Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios

QUOTE(Flos @ 2011 11 12, 15:59)
Gal kas bandėt tokius iš AZ? Būtų visai neblogai dovanoms smile.gif
user posted image

as bandziau, patiko smile.gif

kalbant apie jojobos rutuliukus, irgi kazkada masciau juos imt, bet ta ryskiai melyna spalva man schmoll.gif kazkaip nenaturaliai atrodo....
Atsakyti
Alionuk, turiu klausima: kaip suprast ar gavos ta griztamoji emulsija? Labai stengiaus padaryt, kad gautusi, tai va kaip patikrint ? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 11 12, 23:52)
Alionuk, turiu klausima: kaip suprast ar gavos ta griztamoji emulsija? Labai stengiaus padaryt, kad gautusi, tai va kaip patikrint ?  lotuliukas.gif

čia yra http://naturaltouch....arjera/1-1-0-71 Alioniuko komentaruose.

o aš dar pati nesupratau kokį kremą noriu daryt ir ko man reikia doh.gif Galų gale pasidariau su olivem, kol susiprasiu ką nors smile.gif Beje, išbandžiau savo kietą šampūną, į kurį pridėjau daug džiovintų ir macerate mirkusių dilgėlių, šiaip visokių priedų, bet man su juo plaukus reikia plauti kas antrą dieną, nes jau būna baisūs (riebaluoti). Gal per daug aliejų dėjau?... g.gif

kur dedate iš maceratų išimtas gėrybes (dilgėles, ramunėles)? Taip pat liko ir šaltalankių išspaudų nuo sulčių spaudimo. (beje, man tos maceruojamos medžagos kaip išbrinksta, tai sunku iškrapštyt iš buteliuko... doh.gif ).

Kaip naudojat varnalėšas? Džiovinu dabar, po to galvoju irgi maceruot, o gal iš dalies daryt nuovirą, ar sausų miltelių į kietą šampūną pilt? g.gif

Gal galit pasidalint daugiau prausiklių-šveitiklių receptų?

Kas dėl kalėdinių dovanų, tai planuoju daryti kietus daiktus, kuriems nereiktų taros rolleyes.gif ("masažines plyteles", kažką tokio, gal vonios burbulus ir pan g.gif )
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 11 12, 20:52)
Alionuk, turiu klausima: kaip suprast ar gavos ta griztamoji emulsija? Labai stengiaus padaryt, kad gautusi, tai va kaip patikrint ?  lotuliukas.gif

Informacija rankiojau is ivairiu saltiniu. Yra keleta primityviu bandymu:
1. mesti siek tiek kremo i karsta vandeni, jei istirps - tiesiogine, jei ne - griztamoji.
2. jei indai sunkiau atsiplauna po kremo gamybos, tai griztamoji
3. siek tiek kremo patrinti i indelio krasta, jei gerai prilips, emulsija griztamoji
4. jei rankos pateptos kremu lengvai atsiplauna, tai tiesiogine. Griztamoji - atvirksciai
5. paleisti plona vandens srove ant pateptos vietos, jei vanduo renkasi laseliais ir nurieda, tai griztamoji emulsija
Istikruju, kai pirma karta pagaminau griztamaja emulsija (kuri praejo primityvius bandymus rolleyes.gif ) pamaciau, kad ji labai skyriasi nuo paprastos..Ja palietus, tarp pirstu jauciasi vanduo..nezinau kaip paaiskinti g.gif .
Su kokiu emulsikliu bandei griztamaja isgauti?
Kad gautusi pilnaverte gr.emulsija reikia laikytis taisykliu:
* emulsiklio sudarancio gr. emulsija
* vienodos temperaturos abieju faziu
* butinai vandeni pilti i aliejaus faze, ir pilti ne iskarto visa, o po truput (!), kitaip gali gautis kremas tiesiogine emulsijos, ir nesvarbu, kad emulsiklis bus W/O
* plakti su plaktuveliu ir labai ilgai, sauktelis netiks..
* visas aktyvias medziagas sudeti iki emulsijos susidarymo. Kai jau fazes susijunge nieko daugiau nelasinti, nebent aliejuje tirpias medziagas, bet geriau nereikia ..(as dejau tik pudra arrow root, kad riebuma sumazinti)
* kad gr. emulsija butu stabilesne, galima (bet ne butina) naudoti fizini tirpala (naudojau vandeni injekcijom is vaistines). Jame yra drusku, o elektrolitai mazina traukos jega tarp laseliu, ir mazina vandens uzsalimo temperatura, kas ziema yra gerai."Natrio ir chloro jonai yra būtini žmogaus organizmo veiklai. Izotoninis natrio chlorido tirpalas yra skystis, kuris pagal osmosinį slėgį ir natrio jonų koncentraciją yra panašus į kraujo plazmą. Jis vartojamas kai kuriems švirkščiamiems vaistams tirpinti. Be to, didesnis šio tirpalo kiekis tinka organizmo natrio ir chloro jonams bei dehidracijos atveju skysčiams papildyti."
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 11 13, 09:04)
Informacija rankiojau is ivairiu saltiniu. Yra keleta primityviu bandymu:

aciu labai, bandysiu tikrint, bet nusiplauna sunkiai, dar toks keistai blizgus gavosi, atrodo, lyg kokio zerucio buciau pridejus 4u.gif

cosette, aciu uz nuoroda 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Ką naudojate plaukų galiukams? Gal kas pasidalinsite receptuku ax.gif
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 11 07, 02:16)
jeigu jus turite receptukus savo kremu, galite patikrinti pagal rugsciu santyki, tada gal pasidarys aiskiau  ko buvo perdaug ko permazai  rolleyes.gif
stai jau buvau ikelusi lentele (ji rusu/anglu kalba), ja reikia atsisiusti. Ten ne tik alieju chemine sudetis, bet ir skaiciuokle yra. Pacioje lenteles apacioje geltonai nuspalvintas uzrasas "polyunsut....." spauskite. Salia alieju parasykite kiek % arba ml dejote, ir jums virsuje (geltonuose langeliuose) parodys rugsciu santyki rolleyes.gif

Naudojuosi jūsų lentele, bet ar nepastebėjau ar tikrai nėra slyvų kauliukų aliejaus duomenų?
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2011 11 14, 07:34)
Naudojuosi jūsų lentele, bet ar nepastebėjau ar tikrai nėra slyvų kauliukų aliejaus duomenų?

Sia lentele ruose vieno forumo nare, tai gal ir pamirso apie slyvu kauliuku alieju rolleyes.gif

Prunus domestica:
Caprinic - (C10:0) - 4%
Lauric – (С12:0) - 48%
Myristic - (С14:0) - 16%
Palmitic - (C16:0) - 7,5%
Oleic - (С18:1) – 16%
Linolenic - (С18:3) - 1%
Vitaminas Е
Atsakyti
na kaip idomiai cia apie tas rugstis thumbup.gif einu skaiciuoti savo turimu alieju.

gal kuri mergaite dirbot su timoliu? pasidariau tirpala, 1 g timolio istirpinau 5 g 96% spirito, dedu 100 g kremo 3-4 lasiukus, viskas kuo puikiausiai laikosi ir nerugsta. bet timolio tirpala laikau tokiam buteliuke kaip nuo ea, kartu su kitais ea, virtuves spintelej - ir toj pacioj spintelej, tik lentyna zemiau, stovi mano kava, tai ta kava uzdarytam induky prasmirdo (prakvipo smile.gif ) timoliu, is pradziu galvojau kad vaidenasi bet akurat doh.gif kava reiks i kita spintele kelt, bet ar kitoms irgi timolis taip kvapus pritraukia? nes kreme tai kadangi nedaug beveik nesijaucia.

dar apie timoli - mano vaiku kojas biski pabere, gydytojas nustate (is akies) grybeline infekcija, prirase chemijos. pries duodant, dar pasibandziau kremuka - mazas saukstukas paprasto kremo su biciu vasku, 5 lasiukai timolio tirpalo, 3 lasiukai arbatmedzio ea, 3 lasiukai kamparo ea - ir ka, ryte visi paberimai buvo uzsitrauke, uzsidejes sasiukas, vadinasi veikia. gal ir nelabai gerai tas timolis maziems, bet kazin ar klotrimazolis geriau, jei vis tiek tik isoriskai veikia? siaip reiks sugirdyt kursa tibetisko pieno grybo, kad is vidaus prasivalytu.
Atsakyti
4u.gif Kaip įdomiai apie Timolį. Liuks kad papasakojat kas kaip gaunasi. Kava turi savybę sugert kvapus, tai matyt pasičiupo... Aš baigiau savo kremų konservavimo eksperimentą, nusibodo laikyt, kas nesugedo, taip ir nesugedo, tik apdžiūvo. Tai va, Cosgard, Naticidas, GSE, ir Rozmarinai - viskas atstovėjo spintelėj iki sudžiūvimo, nesurūgo ir neapipelijo. Pelijo kur kokie naminiai priedai buvo, na seniai aišku visoms kad priedai pagreitina gedimą... Bet net mažiau apdžiūvo ir taip pat sėkmingai nesugedo mėginukas be jokio konservanto. Dėjau po lašą kons. į 10 ml. Tai dabar, kai žinau savo "švaros indeksą", ir dar vasara baigėsi, tai ramia širdim dedu lašą arba dar mažiau į 10 ml. Gamintojai rekomenduoja daugiau, bet man nebūtina kad kremas pusę metų garantuotai stovėtų.
O šiaip, kenksmingumas labiausiai nuo kiekio priklauso. Nebijočiau ir aš patepti kelis kartus nedidelius plotelius kad ir vaikui, už hormoninius tepalus tikrai nebus blogiau. Vyrą tepu kremu su degutu - žinau kad irgi lazda su dviem galais, bet kai padeda, tai ką, naudojam.
Vakar dariau "Cleansing cream" veidui. Makiažą nuvalė, oda nusiplovė, bet norėčiau labiau ant odos tirpstančio kremo. Matyt šitas taps kremu rankoms-kūnui, ir bandysiu vėl kartot truputį kitaip... Neturiu kokio norėčiau emulsiklio. Oda liko švari, bet norėčiau kad labiau (nenaudojant BTMS) pašvelninta būtų, bandysiu dar šilku pagerinti, gal padės, ir Olivem1000 pakeist OliveDouceur...
Gaminiams W/O emulsijoms mačiau yra pora variantų makingcosmetics, su kuriais gali būt nedidelis procentas aliejų. Ką apie juos manot? Ir šiaip ten pažiūrėjau daug ko noriu...
PVZ šitas:
http://www.makingcos...leate-p143.html
Dar panašus Sorbitan stearate. Ir dar dariau kremą su Olive protection emulsikliu, bet kažkaip nesumąsčiau kad priedus reikia iškart sudėt, kažin kas ten man gavosi g.gif Eisiu skandinti lotuliukas.gif
Labai patiko kremuose Davana (Artemisia pallens, blyškusis kietis) kvapas, bet ne KN. KN toks labiau žemiškas, sunkesnis, o gavau iš sunrosearomatics - super, labai gerai su rožėm, santalu, švitrūnu, gaunasi toks saldus vasariškas kvapas. Kaip kokie braškiniai ledinukai. Ir vienas labai smagus, skaniai saldus, švarus, gaila mažai gavau... Atleiskit už reklamą, bet jei kam eteriniai įdomu, tai iš kelių pabandytų JAV pardavėjų šito patys geriausi ką gavau man atrodo. Tikrai dar iš jų pirksiu, patiko...
Na, gatavų kvapų AZ pamėtėjo.
O indeliai tie plastikiniai tūbelės man vieną kartą pasitaikė gal brokuota partija, supyliau kremą, o kai paspaudi - nušoka dangtelis. Bandžiau nuo kito pakeist, tas pats. Kitą kartą geri buvo. O naudojau neiškart nusipirkus, tai ir pretenzijų nebereiškiau, šaukštai po pietų... biggrin.gif
Atsakyti
Prunus domestica:
Caprinic - (C10:0) - 4%
Lauric – (С12:0) - 48%
Myristic - (С14:0) - 16%
Palmitic - (C16:0) - 7,5%
Oleic - (С18:1) – 16%
Linolenic - (С18:3) - 1%
Vitaminas Е
[/quote]

Labai ačiū.
Įdomu, kad AZ duoda visai kitokius duomenis:

Essential fatty acids polyunsaturated (PUFA or AGE) or Vitamin F: linoleic acid (omega-6) (20.50%)
Monounsaturated fatty acids (MUFA) oleic acid (omega-9) (71.70%)
Saturated fatty acids (SFA): palmitic acid (4.80%)
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2011 11 14, 17:17)
Labai ačiū.
Įdomu, kad AZ duoda visai kitokius duomenis:

Essential fatty acids polyunsaturated (PUFA or AGE) or Vitamin F: linoleic acid (omega-6) (20.50%)
Monounsaturated fatty acids (MUFA) oleic acid (omega-9) (71.70%)
Saturated fatty acids (SFA): palmitic acid (4.80%)

vienur duoti vieni duomenys, kitur kiti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alioniukas: 14 lapkričio 2011 - 22:13