Kaip įdomiai apie Timolį. Liuks kad papasakojat kas kaip gaunasi. Kava turi savybę sugert kvapus, tai matyt pasičiupo... Aš baigiau savo kremų konservavimo eksperimentą, nusibodo laikyt, kas nesugedo, taip ir nesugedo, tik apdžiūvo. Tai va, Cosgard, Naticidas, GSE, ir Rozmarinai - viskas atstovėjo spintelėj iki sudžiūvimo, nesurūgo ir neapipelijo. Pelijo kur kokie naminiai priedai buvo, na seniai aišku visoms kad priedai pagreitina gedimą... Bet net mažiau apdžiūvo ir taip pat sėkmingai nesugedo mėginukas be jokio konservanto. Dėjau po lašą kons. į 10 ml. Tai dabar, kai žinau savo "švaros indeksą", ir dar vasara baigėsi, tai ramia širdim dedu lašą arba dar mažiau į 10 ml. Gamintojai rekomenduoja daugiau, bet man nebūtina kad kremas pusę metų garantuotai stovėtų.
O šiaip, kenksmingumas labiausiai nuo kiekio priklauso. Nebijočiau ir aš patepti kelis kartus nedidelius plotelius kad ir vaikui, už hormoninius tepalus tikrai nebus blogiau. Vyrą tepu kremu su degutu - žinau kad irgi lazda su dviem galais, bet kai padeda, tai ką, naudojam.
Vakar dariau "Cleansing cream" veidui. Makiažą nuvalė, oda nusiplovė, bet norėčiau labiau ant odos tirpstančio kremo. Matyt šitas taps kremu rankoms-kūnui, ir bandysiu vėl kartot truputį kitaip... Neturiu kokio norėčiau emulsiklio. Oda liko švari, bet norėčiau kad labiau (nenaudojant BTMS) pašvelninta būtų, bandysiu dar šilku pagerinti, gal padės, ir Olivem1000 pakeist OliveDouceur...
Gaminiams W/O emulsijoms mačiau yra pora variantų makingcosmetics, su kuriais gali būt nedidelis procentas aliejų. Ką apie juos manot? Ir šiaip ten pažiūrėjau daug ko noriu...
PVZ šitas:
http://www.makingcos...leate-p143.htmlDar panašus Sorbitan stearate. Ir dar dariau kremą su Olive protection emulsikliu, bet kažkaip nesumąsčiau kad priedus reikia iškart sudėt, kažin kas ten man gavosi
Eisiu skandinti
Labai patiko kremuose Davana (Artemisia pallens, blyškusis kietis) kvapas, bet ne KN. KN toks labiau žemiškas, sunkesnis, o gavau iš sunrosearomatics - super, labai gerai su rožėm, santalu, švitrūnu, gaunasi toks saldus vasariškas kvapas. Kaip kokie braškiniai ledinukai. Ir vienas labai smagus, skaniai saldus, švarus, gaila mažai gavau... Atleiskit už reklamą, bet jei kam eteriniai įdomu, tai iš kelių pabandytų JAV pardavėjų šito patys geriausi ką gavau man atrodo. Tikrai dar iš jų pirksiu, patiko...
Na, gatavų kvapų AZ pamėtėjo.
O indeliai tie plastikiniai tūbelės man vieną kartą pasitaikė gal brokuota partija, supyliau kremą, o kai paspaudi - nušoka dangtelis. Bandžiau nuo kito pakeist, tas pats. Kitą kartą geri buvo. O naudojau neiškart nusipirkus, tai ir pretenzijų nebereiškiau, šaukštai po pietų...