Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios

merginos sakykit, nuo ko gali perštėti veidą pasitepus tokiu kremu, receptukas paimtas is vienos jusu, dabar nepasakysiu kurios:
lazdynų riešutų aliejus 3ml
sviestmedžio aliejus 1ml
abrikoso kauliukų alieju 1ml
OLIVEM 1000 1g
ramunėlių hidrolatas 10ml
distiliuotas vanduo 3,5ml
glicerinas 0,5ml
vitaminas E 2lašai
keramidų kompleksas 3lašai
pankolių eterinis aliejus 4lašai
ekokonservantas 4lašai
Atsakyti
Alioniuk, šaunuolė!!!! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(SaDa @ 2011 11 17, 20:26)
Ar niekam nesielektrina plaukai? Kas jum padeda nuo elektrinimosi?

geriausiai padeda šampūnas arba kondicionierius su Emulsifier Conditioner (iš AZ)

Papildyta:
QUOTE(ailima @ 2011 11 17, 21:15)
merginos sakykit, nuo ko gali perštėti veidą pasitepus tokiu kremu, receptukas paimtas is vienos jusu, dabar nepasakysiu kurios:
sviestmedžio aliejus 1ml
OLIVEM 1000 1g
glicerinas 0,5ml
vitaminas E 2lašai
ekokonservantas 4lašai

Ar pirmą kartą naudojot visus ingredientus? Gal ką naują vieną įdėjot?
Esu skaičiusi (gal net šiame forume ankstesnėse temose), kad perštėjo veidą nuo abrikosų kauliukų aliejaus, bet greit praeidavo. Gal dar pankolių EA gali taip veikti, nes jo naudojimui daug apribojimų nurodyta
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2011 11 17, 21:39)

Ar pirmą kartą naudojot visus ingredientus? Gal ką naują vieną įdėjot?
Esu skaičiusi (gal net šiame forume ankstesnėse temose), kad perštėjo veidą nuo abrikosų kauliukų aliejaus, bet greit praeidavo. Gal dar pankolių EA gali taip veikti, nes jo naudojimui daug apribojimų nurodyta

aš kadangi pradedančioji kremų gamintoja, tai pvz. abrikosų kauliukų al.pirmą kartą naudojau, tiesa..viską dariau pagal receptą tik pankolių EA neturėjau, tai įdėjau ramunėlių, tai gal nuo jų g.gif
Atsakyti
QUOTE(ailima @ 2011 11 17, 21:48)
aš kadangi pradedančioji kremų gamintoja, tai pvz. abrikosų kauliukų al.pirmą kartą naudojau, tiesa..viską dariau pagal receptą tik pankolių EA neturėjau, tai įdėjau ramunėlių, tai gal nuo jų  g.gif

Ramunėlių EA priskiriamas prie mažiausiai erzinančių ir alergizuojančių, galima naudoti ir mažiems vaikams, nors šiais laikais kai kam alegija ir nuo jo...
Atsakyti
QUOTE(ailima @ 2011 11 17, 20:15)
sviestmedžio aliejus 1ml
OLIVEM 1000 1g
glicerinas 0,5ml
vitaminas E 2lašai
ekokonservantas 4lašai

pabandykit kur ant nedidelio odos plotelio isbandyt aliejus, paskui hidrolata. Jei ne jie, tuomet gali but priedai, tas pats ea gal jum netiko, nors ji galima neskiesta tept (vienas is keliu leidziamu tept gryna). Taip pat gal priedai ar ekokonservantas netiko?
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2011 11 17, 17:15)
net baltai uzpavydejau blush2.gif mano zuikiai pradejo prastai pietu miegoti  doh.gif tai tik speju viena kremuka susiruosti/ pasidaryti ir jau atsikele doh.gif o su jais darbas jau nekas lotuliukas.gif

as vis norejau jusu paprasyti gal recepta kieto sampuno bruksteletum  blush2.gif riebesniems plaukams blush2.gif

bet tau lieka naktis bigsmile.gif

riebių plaukų kietą ir Flos buvo įmetus kažkurioj temoj (dar iki jo nesukonspektavau). O aš sau kažką ne taip sudėjau, kad reikia plaukus plaut kas antrą dieną... Tikriausiai alyvuogių aliejus, kuriame mirko dilgėlės, tokį riebumą duoda?... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cosette @ 2011 11 17, 23:48)
bet tau lieka naktis  bigsmile.gif

riebių plaukų kietą ir Flos buvo įmetus kažkurioj temoj (dar iki jo nesukonspektavau). O aš sau kažką ne taip sudėjau, kad reikia plaukus plaut kas antrą dieną... Tikriausiai alyvuogių aliejus, kuriame mirko dilgėlės, tokį riebumą duoda?... g.gif

Čia santrauka kieto šampūno ( tikriausiai Flos, nes iš nuotraukos):

Coco sulfat 56g
Aliejai ( sapote, kokosų, avikadų, ricinos) 17 ml
Vanduo 9 ml
skystas šilkas 48 lašų
Vit. B5 50 lašų
Hidro kompleksas 10lašų
Hidrolizuoti kveičių baltymai 2 AN šaukšt. su kaupu ( aš dejau 4 ml)
Ylang-ylag EA 28 ll
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 17 lapkričio 2011 - 22:59
Ramunėlės nerekomenduojamos kuperozinei odai, alergiškiems astrinių šeimos augalams. Šiaip visur kartojama kad jos ramina odą, dažniausiai taip ir yra, bet - gali alergizuot, gali dirginti odą, netinka kartu su kai kuriais vaistais, jei padidėjęs kraujospūdis. Gal buvo per daug jų hidrolato ir EA. Gal esat alergiška riešutams? Ar buvot naudojus šitą emulsiklį? Iš šito recepto dirginantys, dvejetuku įvertinti abrikosų aliejus, vit. E, emulsiklį irgi kažkur buvau radus kad 2, ramunėlės. Vienai viskas bus gerai, kitai gali kažkas netikt... Bandykit prasitestuot kaip Ievulytė patarė, ypač ką naudojot pirmą kartą. 4u.gif

Alioniuk, šaunuolė. thumbup.gif Dar neseniai laidą su Kvapų namų atstove ir Biok klausiau (KN temoj nuoroda yra).
Mane tai nervina kai tie gamintojai ima postringauti, kad va galima kosmetikai konservuoti naudot gerus, nekenksmingus, maistui net naudojamus konservantus. Tarsi nuo to, kad leidžiami maistui, jie tampa savaime nebekenksmingi ir nebepavojingi. E621 irgi maistui leidžiamas... 4u.gif

Šampūną visada galima lengvai perdaryti, įdėkit į dubenėlį, užpilkit truputį skysčio, vos pašildyt galima, gerai viską permaišyti, ir kad mažiau riebintų man patiko kai molio kokio nors pridedu, apie 3g. į 50g coco sulfato. Jei labai riebu, ir 5 nieko blogo nepadarys... Man buvo per sausas kažkada, tai dauginau aliejų ir BTMS pridėjau, o galima atvirkščiai jei reikia 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 17 lapkričio 2011 - 23:13
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2011 11 17, 18:58)
Ačiū už nuorodą. Man veikia gerai, pasikeičiau % emulsiklių, nes ten nustatyta 2%, ir dar gerokai medžiagų trūksta, bet leidžia papildyti.
Aš siunčiausi tą didesnį failą

man vis tiek meta klaidą, kai vedu du emulsiklius ir spaudžiu, kad skaičiuotų HLB (taip pat atsisiunčiau didelį failą). Rašo syntax error in UPDATE statement doh.gif nesuprantu kame reikalas...
Atsakyti
QUOTE(Cosette @ 2011 11 18, 00:10)
man vis tiek meta klaidą, kai vedu du emulsiklius ir spaudžiu, kad skaičiuotų HLB (taip pat atsisiunčiau didelį failą). Rašo syntax error in UPDATE statement doh.gif nesuprantu kame reikalas...

Dar kartą pabandžiau, viską leidžia:
1.kai darai naują receptą, atsidaro langas iš 3 dalių Phase A, B ir kiti ingredientai
2.Suvedi aliejus, tada pažymi "Add emulsifier", iššoka langelis iš dviejų dalių : em A ir em B; abiejuose parenku emulsiklį , ir nuspaudžiu "add to phase"

Atsakyti
ačiū atsakiusioms 4u.gif , pasinaudojau Ievulytės patarimu ir pratestavau visus ingridientus, ir man du dalykėliai perštėjimą davė, ramunėlių EA ir sviestmedžio aliejus, o aš jį naudojau ne kietoje formoje, o parsisiųstą iš USA, kažkokį išgirtąjį aromatizuotą, tai matyt jis čia daugiausia ir kaltas verysad.gif na nieko, ką jau padarysi, pasimokiau, kad nedaryti tokių nukrypimų, kur nukrypau, ten ir nesamonė blush2.gif ant veido netepsiu, o rankoms bus gerai
Atsakyti