QUOTE(witulee @ 2011 11 04, 01:03)
naudojant kremuka su lecitinu ir cukraus esteriu ir man ir mamai, is pradziu parausta nezymiai oda, lyg kaista, ar pan, bet neilgai, paskui viskas ok, malonus pojutis ant odos.
Man panašiai jaučiasi lecitinas, bet aš manau kad čia nebūtinai netinka kiti produktai, o lecitinas sudaro ant odos plėvelę ir tada kiti priedai veikia stipriau, intensyviau, mažiau nugaruoja, intensyviau geriasi. Čia tik mano nuomonė. Gal priedų procentus vertėtų trupučiuką pamažinti
Na, kol šneka nenusisuko, dar apie odos kimšimą. Labai patogiai galima gauti kas tinkama tokiai odai AZ puslapyje paieškos lange įvedus "acne", išmeta EA, aktyvius priedus, aliejus.
Bet kas įdomiausia - negausit jokio sąrašo, kas kemša. Nei kokosų, nei kakavos sviestų aprašymuose nėra įspėjimų, kad jie gali kimšti poras(nebūtinai kimš ir nebūtinai visiems), čia noriu priminti, kad pardavėjo pateikiama informacija yra tokia, kuri skatintų pirkti prekę, o ne atvirkščiai. Todėl negalima tikėti ja šimtu procentų... Nė prie vieno aliejaus neradau, kad nepatariama naudot odai su akne, tik kam gali padėti, ką gali daryti odai gero. Vėl - žodelis "gali", prisiminkit papildų reklamas, gali, tai nebūtinai toks poveikis ir bus, nors mums jo pagal aprašymą taip labai norisi... Vienoms bus, kitoms ne, dar kitoms bus neaprašytas nepageidaujamas... Informaciją tenka susirankioti po kruopelytę iš visur, nieko čia napadarysi.
Ačiū Alioniuk už rūgščių skaičiukus, niekur tokių nebuvau aptikus, susirašiau, turėsiu ir naudosiuos. Aš labiau kreipdavau dėmesį į bendrą aliejaus rizikingumo, kamšumo ir dirginimo, vertinimą skaičium, taip tiesiog paprasčiau.
Atleiskit už kilometrinius postus... Dar apie gasulo molį mano pamąstymai. Jo naudojimo tradicija kilusi iš pietų kraštų, mūsų oda kitokia, labiau linkusi sausėti, veikiama kitokių rizikos faktorių, ne tik saulės, bet ir šalčio, sauso patalpų oro žiemą. Riebiai neišsausėjusiai odai dažniausiai tiks, riebiai dehidratuotai - mažiau. Jis nenuplauna gyvojo, mikroorganizmų sluoksnio, bet riebalinę plėvelę nuvalo kaip indų ploviklis - pabandykit užlašint aliejaus ant skaidraus stiklo taurelės, tada gasulo, ir pamatysit kaip puikiai nusiplauna. Jis puikus natūralus produktas, puikiai sugeria riebalus, bet tinka tikrai ne visiems ir visur... Sausai odai retkarčiais panaudoti nieko baisaus, kartą per savaitę-dvi. Viskas priklauso nuo odos tipo, visi odos šveitimai taip rekomenduojami - riebiai galima dažniau(bet ne visai riebiai, nes tas riebumas taip pat nevienodas), sausai jautriai kaip taisyklė rečiau.
Nešveičiu odos dažnai, nedarau kaukių nuolat, net nežinau ar jų labai reikia. Naudoju skirtingus kremus dienai-nakčiai, serumus prieš kremą jei norisi. Šveisti-nešveisti veidą yra dvi nuomonės, vieni sako reikia kasdien, kiti trinti be reikalo nerekomenduoja. Maždaug kartą per savaitę pasidarau pylingą, kartais su švelniu šepetuku veidui ratukais masažuodama(bet labai švelniai, nespaudžiant) pašveičiu, kad tas sluoksnis, kuris turi nusidirti, nueitų. Manau, ar pirktinė, ar naminė kosmetika, tie principai nelabai skiriasi. Daugiau odos tipas, ne naudojamas emulsiklis viską lemia. Na, būkim gražios