Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios

QUOTE(BUCI @ 2011 10 29, 23:17)
Aciu Agne/Ramute uz patarima. Vis dar nedristu imtis kremo gamybos, dar studijuoju. O kokius kvapus vyriskiui rekomenduotumete?

Aš ne A/R, bet galiu pasakyti kokius kvapus vyrams dedu: kedrą, bergamotę, greipfurtą,rozmariną, įvairius medienos kvapus (Ho medienos, Siam medienos ir kt), petitgreinų, amyrio... Visų neišvardinsiu, bet maždaug tokie. Geriausia pasikliauti savo uosle, be to ea renkuosi pirmiausia pagal poveikį, paskui - kvapą.
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif Aš čia visiška naujokė, seku jūsų temą ir skaitau jau prirašytas, kurių nėra tiek ir mažai bigsmile.gif

Turiu toki klausimuką ax.gif nusipirkau iš akomos ramunėlių hidroliatą ir bandau su juo po truputį žaisti, bet kažkaip pastebėjau, kad mano veido odą pabėrė, o dabar dar ir nuplėskė toks nelabai gražus raudonis po papurškimo juo unsure.gif Ar gali toks atrodo "nekaltas" ramunėlių hidroliatas netikti odai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Špokencija: 31 spalio 2011 - 19:14
QUOTE(Špokencija @ 2011 10 31, 20:13)
Sveikos merginos  4u.gif  Aš čia visiška naujokė, seku jūsų temą ir skaitau jau prirašytas, kurių nėra tiek ir mažai  bigsmile.gif

Turiu toki klausimuką  ax.gif nusipirkau iš akomos ramunėlių hidroliatą ir bandau su juo po truputį žaisti, bet kažkaip pastebėjau, kad mano veido odą pabėrė, o dabar dar ir nuplėskė toks nelabai gražus raudonis po papurškimo juo  unsure.gif Ar gali toks atrodo "nekaltas" ramunėlių hidroliatas netikti odai?

Su ramuneliu produkcija reikia labai atsargiai elgtis 4u.gif Man irgi ( turiu kuperoze) visiskai netiko schmoll.gif Rinkites ka nors "nekalto " pagal savo odos tipa 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2011 10 31, 20:16)
Su ramuneliu produkcija reikia labai atsargiai elgtis  4u.gif Man irgi ( turiu kuperoze) visiskai netiko  schmoll.gif  Rinkites ka nors "nekalto " pagal savo odos tipa 4u.gif

Ačiū 4u.gif Pas mane irgi kuperozė yra... kadangi kol kas esu pradžiamokslė tai per daug neįsigilinusi kažkodėl pagalvojau, kad ramunėlių vanduo tikrai tiks blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Špokencija @ 2011 10 31, 20:20)
Ačiū  4u.gif Pas mane irgi kuperozė yra... kadangi kol kas esu pradžiamokslė tai per daug neįsigilinusi kažkodėl pagalvojau, kad ramunėlių vanduo tikrai tiks  blush2.gif

Parasysiu ka pati naudoju . Man tiko ir patiko liepu ziedu , rugiageliu , morku seklu , levandu hidrolatai . Visus esu pirkusi is AN. ( dabar JAU pasigaminu pati ax.gif ) Su levandu hidrolatu keistai gavosi : pirktas ir AN ir pacios gamintas tinka puikiai , o is Akomos kazkodel pradejo berti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Špokencija @ 2011 10 31, 19:20)
Ačiū  4u.gif Pas mane irgi kuperozė yra... kadangi kol kas esu pradžiamokslė tai per daug neįsigilinusi kažkodėl pagalvojau, kad ramunėlių vanduo tikrai tiks  blush2.gif

Man tokiai odai labai tiko ir patiko šlamučių hidrolatas. Pasiskaitykit aprašymų Aromanatural psl. pvz. smile.gif dar tokie neerzinantys-morkų, levandų, bet kvapų nepernešu doh.gif geresnis-rugiagėlių.
Atsakyti
QUOTE(asssandra @ 2011 10 28, 21:58)
Norėčiau paklausti Alioniuko smulkiau apie aliejų derinimą, Kokias rūgštis reikia žiūrėti, kad būtų daugiau, kurių mažiau dehitratuotai mišriai odai? blush2.gif
Gal kokią nuorodėlę būtų galima, kur ieškoti panašios informacijos? 4u.gif

nuorodeles neturiu, nes kiek skaiciau, tiesiog visur po truputi rolleyes.gif , ir vistiek iki galo neaisku doh.gif , todel kol kas negaliu papasakoti blush2.gif , kad nesuklaidinciau. Stai is cia galima atsisiusti lentele su alieju chemine sudetimi.

Dar stai cia kokios rugstis kiek gali kimsti poras:

Decanoic Acid ________________________________1.0
Lauric Acid __________________________________2.6
Myristic Acid _________________________________2.0
Palmitic Acid _________________________________1.2
Stearic Acid _________________________________1.4
Arachidic Acid ________________________________0.0
Palmitoleic Acid_______________________________3.0
Oleic Acid____________________________________2.6
Linoleic Acid _________________________________2.0
Linolenic Acid ________________________________1.3
Arachidonic Acid ______________________________1.0

Pagrindines yra linoleic, linolenic (alfa linolenic, gama linolenic) ir oleic.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alioniukas: 02 lapkričio 2011 - 00:10
QUOTE(alioniukas @ 2011 11 02, 01:05)
nuorodeles neturiu, nes kiek skaiciau, tiesiog visur po truputi rolleyes.gif , ir vistiek iki galo neaisku  doh.gif , todel kol kas negaliu papasakoti  blush2.gif , kad nesuklaidinciau. Stai is cia galima atsisiusti lentele su alieju chemine sudetimi.

Ačiū, gal kada nors galėsiu pasinaudoti šia informacija 4u.gif Kol kas labai trūksta žinių šia tema smile.gif
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2011 11 02, 01:05)
nuorodeles neturiu, nes kiek skaiciau, tiesiog visur po truputi rolleyes.gif , ir vistiek iki galo neaisku  doh.gif , todel kol kas negaliu papasakoti  blush2.gif , kad nesuklaidinciau. Stai is cia galima atsisiusti lentele su alieju chemine sudetimi.

Pagrindinės, tai dažniausiai naudojamos?
Papildyta:
QUOTE(Liurda @ 2011 10 28, 19:27)
Eina sau, nerealios jus  bigsmile.gif Jau ir emulsiklius gaminates  thumbup.gif

O as norejau biski pasibedavoti  verysad.gif Greitai bus metai, kaip naudoju savos gamybos kremus. Vasara veida pradejo berti. Maniau, kad tai hormonai kalti pabaigus vaika maitinti, plius karsta, labiau veidas riebaluojasi... Kakta paberta smulkiais raudonais spuogeliais, vienas kitas su balta virsunele, o zandai (ko anksciau niekad nebuvo  blink.gif ) tokiais smulkiais iskilimais, na nespuogai, bet tarsi poros uzkimstos, sonu pasisukus labai matosi.
Zodziu, jauciuosi nekaip  verysad.gif vyras ant zaizdos "mina" - va cia tau nuo tavo kremu. Oda buvo normali, kiek dehidratuota ziema, o dabar patapo problemine  doh.gif

Ar kas susidure su panasia problema pradejus savos gamybos kremus naudoti? unsure.gif Kaaaa daryyyt?
Molio kaukes su agurkeliu is darzo sultim padeda, bet negi daryt kaukes kiekviena diena, gi oda nusauses.... Nakti tepuosi kremu su AHA rugstim, bet cia irgi neiseitis...
Permeciau Agnes/Ramutes straipsni apie tai, kas kemsa poras, tai nieko veidui is isvardintu alieju nenaudojau  schmoll.gif
Kol su pirmu vaiku namie buvau, veido oda labai pailsejo/pagrazejo, nes nesidaziau. O dabar atrodau kaip kokia -niolikine  doh.gif "Namines kosmetikos" reklaminiu veidu tikrai negaleciau buti  schmoll.gif

Mano oda mišri. Darausi kremus be emulsiklių, nes nemėgstu plėvelės ant veido. Todėl imu sviestus, kad suemulsintų hidrolatus. Man labai gerai dabar viskas. Bet seniau, kai dar buvau žalesnė( nors ir dabar žaloka dar biggrin.gif ) dariau su bičių vašku .Būdvo per riebu. Ir taukmedžio sviestas taip pat per riebu man. Todėl dabar gaminuosi su avokado sviestu. Suemulsina pakankamai vandens ir skystesnių aliejų, gaunasi man patinkanti konsistencija ir neberia. Gerai Agnė/Ramutė rašė, kad galima ir su svareliu atsirinkti, nepagalvojau apie kosmetiką, homeopatinius vaistukus dažnai taip atsirinkinėju. drinks_cheers.gif
Atsakyti
Gal bandet kuri gaminti skysta akiu pravedima? AZ yra receptu, idomu kaip jis, nenubega, nesitrina?
Atsakyti
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 10 29, 11:57)
Liurda, tau reikia išsiaiškinti, KO NEDARYT.

QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2011 10 29, 13:03)
Liurda, dar vieną burtą prisiminiau, jei jau mes raganos, tai kodėl nepabandžius, o žiūrėk suveiks biggrin.gif Patikrink visus savo naudojamus ingredientus svareliu, atsirink kas tinka, eksperimentą pakartok kelias dienas, ką "ištirsi" pasižymėk, ir pasigamink priemonę tik iš to kas tau tiks. Svarelis -arba specialus, arba be akutės žiedas, natūralus siūlas, geriau nesuktas, arba ilgas plaukas. Padedi priemonę prieš save ir žiūri kaip svyruos tarpe, ar brauks brūkšnį kaip Plyta kelio ženklas(netinka), ar link tavęs-priemonės(tinka). Su kosmetika nebandžiau, bet kraujospūdį su žiedu galima pamatuot labai tiksliai, vyresni žmonės daug kas moka.
Ir dar pagalvok ar pakankamai gerai viską nuplauni vakare, aš japonų mada ryte veidą tik vandeniu plaunu, o vakare visada du kartus dviem priemonėm, viena tirpina riebaluose tirpius nešvarumus, kita putojanti nuplauna paskui kas dar liko. Kol kas pirktinėm deja, kol baigsiu, paskui bandysiu gamintis. 4u.gif

A/R aciu uz mintis 4u.gif
Viena is priezasciu tikrai galetu buti ta, kad nevisada nusivalau veida vakare blush2.gif Kadangi nesidazau su vaiku namie budama, tai ir patingiu kokia priemone apart vandenuko panaudoti blush2.gif Galvojau, kad kuo labiau oda "gremsiu", tuo daugiau problemu issauksiu, bet su naminiais kremukais turbut si taisykle negalioja, nes reikia saugoti ja nuo poru uzsikimsimo.
Zodziu, del atidesnio odos valymo, jau pasitaisiau smile.gif micelinis vandenukas tikrai labai gerai dienos nesvarumus nuo odos pasalina.

Atsirinkti kas netinka - be sansu doh.gif Virtuvine spintele ir dvi saldytuvo sonines lentyneles visiem ingredientam paskirtos, nebent su svareliu bandyti bigsmile.gif O svarelis, tai cia nuo svarstykliu tinka, toks mazuliukas, kur gramus galima sverti? unsure.gif

QUOTE(alioniukas @ 2011 10 31, 13:43)
papasakokite smulkiau apie naudotus aliejus ir ju kiekius? ir kokius aliejus naudojote butent dieniniame kremuke? ar pradejo berti butent kai nustojote maitinti suneli? toks jausmas, kad pas jus kazkas su rugsciu sinteze g.gif

Kadangi berti pradejo nustojus maitinti (vasara), tai nurasiau tai hormonam, plius pries mmm labai isberia unsure.gif
Alioniuk, susirasiau savo turimus aliejus, sarase 24 rusys (neskaitant sviestu, bet ju veidui nenaudoju). Perzvelgiau receptukus, nes kaskart vis kitoki krema darausi, tai pusmecio begyje veido gaminiuose naudojau siuos aliejus:
Morku fitoli, vaniles fitoli, medvilnes, argano, abrikosu, ryziu, avieciu, ersketroziu, agurkliu, nakvisu, saltalankiu aliejus. Rudeni/ziema/pavasari alieju kiekis buna 30 %, vasara - 10-20 %
Uzmeciau aki i keliu alieju rugsciu % A-Z, tai reiks detaliau pasinagrineti.
Alioniuk, tai cia reikia pagal tavo ideta lentele mazdaug orientuotis ir ten kur sakicius didziausias ir tos rugsties aliejuje didziausias proc., tai nenaudoti jos veido kreme? unsure.gif

Nikofija, as sviestus be emulsikliu tik vaikam naudoju, man per riebu butu. Su vasku bandziau veido valikli pasigaminti, tai naudoti ji kreme minti palaidojau - labai jauveidas blizga doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liurda: 02 lapkričio 2011 - 15:43
QUOTE(Liurda @ 2011 11 02, 13:40)
Alioniuk, susirasiau savo turimus aliejus, sarase 24 rusys (neskaitant sviestu, bet ju veidui nenaudoju). Perzvelgiau receptukus, nes kaskart vis kitoki krema darausi, tai pusmecio begyje veido gaminiuose naudojau siuos aliejus:
Morku fitoli, vaniles fitoli, medvilnes, argano, abrikosu, ryziu, avieciu, ersketroziu, agurkliu, nakvisu, saltalankiu aliejus. Rudeni/ziema/pavasari alieju kiekis buna 30 %, vasara - 10-20 %
Uzmeciau aki i keliu alieju rugsciu % A-Z, tai reiks detaliau pasinagrineti.
Alioniuk, tai cia reikia pagal tavo ideta lentele mazdaug orientuotis ir ten kur sakicius didziausias ir tos rugsties aliejuje didziausias proc., tai nenaudoti jos veido kreme?  unsure.gif

tiesiog man labai keista pasirode, kai rasete visai neseniai apie viena kremuka (is mano blog'o), kuriame lazdynu riesutu alieju pakeitete nakvisu. Tai pagalvojau iskarto, jei kreme agurkliu nemazai + pridejote nakvisu, tai galejo paberti doh.gif , nes tai polinesociuju rugsciu perteklius unsure.gif . Tai gal tai ne pirmas kremukas kuriame padauginote? beto kiek zinau su motinos pienu vaikas gauna siu rugsciu. Kai nustojote zindyti, gal kazkas organizme pasikeite...Tiesiog apie panasia situacija skaiciau, vienai mamai buvo polinesociuju perteklius, kitai trukumas..O kad tai nustatyti, reiktu zinoti tikslius receptus paskutiniu gamintu kremuku..Jei netingite, galite parasyti i AZ rolleyes.gif
Atsakyti