dė jo migdolų kvapo, ir Sapote aliejus dėl jo nepatinka, o kitoms pats pačiausias
, nusipirkau kai paskaičiau kad labai skaniai kvepia lotuliukas.gif O kad kvepia migdolais neperskaičiau doh.gif Tai slyvų net nebandysiu, jau aišku kad man nepatiks...
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 11 18, 10:11)
O šlamučių (tik naminis) hidrolatas mano vienas iš mėgstamiausių, labiausiai nemėgstu levandų kvapo. Bet sako jos mažina kraujospūdį, mano ir taip žemas, tai gal organizmas pats žino kas jam netinka biggrin.gif Naticido beveik nenaudoju vien dė jo migdolų kvapo, ir Sapote aliejus dėl jo nepatinka, o kitoms pats pačiausias
, nusipirkau kai paskaičiau kad labai skaniai kvepia lotuliukas.gif  O kad kvepia migdolais neperskaičiau doh.gif Tai slyvų net nebandysiu, jau aišku kad man nepatiks...

Naminis šlamučių hidrolatas- tai turbūt smėlinio šlamučio ( kur auga Lietuvoj), tai čia kita rūšis ir kvapas visiškai kitoks. Aš pati irgi jį gaminau ir labai mėgstu. O kai draugė davė pauostyti Helichrysum italicum (bando auginti Lietuvoj), tai kvapas visiškai kitoks, matyt ir poveikis kitas, nesistebiu, kda hidrolato kvapas nepatiko.

Levandų mano pačios gaminto hidrolato kvapas visai nepanašus į levandų žiedų ar lapų, panašesnis į kraujažolę, tik švelnesnis.
Slyvų aliejaus kvapo mano kremuose nesijaučia (dedu tik 5%), net ir nededant EA ar absoliutų. Aštraus migdolų kvapo ir aš nemėgstu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 18 lapkričio 2011 - 09:27
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2011 11 17, 22:39)
geriausiai padeda šampūnas arba kondicionierius su  Emulsifier Conditioner (iš AZ)

Papildyta:

Aciu labai, reiks imti, kaip tik planuoju uzsakyma daryt.
Atsakyti
Mergaitės, kaip manot, ar verta įsigyti atarų iš šiandieninės kiaulėstaupyklės akcijų? g.gif Gal kas bandėt juos, ar geri? Neramina, kad kiekis 5 ml už tokią kainą, kai KN už 1 ml daugiau ima smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo asssandra: 18 lapkričio 2011 - 10:25
Žinau kad ten šlamutis kitoks, bet vis vien šlamutis, turiu Helichrysum italicum EA iš AZ ir KN, naudoju, kvepia ne taip pat, kaip smėlyninio hidrolatas, bet panašiai. Levandų irgi daug rūšių yra, KN man parodė sevilines levandas kurios kvepia su labdano nata, tos net man visai patinka. Kitaip kvepia, bet levanda juntama, tik švelniau, tarsi mišinyje.
Kitamet turėsiu truputį levandų, reikės pabandyt prasivirt, naminės ir kvepės švelniau.
Na, slyvos kreme turbūt ir man nesijaus, reiks pažiūrėt ar reikia, ar kol kas išsiversiu su turimom atsargom 4u.gif
Atarus apsimoka, o apie kokybę lekiu pas gamintoją pasiskaityt kas iš kur. Nepabandęs nežinosi, nieko negaliu pasakyt kai neturėjau. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 18 lapkričio 2011 - 10:42
Alioniuk, puikiai laiudoje pristatei kremo gamybą. Šaunuolė thumbup.gif
Atsakyti
Paziurejau ir as ta laida.. Taip ir jauciau, kad Alioniukas dalyvaus laidoje cool.gif Beje, drasi esi biggrin.gif as tai atsisakiau dalyvauti, nes neturiu tiek drasos per tv vaidentis biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Palomina: 18 lapkričio 2011 - 12:39
Sveikos,

nors temutę tik skaitinėju, ir dar visai neilgai, tačiau vakar laidoje taip ir pagalvojau, kad dalyvauja Alioniukas smile.gif
šauniai pasirodei.. thumbup.gif
Atsakyti