Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 11 04, 15:12)
Man taip nebuvo, esu naudojus sloga sirgdama. Informaciniame lapelyje rašo, kad gali sukelti pašalinį poveikį, o pavartojus reikia nuplauti rankas, įmetu kad nebereiktų ieškot
http://www.vaistai.l...epalas-30g.html
Gali būti kad kontaktinis dermatitas, netepkit rankom be pirštinių juo, o gal geriau kurį laiką nenaudot, nežinau. Tamanais, sviestmedžiu patepkit. Buvo čia ankstesnėse temose mamytė su stipriu dermatitu, nebepamenu kas jai labiausiai padėjo. Bet gali būti ir odos grybelis, ruduo, imunitetas silpsta, kimba visokios zarazos... Jei kelias dienas nuo dirgiklių saugant (ir indus kad ir ne fairiu plaunat maukitės pirštines) negerės, eikit pas gydytojus 4u.gif
Sūnui buvo kad kojų padukų oda luposi po antibiotikų stiprių kurso, taip organizmas sureagavo, kailį pakeitė... Išsilupo ir viskas, praėjo.

4u.gif
na, ranku tikrai nenusiplaudavau po jo g.gif bet anksciau esu tepusi ir nieko nebuvo
Atsakyti
Aš va nagrinėju Himalajos pirmo temos puslapio nuorodas (seniai ketinau, bet vis neprisiruošdavau), va ką apie mentolius radau, ilgainiui jautrumas gali didėti
http://www.cosmetics...r-irritant.aspx
Dar ten labai gera nuorodėlė su filmukais, žiūrėjau apie odos šveitimus, tai aš ir darau kaip ten sako pasirodo, šveičiu enziminiu pylingu retai (nes oda jautri), ir tai būna trečias valymo žingsnis... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 11 04, 08:32)
Nei lecitinas nei esteris neturetu duoti tokios reakcijos g.gif , gal koks hidrolatas, EA ar kiti priedai?
Nemanau, kad visiskai reiktu vengti alieju su polinesociosiomis rugstimis, jei naudosite tik su oleino irgi nelabai gerai. Sunku pasakyti tiksliai ka daryti? rolleyes.gif , pabandykite koki kursa molio kaukiu, kremuka laikinai su daugiau oleino rugstimi pvz. lazdynu riesutu, sezamu (sis aliejus aplamai labai subalansuotas), zinoma rinkites tuos kurie jums tinka. Migdolu, alyvuogiu al. yra gausu oleino rugsties, bet poras kemsa kaip turi buti  doh.gif . O koks jusu odos tipas?

Mano oda normali i sausuma, papleiskanoja kakta, poros kemsasi ant nosies. Na ir dabar tie gumbeliai atsirade.

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 11 04, 11:07)
Man panašiai jaučiasi lecitinas, bet aš manau kad čia nebūtinai netinka kiti produktai, o lecitinas sudaro ant odos plėvelę ir tada kiti priedai veikia stipriau, intensyviau, mažiau nugaruoja, intensyviau geriasi. Čia tik mano nuomonė. Gal priedų procentus vertėtų trupučiuką pamažinti g.gif

Gali buti, reikes pasidaryti su mazesniais procentais ir stebeti. 4u.gif
Atsakyti
Ar tinka veido valymui paprasčiausias hidrolatas ar reikia pasigaminti valiklį? Aš iki šiol hidrolatą naudojau, o akių makiažą aliejuku nuvalau.
Atsakyti
kad jau kalba eina apie veido šveitimą, tai ir aš parašysiu smile.gif

prisiminiau, kad moku valyt inkštirus iš odos smile.gif studijų metais ukrainietės išmokino, sakė, kad ten salonuose daro šitą procedūrą ir brangiai ima...

Taigi, imam nedaug medaus, pašildom ir labai plonu sluoksniu užsitepam ant nosies, smakro, kaktos (ten, kur turim inkštirų) ir su dviem pirštais (smilium ir didžiuoju pirštu) intensyviai tapšnojam. Taip tapšnoti reikia gana ilgokai, medus tada pasidaro toks pilkas, negražus, ištraukia visus inkštirus, geriau tai daryti nedažnai ir vakare smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cosette @ 2011 11 04, 21:43)
kad jau kalba eina apie veido šveitimą, tai ir aš parašysiu smile.gif

prisiminiau, kad moku valyt inkštirus iš odos smile.gif studijų metais ukrainietės išmokino, sakė, kad ten salonuose daro šitą procedūrą ir brangiai ima...

Taigi, imam nedaug medaus, pašildom ir labai plonu sluoksniu užsitepam ant nosies, smakro, kaktos (ten, kur turim inkštirų) ir su dviem pirštais (smilium ir didžiuoju pirštu) intensyviai tapšnojam. Taip tapšnoti reikia gana ilgokai, medus tada pasidaro toks pilkas, negražus, ištraukia visus inkštirus, geriau tai daryti nedažnai ir vakare smile.gif

apie sita esu skaicius, kad gerai bet tik toms, kuriu kapiliarai gerai 'paslepti', jei pavirsiniai netinka. panasiai ir celiulitas medumi tapsnojant (visu delnu) salinamas, bet irgi tinka tik jei nera kraujagysliu
Atsakyti
QUOTE(nikofija @ 2011 11 04, 22:37)
Ar tinka veido valymui paprasčiausias hidrolatas ar reikia pasigaminti valiklį? Aš iki šiol hidrolatą naudojau, o akių makiažą aliejuku nuvalau.

Jeigu ant veido yra pudros ar nesvarumu , tai geriau su valikliu viska nuvalyti ir likucius su toniku ( hidrolatu) .Kiti zmones megsta ryte prausti oda vandeniu atsigaivinimui , bet , jeigu oda labai jautri , tai geriau tada papurksti ant odos ryte hidrolato.
Atsakyti
laba diena, visoms,
esu iš pradedančių gaminti, kol kas daug skaitau. Jūs svarstote apie porų kimšimąsi ir aliejų tikimus, bet tik vienoje iš ankstesnių temų buvau radus vienos mergaitės pasvarstymus apie odos rūgštingumo balansą. Gal kartais natūralios priemonės neveikia taip kaip mes norėtume ne dėl aliejų, bet dėlto, kad netinkamas pH. Todėl norėčiau pasidalinti rasta informacija apie tai: normalios odos pH (rūgštingumas) yra 5,4 -5,8,t.y, silpnai rūgšti, reiškia ir kremą reikia naudoti panašaus rūgštingumo. riebios odos ph 7,2-7,3 (silpnai šarminė), todėl kremų ph turėtų būti apie 3, kad sureguliuotų odos balansą, nes šarminėje terpėje lengvai vystosi patogeninės bakterijos, sausos odos pH apie 6, irgi reikia kremo, kurio rūgštingumo reikšmė būtų artima normalios odos - apie 5,4.
Atsiprašau jei kalbu apie žinomus jums dalykus. ax.gif
Atsakyti
Kalbi apie labai svarbius dalykus, bet nuo aliejų pasirinkimo PH mažiausiai priklauso. Pirmiau nekėliau nuorodos, maniau pačios pasižiūrėsit, dabar jau dedu, nes kaip tik apie PH eina kalba. Mergytės, Himalajos pirmam puslapy sukeltos nuorodos gaminančioms kosmetiką aukso vertės, ten gerokai patikimesnė informacija negu mūsų pasiplepėjimai. Riebiai odai naudingas valymas su rūgštimis, bet labai abejoju ar reikia kad visos priemonės būtų 3 PH. PH 2 yra skrandžio rūgštingumas. Na, paveizėkit, suprasit, šitas toks bazinės informacijos rinkinys, kaip funkcionuoja oda, koks PH yra, kokios turi būt priemonės ir t.t. Gal paskui noras atsiras ir daugiau pasižiūrėt mirksiukas.gif
http://www.youtube.c.../24/74nhqKkwzfs
Atsakyti
QUOTE(BlueFire @ 2011 11 04, 23:11)
apie sita esu skaicius, kad gerai bet tik toms, kuriu kapiliarai gerai 'paslepti', jei pavirsiniai netinka. panasiai ir celiulitas medumi tapsnojant (visu delnu) salinamas, bet irgi tinka tik jei nera kraujagysliu

drinks_cheers.gif
Atsakyti
angliskas variantas apie kamedoninius ir ne kamedoninius aliejus:
http://www.zerozits....e/printable.htm
makadamiju siame sarase visai nera, bet daug kas ji rekomenduoja kaip nekamedonini butent del mazos molekulines mases (C16-1) riebiuju rugsciu.
pagal si sarasa poru nekemsa saulegrazu ir dygminu aliejai, beveik nekemsaricinos, simondsiju, skavalanas, mazai kemsa (2is 5)sezamu, nakvisu, avokadu, abrikosu, migdolu. kiti kemsa.

apie medu gerai priminet ... tik sita procedura skausiminga jei yra plauku toje vietoje, kur naudojama smile.gif. veidu nebandziau - labai jau stipri ir siek tiek skausminga (pradzioje) procedura, beje tradiciskai naudota pirtyse. bet siaip tai itin gero poveikio - visa organizma isvalo nuo toksinu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

sako inkstirams valyt labai gerai salicilo rugstis, reikia ziureti kas jos naturaliai turi ir tuos augalus vartoti (vingiorykste, asiuklis, mano ziniomis, ka greituoju prisiminiau)
Papildyta:
dar viena versija apie kamedoniskauma:
labiausiai kemsa oleino rugstis (alyvuogiu aliejus ir pan)
kiti:

Hydrogenated vegetable oil 2/3
Coconut oil2/3
Avocado oil 0/3
Castor oil0/3
Peanut oil0/3
Hybrid (kodel jis hybrid, kuo jis skiriasi nuo paprasto ir apskritai kas tai yra nesidomejau) safflower oil 1 /3
Peach kernel oil 2-3/3
Sweet almond oil 2/3
Grape seed oil2-3/3
Sunflower seed oil0/3
Atsakyti
Ačiū, kad dalinatės visos tokia info 4u.gif thumbup.gif
Bet dabar susibalamutinau... Aš, kaip ir Liurda, iš tų, kurios niekaip vis dar neatitaiko aliejų savo spuoguotai odai... Dabar permečiau savo turimus aliejus, kurie visi yra turintys gelbėti nuo aknės... Bet aknė kaip buvo, taip yra, ir net daugėja.... Beveik visuose juose yra oleino rūgšties daugiau negu kitų rūgščių....
Jei gerai supratau, darant kremus reiktų, kad tiek oleino rūgšties, tiek kitų rūgščių balansas išlaikytas būtų?
Atsakyti