Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios

sveikos mergaites,

seniai buvau uzsukus, bet va reikia man ziemai gamintis krema nuo sildymo ir nuo salto oro sausejanciai ir raustanciai odai. Gal kas turit gera receptuka?

Darausi plauku balzama pries plovima, tai fainas, bet galvoju va draugei reikia nuo plauku elektrinimosi gal reikia kokios priemones po plovimo g.gif

dar va klausimukas, labai noriu isbandyti plytele veidui, bet nerandu kur uzsakyti emulsini kviečių glikozidų vaška. Gal nuoroda galit imesti.

Aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SaDa: 16 lapkričio 2011 - 19:50
4u.gif Jei neklystu, tai mergaitės kviečių vašku vadina AZ vašką Nr. 2 (INCI:cetearyl wheat straw glycosides(and) cetearyl alkohol), būna aromanatural dar tokio, pagal inci rasi. Aš irgi iiiilgai nesupratau, kas ten per kviečių vaškas, o pasirodo seniai turiu doh.gif
Man labai žiemai pasigamintas kremukas su Olivem1000 patinka, mėgstu neriebius, susigeria greit, bet apsaugos ir drėgmės visai dienai pakanka, mano jautriai su kapiliarais odai gerai tinka, galiu surašyt receptą:
Olivem1000 5,2proc., cetyl alkohol 1,2proc. Aliejinė dalis: lecitinas 0,5 proc., fitosteroliai
2proc., skvalanas 3proc., kiti aliejai 25proc.(dėjau 12 kamelijų, 10erškėtrožių, 3makadamijų). Vandeninė dalis 56,8 proc. Priedai: vit.C iš AZ 0,3proc., kofeinas 0,3proc., aosanas 0,4proc., edelveisų ekstraktas 1,5proc., drėkinantis kompleksas 2proc. Likęs 0,8 proc. - konservantas ir eteriniai. Naudojau Cosgard, EA mišinys - panaudojau baigtą buteliuką nuo AZ čampakų absoliuto, juk dar lieja gėrio ant sienelių, tai ten sulašinau 6 lašus KN Nerolio eliksyro, 2lašus lotoso absoliuto, 3 lašus Davana (artemisia pallens), 8 lašus rožių absoliuto, 4 lašus santalo, 4 lašus KN gardenijų-vetiverijų ataro. Kvapas man labai patinka ( čia ne 50ml. dariau, neišsigąskit kiekio, dalinuos gaminiais, tai maišiau 160ml...)
Šitą dienai naudoju, nakčiai kitą pasidariau, bet jau tingiu rašyt, tas man dienai per daug riebus, nors taip pat gerai susigeria. Visai kitokia sudėtis, na kad odelė įvairovės gautų blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 11 16, 20:46)
... EA mišinys - panaudojau baigtą buteliuką nuo AZ čampakų absoliuto, juk dar lieja gėrio ant sienelių, tai ten sulašinau 6 lašus KN Nerolio eliksyro, 2lašus lotoso absoliuto, 3 lašus Davana (artemisia pallens), 8 lašus rožių absoliuto, 4 lašus santalo, 4 lašus KN gardenijų-vetiverijų ataro. Kvapas man labai patinka ( čia ne 50ml. dariau, neišsigąskit kiekio, dalinuos gaminiais, tai maišiau 160ml...)

eina sau prabangus kvapas bigsmile.gif as campaku hidrolata isimylejau, tai mastau apie absoliuta. Gal bandetet hidrolata? Panasus kvapas su absoliutu?
Atsakyti
Nea, hidrolato nebandžiau. Daug savų turiu, tai mažai jų perku, tik ko nepasigaminau ir noriu - rožių, hamamelio, smilkalinį Encens.
O čampakų absoliutui šią savaitę nuolaida, tai sakiau būtinai reikės užsakymą daryt, dar kai kas baigės, kažko užsireikė. Va tie kvapų mišiniai mažiau vilioja, nebent muilams, pigiau gautųsi negu eteriniai, o kremams man va taip makliavot patinka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 11 16, 22:46)
4u.gif  Jei neklystu, tai mergaitės kviečių vašku vadina AZ vašką Nr. 2 (INCI:cetearyl wheat straw glycosides(and) cetearyl alkohol), būna aromanatural dar tokio, pagal inci rasi. Aš irgi iiiilgai nesupratau, kas ten per kviečių vaškas, o pasirodo seniai turiu doh.gif
Man labai žiemai pasigamintas kremukas su Olivem1000 patinka, mėgstu neriebius, susigeria greit, bet apsaugos ir drėgmės visai dienai pakanka, mano jautriai su kapiliarais odai gerai tinka, galiu surašyt receptą:
Olivem1000 5,2proc., cetyl alkohol 1,2proc. Aliejinė dalis: lecitinas 0,5 proc., fitosteroliai
2proc., skvalanas 3proc., kiti aliejai 25proc.(dėjau 12 kamelijų, 10erškėtrožių, 3makadamijų). Vandeninė dalis 56,8 proc. Priedai: vit.C iš AZ 0,3proc., kofeinas 0,3proc., aosanas 0,4proc., edelveisų ekstraktas 1,5proc., drėkinantis kompleksas 2proc. Likęs 0,8 proc. - konservantas ir eteriniai. Naudojau Cosgard, EA mišinys - panaudojau baigtą buteliuką nuo AZ čampakų absoliuto, juk dar lieja gėrio ant sienelių, tai ten sulašinau 6 lašus KN Nerolio eliksyro, 2lašus lotoso absoliuto, 3 lašus Davana (artemisia pallens), 8 lašus rožių absoliuto, 4 lašus santalo, 4 lašus KN gardenijų-vetiverijų ataro. Kvapas man labai patinka ( čia ne 50ml. dariau, neišsigąskit kiekio, dalinuos gaminiais, tai maišiau 160ml...)
Šitą dienai naudoju, nakčiai kitą pasidariau, bet jau tingiu rašyt, tas man dienai per daug riebus, nors taip pat gerai susigeria. Visai kitokia sudėtis, na kad odelė įvairovės gautų blush2.gif  4u.gif

Aciu, kaip tik turiu AZ emulsiklio 2 thumbup.gif

O kremukas prabangus, daug priedu neturiu kuriuos surasei, reiks koki paprastesni kurtis. Bet labai aciu kad pasidalinai.
Atsakyti
biggrin.gif Na, kartais man tikrai nesmagu rašyt kiek ko pridėjau, bet taip jau yra, daugelio jūsų turtas - jaunystė, o mano turtas mano metai lotuliukas.gif Todėl negaliu sau leist daug ko, ką jūs leidžiat, negaliu nusausint odos, nes man pasekmės bus šarpėjaus snukutis biggrin.gif
Apie skirtingai nurodomus riebiųjų rūgščių kiekius kalbėjot - tai čia nematau nieko keisto, net jei skiriasi labai smarkiai. AZ turi savo laboratoriją, nuolatinius tiekėjus, tiria kiekvieną partiją ir skirias šiek tiek, nežymiai. Bet kitur tikrai gali būt slyvos iš kito žemyno, kitos veislės, ir labiau skirtis. Gali būt žmogiška klaida - skaičiukai supainioti, visko gali būt... Spaudžiamas iš kauliukų, o juk panašus produktas - migdolai - būna kelių rūšių. Kažkaip seniai galvoju, kad ir HLB vertės yra tokios gana sutartinės, apibendrintos, ir aliejų saponifikacijos indeksai taip pat... Kaip mineralinis vanduo - milijonai rūšių ir sudėčių. Daugiausia pas mane AZ aliejų, tai jų duomenimis ir naudojuos, bus tokiu atveju tiksliausi. Muilui pirkau Maksimoj alyvuogių aliejaus, tai to paties gamintojo buvo trys skirtingi, pirkau kur rūgščių daugiausia, tai tik to skaičius turiu, bet buvo skirtumai maždaug tokie vieno parametro: 9 vienos rūšies, 17 kitos, 29 trečios... 4u.gif
Atsakyti
Truputį įsiterpsiu į jūsų pokalbius.. Pirmą kartą bandžiau gamintis lūpų balzamą, dėjau tokias dalis:
4 g bičių vaško;
3 g šokoladinio kakavos sviesto;
3 g kokoso aliejaus;
3 g. taukmedžio aliejaus;
2 lašai vitamino E

Viskas kaip ir gerai susitingo, tik kad nei aš, nei MB nejaučiam to šokoladinio skonio. Tiesa, taukmedį pakeičiau simondsijų aliejumi, bet nemanau, kad tik dėl to. Gal reikia dėti daugiau kakavos sviesto, ar pabandyti įmaišyti tikro šokolado? Jei taip, ar keičiasi kitos proporcijos?

Ačiū..!
Atsakyti
Sveikos,

o aš kokį gerą dalykėlį atradau clap.gif
(tik nelabai pačiai pavyksta su ta programa susidraugaut, errorus meta doh.gif )

Recipe creator. Parsisiunti į savo kompą, susiinstaliuoji, ir visus HLB ir priedus skaičiuoja, gali atsispausdint savo receptą. Jei kurių medžiagų nėra - galima pačiam įvest. Žodžiu, labai smagi programėlė, tik man kažko nepavyko "test recipe" padaryti... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cosette: 16 lapkričio 2011 - 23:07
QUOTE(MUMMY112 @ 2011 11 15, 17:08)
Sveikos 4u.gif
Ar yra kam taip buvę, kad emuslinis vaškas iš AN  pavestų? Kol karštas kremas - viskas  susijungę, maišant staiga atsiskiria. Ir ne vanduo, o kažkuris aliejus unsure.gif Ne pirmą kartą jau darau pagal tą patį receptą, tik šį kartą sviestmedžio dėjau.
50ml. indelis. 60proc. aliejų ( sviestmedis, agurklės, erškėčiai) 40proc. ramunėlių hidrolato, 5g.  emulsinio. Net nespėjau koncervanto sulašinti g.gif

Dėkui už atsakymus 4u.gif į ši klausimą. Aš pabijojau vandens daugiau, nes vos atšąla orai, veidą nuo menkiausio vėjo ir drėgmės dėmėmis mėto. Norėjosi apsaugos, ir kad nešaltų oda. Dėl 2 vaškų - pabandyt reikės būtinai. Galvojau, kad tik vandens gali neišlaikyti vaškas, o pasirodo ir aliejų per daug... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cosette @ 2011 11 17, 00:07)
Sveikos,

o aš kokį gerą dalykėlį atradau  clap.gif 
(tik nelabai pačiai pavyksta su ta programa susidraugaut, errorus meta  doh.gif )

Recipe creator. Parsisiunti į savo kompą, susiinstaliuoji, ir visus HLB ir priedus skaičiuoja, gali atsispausdint savo receptą. Jei kurių medžiagų nėra - galima pačiam įvest. Žodžiu, labai smagi programėlė, tik man kažko nepavyko "test recipe" padaryti...  g.gif

vis tik kažko blogai veikia... verysad.gif jei parašai vieną emulsiklį, tai dar kažką skaičiuoja, o jei du - error...
Atsakyti
Vaje, Cosette, gaila, jau apsidžiaugiau... Taip reikėjo kad nors procentus paskaičiuotų automatiškai, o tai susigalvoji, pasidarai, susiskaičiuoji, pabaigoj sumąstai dar kažko maktelt - visi procentai kaip tarakonai išsibėgioja doh.gif
Piktuke, lūpoms su šokoladais nedariau, bet kūnui - taip, reikia dėt papildomai kvapiklio jei norit kad šokoladu kvepėtų, arba sviestas turi būt super kvapnus ir kokybiškas. Neturiu tokio... Lūpas riebiu kremuku pasitepu kai norisi, kažkaip nemėgstu balzamų, vazelinų ir t.t. lūpoms.
Pasirodysiu paskutinius darbelius - mažai kas bepasigiria... Nepasikuklinsiu biggrin.gif
Čia mano bandymai pasidaryt "Cleansing cream". Pirmo patinka tekstūra, bet ne veikimas, geras kremas rankoms, o ne valymui. Antro patinka poveikis, labai maloniai nuvalo, sudrėkina - bet norėčiau tirštesnio. Bandžiau daugint emulsiklių truputį, nepadeda, tirštėja kai pridėjau papildomai aliejų, bet jų procento nenoriu labai iškelt, ir ksantanu tirštint nenoriu... Dar darysiu iš naujo.
user posted image
O čia (nuo kairės pusės) pirmas - dieninis, rašiau receptą. toliau kur naudoju nakčiai, tada apsauginis riebus veidui, tada su šaldytom agurkų sultim ir bičių vašku MB(plastikinam indelyje), ir mano "naminio emulsiklio" pajėgumai - vien alyvuogių fitolio pagalba suemulsintas, su trupučiu abrikosų aliejaus kremukas. O blynai apačioj - emulsiklių bandiniai, tik pirmą banžiau, kitų nespėjau, kremus viriau...
user posted image
Atsakyti
mergytes, gal kas parinktu A-Z uzsakyma Vilniuj? prisijungciau su mazdaug 20EUR 4u.gif
Atsakyti