Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios

QUOTE(Cosette @ 2011 11 03, 16:26)
Dar Alioniuko noriu paklaust: norėčiau pasidaryt tokį balzamą su obuolių actu, bet neturiu kondensuojančio emulsiklio (na, kaip ir cetyl alkohol ir dar kelių ingredientų) ar galima būtų jį pakeisti BTMS? Klausiu, nes nežinau ar BTMS draugauja su rūgštim?  g.gif 

As bandziau si balzama daryti su BTMS, vietoj visu emulsikliu dejau apie 2g BTMS. Viskas gerai isejo, labai fainas balzamas, antra karta dviguba kieki pasidariau. Aciu, Alioniuk, uz gera recepta drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 11 03, 14:24)

P.S. atsiprasau, merginos, jei perdaug cia apsunkinu tema... blush2.gif

neapsunkini, o kaip tik pakreipi naudinga linkme mirksiukas.gif

QUOTE(Cosette @ 2011 11 03, 16:26)

Šiandien darysiuosi kietą šampūną. Darau sausų dilgėlių maceratą sezamo aliejuje.  Įdomu, jei tas smulkintas dilgėles sudėčiau į šampūną - jos paskui išsišukuotų?

as dejau dilgeles i plauku balzama mirksiukas.gif tiksliau tai dilgeles uzpiltas karstu vandeniu ir palaikytas (kaip rekomendavo recepte), kadangi neturejau tokio filtro, kuris nukostu -tai ir sudejau viska blush2.gif biggrin.gif bijojau, kad zalia nelikciau lotuliukas.gif -bet geriausia issiplauna thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(bella272 @ 2011 11 03, 12:15)
Neapsunkinat tikrai mirksiukas.gif as dziaugiuosi kad yra tokiu merginų kurios dalinasi savo žiniom. Iki šiol aš stengiausi labiau derinti aliejus pagal ju savybes kas kokiai odai tinka. Įtariu kad kartais norint geriau ir persistengiu blush2.gif . Pvz mamai dariau kremuka brandziai odai tai rinkausi siuos aliejukus: ėrškėtrožių sėklų, nakvišų, argano, agurklių, o hidroliata damaskinių roziu, mamai patinka.  Priminkint prašau kodėl tepant natūraliu kremuku gali skruostukai jautrus buti? Draugei daviau pabandyti savo kremuka, viskas patiko, tik dėl skruostu pasiskundė  4u.gif

tai gal drauges oda misri? g.gif T- zona riebesne, skruostai sausi...
Atsakyti
Mane tai erzina BTMS'as, kai tik gaminu priemonę plaukams, visad nesigauna. jei kokį kremą veidui-puikiai gaunasi. Nelemta matyt plaukams jo efekto patirti, visad varškė gaunasi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Etama @ 2011 11 03, 19:29)
Mane tai erzina BTMS'as, kai tik gaminu priemonę plaukams, visad nesigauna. jei kokį kremą veidui-puikiai gaunasi. Nelemta matyt plaukams jo efekto patirti, visad varškė gaunasi biggrin.gif

eik tu? blink.gif as ji dedu i balzama/kauke plaukam -tai viskas ok thumbup.gif viena syki idejau i kuno krema -ai, neisjunge ten, tai to biski istirpinau lotuliukas.gif ir susijunge biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cosette @ 2011 11 03, 13:26)
kad tik daugiau tokios informacijos  4u.gif
galvojau, kad pasirenku aliejus, pagal poveikį, kurio tuo metu reikia, susimakaluoju ir vualia! Pasirodo čia viskas kuuuuur kas sudėtingiau.

Bet aš vis tiek iki galo nežinau kurie aliejai skaitosi lengvi, o kurie sunkūs (kurių dėti tik 10-20proc į aliejinę fazę)  g.gif

Konspektuoju senas temas ir priėjau prie to, kur kalbama, kad jei tepiesi savos gamybos kremas su vaškais, tai jie lieka ant odos ir ją (odą) būtinai reikia šveist. Kažin olivem1000 irgi tas pats? Su juo kremas atrodo toks lengvas? O jei reikia, tai kas kek laiko ir su kuo? Pvz gasulo užtenka ar ne? Bijau ko nors prisidirbt, o odai neskiriu pakankamo dėmesio...  blush2.gif (nedarau tiek daug procedūrų, kiek reiktų).

Dar Alioniuko noriu paklaust: norėčiau pasidaryt tokį balzamą su obuolių actu, bet neturiu kondensuojančio emulsiklio (na, kaip ir cetyl alkohol ir dar kelių ingredientų) ar galima būtų jį pakeisti BTMS? Klausiu, nes nežinau ar BTMS draugauja su rūgštim?  g.gif 
Taip pat senose temose skaičiau, kad siūlėte daryti nenuplaunamą purškalą ir jame vandenį maišyt su citrinos sultimis, kad plaukai labiau žvildėtų, kažin, jei sumaišyčiau su tuo pačiu obuolių actu (kuriame mirkytos mėtos) ar galima? Ar jo veikimas toks kaip ir citrinos sulčių ar per stipru?

Šiandien darysiuosi kietą šampūną. Darau sausų dilgėlių maceratą sezamo aliejuje.  Įdomu, jei tas smulkintas dilgėles sudėčiau į šampūną - jos paskui išsišukuotų?

zinoma pagal savybes butinai reikia ziureti bigsmile.gif . Issirenkate is savo saraso turimus ir tinkancius butent jusu odai aliejus pagal poveiki, kurio tikites is kremuko, ir tada deliojate pagal rugstis (kiek imanoma), pagal rekomenduojama %. Del lengvu ir sunkiu alieju - tai cia irgi individualu, deje tik bandymais galite nustatyti, kurie jusu odos neapsunkina..
Oda visada reikia valyti , nesvarbu ar naudojate emulsikli, krema ar ne. Olivem yra lengvas lameliarinis emulsiklis, bet jame irgi yra alyvuogiu aliejaus ir t.t. As pati labai patingiu pakankamai priziureti oda ax.gif , molio kaukes pamirstu...o bent viena karta i savaite reiketu. Ir kiekviena diena koki prausikli.
Del BTMS jau atsake thumbup.gif
ar keisti citrinu sultis obuoliu actu?nezinau..nors ir su metom, bet vistiek kvapas yra rolleyes.gif

Papildyta:
QUOTE(Etama @ 2011 11 03, 16:29)

BTMS nedraugauja su nuovirais, ksantanu, hialurono rugstimi...o ka jus naudojote kartu su juo?
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2011 11 03, 18:43)
eik tu? blink.gif  as ji dedu i balzama/kauke plaukam -tai viskas ok thumbup.gif viena syki idejau i kuno krema -ai, neisjunge ten, tai to biski istirpinau lotuliukas.gif ir susijunge biggrin.gif
Rimtai, kažkoks kiaulės dėsnis. Reikia nusiteikti, kad gaminu veido kremą, ne plaukų kaukę, tada matyt susijungs lotuliukas.gif
Iš tikrųjų gal reikalas prieduose ar pan., jau taip žiauriai sutingau gaminti, kad net analizuoti tingiu. Principingas man tas BTMS'as, šiam etapui tingiu leistis į jo analizes rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 11 03, 13:24)
va apie tai ir kalbejau rolleyes.gif , linolio rugstys kiek skaiciau, dalyvauja keramidu sintezeje, taip sakant "susiuva"  juos  tarpusavy. Kai yra jos trukumas odos raginis sluoksnis suyra, atsiranda sausumo jausmas, kazkokie berimai, nebelieka apsaugos nuo salciu, bakteriju. Bet kai yra linolio rugsties perteklius, keramidai perstipriai "susirysa", atsiranda iskilimai odoje., vel gali berti, kimstis poros ir t.t. Todel ir reikia balanso tarp rugsciu doh.gif . Tai begalo sunki tema, ir niekur nebus parasyta reikia tiek ir tiek, viskas labai individualu. Naturali kosmetika - tai kelias kuri mes pacios praminam...
  Riebiai odai daugiau reikia oleino rugsties, sausai linolio. Bet ir tai ir kitai ju reikia abieju, tiesiog skirtinga persvara.

P.S. atsiprasau, merginos, jei perdaug cia apsunkinu tema... blush2.gif

Aciu, kad taip "apsunkinate" tema 4u.gif biggrin.gif Jauciu busite ir man pagelbeje, kas per beda su oda. Nes kaip ir niekad neturejau rimtesniu problemu su veido oda,o pastaruoju metu irgi pastebejau kazkokius tai nelygumus, iskilimus ant veido, plius tikrai zymiai labiau pradejo kimstis poros. Perziurejau ka naudojau: ogi visuose paskutiniuose kremuose agurkle+nakvisa doh.gif Kaip taisyti padeti, tiesiog nutraukti siuos aliejus, ar dar kazkokiu priemoniu imtis? Ir dar klausimelis, naudojant kremuka su lecitinu ir cukraus esteriu ir man ir mamai, is pradziu parausta nezymiai oda, lyg kaista, ar pan, bet neilgai, paskui viskas ok, malonus pojutis ant odos. Gal zinote kas tai galetu buti? Gal cia siu emulsikliu kokia savybe, nes mano oda nera jautri, tinka beveik viskas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(witulee @ 2011 11 03, 22:03)
Aciu, kad taip "apsunkinate" tema  4u.gif biggrin.gif Jauciu busite ir man pagelbeje, kas per beda su oda. Nes kaip ir niekad neturejau rimtesniu problemu su veido oda,o pastaruoju metu irgi pastebejau kazkokius tai nelygumus, iskilimus ant veido, plius tikrai zymiai labiau pradejo kimstis poros. Perziurejau ka naudojau: ogi visuose paskutiniuose kremuose agurkle+nakvisa  doh.gif Kaip taisyti padeti, tiesiog nutraukti siuos aliejus, ar dar kazkokiu priemoniu imtis? Ir dar klausimelis, naudojant kremuka su lecitinu ir cukraus esteriu ir man ir mamai, is pradziu parausta nezymiai oda, lyg kaista, ar pan, bet neilgai, paskui viskas ok, malonus pojutis ant odos. Gal zinote kas tai galetu buti? Gal cia siu emulsikliu kokia savybe, nes mano oda nera jautri, tinka beveik viskas  ax.gif

Nei lecitinas nei esteris neturetu duoti tokios reakcijos g.gif , gal koks hidrolatas, EA ar kiti priedai?
Nemanau, kad visiskai reiktu vengti alieju su polinesociosiomis rugstimis, jei naudosite tik su oleino irgi nelabai gerai. Sunku pasakyti tiksliai ka daryti? rolleyes.gif , pabandykite koki kursa molio kaukiu, kremuka laikinai su daugiau oleino rugstimi pvz. lazdynu riesutu, sezamu (sis aliejus aplamai labai subalansuotas), zinoma rinkites tuos kurie jums tinka. Migdolu, alyvuogiu al. yra gausu oleino rugsties, bet poras kemsa kaip turi buti doh.gif . O koks jusu odos tipas?
Atsakyti
QUOTE(witulee @ 2011 11 04, 01:03)
naudojant kremuka su lecitinu ir cukraus esteriu ir man ir mamai, is pradziu parausta nezymiai oda, lyg kaista, ar pan, bet neilgai, paskui viskas ok, malonus pojutis ant odos.

Man panašiai jaučiasi lecitinas, bet aš manau kad čia nebūtinai netinka kiti produktai, o lecitinas sudaro ant odos plėvelę ir tada kiti priedai veikia stipriau, intensyviau, mažiau nugaruoja, intensyviau geriasi. Čia tik mano nuomonė. Gal priedų procentus vertėtų trupučiuką pamažinti g.gif
Na, kol šneka nenusisuko, dar apie odos kimšimą. Labai patogiai galima gauti kas tinkama tokiai odai AZ puslapyje paieškos lange įvedus "acne", išmeta EA, aktyvius priedus, aliejus.
Bet kas įdomiausia - negausit jokio sąrašo, kas kemša. Nei kokosų, nei kakavos sviestų aprašymuose nėra įspėjimų, kad jie gali kimšti poras(nebūtinai kimš ir nebūtinai visiems), čia noriu priminti, kad pardavėjo pateikiama informacija yra tokia, kuri skatintų pirkti prekę, o ne atvirkščiai. Todėl negalima tikėti ja šimtu procentų... Nė prie vieno aliejaus neradau, kad nepatariama naudot odai su akne, tik kam gali padėti, ką gali daryti odai gero. Vėl - žodelis "gali", prisiminkit papildų reklamas, gali, tai nebūtinai toks poveikis ir bus, nors mums jo pagal aprašymą taip labai norisi... Vienoms bus, kitoms ne, dar kitoms bus neaprašytas nepageidaujamas... Informaciją tenka susirankioti po kruopelytę iš visur, nieko čia napadarysi.
Ačiū Alioniuk už rūgščių skaičiukus, niekur tokių nebuvau aptikus, susirašiau, turėsiu ir naudosiuos. Aš labiau kreipdavau dėmesį į bendrą aliejaus rizikingumo, kamšumo ir dirginimo, vertinimą skaičium, taip tiesiog paprasčiau.
Atleiskit už kilometrinius postus... Dar apie gasulo molį mano pamąstymai. Jo naudojimo tradicija kilusi iš pietų kraštų, mūsų oda kitokia, labiau linkusi sausėti, veikiama kitokių rizikos faktorių, ne tik saulės, bet ir šalčio, sauso patalpų oro žiemą. Riebiai neišsausėjusiai odai dažniausiai tiks, riebiai dehidratuotai - mažiau. Jis nenuplauna gyvojo, mikroorganizmų sluoksnio, bet riebalinę plėvelę nuvalo kaip indų ploviklis - pabandykit užlašint aliejaus ant skaidraus stiklo taurelės, tada gasulo, ir pamatysit kaip puikiai nusiplauna. Jis puikus natūralus produktas, puikiai sugeria riebalus, bet tinka tikrai ne visiems ir visur... Sausai odai retkarčiais panaudoti nieko baisaus, kartą per savaitę-dvi. Viskas priklauso nuo odos tipo, visi odos šveitimai taip rekomenduojami - riebiai galima dažniau(bet ne visai riebiai, nes tas riebumas taip pat nevienodas), sausai jautriai kaip taisyklė rečiau.
Nešveičiu odos dažnai, nedarau kaukių nuolat, net nežinau ar jų labai reikia. Naudoju skirtingus kremus dienai-nakčiai, serumus prieš kremą jei norisi. Šveisti-nešveisti veidą yra dvi nuomonės, vieni sako reikia kasdien, kiti trinti be reikalo nerekomenduoja. Maždaug kartą per savaitę pasidarau pylingą, kartais su švelniu šepetuku veidui ratukais masažuodama(bet labai švelniai, nespaudžiant) pašveičiu, kad tas sluoksnis, kuris turi nusidirti, nueitų. Manau, ar pirktinė, ar naminė kosmetika, tie principai nelabai skiriasi. Daugiau odos tipas, ne naudojamas emulsiklis viską lemia. Na, būkim gražios 4u.gif
Atsakyti
merginos, gal kam yra buve taip, kad atsilupinetu oda nuo pirstu pagalveliu? blink.gif Kai nykstys eme luptis dar nekreipiau demesio, bet kai po to sekantys ir abieju ranku doh.gif Pasigamintu kremu rankoms naudojuosi jau senokai, fairio nenaudoju, vienintelis pakites veiksnys mano pirstams - teplioju mazyli visokiais mentholatais. Ar galejo naturalus kremas kaip nors sureaguoti su tepalu? g.gif
Ir ka dabar tiems pirstams daryt? unsure.gif Nejautrus tokie verysad.gif
Atsakyti
Man taip nebuvo, esu naudojus sloga sirgdama. Informaciniame lapelyje rašo, kad gali sukelti pašalinį poveikį, o pavartojus reikia nuplauti rankas, įmetu kad nebereiktų ieškot
http://www.vaistai.l...epalas-30g.html
Gali būti kad kontaktinis dermatitas, netepkit rankom be pirštinių juo, o gal geriau kurį laiką nenaudot, nežinau. Tamanais, sviestmedžiu patepkit. Buvo čia ankstesnėse temose mamytė su stipriu dermatitu, nebepamenu kas jai labiausiai padėjo. Bet gali būti ir odos grybelis, ruduo, imunitetas silpsta, kimba visokios zarazos... Jei kelias dienas nuo dirgiklių saugant (ir indus kad ir ne fairiu plaunat maukitės pirštines) negerės, eikit pas gydytojus 4u.gif
Sūnui buvo kad kojų padukų oda luposi po antibiotikų stiprių kurso, taip organizmas sureagavo, kailį pakeitė... Išsilupo ir viskas, praėjo.
Atsakyti