Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios

4u.gif Su lamelariniu įsivaizduoju kad kremas gaunasi lyg tinklelis, gal ne visai tvarkingi sluoksniai, kaip iš juostelių, skliautinių nuausta ir keliais sluoksniais sudėta medžiaga. Na, aš taip suprantu.
O man lecitinas tik sausas kvapą duoda, man nepatinka, o sesuo ir dukra sakė - niekas čia nesmirda, buvau nugąsdinus net per daug... Kiekvieno uoslės jautrumas kitoks... O iš AZ kreme jokio pašalinio kvapo nuo jo nejaučiu. Tiesa, iš vaistinės kapsulėm nebandžiau, tai gal sausas kvepia irgi panašiai? Sauso privalumas toks, kad daug daug mažiau riebumas jaučiasi. Skysto dedu 0,5 proc,. ir man tada viskas gerai, o kai dėjau daugiau man irgi su juo kremai nepatiko. Taip kad neskubėkit nurašyt lecitino, pabandykit pamažinti, poveikis vis tiek yra, žiemai gerai 4u.gif
Atsakyti
O apie emulsiklių gamybą jūs čia įdomiai randat. Kai išbandysit, parašykit apie produktus, kuriuos gausit. Labai įdomu. : unsure.gif
Atsakyti
O-ho-hoho, merginos, jus cia ir moksla isvystet, kol manes nebuvo blink.gif Dabar ilgai skaitysiu ir bandysiu suvirskint visas jusu atrastas idomybes hihihi.gif

Kuri laika buvau uzsivertus kitais darbais, tai kosmetikos gamyba buvo likusi taip tik... Reikia kremo - uzsimaisei, paprase kremo - uzmaisei... Receptai tie patys... Jau pasiilgau eksperimentu ir naujoviu, to kazko, kutenancio pasirdzius, kai bandai ka nors naujo ar tos "lemputes", kuri uzsidega, kai tau pagaliau "daeina" kazkokia subtilybe tongue.gif

Kaip gyvenat? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 11 11, 08:20)
O iš AZ kreme jokio pašalinio kvapo nuo jo nejaučiu.

Turejau omeny kvapa, kuri duotu lecitinas kartu su vyno actu rolleyes.gif , gaminant gelini lecitina
Papildyta:
QUOTE(sauliuxxx @ 2011 11 11, 09:21)
O-ho-hoho, merginos, jus cia ir moksla isvystet, kol manes nebuvo  blink.gif Dabar ilgai skaitysiu ir bandysiu suvirskint visas jusu atrastas idomybes  hihihi.gif

Kuri laika buvau uzsivertus kitais darbais, tai kosmetikos gamyba buvo likusi taip tik... Reikia kremo - uzsimaisei, paprase kremo - uzmaisei... Receptai tie patys... Jau pasiilgau eksperimentu ir naujoviu, to kazko, kutenancio pasirdzius, kai bandai ka nors naujo ar tos "lemputes", kuri uzsidega, kai tau pagaliau "daeina" kazkokia subtilybe  tongue.gif

Kaip gyvenat?  ax.gif

sveika sugrizus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 11 11, 08:20)
4u.gif  Su lamelariniu įsivaizduoju kad kremas gaunasi lyg tinklelis, gal ne visai tvarkingi sluoksniai, kaip iš juostelių, skliautinių nuausta ir keliais sluoksniais sudėta medžiaga. Na, aš taip suprantu.

Sutinku 4u.gif ,taip, kaip tinklelis, tiesiog ne is laseliu , o is sluoksniu vanduo/lipidai/vanduo.
O informacijos apie lamelarine struktura lyg ir daug yra internete, bet visgi kazkaip nekonkretu iki galo unsure.gif . AZ raso kad OLIVEM1000 ja duoda, bet ar mums tikrai namie ja iseina pagaminti blink.gif unsure.gif ? Netgi graziai susijunges kremas su OLIVEM1000 gali buti paprastos tiesiogines emulsijos..jei ji pavyzdziu maisyti su sauksteliu, arba neilgai su mikseriu, arba neislaikyti 70laipsniu temperatura...tikriausiai aisku butu tik po mikroskopu rolleyes.gif . Zinoma cia jau gilus kapstymas, bet juk idomu... blush2.gif

Dabar bent koki krema gamindama, maisau kuo ilgiau, kad emulsija pasiskirstytu i kuo smulkesnes dalelytes...(IMHO)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alioniukas: 11 lapkričio 2011 - 12:40
QUOTE(omega @ 2011 11 10, 22:09)
nepamenu ar rasiau, bet beveik visi vaskai kurie turi skysta forma yra hidrinti riebalai... (pvz avokadu, jojobos,  migdlolu ir pan.) hidrinti riebalai yra panasiai kaip margarinas: itin aukstoje temperaturoje kaitini norisnt sutrumpinti riebiuju rugsciu grandines ir jas "grazia"i suguldyti. gal ir tinka kaip emulsiklis nesidomejau, bet hidrinti riebalai man is esmes nelabai prie dusios. sorry uz toki komentara

riebalu hidrinimo esme ne kaitinimas, o vandenilio jonu pridejimas, kad butu sunaikintos dvigrandes jungtys. Nes nesotus reibalai savo grandinej turi viena ar kelias dvigrandes jungtis, o sotus - tik viengrandes 4u.gif tad cia jau chemija...

QUOTE(alioniukas @ 2011 11 10, 22:22)
Kaip raso AZ, kad vien su Olivem galima gauti lameliarine (ar teisingiau lamelarine rolleyes.gif ) emulsija. Tiesiog skaiciau, kad apsauginiam kremui labiau tinka lameliarine, jei rinktis tarp jos ir tiesiogines emulsijos. Siek tiek vasko - cia jau kaip papildomai.
" Lamelarines emulsijos išskirtinė savybė yra ta, kad ji fiziologiškai gimininga su odos raginio sluoksnio lipidais. Emulsijos fosfolipidų molekulių plokštelinis (lamell tipo) išsidėstymas sutampa su odos raginio sluoksnio lipidų išsidėstymu"
Vienu zozdiu, tiesiogine emulsija - tai aliejaus laseliai apgaubti vandeniu. Lamelarineje nera laseliu, o yra vientisas lipidu sluoksnis, tarp kurio yra vanduo.
Papildyta:

naudinga informacija 4u.gif aciu 4u.gif
bet butent jojobos vaskas ne skystos formos, kiek maciau rolleyes.gif , ir isgautas presavimo metodu...o gal kazka ne taip supratau? blush2.gif

aciu 4u.gif jau issiaiskinau, radau , domejaus ir skaiciau apie tai, tik va idomu ar namu salygom imanoma isagaut tik su emulsiniais vaskais, aliejais ir vandeniu. g.gif

beje domejaus apie riebiasias rugstis, tai isiminiau, kad cia kazkuri minejot, jog oleinas riebiai odai reikalingas, o as radau priesingai - kad linoleno rr. Butent jos trukumas randamas kamedonu riebalu sandaroje, lyginant su naturaliu odos riebalu sandara. Ji nepakeiciama, o esant jos trukumui odoje isijungia mechanizmas, kuris stengiasi kompensuoti ta trukuma, tad gamina visai kitas riebiasias r. Del to poros ima kimstis, susidaro salygos vystytis P.acnes bakterijoms ir kyla spuogai.

Apie oleino ar kitu rr reiksme kazkaip nemaciau info, gal reiks isiknist giliau, bet va klausimas: tai darant krema gal verta ta linolo rr. uzakcentuot ir varijuojant jos kiekiu sprest ar riebiai ar sausai odai tas kremuks? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievulyte: 11 lapkričio 2011 - 15:36
[quote=alioniukas,2011 11 11, 10:13]
stai sitas receptas , labai labai megstu lecitina, bet tas jo riebumas kartais doh.gif , norisi du viename: ir geri is jo gauti ir riebuma sumazinti lotuliukas.gif . Daugiau lecitino neuzilgo gausiu, tai bandysiu pasigaminti... O su silikonu labai idomu bigsmile.gif , papasakokite, ir kaip ilgai su agaru laikosi? rolleyes.gif

Dėl gelinio leicitino: ten rašo, kad nepaparastą vyno actą reikia naudoti, o prieš tai pasigaminti alkoholinį vyno actą (jei teisingai lietuviškai išisireiškiu), o tam reikia nepasterizuoto vynuogių acto. Man atrodo, kad pas mus tik pasterizuotas parduotuvėse.
Bet vis tiek bandysiu užsiraugti, nes turiu šviežio vynyuogių vyno, gal tiks ir pasterizuotas actas?

Dėl silikono: dėjau konservanto ( buvo nurodyta recepte), laikiau šaldytuve; laikėsi 4 savaites , paskui baigėsi, tai nežinau, kiek išsilaikytų.
Daugiau negaminau, nes nesugalvojau, kur jį naudoti, nes nuo petražolių hidrolato toks specifinis kvapas. Daugiausia dėjau į nuplaunamą plaukų kondicionierių (parūgštintą, naudojamą po galvos plovimo šampūniniu muilu)
Atsakyti
QUOTE(Ievulyte @ 2011 11 11, 13:35)

beje domejaus apie riebiasias rugstis, tai isiminiau, kad cia kazkuri minejot, jog oleinas riebiai odai reikalingas, o as radau priesingai - kad linoleno rr. Butent jos trukumas randamas kamedonu riebalu sandaroje, lyginant su naturaliu odos riebalu sandara. Ji nepakeiciama, o esant jos trukumui odoje isijungia mechanizmas, kuris stengiasi kompensuoti ta trukuma, tad gamina visai kitas riebiasias r. Del to poros ima kimstis, susidaro salygos vystytis P.acnes bakterijoms ir kyla spuogai.

Apie oleino ar kitu rr reiksme kazkaip nemaciau info, gal reiks isiknist giliau, bet va klausimas: tai darant krema gal verta ta linolo rr. uzakcentuot ir varijuojant jos kiekiu sprest ar riebiai ar sausai odai tas kremuks? ax.gif

apie oleino rugsti riebiai odai kalbejau is tos puses, kad ji nepalieka pleveles, priklauso nedziustanciu alieju grupei, pranyksta giliau i oda. Zinoma linolio rugstis irgi reikalinga ir riebiai odai. Kai pvz. yra uzdegimas, spuogeliai ir panasiai. Bet jos reiktu nedidelio %. Kitaip riebi oda "nepakels", ir gali irgi uzsikimsti poros, beto linoleno rugstis greitai oksiduojasi. (Bent jau taip suprantu, gal daugiau su laiku suprasiu ir galvosiu kitaip, nezinau, atviras klausimas ax.gif )
Oleino rugsties daug turi ir alyvuogiu aliejus, bet daugeliui kemsa poras. Viskas labai individualu. Kombinaciju gali buti tiek - kiek musu yra rolleyes.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu siek tiek patirtimi 4u.gif Mano oda riebi ir gana problematiska. Ta va buten man labai tinka aliejai, kuriuose yra nemazai linoleno rr ax.gif pvz., meliono ax.gif Bet i emulsijas dedu tik apie 10-15 proc. alieju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Butybė @ 2011 11 11, 19:18)
Pasidalinsiu siek tiek patirtimi 4u.gif Mano oda riebi ir gana problematiska. Ta va buten man labai tinka aliejai, kuriuose yra nemazai linoleno rr  ax.gif  pvz., meliono ax.gif  Bet i emulsijas dedu tik apie 10-15 proc. alieju 4u.gif

cia dar vienas irodymas, kad tinkamumas geriausias rodyklis rolleyes.gif . Viskas labai individualu, beto be pagrindiniu rugsciu yra dar ir palmitinu, stearino, kurie irgi itakoja aliejaus savybes. Tik meliono aliejuje ne linoleno rugsties,, o linolio rr yra daug 4u.gif (cia skirtingos rugstys) . Mano oda riebi, ir arbuzo aliejus su nemazu linolio kiekiu irgi tinka, taip pat lazdynu riesutu su daugiau oleino, agurkliu su linoleno rugstimis. Todel ir geriausiai analizuoti, stebeti savo oda, ir daryti isvadas apie alieju sudetis., tada derinti pagal save...Nes gali buti 100 ir 1 niuansu rolleyes.gif
Atsakyti
Darau uzsakyma, ir taukmedzio sviestui "out os stock" doh.gif O turiu uzsakyti siom dienom, man jo reikia labiausiais vaikui, kuriam atsiranda po maudyniu sausu demiu ant pilvo, paciai nelabai patinka, nes neisigeria ir limpa paakui, o ir kvapas.. Koks butu jo analogas? Panasiu savybiu ir gal malonesnes strukturos? Gal koks mangu sviestas? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalimar: 12 lapkričio 2011 - 10:00
Gal kas bandėte jojobos rutuliukus (AZ) šveitimui (veido, kūno)? Vienas prausiklis pirktinis labai patinka, planuose kažką pan pasidaryti veido prausimui smile.gif
Atsakyti